Máte zkušenosti s pomůckou Aniball pro přirozený porod?
Kamarádka mi říkala,že do toho šla.. Přišlo ji to jako dobrá věc pro lehčí porod. Bohužel zatím nevím jak s tímto balonkem byla spokojena ,protože malá je pořád u ní v bříšku 😉 .Mě by zajímalo jestli s touto pomůckou máte zkušenosti a jaké? 😨 Stojí za to si to koupit ,pomůže to nebo ne? 😅 Silně přemýšlím o tom,že si to objednám a zkusím to 😀
@svobodka86 na zavádění je lepší balonek maličko nafouknout, tak 2 pumpnutí 🙂 Jinak při vytlačení jen dýchání nestačí - zezačátku ano (okolo těch 15-20cm), pak už ale musí člověk opravdu zatlačit.... a to je právě ono. Naučit se tlačit dolů, ne do hlavy. Myslím, že postupujete správně, v klidu, není nač spěchat. Jinak koukám, že čekáte červnového ďáblíka :D kdy máte termín? ....
@nugetka20 termin mam 24/6 ale uz.sem pekna koule...jako je pravda ze s nadechem do bricha I tlacim a asi se to opravdu bude stupnovat...to tlaceni...ale je to tedy docela veda...a vy jste taky v ocekavani?popr.kdy??
@svobodka86 Okolo těch 25centimetrů to začíná být fuška, přes 27 jsem já osobně byla normálně překvapená, jakože šílený tlak, strach, pocit, že se musím potrhat a to "ošklivé" uvnitř nějak odstranit.....hrozně mě ty pocity překvapily. Jediné, co pomohlo, je právě zachovat klid, uvolnit se, a začít si dýchat... a pomalu tlačit do přesného místa dole. A to je právě to, co si ženská jednou zkusí a musí sama sebe přesvědčit, že je vše OK, žádná panika a jen dýchat a tlačit. Pak, když ten stejný pocit přijde při porodu, tak přijde ten "aha efekt" - jakože to znám, to umím, to je pohoda 🙂 a o tom Anibal je.
Já už ne 🙂 Já měla toot loni, termín jsem měla 8.6, ale nakonec jsme vyvolávali a prcek se narodil 18.6.2016 - na 2 zatlačení byl venku. Anibal mi hrozně pomohl, klučík byl omotaný a přiškrcený. Kdybych rodila dýl, sekce, nástřih a nůžky by mě neminuly (jak jsem se dověděla s odstupem času). Proto se snažím sem vracet a odpovídat na dotazy, když tu nikdo jiný není.
A musím ještě dodat - červnové děti jsou jako Jekyl a Hyde, blíženci potrhlí 🙂 Máte se na co těšit, rozhodně to nebude žádná vánočka, co nechce pást koníky, nebo nedej bože běhat 🙂
Tak už mám odrozeno. Aniball jsem použila jen párkrát, takže nástrih mě neminul. Nicméně! Vyzkoušela jsem si na něm aspoň to tlačení spodem a u porodu mi to docela pomohlo. Takže i když to nenafouknete kdoví jak, účel to nějaký má.
@nugetka20 je presne pravda ze kdyz ro zacalo bolet snazila sem se vic,ale je lepsi to rozdychat a pak to tolik neboli..ja byla vcera na 23cm,zacala sem min.pondeli 18cm...byla bych rada.za tech.30cm,ale uvidim....taky me prekvapilo ze vlastne tlacit pri nadechu do bricha a zaroven je jakoby citit konecnik,ten tlak na nej...takze asi je to tak spravne...jen je pravda ze citim.uz.asi mesic leve trislo jako by tu kost a vcera po cviceni sem ji citila vic...ale vse se roztahuje a pripravuje....Jinak muj bracha.je v cervnu a.je.to introvert a docela flegmous a, nase mimi,se jen tak prevaluje a.nekdy kopne.max 3x za.den,tak se mu snazim vsugerovat ze takhle zustane a bude hodne a spinkajici dite 😉)a cvicila si kazdy den?ja vynechavam vikendy a dnes sem byla na.gynde,tak uz se mi nechtelo a delam to tak.2-3x zasebou...a staci mi to..pak se mi chce hned.curat...no vetsinou uz pri prvnim pokusu se mi chce🙂)
@svobodka86 Snažila jsem se denně, ale ne vždy to šlo...jsem flákač 🙂 ale ke konci opravdu denně, na těch 30cm. Tlačila jsem 3x, nejdřív na míň než den předem, pak nastejno a napotřetí o kousíček víc. Někdy to šlo, jindy ne. Čurat se musí před cvičením :D
Jinak mě pak kolem těch 27cm přestala vyhovovat pozice na zádech, přešla jsem si do podřepu, to bylo lepší.
@katgatoo gratuluji - klouček, nebo holčička?
Aniball můžu jen doporučit, i kdyby jen jako psychickou pomůcku. Trénovala jsem s ním od začátku mateřské cca obden, ale asi tak týden před porodem jsem se na to už vykašlala (přišla na mě nálada, že už se můžu na všechno... že to prostě nějak dopadne), dotáhla jsem to asi jen na 24 cm. Synovi se nechtělo na svět, přenášela jsem a nakonec mi porod vyvolávali. Když pominu, že vyvolávání se drobet protáhlo, tak porod samotnej proběhl tak rychle, že mi ani nedošlo, že už to je ono... stačilo pár zatlačení a bylo to - bez nástřihu, jen drobné šití (1 steh) - a to ten můj "prcek" měl 4230g 😉 Takže pro prvorodičku je to jedinečná možnost, jak si vyzkoušet tlačení a jak si dokázat, že je schopná něco fakt vytlačit.
@nugetka20 takze si se dostala na.30cm a vic uz.teda ne?ja sem dneska na 23cm,to sem byla I v utery a ve stredu sem.necvicila...tak.sem.si.rikala,ze dam.to.samy a.v patek.budu.chtit.zas centak pridat...ja mam treba na poprve.20,5 pak.22 a.pak tech 23'cm a je.znatznat.ze u tretiho pokusu muzu balonek nafouknout 3x zasebou a,.je.mi pohodlne,ale napoprve musi jednou zmacknout a.pockat,prodychat a takhle.se.dostanu.treba az.na 5zmackmuti....snad si holka zvykne😉))
@svobodka86 Jednou jsem se dostala na 31cm, jinak na těch 30. Klouček měl hlavičku 34 a prošel jako po másle.... ale já teda málem rodila mezi futrama do sprchy :D
Neboj - zvykne si. Můj chlap se mi před porodem smál, že sex se mnou je stejnej, jako když si stoupne do prázdného hangáru od letadla a zavolá "halo, je tu někdo ...někdo....kdo...o...." :D Po šestinedělí jsem dole stejná, jako před porodem. Takže neboj, to půjde.
Ahoj zeny, zacala jsem cvicit s aniballem a od 16,5 cm jsem se vcera dostala na 21,5. Pokroky byvaji tak po pul cm. Bohuzel jsem vcera pri vypuzovani balonku krvacela (nemyslim jen ruzovy vytok). Na balonku nic nebylo, jen na prosteradle cerveny flek asi 1x 2 cm. Takova ta tmavsi krev jako tece ze zily. Ani po vytlaceni balonku mi krev netekla, byla fakt jen na tom prosteradle. Nevim teda, jestli to bylo z cipku nebo odkud, ale z hraze ne. Dost me to vydesilo a premyslim, jestli ve cviceni pokracovat... Asi si dam tyden pauzu a zkusim to znovu, nechce se mi se cvicenim prestat, pripada mi to moc uzitecne. Mate nektera taky zkusenost s krvacenim?
@luj89 já teda s balonkem zkušenost zatím nemám a otázka je jestli mi ho dovolí, ale krev na prosteradle podle toho co popisujes nemůže to být třeba z prasklého hemoroidu? Já mám s nimi teď taky potíž a v těhotenství jsou docela časté...
@verunka_korunka to si nemyslim, s hemoroidy ani se strevy problemy nemam. Dokonce i po zeleze se mi strevni pochody nijak nezmenily. Na tyhle veci nastesti netrpim. Ale dekuji za napad, to by me asi nenapadlo 🙂
@luj89 mne sa to stalo vceta prvy krat, nacvicene mam 30-31cm, obvykle zacnem tak na 26cm a postupne vytlacam vzdy o par cm viac, vcera som zacala na 27cm, a po vytlaceni som krvacala jasne cervenou krvou, to sa mi predtym nestalo ani u tych 31cm, takze som tiez na vazkach z coho to bolo, dnes som bola u doktorky, kontrolovala ma a doma som mala ruzovobezovy hlien, tak neviem, som na vetvi.. Kazdopadne daj si chvilku pauzu, kludne dva tri dni a skus znovu ;) ja ked necvicim teraz, tak masirujem hraz aspon prstami
@azraell a resila jsi to s gynekolozkou? Ja jdu na kontrolu ve ctvrtek, tak se na to chci zeptat. Jedine, co me napadlo je to, ze kdyz balonek nafouknu na vice nez 20 cm, tak snadno zaleza dovnitr i cast te mensi ,,kulicky,, ktera by mela zustat venku. No a ta se muze dotknout citlivejsich mist hloubeji v pochve, mozna ze i prekrveneho cipku..
Ještě bych měla jednu otázku... Co dělají vaše miminka v bříšku při cvičení s Aniballem? To naše hádě pěkně řádí, mám pocit, že se mu to vůbec nelíbí...
Ahoj, za mě muzu jen doporučit. Jako prvorodicka jsem nebyla ani natrzena ani nastrizena a to jsem se dostala nejvíc na 28,5 cm 🙂
@nugetka20 tak.se musim pochlubit dnes 26cm...ale uz.je to boj...chci se zeptat,taky si prifoukavala kdyz uz pomalu lezl ven...kdyz je uvnitr napumpuju ale je to neprijemny a kdyz se sune ven tak obcas jeste treba dvakrat prifouknu a je to snesitelnejsi,ale rikam si abych si to nejak neulehcovala
@azraell a kolik mas nacviceno?ja.dnes zdolala 26cm jsem take ve 37tt..ale zatim to nevypada ze by se mlademu panovi chtelo ven 😉
@svobodka86 ja som dala tri krat 30-31cm, ale teraz uz druhy den necvicim,lebo som krvacala,davam pauzu radsej ;) 26cn je super, za par dni si na 30 ;) no ja ani neviem co ten nas prdola, kedy sa mu zachce tiez :D kedy mas termin?
@luj89 Krvácení je způsobeno křehkým čípkem - stačí, aby se ho balonek jen dotknul, což pak u většího průměru bývá. Klidně si dej den-dva pauzu, ale pokud je krev čirá, tmavá, po cvičení pak už nekrvácíš, ani tě nic nebolí, tak je to "normální" . Problém by byl, pokud by jsi krvácela i potom, nějak víc.
@svobodka86 nepřifukovala - právě ten tlak uvnitř, co je nepříjemný, je nejvíc potřeba prodýchat 🙂 takže hezky poctivě, nafoukni....pak třeba napočítat do 50 a pak teprve tlačit

Jj,mela jsem z toho hruzu,ale nastesti to bylo ok...
No,vidis,jak si sikovna,to zvladnes,nebuj...
Ja rodila tam,kam normalne chodim a u dr.,ke kterymu chodim...ovsem mela jsem stesti,ze slouzil,rodila jsem v noci...