Běháte nebo lehce posilujete v těhotenství?

matesojda
4. led 2018

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli některá z vás v těhotenství běhá nebo lehce posiluje🙂?Mne cvičení dělá dobře...ale čím více čtu nějaké ty informace o tehu,tím mám větší strach.Dekuju za info🙂)!

hankaros
4. led 2018

Tak necti a rid se vlastnim pocitem. Ja s prvnim behala do 7 mesice, s druhym cvicim powerjogu, zadnou tehotenskou. Pokud ti to dela dobre, pokracuj, pokud nemas jine problemy ci rizikove tehotenstvi.

bayt
4. led 2018

Já jsem posilovala a chodila plavat. Jenže času málo :( Kdybych ho měla víc, tak chodím pravidelněji.

terinda
4. led 2018

Je plno druhů těhotenského cvičení, plavání a chůze. Je třeba si uvědomit, že dítěti tluče srdce dvakrát rychleji než tobě. Při zátěži (rychlém pohybu) o to víc... Ale je to na tobě.

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
zuzaaaaa
4. led 2018

Ja posilovala do 9mes, pak nastaly horka, tak jsem neriskovala. Vynechala jsem drepy, vypady apod.

kopre_tinka
4. led 2018

@zuzaaaaa muzu se zeptat, proc drepy a vypady?chodim do posilovny a rada bych v tom pokracovala

hankaros
4. led 2018

Obecne by se mely vynechat cviky na primy brisni sval. Drepy a vypady ano, ale ne prilis nizko, ve vyssim stupni ke to prilis velka zatez na kolena a taky kvuli rovnovaze. Dodrzovat zasady koleno nad kotnikem, uhel stehno koleno max 90 stupnu pri vypadu. Jinak posilovani hyzdi, stehen urcite ano, sikme brisni lehce, zada, ruce, prsa ano.

zuzaaaaa
4. led 2018

@kopre_tinka dost u techto cviku zabira i bricho. I doktorka mi doporucila necvicit od pasu dolu. Ale cvicila jsem predkopy, zakopy, legpress....atd. Treba i mrtvac je na tohle pitomej. Ale taky zalezi jaky zvedas vahy. Pokud cvicis drepy bez zateze, tak je to taky jiny.😊

kopre_tinka
4. led 2018

@hankaros diky🙂s tim pocitam,ze pozdeji uz to nepujde,ale zatim jsem na zacatku

&zuzaaaaa mrtvac mi vadi uz ted, cvicim spis s mensima vahama a ted uz jenom s malyma radsi.Legpress taky jo?To mi prave prislo,ze by mohlo byt blby🤔

klaudyse
4. led 2018

Nejlepší je se řídit svým pocitem. Já cvicila pravidelně a naposledy ještě 3 dny před porodem workouty cardio a heat, které jsem jela trochu mirneji, ale včetně drepu, výpadů, cviku na core apod...

hankaros
4. led 2018

Podle me je hloupost necvicit od pasu dolu, vzdyt prave spodni cast tela nese vahu tehotneho tela. Nohy a zadek musi byt silne, ono se to shodne i u porodu a po porodu, trenovane telo rychleji a snaze regeneruje. Navic zadna nechce mit misto zadku rozkydly ovar 😉 Hlavne se nebat a poslouchat telo, ono si samo rekne kdy uz bude chtit odpocinek

zuzaaaaa
4. led 2018

@kopre_tinka mně se pak nevešlo břicho na legprees 😀 jen na ten klasickej co máš nohy v rovině. No uvidíš sama, hlavně opatrně, hlavně ze začátku. Já cvičim už dlouho, oba s mužem. Po porodu to doženeš. Já byla ve fitku už před koncem šestinedělí a jsem po sekci. Záda ti hodně poděkují, že jsi cvičila.

matesojda
autor
4. led 2018

Děkuju za rady🙂.Co je mi trochu divné,při cvikach na břicho se mi trochu rozestupuje břišní stěna...To jsem u sebe dřív nepozorovala.

petronelle
Autor odpověď smazal
Zobraz
emilkamilka
2. lis 2018

pokud ti to schváli i tvuj dr tak pčoč ne. Jen u běhání bych byla opatrná skrz klouby

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru