icon

Po roce nejsem těhotná a nevím, co dál

malinkaelinka
27. bře 2018

Ahoj holky, tenhle víkend na mě padl strašný splín a já se potřebuju někomu svěřit, tak to zkusím tady.... Nikdy jsem nebyla ten typ, že bych si přála miminko, milovala dětičky, spíš naopak, kavárny s dětským koutkem jsem vždycky obcházela obloukem a děti mi nic moc neříkaly, ani nemám žádné kamarádky s dětmi, ani malé děti v rodině. Cca před rokem a půl jsme s manželem téma děti naťukly, končila mi Mirena, my se rozhodli ji nechat vyndat a dál to neřešit a že uvidíme. Mirenu mi doktor vyndal před rokem touhle dobou. Pořád ještě pro nás děti byly spíš velká neznámá, ale postupně jsme dospěli k tomu, že bychom miminko už opravdu chtěli. Mě je čerstvých 28, manželovi 31, právě jsme si dostavěli domeček, máme vyřešené finance, ideální stav. No a je to rok, co máme nechráněný styk a ono stále nic. A tenhle víkend, kdy jsem to dostala, to na mě šíleně padlo. Dívali jsme se na jeden film, byla tam těhotná dívka a chtěla dát dítě po porodu k adopci. To mě totálně dostalo, nejdřív mi tekly slzy, pak jsem regulérně řvala jako želva a doteď se nemůžu toho splínu zbavit a přemýšlím, co dál, jestli začít situaci nějak řešit?? Na jednu stranu si racionálně říkám, že není kam spěchat, máme dost aktivit a plánů i bez miminka, já mám novou práci (cca 5 měsíců) a dobrou práci, jsem tam spokojená a je to zajímavé místo, jak platově tak náplní. Plánujeme si sportovní dovolenou, dokončujeme domeček, po dvou letech stavby máme konečně čas si užívat aktivit, které jsme museli ty dva roky oželet.... Ale pak zjistím, že je další spolužačka těhotná (zrovna minulý týden jedna, která 15 let trpí bulimií, to prostě naštve, ona si tolik let huntuje tělo, vypadá jako reklama na hlad a smrt dohromady a jen tak si prostě otěhotní?) a zase to na mě padne, proč ona jo a já pořád ne. K doktorovi se mi moc nechce, představa nějakých vyšetření apod. není moc lákavá a já obecně k západní medicíně moc netíhnu, na nějaké umělé oplodnění apod. bych nikdy nešla, to ne. Hodně se zajímám o TČM, tak možná se zkusím porozhlédnout tam.... Ale spíš mě strašně překvapilo, že jsem z toho tak špatná, já, kterou děti nikdy nezajímaly... A manžel? Ten je taky zklamaný, že stále nic, jak vidí, že jsem si na záchodě připravila svůj džbánek s tampony, je mu jasné, že to opět nevyšlo... Všude se píše, zaměřit se na něco jiného, no jo, ale já se na dítě nijak nezaměřuju, věnuju se práci, domu, manželovi, rodině, sportu, psovi.... nesleduju ovulaci, do diskuzí téměř nechodím, nenunám se s prtavejma věcma v obchodě.... Tak já moc nevím, co ted.... Pokud ten můj výblitek někdo přečte a napíše třeba něco povzbudivého, budu ráda 🙂

Strana
z9
sonisek
27. bře 2018

@malinkaelinka v první řadě by bylo fajn vyšetřit u chlapa spermiogram,než se zaměřovat na ženu...a pak by se vidělo dál...anebo můžete čekat a čekat...

knoflikarka
27. bře 2018

@malinkaelinka Ahoj, vím, že jsi psala, že nechceš podstupovat vyšetření atd. A chápu to, protože já, ač jsem věděla, že u mě bude problém, jsem ta vyšetření dlouho odsouvala, protože jsem se bála, co vlastně zjistí a jak se mnou budou jednat. A paradoxně když už jsem se odhodlala, nikde mě nestrašili a všude se mnou jednali dobře KROMĚ jedné "doktorky" TČM, která mě naopak strašila kdečím. Vím, že to záleží spíš člověk od člověka, ale právě proto bych neodsuzovala moderní medicínu, protože nikdo nikdy mě do žádných hormonů a umělého oplodnění netlačil. Vždy je to rozhodnutí na Tobě, ale to neznamená, že bys se nemohla rozhodovat aspoň na základě výsledků a faktů.

Přeji Ti, ať vám snažení vyjde nezávisle na tom, jakou se rozhodnete jít cestou. Já bohužel zkusila vše (a to po docela dlouho dobu), od bylinek přes Mojžíšovou až k akupunktuře, ale nakonec jsem vděčná za tu moderní medicínu, díky které jsem mohla otěhotnět.

malinkaelinka
autor
27. bře 2018

@janapetrvalska no je pravda, že na preventivce jsem nebyla... no nějaký ten pátek to bude, naposledy jen na tom vyndání Mireny.... jinak žijeme hodně zdravě, sportujeme, beru Nexgen a Hořčík, takže tělo by snad strádat nemělo 🙂

leymea
27. bře 2018

@dora13 jo, s lutealni fazi mas pravdu. Ja ji mela 10 dni a i kdyz se vsude uvadi, ze ma byt minimalne 10 dni tak jsem pak zacala brat pyridoxin a opravdu mi tu fazi prodlouzil o dva dny. A vyslo to 🙂

malinkaelinka
autor
27. bře 2018

@beruda vědět, kdy mám ovulaci a jaký má partner spermiogram je naprostý základ.... no radši bych zůstala u klasického : Děti se rodí po svatbě nebo děti se rodí z lásky :D :D to je mi sympatičtější....

beruda
27. bře 2018

@malinkaelinka v okamžiku kdy toužíš po dítěti a nevíš kde je problém, se stává tahle pohádka spíš k pláči. A to, že víš, jak na tom přesně jste neznamená, že to miminko nebude z lásky. Nevědomost lásku nezaručí, někdy může být i zdrojem trápení. A pak si třeba budeš nadávat a říkat si "proč jsem tak dlouho čekala, už dávno se s tím dalo něco dělat". Vím o čem mluvím. Naši druhou dceru porodím do 14 dnů a otěhotněla jsem díky IVF. A aby nedošlo k omylu, nestydím se za to.

dora13
27. bře 2018

@malinkaelinka to uz v roce 2018 bohuzel neni uplne pravda... moc ti drzim palce, aby vam to klaplo co nejdriv a prirozene, ale faktem proste zustava, ze problemy s pocetim ma stale vice paru — je to proste “civilizacni choroba”.

@leymea mela jsem to stejne, 10 dni a potrebovala 12😀

malinkaelinka
autor
27. bře 2018

@beruda no zatím jsem ve fázi, kdy se vyrovnávám s myšlenkou, že dítě chci... na další informace asi nejsem ještě připravená. A manžel už vůbec ne.... pokud nebudeme mít děti, pak proto, že je nemůžeme mít my dva .... ne proto, že on má málo spermií nebo já vadnou dělohu.... asi to zatím vědět nechceme. Zatím... třeba se to změní.

beruda
27. bře 2018

@malinkaelinka já vidím i z tvých odpovědí v diskuzi, že zatím nevíš úplně co se sebou a jak s otázkou mateřství naložit. On časem stejně člověk zjistí, že se na to úplně připravit nedá. Tak ať dozrajete k nějakému závěru a klapne to podle vašich představ.

malinkaelinka
autor
27. bře 2018

@dora13 No já se snažím proti civilizačním chorobám každý den bojovat, zdravou stravou, pobytem v přírodě, minimalizací elektrosmogu u nás doma, počítač omezovat na minimum (třeba jen na nutné plkání na diskuzi 🙂 ). Nemáme sedavé zaměstnání, máme dostatek pohybu.... jasně, že nás ovlivňuje i hodně faktorů, o kterých možná ani nevíme, ale co je v mých silách, snažím se negativní vlivy ze svého života vytěsňovat.... myslím, že ty bylinky budou pro začátek stačit....

malinkaelinka
autor
27. bře 2018

@beruda děkuju 🌹

lachtanice86
27. bře 2018

@malinkaelinka jako první bych tedy zašla na preventivku, když sama píšeš že jsi nějaký pátek nebyla

barchen
27. bře 2018

@malinkaelinka Zůstaň v klidu. Rok není žádná tragédie, je to normální. I když se z internetových diskuzí často jeví, že tento problém má mnoho žen a že snad už není dítě bez pomoci medicíny, není to tak. Jednoduše to občas trvá a neznamená to, že ty nebo partner máte zdravotní problém. Věci kolem máš vyřešené, není důvod zbytečně se stresovat, přemýšlet proč to nejde a co za tím je. Vyšetřením nic neztratíš, pouze popřemýšlej, jestli po něm nebudeš víc ve stresu, pokud ti řeknou, že všechno je jak má být 🙂 Já byla o pár let starší, rok jsem to neřešila, pak jsem pro jistotu skočila k lékařce (krev a vyšetření), všechno ok, koupila dovolenou na druhé straně světa, změnila práci a za 2 měsíce jsem na tu dovolenou již neodletěla 🙂. Za první to byla země, kam jsem si jako těhotná netroufla a za druhé mi bylo špatně - neustálá únava a nevolnosti.

astyna
Autor odpověď smazal
ahojcau
27. bře 2018

S manzelem jsme se snazili o miminko od brezna 2016 nic jsem nepocitala ale proste jsme mimco chteli tak jsme na tom pracovali 🙂 chtela jsem jarni mimco tak jsem chtela otehotnet max v cervenci...ale nic porad nic ani v prosinci proste nic..jedno.ditko.uz mam ale s jinym.tak jsem podezirala manzela ze on je ten ve kterem je problem...uz jsem.hrozila ze pujde na vysetreni jestli je vubec plodny..pak uz jsem na to nemela silu a proste jsem to vzdala protoze jsem si delala kazdou chvili testy a nic pokazde jsem citila nejaky priznak tehotenstvi ale nic..tak.uz jsem to asi vypustila a najednou v dubnu 2017 ( takze neco pres rok ) jsme sli na jednu akci a ja uz tak tyden predtim spozorovala ze mi nechutna kourit a pak ani nejak pit..jindy mi alkohol nevadil a najednou mi nechutnal..udelala jsem si test a huraaaaa 2018 se nam narodilo ditko...jarni sice neni :D ale vydrzi se pockat a opravdu se nesoustredit na to ,, delani ditka " 🙂

fandysek_1
27. bře 2018

@malinkaelinka nečetla jsem žádné komentáře. Za mě TCM super volba. My díky čínské medicíně máme chlapečka. Přečti si můj článek a věř, že se taky zadaří.

mimiveru
27. bře 2018

Tak to máme podobně, my už tedy máme holčičku, ale povedla se napoprvé a teď už 8 měsíců nic... Taky si říkám, že to řešit nebudu, jeste jsem si z toho na Vánoce dělala srandu, ale doufám, že mi to nevleze na mozek... A ono začíná být hezky, všichni jsou kolem mě těhotný a nějak nad tím přemýšlím čím dál víc.. 🙄

normalnimatka
27. bře 2018

no hledej v tý TČM🙂 zkus zagůglit, spoustě ženskejm opmoh gynex - rovná hormonální systém. budou i další byliny, způsoby... zkus se zaměřit na sebe, hýčkat se🙂 posilovat pánevní dno, cvičit mojžíšovou, dělat to, co tě baví...ono to přijde, neboooj🙂

2hanah
27. bře 2018

@malinkaelinka Chápu, já už dvě děti mám a stejně jsem byla na nervy, že se třetí (ale první mého současného partnera) nepovede. Prostě, když se ozvou hormony a biologické hodiny, člověk s tím nic neudělá. Antikoncepce je někdy hrozné svinstvo, já už ji po prvním dítěti ani nenasadila zpátky a kamarádka po dlouhém užívání nemá ovulaci, tak má syna po umělém oplodnění, ale zato hned napoprvé. Přeju hodně štěstí.

normalnimatka
27. bře 2018

jo jinak.... taky bych neseděla doma a nečekala. roky plynou, víš, že to jde všecko čím dál hůř, zvlášť, kydž je problém.... a taky s tebou souhlasim, ž se ti nechce na vyšetření. co si budem povídat, oni toho doktoři taky často moc nenadělaj. jasně, změřit spermie, to je jasný. ale pokud se ti do toho nechce, šla bych za diagnostikem tčm, aby "do mě" mrknul, jestli jsem v pohodě. kdyby tam něco nešlapalo, jak má, nasadíš léčbu. a kdyby ti bylo řečeno, že jsi úplně zdravá a plodná na třicet dětí, pak je na místě teda přesvědčit muže, aby na ten spermiorgam šel. ne proto, aby klesnul jako chlap, ale abyste s tím naprosto racionálně mohli začít něco dělat. uvažovat třeba o dárci apod. a nebo naopak, uklidnit se - všecko je v pohodě, chce to jen čas! stejně, pokud to bude trvat dýl, bduete měsíce psychovat, a nakonec stejně na ty vyšetření půjdete. takbych si ukrátila ty měsíce depkaření🙂

kristiin
27. bře 2018

"K doktorovi se mi moc nechce, představa nějakých vyšetření apod. není moc lákavá a já obecně k západní medicíně moc netíhnu, na nějaké umělé oplodnění apod. bych nikdy nešla" v 21. století mít takové řeči😀 Místo abyste byla ráda, že žijeme v moderní době, kdy se dají zjistit různé poruchy bránící početí, popř. podstoupit um. oplodnění a dočkat se vlastního miminka.. tak snad nebudete ve čtyřiceti litovat, že pořád nic 😉

absintka19
27. bře 2018

@malinkaelinka my sportovci, zdrave se stravujeme, nekourime, nepijeme, neholdujeme drogam, jsme vzdelani, zabezpeceni a i pres to se nam nedarilo. Po roce a pul snazeni, sup na vysetreni a do 3m jsem byla tehotna-ano IVF. Ale nevahala bych byt tepou, zbytecne se stresujes.

blabloblu
27. bře 2018

No... a fakt si přeješ mít dítě? Toužíš po něm? Nebo je to "mělobyse"? ;)

absintka19
27. bře 2018

@kristiin souhlasim ! My diky moderni vede mame miminko.

absintka19
27. bře 2018

@blabloblu Taky mi to tak prijde. Nic udelat pro to mit dite...krome soulouze ktera vysledek zatim nema....My sme chteli a moc, tak jsme delali vse co slo.

maritina
27. bře 2018

Zjisti,kdy mas ovulaci.Nakup ovulacni testy na mesic a kazdy den ve stejnou dobu otestuj.Pokud jsi zdrava,urcite bude nektery pozitivni a v tu dobu +3 dny je dobre mit sex.Pri pravidelnem menses byva ovulace + - ve stejny den.Taky diky nim treba zjistis,ze neovulujes a tim padem nemuzes otehotnet,nebo ze se snazite ve spatne dny.Pokud ani toto nepomuze,musite uz resit s lekarem.

dc2015
27. bře 2018

Nečetla jsem diskuzi. Jen dodám, že na prahu 30 bych nějakou konzultaci s doktorem hodila. Kamarádka čekala rok a půl a pak šli na vyšetření... Zjistili, že je potřeba u ní provést banální zákrok, po němž otěhotněla cca za čtvrt roku. Kdyby ale nešla, nezjistila by, kde je problém a nedočkali by se nikdy. U jiných známých zase problém u něj a taky bylo třeba řešit operativně... dozrávaly spermie ve špatný čas, podrobnosti nevím, lépe nepopíšu 🙂 Já mám těch příběhů kolem sebe spousta, i proto jsem měla prvního prcka v 27, i když kdyby manžel už nechtěl a okolí nebylo samý pár s problémy, čekala bych ještě 2 roky... Ale odkládání a neřešení vidím jako cestu do pekel. Tak jako tak držím palce. Děti jsou zápřah, převrátí život naruby, ale stojí to za to.

sahrazad1
27. bře 2018

@malinkaelinka ahoj zakladatelko, to je úžasný, že žijete tak zdravě, opravdu! Bohužel to neznamená, že máš ovulaci. Tím spíš, když jsi měla antikoncepci. A promiň, ale ve tvém věku, a po roce snažení, bys to s manželem řešit měla. Pakliže tedy chcete dítě. Může to být prkotina typu že jste se netrefili do plodnych dnů ( každá je máme jinak, některá jen při menstruaci například), nebo nemáš ovulaci , nebo jiná vážnější příčina. Pravdu máš v tom, že milování nemá sklouznout do pouhého oplodnění. To by nebavilo asi nikoho. Zároveň se tím nenervuj, ale ani to nebagatelizuj, oba extrémy nejsou dobré. A nenech si namluvit, že máš čas. Možná máš, ale možná taky ne. Tělo a věk neošálíš. Nejvhodnější věk pro první jsi už ale dávno minula...

mili_ilim_ilmi
27. bře 2018

@malinkaelinka Ahoj. Ja si myslim, ze me pomohl gynex, zacala jsem ho brat v prosinci a v lednu jsem otehotnela. A dale si myslim, ze v tom hrala roli i psychika, moje i muzova. Ja jsem v tomhle teda asi trochu alternativni, davam hodne na psychiku. My jsme uz dva roky vedeli, ze muz ma dost spatny spermiogram, bylo nam doporuceno umele oplodneni, ale muz to chtel nejdriv zkouset bez nej. Me se nechtelo na zadne vysetreni a ani moc na to umelko, bala jsem se, co vse se dozvim. Takze jsme to porad oddalovali a oddalovali. Plus z muze jsem citila, ze mi uplne neduveruje, ze se o dite dokazu postarat (ma spatnou zkusenost z rodiny a ja navic nejsem zrovna hospodynka). Otehotnela jsem az v okamziku, kdy muz videl, ze se dokazu postarat o dite a v okamziku, kdy jsem se rozhodli, ze se objedname na vysetreni a zacneme to resit. I kdyz jsem dite chtela dlouho pred tim, tak si myslim, ze je mozne, ze uplne psychicky oddhodlana jsem byla az ted. Ono to tehotenstvi je docela zahul na nervy (alespon pro me). Je to vecne behani po doktorech a vecny strach, zda je vse v poradku. Spousta vysetreni, na ktera se na jednu stranu tesis, na druhou se na ne bojis, aby neukazaly, ze je neco spatne. Jeste pred casem jsi po miminku ani moc netouzila, mozna jen potrebujes trochu casu si na tu myslenku zvyknout, dat tomu trochu casu a pak se zadari. Co se tyce tech vysetreni nyni, tak to, ze tam pujdete, nemusi hned znamenat, ze jeden z vas mi deti nemuze, muzete byt oba uplne zdravi a nebo tam muze byt jen nejaky mensi problemecek. Ale chapu, ze se ti tam nechce, me se taky nechtelo.

gracinka7
27. bře 2018

Já jsem taky byla typ, co ho děti nezajímají, ale jak jsme se rozhodli nechat tomu volný průběh, taky jsem všude viděla samé těhotné, které do toho vlitly hned a já pořád čekala. Každou ms jsem obrecela, kdyz jsem zkoušela cokoli měřit, akorát mě to stresovalo ještě víc. soustředit se na něco jiného nepomáhalo. Šli jsme na základní vyšetření, abychom věděli, na čem jsme a pak jsme se ob den milovali. A taky jsem se dočkala.

Strana
z9