icon

Bojím se řídit auto v těhotenství. Máte to taky?

ly1987
12. kvě 2017

Ahoj všem, dříve jsem jezdila často autem (10 let).. Od té doby co jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem nesedla za volant. Mám totiž hrůzu, že se něco stane... Nikdy před tím jsem neměla nehodu, ale teď se bojím, že by se mohlo cokoli stát a hlavně mám hrozný strach o miminko ♥. Snažili jsme se dlouho a moc si vážím toho, že se to povedlo. Nakonec to dopadlo tak, že jsem auto přenechala bratrovi.. Přítel mi několikrát říkal, abych řídila jeho auto, ale mám hrozný strach. Prý bych si do budoucna měla koupit svoje auto, nějaké menší, ale spolehlivé, abych mohla s mimčem jezdit k dr a tak, ale nevím jestli se zbavím toho strachu, že by se mohlo něco stát a nechci jen tak zbytečně platit povinné ručení a pojištění a pak s ním nejezdit... Rodina se diví co se mnou je, že jsem taková nebývala. Dříve jsem opravdu ráda řídila a neuměla jsem si představit být bez auta... a teď tohle :-/ Máte někdo to samé? jinak s přítelem se autem nebojím, jde čistě jen o to, že se bojím řídit já sama.

Strana
z2
magdadunajova
13. kvě 2017

Ahoj, ja jsem delala RP jako tehotna a vubec jsem se toho nebala. Pak do porodu jsem jezdila na nejake ty vysetreni atd ale uz to nebylo moc pohodlny. Jinak jak pisou holky, kdyz se na to necitis tak nejezdi 🙂 kazda z nas ma to jinak ale nutit se k necemu nema smysl 🙂

anonym88
13. kvě 2017

Já udělala papíry v říjnu a v listopadu jsem zjistila,že jsem těhotná 😁 Jezdila jsem normálně na prohlídky a na nákupy, ale opatrně a pomalu a bylo mi jedno ze za mnou je kolona 😂 když jsem byla asi tak 2 měsíce před porodem tak si nějaký kok*t dost nadjel do zatáčky a málem jsem skončila v příkopě..od ty doby jsem se bala hlavně kvůli malýmu, přemýšlela jsem co se mohlo stát a několik měsíců jsem neridila. A to byla chyba,protože pak se zase vracet za volant bylo na nic, trvalo mi než jsem se zase rozjezdila. A beru jako velký plus ze nemusíš byt odkazana na někoho aby tě někam dovezl,atd..ale jak píšou ostatní tak pokud se na to fakt necitis tak za volant raději nesedej 🙂

medulinek
13. kvě 2017

@deene no o tom porodu za volantem - jak jsou v praze kazdou chvili kocici hlavy,tak na jednech me chytly takovi poslicci,ze jsem myslela,ze jsem dojela. Byl to usek cca 300metru? Ale mela jsem toho plny kecky 😊

naomi6
13. kvě 2017

@ly1987 mela jsem to úplně stejně. Po narození dcery jsem měla strach jeste vetsi. Navíc byla hodne uplakana a v autě řvala, takže jsem chtela sedět s ní vzadu a řídil vzdy chlap. Teď, když už jsou deti starsi, tak zase jezdím v pohodě. Takže se neboj, zase to přejde a určitě se do toho nenut. Držím palce

netopejr
14. kvě 2017

Ano. U prvního jsem to mela stejne. Jezdila jsem denne do pravé autem, a najednou jsem nechtěla, muz me vozil. No a ja jednou na miste spolujezdce malem omdlela tak rychle, ze kdybych byla za volantem v hustým provozu, jsme v pytli....
V dalších 2 mi rizeni nevadilo, ted jsem musela, ale strasne už nechci..... Takže minimalizuju na nutne. Jsou to kratoucky.cesty, co potrebuju,.ale ono nezalezo, jak daleko se jede, když člověk nahle.omdli.
Po zkusenostech dam na tu intuici. Nestojí to za pruser.
Po porodu budeš jezdit zase normálně, neboj!

nevesta2708
14. kvě 2017

Čauky, taky jsem měla ze začátku strach, ale nehoda se Ti může stát prakticky kdekoliv.. dokonce jsem v 6. měsíci řídila až do Tater na dovolenou. Chlap řidičák má už několik let, ale bojí se jezdit😅, takže i do porodnice se asi zavezu. Jinak auto spíš beru jako plus v těhotenství protože tahat nákup nebo v tom MHD to taky není žádná sláva. Ve špičce tě nikdo nepustí sednout a ten smrad... Neboj se. Pokud jsi opatrný řidič a máš oči jak chameleon, tak se nic nestane ❤

Strana
z2