icon

Krvácení při používaní Epi-no, měly jste tento problém?

suzanna123
21. pro 2012

Ahoj, mám dotaz na ty z vás, které jste se k porodu připravovali s epi-no. Používala jsem balónek asi týden bez problémů, ale pak jsem bezprostředně po cvičení krvácela. Dala jsem si 2 dny pauzu a zkusila to znovu a krvácení se opakovalo. Necítila jsem žádnou bolest, pouze nepříjemné napnutí při "vypouštění" balonku ven - ale stejně jako při předchozích cvičeních, tak si nemyslím, že by to bylo od natržení. Měly jste také tento problém? Víte, čím to je? Moc děkuju!

butterfly
•
27. pro 2012

Ahoj, mně se to taky stávalo, měla jsem tedy jen lehce krví zašpiněný balónek, a s pomocí zrcátka jsem si vždy našla drobnou trhlinku na hrázi. Mám vyšší práh bolesti, takže jsem se vždy trošku trhla, aniž bych to cítila. Dala jsem si tedy vždy pauzu a radši jsem masírovala hráz klasicky.

arinikac
•
27. pro 2012

Taky se mi to stává, vlastně téměř denně. Nejdřív jsem trhlinku objevila a věděla přesně, odkud to je, ale teď jak je to blíž k porodu, tak žádnou trhlinu nevidím. Už to může být kdovíco a moc to neřeším, je to troška a po vyšetření se taky občas krev objeví a dr. říká, že je to normální.

tichackova
•
27. pro 2012

Já taky krvácela a celkem dost. Vyděsilo mě to až tak moc, že jsem skončila na pohotovosti. Ale naštěstí bylo všechno v pořádku, ale pak jsem se dlouho bála, zase začít cvičit..

suzanna123
autor
•
28. pro 2012

@tichackova A co ti řekli na pohotovosti? Já jsem tam jela taky, kvůli špinění - ještě než jsem začala cvičit a řekli mi, že je to překrvením čípku a napsali mi ascorutin. Ten jsem začala brát až když jsem začala krvácet při cvičení. Ale nějak to nezabírá 😒 A nevím, jestli je to krvácení tím čípkem nebo jestli to nafukuju moc...

tichackova
•
30. pro 2012

@suzanna123 No než jsem dojela na pohotovost, tak krvácení ustalo a nepřišli na to, z čeho to bylo. Nebo spíš jen řekly, že to nic není a že je všechno v pořádku a to mi stačilo. Fakt jsem se hodně bála. Pak jsem na chvíli cvičit přestala a začala zase tak po týdnu a už jsem radši tolik nenafukovala.

rcody
•
21. čer 2013

Ahoj holky, koupím Epi.No Delphine (i použité), vážně zájemkyně (kdo chce ale opravdu prodat, na jako se mi už stalo že slibovala paní a pak mi napsala že ho dá kamarádce) - musím začít cvičit za 2 týdny, takže za každou nabídku budu moc ráda. Pište prosím do zpráv, hezký den všem Romča

jennyska
•
1. říj 2013

Ahoj maminky a těhulky,

na MK máme takovou společnou knihovničku, kterou si tady s maminkama tvoříme a každá z Vás se do ní může přidat. Jsou v ní jak obecné informace o věcech týkajících se těhotenství, mateřství, tak hlavně Vaše cenné zkušenosti. 😉

Máme v ní i téma EPI-NO a protože Vy s ním máte zkušenosti, myslíte, že byste mohly vložit svou vlastní zkušenost na https://www.modrykonik.cz/epi-no/ ? 🙂

Pokud svou zkušenost vložíte, pomůže to i ostatním ženám, které právě shánějí informace o této pomůcce a shánějí rady, tipy, zkušenosti. Díky Vám najdou zkušenosti vedle obecné informace na jednom místě přehledně a rychle. 🙂

Děkuji Vám a přeji krásný den!
Jennyska

toucheart
•
11. srp 2017

Ahoj holky,
něco málo k diskuzi po delší době. Používám epi-no - začala jsem krvácet - vždy při cvičení mám krvavý balónek. Poslala jsem foto trhlinky lékařce a ta mi napsala, ať na 3 dny vysadím, mažu gelem z dubové kůry a pak pokračuji. Trhlinku mám spíše trošku směrem dovnitř (přiznám se, že nevím, zda je to hráz nebo již něco jiného). Nacvičeno mám 28 cm. Chci jít dál - jsme obrohlavci 🙂. Po třech dnech vynechání z trhlinky znovu krvácím již na 22 cm. Není to nic hrozného, po cvičení to ustává. Myslím, že na zhojení bych potřebovala alespoň 14 dní, což nemám :D jsem 39tt. Nijak moc to nebolí a porod bude jistě horší, takže pokračuji a dlabu na to. Krásný den všem 🙂