Inseminace, kdo z ní otěhotněl a jaké příznaky po ní?
Snažíme se 2roky a máme jít na IUI do Iscare v Praze,pak na IVF,když se nepovedete
Ahoj holky,chci se zeptat...dnes jsem byla na ulzrazvuk a folikuli uz 21. Tak mám dnes večer píchnout pregnyl a ve čtvrtek druhé IUI. Nemůže být pozdě? Bolí mě už dnes břicho.
holky já to mám zase jinak mám za sebou druhé IUI a pokažde mi řekne večer píchnout pregnyl a další den inseminace ..a teď čekám jestli se zadařilo 🙂
dneska jsem byla poprvé na IUI v ISCARE, tak jsem zvědavá, ale moc si nefandíme. Kromě spermiogramu nemáme žádné jiné vyšetření, ale zajímalo by mě kolik spermií je normální, když jsem volala na výsledky tak sestřička řekla, že dobrý ale doktorka hned doporučila IVF s čím teda hned nesouhlasím, po tom co jsem si přečetla vaši úspěšnost s IUI a vidím, že to není beznadějný. Jestli si dobře pamatuji máme 13 mil. z toho je 5 mil. mrtvých. Tak by mě zajímalo komu se to povedlo a s jakým počtem, chápu že to není jediné kritérium, ale jsem fakt zvědavá. Co se týče jehel mám hroznou fóbii, ale naštěstí tchýně je zdravotní sestra.
Ja som bola dnes na iui, mali sme 21mil spermii a pohyblivost 87%, tak dufam ze doplavaju tam kde maju 🙂 . Doktor mi vrafel, ze ak je pocrt nad 20 mil, tak je to vynikajuce
@sandria333 držím palce 🙂 My jdeme zítra 🙂
@ivhuska76 drzim palce, mysli pozitivne 🙂
@lenca1212 po IUI to nevadí, ale jestli se to uchytlo, tak se to mohlo i rychle pustit :/ já to tak mám nějak podobně v práci, sice ne 20kg , ale taky těžké a ke všemu ještě hrozný stres :( já čekám na MS,abychom se mohli objednat na 3. IUI ....
@sandria333 Děkuji...také držím pěsti
@ivhuska76 ten odkaz je i pro tebe 🙂) tak snad se dočkáme ;)
@marenka244 no to by bylo super 🙂 🙂
Tak 16.11.na folikulometrii a pak 3.IUI....
tak já test jsem si měla dělat v pátek a ve čtvrtek na večer jsem to dostala ach joooo ☹ v prosinci 3IUI a pak IVF ☹
Ahoj vsichni, omlouvam se za dlouhou odmlku, bylo toho ted moc.. Co u nas noveho? 2. IUI nevyslo, v patek jsem byla na folikulometrii a mam folikul na leve strane - zase na leve strane! Tak si mudr. vsimla, ze vlastne u me nikdy nevidela folikul vpravo! Mozna vas to prekvapi, ale ja mam radost, ze konecne nejaka smysluplna informace. Doted mi vsichni tvrdili, ze jsem naprosto vporadku. Takze realita je, ze pravy nefunguje a levy jede na 200%. Nekde jsem cetla, ze folikul muze byt i bez vajicka... To se ale asi zjisti az pri IVF, ze?
@kafr nezoufej, to vůbec nemusí znamenat, že pravej nefunguje. Já jsem měla v Iscare kontrolu utz asi tak 12x a z těch 12 případů jsem měla dominantní folikul jen dvakrát napravo. Můžu ti říct, že jsem smýšlela úplně stejně, doktorům to divný nepřišlo, prý je to běžný. Věř, že když jsem měla prvních 6 utz nalevo a při sedmém mi doktor řekl, že tenhle měsíc jsme napravo, měla jsem radost jak malá holka. Fakt to není podstatný, důležitý je, aby se někde dominantní folikul zrodil.
A ano, jestli je tam vajíčko, mají možnost zjistit jen po odběru na IVF, jinak se to pokud vím nezjistí.
Ja som osmy den po tretej iui a uz ma skube testovat, ale to by sa este neoplatilo asi
@sandria333 vydrž 😉 mě teda testování vůbec nelákalo 🙂 my jdem příští týden na 3.IUI
drzim palce nech sa podari
@sandria333 taky držím palečky všem co se snaží 😉
@kafr ahoj, ano jestli je ve folikulu vajíčko zjistí až při IVF. Inseminace je nahrada pohlavního styku takže u toho nezjistí,jestli je ve folikulu vajíčko. Já mám taky dominantní folikul vždy vlevo,ale mívám folikuly i vpravo(ale nejsou dominantní). Hold je u nás žen všechno složitější ☹ a s tím nic nenaděláme ☹
povím ti svůj příběh. My měli problém-manžel měl pouhé 2 % dobrých spermií. Máme 6letého syna, kterého jsme počali bez problémů. A teď toto...V dubnu a srpnu jsem byla na klasickém IVF v Podolí. Bez úspěchu - vždy jsem zareagovala tak, jako bych hormony nepíchala - pouze jedním vajíčkem. Poprvé to ukončili, podruhé už mi to jedno odebrali, ale nevydrželo....Byla jsem ted v říjnu u své standardní gynekoložky, sledovali jsme cyklus, též jsem opět měla jeden folikul dominantní... Když měl 20 mm, píchla jsem si Pregnyl (v úterý 27.10.) a ve čtvrtek 29.10. šla do Iscare na inseminaci. Nemusíš se ničeho bát. Manžel tam byl v 10, já ve 14. Na koze přes takovou injekci ti to tam dají. Nemá se potom sportovat. Hezky mi to vysvětlila doktorka--když jsou nekvalitiní spermie, je pro ně problém děložní hrdlo. A oni to dají až za to hrdlo..No a výsledek: jsem těhotná. Po první inseminaci. Také jsem jedla kyselinu listovou, i manžel, pak jsem pila kontryhelový čas, jedla dýňový olej...

Tak mi dnes ultrazvuk a folikul 20 a druhý 21,tak večer pichame pregnyl a ve čtvrtek druhý pokus IUI 🙂