Jsem těhotná.😔 Co dělat v mé situaci?

zeynepka21
3. pro 2023

Dobrý večer, jelikož se nemám komu stim otevřeně svěřit chtěla bych se svěřit aspoň vám, je mi 20 let a s přítelem jsme stejně starý.Jsem těhotná a nemáme nic jsme oba u rodicu,v minulosti se jeho táta,sourozenci chovali ke mně hnusne a moje máma o tom nevěděla když se to všechno dozvěděla nepřála si to.Horsi bylo když sem otěhotněla a jen aby se nespoléhali na moje peníze tak řekla ze chce vidět ze se postará on.jenze pořad nic a jeho rodiče by nejradši abych se o všechno postarala já a ryjou mi do hlavy všelijaké věci a strašně mě to v sobě dusí a nevím co mám dělat 😞co si o tom myslíte vy ..

marketa1218
3. pro 2023

@zeynepka21 Myslím si, že jste oba na miminko mladí, ale stalo se. Je mi líto, že nemáš podporu od rodiny, ve kterém jsi týdnu? Ono malé miminko toho mnoho nepotřebuje, hlavně klidnou mámu. Jak se k tomu všemu staví partner? Dokáži si představit být že začátku s miminkem u rodičů a časem jít třeba někam do podnájmu, ale nevím zda partner studuje či pracuje? Hodně záleží na vás dvou.

merope
3. pro 2023

Tak je to snadný - hlavně sepište na matrice uznání otcovství. Pokud se on nebude tvářit, že by jako platil, tak nezbyde než se obrátit na soud. Dítě jste s partnerem vyráběli vy dva - nikoli tvoji či jeho rodiče. Tzn. starat se musíš ty a on.

Jinak kupa věcí (oblečení, vybavení) se dá dostat i zdarma - zrovna oblečení se snadno dědí všude možně, tzn. zkus rovnou koukat, kde se co dá vyloženě dostat ze základní výbavičky (protože peněz asi nebude mnoho). S kočárem to už je složitější, ale i ten se dá získat za pár korun či i zdarma (nějaký teda ne moc dobrý mám třeba i já, kdybys byla z Prahy). Nejvíc stojí pak pleny a kdybys měla problém s kojením, tak pak umělé mléko, to je poměrně citelný zásah do rozpočtu (nezbývá než doufat, že se ti podaří kojit).

Když pak dítě začne být starší, tak těch výdajů je ještě víc, ale zase už partner bude starší a snad už bude mít rozumnou práci a holt nezbyde než chtít i "rozumné" alimenty.

levandule_k
4. pro 2023

No nezbývá než se k tomu postavit čelem.
Jeho rodina se k tobě nemá právo chovat hnusně. Takže já bych tam nechodila. Zapracuj na svém sebevědomí, hranicích, vlastní hodnotě, abys nebyla rozhozená z nátlaku jeho rodiny.
Příteli bych řekla, že je na čase se chovat jako dospělí, to je zodpovědně. Teď se stane rodičem, tak je potřeba, aby začal fungovat, že tě rodiče nemíní pořád dotovat. Nevím, jestli studuje nebo pracuje, ale pokud nestuduje musí pracovat, aby se o vás postaral. Pokud studuje, tak si musí najít brigádu a aspoň projevit snahu.
Ty studuješ nebo pracuješ?

A pokud mamka zjistila, že se k tobě jeho rodina chová hnusně, tak je asi logické, že si to nepřála a neviděla ho jako vhodného partnera pro tebe, ale teď je to jedno.

Možná varianta je i ta, že ho kopneš do pozadí a budeš matka samoživitelka, tedy skoro vše bude na tobě, ale je otázka, jestli to není výhodnější, protože budeš mít zodpovědnost za dítě a sebe, protože je možné, že tvůj přítel bude víc koule na noze a ještě budeš dotovat ty jeho. Tomu se vyhni, aby on byl nemakčenko a ty lítala po brigádách k rodičáku. Jinak pracovat k rodičáku, když je možnost a žena chce, proč ne, ale nesmí to být tak, že přítel se válí doma.

zeynepka21
autor
4. pro 2023

@levandule_k to ste napsala úplně přesně 👍moc děkuju napsala ste to tak jako by ste tady byla taky a otevřela ste mi také tím oči.

sahrazad1
4. pro 2023

Jestli se rozhodnes byt sama , mas kromě alimentu na dítě nárok také na výživné pro sebe , a to až do dvou let věku dítěte .

journals
4. pro 2023

Spolu jste si ho vyrobili, spolu se musíte postarat. Ne ty, ne on, ale oba společně. Nezbyde než dospět a postavit se k tomu čelem

levandule_k
5. pro 2023

@zeynepka21 Tykej mi, tady na MK se tyká 🙂 Ono je to se vztahy náročné. Píšeš málo informací. Někdy chlap potřebuje kopnutí do pozadí, aby se probral a začal fungovat. Jindy je nevhodný pro vztah.

lucinka0000
10. dub 2024

@zeynepka21 Je mi stejně jako tobě a jsem úplně ve stejné situaci, napiš tvůj fb, napíšem si🤲

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru