icon

Jaké to je mít dvě děti s čtyřletým rozdílem?

kvetyjsoubarevny
6. únor 2025

Zeny, reknete mi, jake je to mit dve deti? Syn bude mit 4 kdyz se prcek narodi (pohlavi jeste nevime, nechce se ukazat :D).. Tak jaky to je treba s timhle 4 letym rozestupem? Niceho se nebojim tak moc, akorat tak porodu, prvni byl des a trauma, syn sel vexem, o bolesti ani nemluvim, nic horsiho jsem snad nezazila..pristup pri porodu otrasny, pak jeste po porodu hrozny poporodny stavy, pak z rodiny blby reci, nemela jsem mleko, cítila jsem se jako neschopna matka.. rekla jsem nikdy vic ale hups kdyz mel syn presne 3 roky telo si to miminko proste zacalo ptat, jako citila jsem to delsi dobu, ale ten strach z porodu to blokoval vic, ale pak ta tuzba byla silnejsi a silnejsi az nakonec si telo o to reklo tak silnym libidem (2-3krat denne bylo nekdy malo :D)
Tak rada bych si precetla vase zkusenosti 🙂

martina1317
6. únor 2025

Mam deti 16 mesicu od sebe mezi prvnim a druhym… a pak 4 roky mezi druhym a tretim. Pro me jeste vetsi pohodicka ten vetsi rozestup, ale ten vztah jaky maji ti prvni dva blizko k sobe je proste NEUVERITELNE krasny… najednou mi ten treti prijde osamoceny. Uvidime jak to bude, az poroste.

ondul
6. únor 2025

Klukovi je čerstvě 5 a holčičce 2,5 a některý dny jsou zlatý, teď syn dceru naučil hrát pexeso a člobrdo, někdy si fakt už pěkně hrajou, čtou si leporelo atp., uměj vůči sobě bejt něžný a ochranitelský a někdy to je peklo na zemi a nic si nedarujou a nedělaj nic jinýho než na sebe řvou a musej bejt za každou cenu v opozici, jen proto aby se vyprudili navzájem. Každej den je jinej.

eviicka
6. únor 2025

Ahoj. Mám dva kluky o necelé 4 roky, a ano někdy to bylo náročné (když se mladší narodil, když začal brát hračky, když začal zdolávat zabrany, aby nebral hračky 🙂), jindy zase překvapivě úplně na pohodu.
Spousta věcí je u druhého jednodušší (člověk už ví) a něco zase složitější (já třeba chvilku bojovala s výčitky vůči staršímu, ten se také musel s novou situací vypořádat). Ale ty nové úžasné momenty to vše vyvážily, držím palce.

journals
6. únor 2025

Mám děti 3,5 roku od sebe a je to jízda 😅 ale hodně záleží na povaze a temperamentu dětí. Náš mladší je pořádný kvítko, takže z něj nemůžu spustit oči ani na chvilku, starší byl mnohem klidnější. Dohromady jsou úplně skvělý, ale strašně náročný. Nonstop řešíme hádky a bitky, ale jinak se milujou 😀

dashyyy
7. únor 2025

Mám kluka 12, holku 9 a jsou to nejlepší parťáci na světě.. někdy by je člověk zabil, někdy by se zabili oni navzájem, ale jsou spolu boží dvojka.. každý má úplně jinou povahu a přitom se tak doplňují, co jednomu chybí, dodá druhý.. kéž jim to vydrží takhle napořád ❤ každé období má svá úskalí, některá jsou náročnější než jiná, ale myslím, že je fajn mít sourozence

lis6
7. únor 2025

Přeju ti ať ti druhý porod vyjde. Měla jsem to podobně. Docela mi pomohla kniha Hypnoporod. Ani jsem ji tedy nestihla dočíst, jen jsem se naladila na to , že rození je normální, zvládnu to, jsem silná.
A mám 4 letý rozestup a je to fajn. Ale mladší je rok, ale už si spolu hezky vyhrajou

felis
7. únor 2025

Já budu mít rozestup mezi dcerami skoro 18 let 😀 takže dva jedinacci. Porod jsem taky mela hrozný, kojit jsem přestala po 3 měsících. Neměla jsem mleko. Dcera byla po UM spokojená a já pak taky. Je mi jasné, že teď to vůbec tak byt nemusí ve spoustě věcech vc. porodu. Taky jak jsem starší, tak už si nenechám všechno líbit ze strany personalu.
Chápu, že nemáš uplne příjemnou zkušenost, ale co bylo předtím nemusí být teď.

radkazenklava
7. únor 2025

@kvetyjsoubarevny mám 2 kluky a rozestup je 3 roky. První rok s oběma byl mazec ale dalo se to..víc práce bylo se starším, který byl zvyklý mít celou naši pozornost (musel se naucit počkat..než nakojím a obstram mladšího).Naštěstí mladší byl klidné, vysmaté a spokojené miminko. Teď se dá se starším krásně vyjít, na všem se domluvit ,ale období vzdoru má mladší 😅🤣

sarihy
7. únor 2025

Jaký to je? Jiný...úplně...nepřenositelná zkušenost. A jaký si to uděláš, takový to budeš mít. Rada na to vůbec není, ani není nutno vůbec sledovat, kdo jak to měl se svými dětmi, protože je to co kus, to originál, a prostě nějak to dopadne.

patypresdevaty
7. únor 2025

Je to lepší než mít jedno 🙂

la_amanita
7. únor 2025

Je to síla, ale skvělé.

jannym
7. únor 2025

Je to krasne, skvele, ale taky je to naprosto silene, mam dve deti, starsi dceru, mladsiho syn, starsi jde do puberty a mladsi je anarchista od narozeni, hadky, rvacky, popichovani jsou vlastne porad, jedine kdyz spi nebo nejsou doma tak je ticho, ale i k nezna, bezmetna laska (ale te se ted u nasi pubertacky moc nedostava - ale tvrdacka je jen na povrchu, kdyz jde do tuheho, tak tu potlacenou lasku nekde vykrese)

hennrietta
7. únor 2025

Mám dceru 3,5 let a syna, který má 6 týdnů. To nejhorší teprve přijde, ale je to fajn a mám pocit kompletní rodiny.😊

ninive211
7. únor 2025

Zatím nejlepší rozhodnutí v životě, jaký jsme mohli udělat - mít dvě děti. nelitovala jsem ani minutu (ale dcera naopak sourozence potřebovala). Puberta teda teprve před námi, starší má 10, takže nás čeká náročné období, pokojík společnej (a jiná možnost není a nikdy nebude, leda až se jeden z nich odstěhuje)

ellyem
7. únor 2025

Naši kluci jsou od sebe o 3 roky a je to jízda. Starší je ADHD, má teď období vzdoru, takže je to s ním trošku náročnější, ale když vidím, jak mladšího bráchu miluje, je to pocit k nezaplacení 🙂 Neměnila bych ani na vteřinu!

lenerka1
7. únor 2025

Přechod není jen růžový, člověk se učí dělit pozornost, určovat priority jinak než dosud, časem se děti hašteří, je víc prádla, ale jak spolupracují, učí se od sebe vzájemně, pomáhají si, zabaví se spolu atd. mladší jsou třeba v batolecím období daleko méně náročná na pozornost než jedináčci (mají pozornost sourozenců). Za mě super, nedokážu si představit mít jedináčka, máme 3 a mít lepší finanční zázemí, jdu klidně do 4 či 5 dětí. Záleží na povahach děti i rodičů...však ono se to utřepe. Jen bych makla na zpracování prvního porodu, je škoda se připravit o hezký zážitek a když už má člověk strach dopředu, bude o to víc stažený, ve stresu, nespustí se ty správné procesy a je větší šance komplikací.

kakba
7. únor 2025

Jak se rika, jedno dite, zadne dite, je pravda. Je to super, kdyz si neporodis obe deti sve povahy. 😀 pak kazde rano a kazdy vecer nic jineho neposlouchas nez rvani a jeceni. To nejde rict jaky to je. Kazda to mame jinak.

klika1881
23. dub 2025

Mam dcerky 2,5 roku od sebe a vzdycky rikam .. z 0 na 1, to bylo mnohem horsi nez z 1 na 2 🙂 jasne obcas je to narocne, clovek se musi smirit s tim, ze tu neni naplni pro to prvni.. ale je to krasny 🙂 miluju je videt jak si “hraji” .. a to se ten vztah mezi nimi musel vybudovat.. starsi ji neprijala hned. Ale nemenila bych a nikdy sem nelitovala.