icon

Máte zkušenosti s pomůckou Aniball pro přirozený porod?

lenkynka
24. led 2014

Kamarádka mi říkala,že do toho šla.. Přišlo ji to jako dobrá věc pro lehčí porod. Bohužel zatím nevím jak s tímto balonkem byla spokojena ,protože malá je pořád u ní v bříšku 😉 .Mě by zajímalo jestli s touto pomůckou máte zkušenosti a jaké? 😨 Stojí za to si to koupit ,pomůže to nebo ne? 😅 Silně přemýšlím o tom,že si to objednám a zkusím to 😀

beduna1
18. čer 2017

@luj89 určitě to půjde dnes líp 🙂 Já se pak vždycky uklidňuji tím, že se přeci nedá cvičit každý den 🙂 😀 že tam musí být čas i na odpočinek 😉 😀 já budu cvičit dnes až k večeru... To vždycky odkládám na co nejdýl 😀 tak bych chtěla určite dát zase těch 29,5 🙂

luj89
19. čer 2017

@beduna1 taky cvicim az vecer a pak jdu rovnou spat 🙂.
Holky, co na aniball rikaji vasi gynekologove?

pucmelinka
19. čer 2017

@luj89 ze je to placebo...ze si mam radsi koupit neco hezkyho na sebe...chodim ke kamaradovi...a kdyz jsem mu tam ve 2 rano prijela k porodu,tak se mi ze srandy zeptal,jestli jsem trenovala...trenovala,dva dny ovsem,vic jsem nestihla...

eviicka
19. čer 2017

@luj89 moje doktorka doporučuje (až ale po optání, nevnucuje, nenabízí), na kontrole po šestinedělí chválila pánevní dno, a prý bývá znát, kdo cvičil.

luj89
22. čer 2017

Ja byla v utery na prohlidce porodnice, kde ho vsichni moc doporucovali a jeste poradili, kde ho sehnat levne. Pry je to u porodu hrozne znat. Jo ale zminili se i o tom, ze je treba ho pouzivat i po porodu na zpevneni panevniho dna.
Jinak ja jsem na 28,5 a slo to az podezrele dobre 😀. Dala bych i vic, ale uz se mi nechtelo. Ale bohuzel jsem prisla na to, ze se mi asi objevily hemoroidy, tak jsem 2 dny zvazovala, jestli dal cvicit... Nakonec jsem si rekla, ze ano. Ze je mi prednejsi nemit poporodni poraneni 😀. Hemoroidy snad po porodu zmizi (nikdy jsem na ne netrpela). Jen si tak rikam, jestli jsem si je nezpusobila tlacenim u aniballu..

astyna
22. čer 2017

Holky a kdy jste začaly fakt cvičit? mě se nechce čekat do toho 36.tt, bojím se, že mimi půjde dříve, víc na sobě i cítím rozestupy kostí (kost křížová bolí jak čert - to jsem měla před porodem syna). Navíc mi "tam dole" naběhly křečové žily, to je hrůza...

Já už teda za sebou porod mám a tlačení byla brnkačka, mě to třeba vůbec nebolelo, a to měl syn jen hlavu 38 cm obvod...

luj89
22. čer 2017

@astyna ja zacala driv. Cca 6 tydnu pred terminem. Ale nejela jsem na cm, spis abych se s balonkem naucila pracovat. Ted mam tyden pred terminem a fakt az ted se ty cesty poradne rozvolnily, takze si i na tech 30 cm verim pokud jeste aspon 2 dny vydrzim nerodit (a to mi pred cvicenim prislo jako sci-fi).
Pred prvnim porodem jsi cvicila s aniballem?

astyna
22. čer 2017

@luj89

ne vůbec jsem o něm nevěděla...ted to spíš chci zkusit ze zvědavosti, tenkrát jsem ty poporodní zranění neměla skoro vůbec, brzo jsem byla fit.

lucindabedna
23. čer 2017

Aniball/ Epino doporucuju vsema deseti!! Poctivě jsem cvičila od 36 tydne, dostala jsem se před porodem na obvod hlavičky 31 Cm a soustředila jsem se hodne na techniku tlaceni. Porod trval od příjezdu do porodnice 4 hodiny a na jeho konci 4 kilova holcicka bez jediného stehů, poranění, bez nastrihu. Cely personal mne chválil za úžasnou techniku tlaceni, druha doba porodní trvala 15 minut. Cvičte!!

luj89
23. čer 2017

@lucindabedna Dekujeme za zpetnou vazbu, to vzdycky povzbudi do dalsiho cviceni 🙂.
Ja jsem zatim na 29 cm, rada bych si dala den pauzu, citim, ze je to uvnitr trosku podrazdeny, ale zase kdyz uz se blizi termin porodu... 😀.

svobodka86
23. čer 2017

@lucindabedna
@luj89 tak to je nadherny prubeh porodu 😉 ja sem uz 4.den na 30,5-31cm...ale boli me tam jakoby nejaka.kost nebo nevim co to je...tak dneska nejspis cvicit nebudu ale v sobotu a v nedeli chci cvicit.V pondeli jdu do porodnice a bud si me tam nechaji a pak by nekdy vyvolali a nebo mi jen daji termin vyvolani...ale chtela sem 32cm...ale pred tim to bylo 30cm...takze spis bych mela taky resit hlavne techniku tlaceni a prodychavani

luj89
23. čer 2017

@svobodka86 to jsou supr cisla,je videt, ze uz ty ,,predporodni,, hormony pracuji 🙂. Je to sranda, jak si kazda ty cile posouvame 😀. Ja mela za cil 28, ted si rikam, ze bych se chtela dostat na 30, ale zacinam uz i resit, kolik je bezpecny dosahnout maximalne... Nevis? Kdy mas termin?

svobodka86
23. čer 2017

@luj89 to taky nevim....ale nekdo to dotahl treba I na 34cm....jinak ja mam termin zitra😀 ale nic se nedeje.ted zrovna lezim,sem nejaka precpana a nejak to ne a ne slehnout...ale v po jdu do.porodnice,konecne me I vysetri a rozhodnou ohledne vyvolani...a co ty,jak si na tom?

mika251
23. čer 2017

@svobodka86

holky nenechajte sa natlačiť do vyvolania len preto, že už máte po termíne. Fyziologické tehotenstvo trvá do 42tt, máte ešte dva týždne čas. Na vyvolávanom porode nie je nič prirodzené a prakticky ste jednou nohou na cisárovi. Nechajte si skontrolovať prutoky, či funguje placena a pupečník a pokojne počkajte na koniec 42tt.

luj89
23. čer 2017

@svobodka86 @mika251 ja mam termin pristi stredu. Taky nejsem priznivkyni vyvolavani porodu, ale bohuzel to nekdy je potreba... Tohle je neco, co bych si opravdu neprala. Na minule kontrole mi doktor rekl, ze me nechaji prenaset tak tyden, max 10 dni (mam 150 cm, tak mi i merili panev, doktor strasil cisarem... Nastesti tu panev nemam tak uzkou jak predpokladali a mimi je trosku mensi)

mika251
23. čer 2017

@luj89
"niekedy je to potreba" - to samozrejme áno, ale dôvod "už máte po termíne" skutočne nie je ten pravý. Vypočítaný termín je čisto orientačná záležitosť, pokiaľ žena nevie, kedy presne počala, tak tam môže byť rozdiel až 14 dní. Pokiaľ sa začne vyvolávať a dieťa ešte nie je pripravené, tak sa pôrod proste nerozjede a skončí to cisárom. Vy nemusíte na vyvolávanie pristúpiť - "nechajú ma prenášať..." - doktor Vás nesmie násilím nútiť, Vy rozhodujete 🙂 Samozrejme je to na Vás, ale je fajn sa rozhodovať trošku informovane, vyvolávanie nie je bez rizika a malo by sa k nemu pristúpiť až v najnutnejšom prípade, kedy už na UTZ viditeľne starne placenta, alebo sú horšie prutoky pupočníkom. Pokiaľ je všetko v poriadku, tak nie je problém sa domluviť, že počkáte do konca 42tt - mnoho lekárov je už v tomto celkom osvietených. V každom prípade Vám držím palce, nech porodíte spontánne 🙂

luj89
23. čer 2017

@mika251 Ano, v tom se naprosto shodneme 🙂. Ja mam vypocitany termin dle MS a termin dle UTZ rozdilny o 2 tydny, navic vim, kdy jsem otehotnela, takze si to umim pohlidat 🙂. Samozrejme, ze rozhodnuti by pripadne bylo na me a urcite bych si porod nenechala vyvolat jen proto, ze mam po terminu, to ale snad ani lekari nenabizi, nebo myslis, ze ano?

svobodka86
23. čer 2017

@mika251 ja to mam kvuli tlaku....ikdyz si myslim ze jemu se stejne nebude chtit ven

mika251
23. čer 2017

@luj89

bohužiaľ, môže sa stať, že natrafíte na rutinéra, ktorý má proste pocit, že termín pôrodu je dátum spotreby a po ňom už je to pre dieťa nebezpečné a musí čo najskôr von - preto je taká vysoká miera nevyžiadaných Hamiltonov, len preto, že žena už "prenáša", i keď oficiálne by prenášať mala až po 42tt. Podľa oficiálnych doporučení Českej gynekologicko-pôrodníckej spoločnosti by najneskôr 42+0 malo byť dieťa porodené, preto sa začína vyvolávať už 41+3, aby sa to mohlo skúšať niekoľko krát - čo na tom, že sú pôrodné cesty totálne nepripravené a žena má dlhý cyklus, takže podľa dátumu počatia má ešte hromadu času - TP je podľa mnohých čarovné datum a cez neho nejede vlak. Takže pokiaľ viete, že ste otehotnela pozdeji a termín podľa MS je zbytočne skoro, tak to vyvolávanie skutočne poriadne zvážte, zvlášť pokiaľ pôrodné cesty nebudú pripravené a na monitoroch a UTZ bude všetko v poriadku. Aby to cvičenie s Aniballom nakoniec nebolo zbytočné :/

gaba_h
23. čer 2017

@luj89 a jaký máte termín podle UZ z prvního screeningu?? ten v 13 tt ten bývá nejpřesnější. Já podepisovala u obou svých porodů revers (odmítnutí indukce) s tím, že doslova "pacientka zná datum početí" a "preferuje přirozené metody vyvolání porodu" (no asi mysleli ten nechráněný sex a dlouhé procházky 😀 Nakonec to beztak skončilo vyvolávanými porody, ale hlavní je, že děti se narodily v pořádku. Anibal pomohl velmi, měla jsem ho u druhátka a můžu jen doporučit.

luj89
23. čer 2017

@mika251 @gaba_h Tak ted jsme si asi neporozumely, ja zatim ,,nabidku,, vyvolani nedostala a vsichni se ridi terminem dle UZ, ne podle MS, vsude jsem hlasila, ze jsem mela cykly pres 40 dni 😀
Jinak, pro predstavu, termin dle MS bych mela 14.6., dle UZ 28.6., ale vim, kdy jsem otehotnela, takze realne bych mela mit termin 30.6.

luj89
24. čer 2017

Holky, taky se vam u tech velkych obvodu stava, ze balonek zaleze dovnitr az moc? Ja si ho jednou rukou drzim, ale moc to stejne nepomaha... Navic pak hrozne rychle vyleti ven 😀. I kdyz se taky snazim ho pridrzovat a zpomalovat...

svobodka86
25. čer 2017

Tak zitra jdu do porodnice a uvidime,jestli uz se dole neco deje a taky kdy mi to vyvolaji...kazdopadne pres 31 cm se nedostanu a je narocny se.dostat I na tech 31...uz proste nevydrzim ten tlak a pak se I snazim dost tlacit aby byl micek venku...ale rikala sem si ze kdyz tam zitra jdu,tak proste musim

luj89
25. čer 2017

@svobodka86 ja myslim, ze tech 31 je krasnych 🙂. Ja se snazim dostat na 30 a posunuju se fakt po milimetrech... Jakoze hraz to dava, ale uvnitr to moc nejde. A to mam ve stredu termin... Vis co, ja si myslim, ze asi nikdy nebudeme spokojene se svym vysledkem a vzdycky bychom chtely nacvicit vic 😀. Ale nekde ve statistikach jsem cetla, ze uz 24 cm snizuje riziko poranení 🙂.
Drzim palce, at to zitra dopadne tak, jak si prejes! Pokud si vzpomenes, tak napis, jak jsi dopadla 🙂

svobodka86
26. čer 2017

Tak sem opet doma,kdyz neporodim do ctvrtka tak ve ctvrtek rano sem objednana na vyvolani..pry je vse nachystane,otevrena na dva prsty,cipek mekky,hlavicka naleha...ale myslim ze sam nevyleze..pry mi napred prdnou vodu a.kdyz se nerozjedou,kontrakce do 2hodin,daji mi infuzi oxytocinu.

mika251
26. čer 2017

@svobodka86
@luj89

holky 30 je úplne super, vyššie už to nežente, máte nacvičené až až. Pri pôrode sa hráz rozvoľnuje a hlavička dieťaťa sa "sploští", takže i keď má tých 34-36 cm, tak pri priechode pôrodnými cestami je to menej. Máte splnené.
Určite si pri pôrode postrážte, aby ste zvolili polohu, ktorá vám je príjemná a netlačte, keď sama nemáte potrebu, i keď Vás k tomu bude personál nútiť. Z toho je najviac zranení, že žena tlačí v polohe na zádech a ešte mimo kontrakcie, na pokyn personálu. Telo vie, kedy má tlačiť.

Nalaďte sa pozitívne, pohovorte si s bábätkom, že už ste na neho nachystané, že až bude cítiť, že je jeho čas, že môže rozbehnúť pôrod (všetky procesy štartuje dieťa, je to proste na ňom) a že sa na neho tešíte. Uvolnite sa, užite si posledné dni s bruškom a nech pôrod prebehne podľa Vašich predstáv 🙂

luj89
26. čer 2017

@mika251 dekuju moc za pekny a pozitivni prispevek 🙂. S mimcem se snazim ,,mluvit,, a rikam mu, ze ja jsem pripravena, tak az se bude na porod citit, muze jit ven 🙂. Uz 2. den mi odchazi zatka a dnes dopolko me pri prochazce bolelo bricho, tak si myslim, ze to brzy prijde 🙂.
@svobodka86 takze jsi mela zase vyssi tlak, nebo procpak chteji vyvolavat porod ve ctvrtek?

svobodka86
26. čer 2017

@luj89 oni prostě jakmile bereš prášky na tlak tak nenechají dlouho přenášet...a prostě málokdy mám tlak 120/80 spíš vyšší a taky se mi tři dny zpátky udělaly otoky, ale to vyvolání je hlavně kvůli tomu že beru prášky, kdo je takto kompenzován, nenechají ho dlouho přenášet

nugetka20
26. čer 2017

@svobodka86 S tím vyvoláváním jen vlastní zkušenost - domluvila jsem se s primářem na vyvolávání tabletkou - normálně se dává celá, ale je to prý hrozný rachot, takže jsem dostala jen 1/4, rozjely se pomalu kontrakce, po 2 hodinách mi opět po dohodě řízli vodu - v ten moment šly kontrakce cca po 2 minutách.

Pokud ti budou dávat tabletku, nech si dát jen část, ne celou. Primář sám mi říkal, že je po ní moc překotný porod a zbytečné potrhání uvnitř, když ještě není čípek úplně zašlý.

svobodka86
26. čer 2017

@nugetka20 děkuju moc za info..dneska mi říkala že je čípek měkký ale to asi nestačí...ale o tabletce nic neříkala, říkala jen že mi rupnou vodu a když se kontrakce do 2h nerozjedou dají mi oxytocin v infuzi.

Strana