3. IVF - tentokrát dlouhý protokol
Ahojte Ženy, za měsíc bych měla začít dlouhý protokol a následně další IVF. Předchozí IVF byla neúspěšná :( první odběr 4 vajíček všechna oplodněna ale 3. den bez vývoje, 2. zvýšení dávek hormonů celkem 10 vajíček, ale povedlo se odebrat jen 4 do jednoho vaječníku se jim nepovedlo dostat :( nechápu!!! 4 oplodněna ale opět 3. den bez vývoje. Nyní mám jít na dlouhý protokol, ale četla jsem že se používá spíše u mladých dívek :( kdežto mě je 37 pryč :( a že hrozí hyperstimulační syndrom :( achjoooo Oba jsme zdraví nikdo neví proč nám to nejde :( hrozná bezmoc :(
@tergal Ahojky, já jsem teď aktuálně absolvovala dlouhý protokol. Poprvé, minule jsem měla krátký. Ja jsem to měla tak, že jsem 2DC dostala rovnou injekci Decapepthyl a potom 14 dní pauza. Potom jsem začala stimulovat Fostimonem cca 10 dní. Odebráno 25 vajíček, z toho bohužel jen 9 zralych + 5 polo zralych. Druhý den ještě 3 dozrály, takže jich nakonec bylo 12. Podařilo se oplodnit 9 a do pk došlo 7. Biopsie se podařila udělat všem, takže máme zamraženo 7 krásných blastocyst a čekáme na výsledky❤
Držím palečky❤
@petruska23 týýjo to je zase uplně jinak 🙂 biopsie je co? Ale jinak moc parádní výsledek a krátký protokol dopadl jak?
@fanunka no ja to taky slysela poprve. Ale v jinych CAR se to muze delat jinak.kazdopadne me se to libilo. Lepsi nez pichat injekce 😀
@fanunka odebrano 10 vajicek a do konce doslo pouze 1 ktere mam ted zavedene. Jak uz jsem psala drive u nas dlouhy protokol mel stejny vysledek jako kratky. Bylo sice odebrano vice vajíček ale v obou pripadech zůstalo 1.
@petruska23 děkuju za info a palečky ;) sedm blastocyt je super, tak držím palečky, aby vše dobře dopadlo!!! ;)
@fanunka delali biopsii..kvůli pgd. Dělají nam u embroušků genetická vyšetření. Mame vážně nemocného synka, takže proto...ted se čeká cca 6 týdnů na výsledky.
Krátký protokol jsem měla odebráno 11 vajíček, 10 zralych. Oplodneno 6, do pk došla 3. Biopsie se podařila udělat pouze dvěma. Takže 2 zamrazena a jen jedno bylo zdravé. Na ket jsem byla v srpnu a vubec se nechytlo 😢
Takže opravdu rozdílné😘
Holky, ještě jedna otázka, možná hloupá, když tim dlouhým protokolem vyřadí činnost vaječníků, vzpamatuje se potom z toho to tělo a bude potom opět fungovat normálně jako doposud? 🙄
@tergal Pevně v to všichni doufáme 🙂 Měla jsem dlouhý protokol+ET, MS přišla po vysazení utrogestanu cca 12 dní po ET. Další cyklus jsem zkoušela ovulační test a jeden den tam čárka byla, i když normální cyklus to rozhodně nebyl. Další MS byla po 26 dnech, což zas u mě není tak neobvyklé. Takže tělo snad znovu funguje.
Jinak umělý přechod se myslím občas používá i při léčbě PCOS, tak snad je to bezpečné 😉
@tergal taky děkuji. Nicméně po dlouhém protokolu jsem to akorát včera dostala...úplně přesně, jako hodinky, ani jsem to nečekala...A to jsem ten utrogestan po opu docela šidila😎
No,holky,sem na to zvědavá. Mela bych s dlouhým protokolem začít příští měsíc. Dr.mi řekla,že je škoda tento měsíc čekat jen tak na prázdno 🙂 a tak jsem po inseminaci...sice menší šance,ale šance to je,tak uvidíme no..
@fanunka nene ještě právě vůbec nic nevím,měla bych tam přijít po MS,ale jak právě probíhá dlouhý protokol to přesně nevím,i když holky tady naky info už dávaly 😉 v krátkým protokolu se začínalo hned s první MS..tak ty budeš napřed než já,tak pak aspoň povíš 😉 jinak chodím do Gennetu v Praze,kam chodíš ty?
@petruska23 ahoj a tu biopsii dělají automaticky při každém IVF? Já byla na 2IVF a ani u jednoho ji nedělali.....
@fanunka přesně tak. Je to z indikace genetiky...já mám nemocného synka a přenos na další mimi je 25%. A nebo při vyšší potratovosti, to doporučují.
@fanunka PGS je preimplantacni genet.screening jde ó vyšetření embryí k vyloučení vzniklých vad chromozomů u párů bez genetických poruch. Většinou to doporučuji,pokud se první IVF nezadari,nebo zadaři,ale potratis,nebo je to přes 35let. Pak je este PGD vyšetření a to je k vyloučení dědičné choroby používá se u párů,kteří mají geneticky podmíněné choroby,postižení..
Holky mam dotaz. V ut zacinam dlouhy protokol, jdu si pro 1. Injekci 22DC. vim ze jsem blahova, ale ciste teoreticky kdybych byla tehotna nemuze mi ta injekce ublížit?

@tergal ahojky. Tak prece jen uz zacinas stimulovat? Nic se neboj dlouhy protokol je stejny akorat je delsi stimulace. Ja zacinala 22DC a stimulovala jsem nosnim sprejem Sinarel. Pak od 2 DC normalne injekce Gonal, Menopur a jeste něco 🙂 odber vajicek jsem měla 14 DC. Tak at te poradne nastimuluji at mas hodne vajicek. Drzim palce. Jinak ja jsem dnes 5 den po Ketu a cekam na verdikt.