Jak zvládnout úzkosti v těhotenství bez léků?
Ahojte holky, jsem po třetí těhotná19 tt a myslím, že mám úzkosti. Už během druhého těhu jsem měla v druhém trimestru úzkosti, sama jsem to hezky zvládla, pak se to objevilo zase po porodu. Nechala jsem si na míru udělat Bachovy esence a užívala magnézium, B vitamíny, vit. D a nějak se to s příchodem jara zlepšilo..Jenže teď jsem po 3.tehotná a mám to zase a myslím, že dost silné. Nejstarší díte má PAS, druhé hydronefrozu a ja se strašné bojím aby bylo 3. v pořádku. Bojím se cokoliv sníst, udělat, všechno strašne kontroluji, převěřuji.. Jsem prostě v psychické nepohodě..Manžel je místy zoufalý a ja sama vidím, že to není v pořádku, vůbec si tohle období neužívam.. Vím, že dlouhodobý stres a úzkosti škodí miminku nejvíc, ale nevím si pomoct.. Prosím poraďte jak to řešit v těhotenství, co dělat.. Léky moc nechci.. Je něco jiného? Přešla jste si některá něčím podobným? Prosím poraďte.
Pokud nechces leky, tak terapie, kazdy tyden
Doporucuji terapie s psychologem. Kdyz nasadis magnezium, vitaminy B a D tak taky nic nezkazis. Muzes i bachovy esence nebo homeopatii. A zaradila bych pravidelne prochazky na cerstvem vzduchu, v lese. To umi zazraky ☺️
Doporucuji terapie s psychologem. Kdyz nasadis magnezium, vitaminy B a D tak taky nic nezkazis. Muzes i bachovy esence nebo homeopatii. A zaradila bych pravidelne prochazky na cerstvem vzduchu, v lese. To umi zazraky ☺️
@lauriak Děkuji, ja pravě užívám Femibion, kde by vše mělo být.. Ven chodím každy den s dětmi, ale teda ne do lesa ..asi budu muset začít i tam..
Jak prosím probíhají terapie s psychologem? Mám obavy, aby mi nebylo ještě hůře, např. na počátku, abych se zbytečne nerozrušovala nebo tak..
Jak prosím probíhají terapie s psychologem? Mám obavy, aby mi nebylo ještě hůře, např. na počátku, abych se zbytečne nerozrušovala nebo tak..
@anonym_autor jsou různé metody, terapeutické směry, je to hlavně povídání, učení se, jak se vypořádat se stresy, úzkostí
U mě to byl normální rozhovor, něco jsem řekla, na něco jsem se zeptala, už jen to, že jsem se svěřila bylo úlevné.
Z mého pohledu rozrušená už jsi, možná si na terapii dovolíš prožít nějaké emoce. Když to potlačíš, nezpracuješ stejně se ti neuleví.
Kdysi jsem se dívala na online terapii na hedepy.cz, tam jsi vyplňovala krátký dotazník, kde jsi uváděla, jestli chceš muže/ženu, jak moc má být podporující, konfrontační.
Nejsi první ani poslední, kdo má úzkosti a je těhotná, psycholog ví, jak s tím pracovat. Kdyby to nesedlo, tak se nastav, že můžeš kdykoliv během sezení odejít, že jsi si nepřišla pro výprask.
Procházka v lese je super, my s partnerem chodíme rádi na procházky do přírody. Určitě ji zařaď, je to fajn relax.
PAS se ale nedá nijak ovlivnit, my nevíme jak vzniká, nenašli jsme žádné pojítko s ničím, tedy není tvoje vina, že dítě má PAS. O hydronefróze toho moc nevím, ale prostě se někdy něco podělá v organismu, a to také není tvoje chyba.
@anonym_autor ja som chodila na terapie aj pred tehotenstvom aj pocas a aj potom. A v case tehotenstva so mnou terapeutka skor preberala ako si pomoct v case uzkosti, ako zmenit myslienkovy tok. Preberali sme moje pocity, ako sa citim. Nesli sme vtedy moc do hlbky co sa tyka zraneni z detstva. Skor sme sa zameriavali na to, ako "prezit" obdobie tehotenstva.
PAS se ale nedá nijak ovlivnit, my nevíme jak vzniká, nenašli jsme žádné pojítko s ničím, tedy není tvoje vina, že dítě má PAS. O hydronefróze toho moc nevím, ale prostě se někdy něco podělá v organismu, a to také není tvoje chyba.
@levandule_k Právě to, že se neví je pro mě znepokojující a asi proto se všeho bojím..

Bachovy esence se můžou v těhotenství, tedy bych si je nechala namíchat. Prober svoje stavy s psychologem a jestli jsi na bachovky, tak možná i doplnit to nějakou alternativou, ale tam jít na doporučení k někomu ověřenému, kdo ví, co dělá.