Je vůbec někdo, kdo by Epi-no/Aniball nedoporučil?
Ahoj, za měsíc a kousek budu podruhé rodit a od začátku těhotenství přemýšlím, zda tentokrát cvičit nebo ne. Všude na internetu i v okolí slyším jen samou chválu, přesto mám několik důvodů, proč se toho bojím a nechce se mi do toho jít, především finance a strach z poranění, mám totiž z předchozího nástřihu hodně tenkou a citlivou kůži v této oblasti. Nechci si hledat důvody, proč si ho nepořídit, jen by mě zajímalo, jestli má někdo i negativní zkušenosti, které se nikde neprezentují.
Děkuji
@espada ta statistika... je pravda, ze jeji nezavislost jsem nijak neoverovala, ale urcite neni problem ji udelat...treba se jednou dockame. Ale pokud v nemecku mene rutinne nastrihavaji a delaji to jen v pripade kdy mysli ze je to potreba tak to spis mluvi ve prospech epina. Ale co mam kamaradky co ho pouzily tak byly jak bez nastrihu tak bez poraneni s vyjimkou jedne co mela mensi vnejsi nastrih. Ja ho vrele doporucuji kde muzu 😊 podle me to byla nejlip investovana tisicovka 😊 uz jen proto ze jsem z toho porodu nemela takovy strach. Ba naopak!
ptala jsem se gynekoložky na anibal a masáž hráze, říkala, abych věřila doktorům. ale že jestli mám dost peněz, ať si koupím anibal.
porodní asistentka na kurzu říkala, že masáž hráze někdo blbě snáší..
nedělala jsem teda nic
u porodu jsem měla skvělou doktorku, roztáhli mě, takže mám jeden steh
záleží nejen na velikosti miminka, ale MOC záleží na porodníkovi, jak vás zřídí nebo ne
ptala jsem se porodní doktorky na masáž i na anibal a říkala, že anibal, epino nebo cokoli podobného je nové a že to, jak na tom budu za 20 let mi neřekne, ale že se to tím akorát vytáhne, takže si o tom myslí svoje
zjistěte si v porodnici, jak často a jak řeší nástřihy
někde se s tím neser.... a hned stříhají
Asi budu jedna z mála, ale já balónek nedoporučila. Cvičila jsem opravdu poctivě, ale každé cvičení bylo pro mě velmi těžké, bolestivé, hodně jsem při něm krvácela a po šesti týdnech nácviku jsem se dostala na 26 cm. Porod jsem měla velmi těžký, dlouhý a s nástřihem....
Také jsem nad ním přemýšlela....ale mluvila jsem o tom se svoji doktorkou, která mi řekla svůj odborný i neodborný názor. 1. nácvik tlačení pomocí této pomůcky, je nepřirozený..při porodu, nebo-li respektive před porodem se tělo samo začne připravovat..vyplavuje hormony, které nám pomáhájí a samozřejmě máme kontrakce, atd...2. Cvičení s Aniballem je prý nepříjemné ( to výrobce nenapíše)..3. cena - raději prckovi koupím něco hezkého..4. na nástřihu nic není..jde přece o miminko, pořád lepší než císař..5. Aniball je na trhu jen chvíli a není nijak dokázáno, že by opravdu k porodu pomohl, je to spíše pro klid naší duše, podporu psychiky, samozřejmě to pomoci někomu může, že pro porod něco udělaly. Nakonec jsem se rozhodla ho nepořizovat. Miminko jsme si moc přáli a porod je toho nedílnou součástí a těším se na něj. Obavy a strach jsou přirozené a částečně pomáhají k vyplavení adrenalinu a tak. Já to mám tak, že na porod se těším, bolesti se nebojím, spíše komplikací, ale proto jsem vybrala porodnici, kde jsou komplet vybaveni pro mě i Matyáška. Práh bolesti mám docela vysoko ( rodit budu sice poprvé, ale přece jenom vím, co snesu ) cvičím těhu jógu, naučila jsem se správně dýchat ( ZÁKLAD – ovládat svůj dech, mysl!!!) plavu, chodím s pejskem na procházky a hlavně se o všem předem informuji a budu chodit na předporodní kurzy. Informace mě uklidňují Takže chce to hlavně klid a jestli mohu doporučit kupte si raději knížku Aktivní porod - stručný průvodce přirozeným porodem od autorky Janet Balaskasové, tam se dočtete vše co potřebujete a jsou tam i jednoduché cviky z těhu jogy.
U prvního syna jsem cvičila s epi-nem, uz cviceni me deptalo nez by me uklidovalo a nástřih byl, u druhého syna jsem se na to po téhle zkušenosti vykašlala a 1 vnitřní steh, takže za mě zbytečnost.. porod je hlavně o psychice, při prvním jsem se bála a šla proti kontrakci, neuvolnila jsem se... k druhému jsem přistupovala v klidu, byla jsem duchem uplne jinde a syn vylezl sam, vubec jsem netlacila, telo si to cele ridilo sama... nebyt PA, ktera me nutila hodinu lezet na monitoru, prodlouzila mi porod a dost zdeptala, kdyz jsem ji po hodine rekla, at to sunda, ze takhle neporodim jeste pronesla: no jak chcete, je to vase miminko, byl druhej porod bomba... hned jak me prevezli na sestinedeli, jsem rikala, ze klidne treti...
@rajecka To je věc názoru,stejně jako očkování,vitamíny atd.Je to obrovský obchod v první řadě.
Logicky když se zamyslíme,je výrobní hodnota nula nula nic a prodejní cena je nehorázná.Záměrně se neuvádějí negativní recenze.Ve studiích vychájí líp o setiny % ty porody,při kterých se s epinem cvičilo.Ale to je zanedbatelné %.
Pokud si někdo myslí,že mu cvičení pomůže,ať peníze investuje.Epi no bylo primárně používáno jako pomůcka po porodu na zpevnění pánevního dna.Ano, to je velice důležité cvičení a určitě prospěšné.Co já vím,tak v cizině se používá od roku 2001 a v USA možná i dříve.
A každá máme spodek jinak velký,některá žena ještě ani neporodila a velikostně má spodek větší než třeba už některá druhorodička 😉
Stejně jako se striemi,já se nemazala a po třech porodech nemám na břiše strii,sestra se mazala pečlivě obě těhotenství a katastrofa.
N
Žádný výrobce neuvede 100% pravdivé recenze,to by byli houby obchodníci.Tady jde o zisk,ne o zdraví.Stejně tak může ten plast uvolňovat škodlivé látky,když je běžné problém s dětskými dudlíky,savičkami,láhvemi,dětskou kosmetikou atd.
Je na každém z nás,čemu věří.Já se řídím selským rozumem.
@layinka Mno tak to že nástřih nic není, s tím bych teda nesouhlasila. Rodila jsem dvakrát, poprvé bez nástřihu a podruhý tři stehy. Blbý tři stehy. A věř mi že to teda rozdíl je 😅
@achjonetusimto s Tebou Souhlasím.Je jasné,že tam rozdíl 100% je,já měla 2 zbytečné preventivní nástřihy a chvilku to bolelo.Jako každé šití nebo poranění.
Prodám zdravotní pomůcku Aniball, sloužící k předporodní přípravě a zpevnění svalstva pánevního dna po porodu. Použitý asi 5x, od té doby ležel ve skříni, vždy s kondomem a vydezinfikovaný, vyvařený. Bez metru - roztrhl se mi hned při prvním měření. Lze použít jakýkoliv metr. PC: 1240, prodám za 500 + poštovné. Možnost osobního předání FM, FnO, Čeladná, Kunčice, Kopřivnice, Frenštát

@prapodivna Statistiky výrobců jsou vždycky trochu přizpůsobené 😀 A taky v Německu mnohem méně nastřihávají. Pravda je, že u nás doktoři pořád nastřihují i když to není vždy třeba. Jinak ale vůbec nepopírám, co píšeš.