Bříško = veřejný majetek
Nevim jestli jsem takova jen ja, ale dokonale me vytaci jak mi kazdej bez zeptani saha na bricho....asi to tehotenske brisko ma v sobe nejaky magnet.
A jeste me stve jak vsichni "zapomneli" moje jmeno, ale jsem ted "mamina, tehule atd." No budu sice maminka, ale ne jejich sakra 🙂
Reknete ze nejsem jen ja takova 🙂
A týden před porodem se všichni místo pozdravu budou ptát, jestli UŽ? 😀
@sim007 já to hodně řešila u prvního...., byla jsem hodně vztahovačná, měla jsem pocit, že bříško je jen moje a nikdo na něj nemá právo chytat. Teď u druhýho jsem za pozornost ráda....Holky snažte se to užívat je to jen párkrát za život. Jinak oslovení mamino nesnáším od dospělých doteď a to má syn už pět let 🙂...může mi tak říkat on a manžel ve třetí osobě ...jinak mám své jméno
@sim007 Presne! a je mi jedno jestli je to nekdo z rodiny, kamaradu nebo uplne cizi, ja je taky prece neosmatavam na potkani! dokonce uz i manzel se boji sahnout bez dovoleni, jak se nad tim neustale pohorsuji 😀 nastesti bricho jeste neni tolik videt pod vrstvami obleceni, takze u cizich se mi to jeste nestalo, obavam se ze az to nekdo zkusi tak budu rozdavat pohlavky..
jedna znama uz jednou vypenila a kdyz ji nejaky pribuzny sahnul na bricho tak mu vrazila ruku do rozkroku (asi velmi neprijemne) a uz mela od vsech z rodiny klid 😀
a mne pak jeste tedy vadi dotazy kolik jsem uz pribrala, to je snad v tehotenstvi nejaka verejna informace nebo co? :-/
Tak toto nenavidim ani ja,uplne mi ide nervy potrhat,jak mi kazdy vravi maminko/ka ,kazdy sa ma pyta ake to bude pohlavie,kedy mam termin,ake budu mena,ze sa gulatiem,priatelovi vravia,ze jeee Honzo musis byt rad,ta tvoje zena uz ma poradne kozy a cumia mi na ne a to ich ani neukazujem ..a podobne 😀 stve ma to,ale uz sa to ucim igmorovat a llen sa pousmejem a necham to tak....podla mna to ma takto skoro kazda buduca maminka 🙂
Když jsem byla těhotná tak mi vadilo přesně to samé co tobě. Osobně mi vadí, když mi cizí lidi šahají kamkoliv, třeba taková ta omluva, když tě člověk pohladí po ruce atd. Tak nevím proč by mělo být břicho něco jinýho a měl by na něj kde kdo šahat. Přátelé a rodina, dejme tomu, ale i ti by se měli zeptat.
Stejně tak oslovení maminko, taky jsem těhotenstvím nepřišla o jméno.
No tak já jsem na to byla taky dost háklivá. Hlavně tchýně byla ujetá na moje břicho a bez zeptání si šahala. Pak jsme jí s mužem oba řekli, že si to nepřeju a kdykoliv jsme k nim přijeli, tak se furt ptala a chtěla šahat. Fůůůůůj 😀 Třeba mým kamoškám dvoum, když byla malá vzhuru a kopkala a hýbala se, tak jsem nebyla proti, byly unešené 🙂 Tchýně to prostě přeháněla strašně.
Já mám termín za 13 dní a je to teď úplně šílený!! Nesnáším to a skoro mi přijde, že s tím nic neudělám. Ale za pár dní budu mít od toho pokoj 🙂
Jo tak tohle chápu. Mě vytáčí do běla když někam přijdu a každej hned hlásí " jé ty máš ale břicho to bude obrovskej kluk" jo jo jsem těhotná tak asi nebudu jak prkno.... To mě fakt dráždí!!! asi mi lítaj hormony 🙂
Nejradši bych jim ty ruce usekla a nacpala do patřičných míst a do pusy dala roubík, ještě dva měsíce musím vydržet, ale oni pak přejdou zas na jinej způsob jak mě vytočit 😀
Tak to jsem ráda,že jsem normální 😀
Naštěstí jsem toho byla ušetřena,kromě jednoho případu.Byla jsem asi měsíc před porodem a šli jsme si sednout do restaurace se známými.A právě partnerka jednoho kamaráda mi místo pozdravu hned šáhla na břicho a mě se z toho šoku snad naježily všechny chlupy na těle.Když uviděla mojí reakci ve tváři,raději se hned stáhla a vícekrát se o to už nepokusila 😅 .Od manžela a gynekologa mi to nevadilo.Ani u porodu od PA také ne-asi,že to k té péči patřilo,ale celkově nemám ráda,když na mě ženský sahají 😀
Dovedu si sebe představit v roli nastávající babičky,ale určitě bych se na to snachy nejdřív zeptala.Kdyby to odmítla,smířila bych se s tím a už se o to vícekrát nepokoušela.Přeci jen-jen to dost intimní věc a nemám právo do ní zasahovat,když se mě přímo netýká. 😉
tak to otocte, jak vam nekdo sahne na bricho tak mu sahnete taky a reknete neco jako...no teda chtelo by to na nem zamakat od porodu mas uz dlouho(protoze tohle sahani je vetsinou specialita zenskych) 😀 uvidite ze se to roznese a uz se k vam nikdo ani nepriblizi 😀 😀
Také nemám ráda jak mi šahají na břicho - mě tedy spíše rodina,ale také mi to trochu vadí a když jsem řekla babičce, že to nemám ráda proto ji malý nekopne (protože opravdu když mi někdo dá ruku na břicho tak nekopne nebo i přestane a začne až za chvíli když je břicho volné 🙂) tak na mě babička koukla jak z jara a hned se ptala mojí mamky jestli ho už cítila a ona že také ne, prostě se mu nechce protože mě to vadí !!!! Vždyť i manžela kopnul asi 3x a u toho mi to nevadí.
> nedávno jsme byli v kavárně a nějaká úplně cizí ženská (sice milá babička) mi šáhla na břicho no to jsem nevěděla co říct
> jinak mě pořád říkali že mám malé břicho (a bylo - oproti ostatní ani jsem tolik nepřibrala) teď jsem přibrala břicho vyrostlo a hned to už jsi přibrala viď to už je vidět.........
> holky asi to dělají ty hormony jsme vztahovačné, úsečné, nedůtklivé.............................. a bůh ví co ještě 😉
No holky,jsem na tom podobne a to jeste zadne bricho nemam! Jen takovy pidi midi spek a bohate staci..hlavne moje mamka,jak jsem ji vzdycky milovala,tak ted se hrozim navstevy u rodicu,mamka se okamzite vrhne na brichi,zacne mi vyhrnovat triko!!!Coz nemuzu vystat,protoze mi na brise rostou chlupy a proste nechci ukazovat hole bricho nikomu...no a pak jenom slysim od mamky "Kde je to moje miminkooo? A jak se ma MOJE miminkooo?" Vrrr! To je moje miminko,ale ona mi rekne,ze kdyz ja jsem jeji dite,tak to je jeji miminko...no jsem z ni na nervy 😀 tak jsem se vykecala... 🙂 😀
Take to nemam rada. Na brisko si necham sahnout jen od rodiny... A kdyz se jdu podivat treba do prace,tak si pres brisko slozim ruce,aby se ten dotycny musel zeptat,jestli muze... A osloveni typu mamino,matko,tehulko,tehule-to fakt nemusim :/ Na otazky co to bude odpovidam, protoze to vim, ale jinak... Jake jmeno,kolik jsem pribrala,nedejboze jestli jeste s partnerem mame sex... To fakt ne 🙂
děvčata souhlasím tady se všemi....nesnáším ty bláboly, že mám velký břicho, kolik jsem přibrala atd...tak asi když jsem těhotná, tak asi mít břicho budu, někdo ho má velké něko malé basta....a taky nesnáším ty kecy typu: místo pozdravu - vždyť ty si nikdy dítě nechtěla...no a co je komu do toho? nechtěla jsem tenkrát, teď ho chci....najednu stranu se každý zajímá, ale kupříkladu na WC v obchoďáku vás nikdo nepustí že??? Mě se teda ještě nestalo, že by mě ve frontě někdo pustil... 😠
Ohledně jmenování maminou - poté, co jsem v reakci na něj párkrát vypěnila (jednou na tchýni 😀) si ze mě dělá rodina srandu a pomalu mě má za hysterku 🙄 . No, ale beru to jako trénink trpělivosti a asertivity na dobu, kdy bude dítě na světě a všichni budou mít milion chytrých rad.
to je přípravka na 14 dní okolo termínu. Jsem klidný člověk a když si chtěli šáhnout na bříško, tak ať, to mi nevadilo. Ale co mi sakra hoooodně vadilo bylo UŽ?????!!!!!!!!!!! Známí které sem naposledy viděla na škole před x lety, ženská v obchodě, příbuzný, jako kdyby vyčuchaly podle velikosti, že se blíží termín a pořád smsky, zprávy...UŽ.... to mě točilo.... nakonec jsem nikomu neodpovídala a bylo... A pak jsou taky dobrý story a krvavejch a bolestivejch porodech 🙂 to jsem si pošmákla.... Na to, že to bolí a není procházka růžovou zahradou jsem přišla i bez těhle komentářů 🙂
No ja ted ohledne sahani na bricho vyjela po kamosce 🙂 Sedeli jsme s vice lidma na kolaudacce a kdyz jsme jim to sli obhlidnout, tak kamoska stala vedle me a ulne necekane mi sahla na bricho... Kurna, ja se na ni podivala a rekla ji neco ve smyslu ze jako OK, sem prvni tehotna mezi nima, ale priste by se snad aspon mohla zeptat 🙂 Kamoska jen vyvyalila oci a ze pry jo 🙂 No pak z ni vylezlo, ze fakt nikoho tehotneho kolem sebe nikdy nemela a proste si chtela ze zvedavosti sahnout 🙂
ALE aby mi na bricho chmatala mamka, tchyne, nebo cizi lid, ti by asi tak dobre nedopadli... Tak v 8 mesici asi budu porad plocha ne? Nekam se tech 40 cisel musi nacpat 🙂
Ale zjistila jsem, ze mi nevadi, kdyz mi kamosky sahaji na bricho jak vidi, ze se maly hybe... To vlnici bricho je proste jine.. Ale je fakt, ze se vzdycky zeptaji nebo je vyzvu ja at honem davaji ruku 🙂
Ja zas nesnasim kecy typu Jeeee ty mas bricho, nemas tam dvojcata? Boze... 🙄
Tak chápu, že kdyby mi někdo bez zeptání nebo úplně cizí člověk sáhl v těhotenství na břicho, asi by mi vyletěla ruka 😀 , ale kupodivu, i když mám dvě děti, vždycky se mě blízcí dopředu zeptali, jestli si můžou sáhnout 🙂 , ať už nejbližší kolegyně v práci, tak i třeba moje mamka se vždy zeptala, jestli si může pohladit bříško a dokonce měla strach se ho dotknout, musela sem ji pobízet, ať si pořádně sáhne 😀 , tchyně si nesáhla nikdy, ona je celkově takovej typ studenýho čumáku, vůbec se s dětmi nemazlí, no měla těžké dětství a nikdo se s ní jako malou taky nemazlil, tak to docela u ní chápu. Ale co mě dokázalo dost vytáčet, jak už tu bylo zmiňováno, když jsem měla měsíc před termínem, tak začaly dotazy UŽ? A to jsem nakonec 10 dní přenášela. Takže když sem někomu psala maila, sms nebo volala, žačínala jsem místo pozdravu hláškou "ještě ne, ještě jsem pořád 2 v 1" a pak jsem pokračovala tím, co jsem chtěla 😀
Ahoj holky, tohle je hodně individuální. Já za sebe můžu říct, že mi to naopak vůbec nevadí, jsem pyšná na své bříško, na to, že jsem těhulka a ať si sáhne, kdo chce 🙂 Ale mě se ptají, jestli si můžou sáhnout 😉
Co mě ale docela děsilo, ale teď už tomu musím jen smát, bylo, když jsem byla ve 4. měsíci a řekla jsem někde, že jsem ve čtvrtém, byly znát na obličejích ty pochybné výrazy, jestli to myslím vážně s takovým bříškem.. no a teď? Necelé 2,5 měsíce do porodu a přesně, jak tu někdo napsal, se mě ptají: "Tak co, už brzy, viď?" a když řeknu, že až v květnu, opět ty pochybné obličeje 😀
@jaenik Ja to asi budu mit podobne jako ty - jsem v 6. tydnu a uz ted mam viditelne male brisko, kdyz si vezmu neco obtahlejsiho.. tak jsem zvedava jak budu vypadat za par mesicu 🙂
@karlajasmine 🙂 Hlavně si to užívat 😉 Svým způsobem lituji holčiny, co čekají na bříško až třeba do půlky 2. trimestru. To si pak nemůžou ani vychutnat ten těhulkovský pocit 🙂 A pokud bříško vysloveně neomezuje, nebolí, tak ať je velké, jak chce 😉 Mně do začátku 3. trimestru nijak moc neomezovalo, teď už to začíná být den ode dne horší, ale i tak - stále si to užívám, vždyť je to první zkušenost 🙂 A už od toho 4. měsíce jsem pro ostatní byla jasnou těhulkou a tak se ke mně i chovali - mile, citlivě, s opatrností a po celou tu dobu, co mám vidět bříško, mám spoustu privilegií 😀

@sim007 Úplně s tebou souhlasím.... zrovna minule jsme šli v paneláku za babičkou a nějaká sousedka pozdravila a ihned se mi vrhala na břicho, aby se zeptala co čekáme... Když má někdo nová prsa, tak mu na ně hned také lidi sahaj???? 😀 😀