icon

Cvičení s Epi-no balonkem, nedělám něco špatně?

zuzana1509
11. lis 2015

Ahoj maminky, jsem v 37tt a jiz od 35tt cvicim s epi no balonkem, ale jak ctu ruzne komentare prijde mi,ze delam neco spatne ☹ Kdyz si balonek zavedu tak mi pri nafukovani zaleze az dovnitr, necham ho tam a prifukuji,ale nejsem schopna ho vytlacit, je to hrozne bolestive a prijde mi,ze mi to snad utrhne delozni cipek, tudiz asi nikdy nezjistim na kolik cm se dostanu. Prijde mi, ze po 14-ti kazdodenim cviceni by mel byt uz znat nejaky pokrok,ale me se to vubec nezda. Mohla by me nejaka zkusena maminka jiz po porodu poradit, uklidnit atd. Predem vsem moc dekuji. 😵

andelka
11. lis 2015

Balonek by neměl zajet celý dovnitř, měla bys ho udržet z 1/3 venku. Postupně přifukovat a pak vytlačit. A změřit obvod. Já jsem si pak pamatovala, kolik stisků jsem měla naposled, trochu ubrala a na té hodnotě další den začínala. Pak na stejné a na poslední cvičení jsem o jeden dva stisky přidala. Čípek ti to neutrhne, jde o poševní svalstvo a hráz.Dobré je cvičit s lubrikačním gelem.U prvního jsem začínala na 17cm a dostala se na asi 26.

zuzana1509
autor
12. lis 2015

Ahoj Adel, moc dekuji, dnes to zkusim jinak,protoze mi prijde ze jsem se o moc daleko nedostala, pri vyfukovani jsem si jednou uhnala zanet a od te doby mam strach a desne to boli ☹

leniczka23
12. lis 2015

@zuzana1509 Ahoj, mě taky klouzal, buď dovnitř nebo ven, celou dobu cvičení jsem ho musela držet aby byl tam kde má být, jak tu již bylo zmíněno, musí být z části venku aby si právě roztáhla tu hráz, je jasné, že pokud ho nafoukneš uvnitř, tak pak ho nevytlačíš a nebo jo, ale mohla by sis ublížit. To, že balonek zkoušíš vytlačit by mělo být až v poslední fázi cvičení, až po nacvičení hráze.. Já bez lubrikantu ani ránu.. 🙂 držim palce ať to jde

zuzana1509
autor
12. lis 2015

Moc dekuji za radu,mela jsem napsat již dříve a ne az ted,14dni pravidelného cviceni pro nic za nic,snad neporodim dříve 😂

candy1985
5. říj 2019

Já asi také dělám něco špatně. Začla jsem ve 37týdnu. Přesně jak říkáte, vyklouzne ven nebo dovnitř, ale bral jsem to tak, že to cvičí i svalstvo uvnitř a nechala ho celý tam. Za týden jsem se dostala na 6,5 a bojím se, abych se dostala za další týden, kdy mi chtějí malou vyvolat na 10. Poloha na zádech také není moc příjemná, jaká poloha vam vyhovuje?

andelka
6. říj 2019

@candy1985 Nemusíš až na 10, každý pokrok se počítá,a i samo tělo pomůže při porodu. Já jsem používala před třetím porodem epino též, rodila jsem týden před TP a ještě týden předtím jsem přestala,protože jsem se sama při 27 cm natrhla. A porod byl úplně bez poranění. Cvičila jsem v kleče.