Porodnice Ostrava-Poruba X Krnov

obyvatelka
3. zář 2016

Ahoj holky.
Jsem v 30tt těhotenství a přemýšlím, kterou porodnici si vybrat. Jsem z Opavy a mám to nastejno do Krnova i do Poruby. Celou dobu jsem chtěla jít rodit do Krnova, rodily tam další ženské z rodiny a byly spokojené, i recenze na netu byly super. Jenže....mám rizikové těhotenství, už potřetí ležím v nemocnici, z toho 2x v Porubě. Zatím si tady nemůžu na nic stěžovat (jen na jídlo, ale to se dá zařídit i přes návštěvy), sestry jsou milé, doktoři se taky starají, když mám problémy, tak mi pomůžou.
Čtu si tady teď recenze na Porubu a vesměs říkají, že porod dobrý, ale šestinedělí hrůza, že se tady rodí jak na běžícím pásu. Je pravda, že se to tady dost střídá, rodí se tady skoro furt 😀 Když jsem tady ležela poprvé, byly jsme na pokoji 3, podruhé jsem měla pokoj sama pro sebe, bo měli volněji, pak mě přestěhovali na porodní sály na JIP, které jsou tady jenom 2 a tady jsme zase 3. Ale vidím, že sestry tady fakt chodí, ptají se a starají.
Tak by mě zajímalo, se kterou porodnicí máte lepší zkušenosti. Já uvažuju čím dál tím víc na Porubou, jelikož si nejsem jistá, jestli se svými problémy donosím až do konce, taky tady mají nejlepší neonatologickou péči pro děti. Ale zase pokud bych donosila do konce, láká mě Krnov.
Jaké jsou Vaše zkušenosti?

Díky za tipy 🙂

michaelajadrnickova
3. zář 2016

Ja rodila dceru v porube a byla jsem moc spokojena🙂

marketaryzi
3. zář 2016

No, tak pokud tušíte, že by mohl být nějaký problém, vyberte si Porubu. Když porodíte před ukončeným 36. tt, mimčo z Krnova odvezou a vy tam zůstanete. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že je to fakt šok a rozkojit se bez miminka je velmi těžké...

michelette
3. zář 2016

Já rodila v dubnu v Porubě, taky jsem měla obavy, ale super. Rodila jsem 20 hodin a nepotkala jsem se s žádným otráveným obličejem ani nic podobného jak se všude píše. A to se u mě vystřídalo lidí 😃 Sestry, doktoři úplně super. Šestinedělí bylo plné, to je pravda, ale ty 3 dny se dají krásně zvládnout. Byla tam jedna sestra na kterou jsem teda měla slušnou pifku 😃 Ale jinak v pohodě. A co se týká jídla, tak to máte pravdu, já byla pořád hladová. Takže za mě určitě Poruba 😊

verka4d
3. zář 2016

V Porubě jsem rodila 4x a nešla bych jinam!! 🙂 Ještě když máte problémy a možné komplikace,Poruba je jistota,tam dostane předčasně narozené nebo jakkoliv nemocné mimi tu nejlepší péči. Přesně,jak píše @marketaryzi ,kdyby něco, Vás nechají v Krnově a mimi stejně Převezou samotné do Poruby,což teda fakt musí být hrůza... Nemohla jsem si ani jednou ztěžovat ani na porodním,ani na šestinedělí a nezdá se mi,že bych čtyřikrát měla prostě jen štěstí... všichni byli ke mě milí,ohleduplní,vyšli mi vstříc... opravdu bych volila Porubu,ale konečná volba je samozřejmě jen a jen na Vás 🙂 Ale vždyť v Opavě je přece taky zrekonstruovaná pěkná porodnice,ne?

bajjunka
4. zář 2016

Pokud máte problémy, určitě bych volila Porubu. Nakonec ať fakt nejste každý jinde.
Přítel byl pro Porubu také, ale jak píšete, odradily mě názory na internetu kvůli šestinedělí. Jsem z Opavy, a z prohlídky porodnice jsme byly nadšení, i názory na internetu mají hodně dobré. Pokud se nám něco nezkomplikuje, nebo to nepřijde moc brzo, zůstáváme v Opavě, jinak budu taky pro Porubu. 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru