icon

Mám se bát bolesti u porodu?

natalie11
19. říj 2018

Mám takovou otázečku mám se bát porodu?Protože všechny ženy mi říkali že to bolí vážně moc a jelikož mě bolí všechno tak nevím..

Strana
z2
cuuza
20. říj 2018

Já se bála, že malý bude tmavovlasy po mem dědovi, já i přítel jsme blond. Porod je poslední věc, která tě od mimča dělí... Těš se na mimčo, porod bolí, ale výsledek za to stojí 😍

hanih
20. říj 2018

Porodu se bojí asi každá, to je normální. Jen je třeba ten strach ovládat, myslet pozitivně a přistupovat k tomu s optimismem. Čím víc se bojíš, tím to bude horší, ale když k tomu budeš přistupuvat s klidem, je větší pravděpodobnost, že to bude v pohodě. Když už jsi těhotná, nevyhneš se tomu, takže nemá cenu stresovat se tím dopředu. Já jsem si prostě řekla, že to zvládnu. Jiná možnost není. A ono to fakt proběhlo vcelku dobře 🙂 A hlavně při porodu dost pracujou hormony, takže to bereš úplně jinak než třeba bolest ze zranění... A nevím, jak to mají ostatní, ale já třeba pár dnů po porodu už ani nevěděla, jak mě to bolelo. Věděla jsem, že tam ta bolest byla, ale už bych ji nedokázala popsat, ani říct, jak velká byla... A hlavně budeš mít odměnu - miminko 🙂

dzungala
20. říj 2018

Prvního porodu se netřeba bát, protože ještě nevíš, o co jde. Já se bála až toho třetího, ale ten byl nakonec nejlepší. Teď se fakt nemáš čeho bát🙂

Možná až budeš rodit opakovaně, ale třeba ani tehdy ne.

Šlo dovnitř, půjde i ven.

martaskaaa
21. říj 2018

Jako takhle, nebudem si nic nalhávat, že to nebolí. Bolí to a dost. Jako cerstva prvorodicka jsem se bála jaky to bude, nevěděla jsem co me čeká. Nakonec jsem přenášela a musela na vyvolání (nemohu teda srovnat bolest kdy secporod rozjede sam a vyvolavany, pry vyvolávany boli vic). Nicmene jakmile z tebe miminko vyklouzne, okamžitě veskera bolest přejde jako mávnutím ji kouzelneho proutku. Neverila jsem tomu, kdy mi to kazdy rikal, ale je to tak. Nezajima te nic jiného než miminko, ktere ti daji a ty se jim kochas.
Ja se uklidnovala tim, ze jiny to taky zvladly a prostě je to přirozená vec, ktera k zivotu patří a musim to zvládnout taky a tu bolest překonat. Hodne štěstí at vse dobře dopadne 🍀

jennyska
3. pro 2018

Ahoj @natalie11 a ostatní těhotné maminky. Už nějakou dobu máme na koníkovi Online poradny s odborníky - nyní se tedy můžeš optat i porodní asistentky v naší poradně https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn...

Všechny otázky jsou u nás v poradnách zdarma a anonymní a každý z odborníků odpovídá téměr denně 🙂 Navíc, Tvoje otázka pomůže i dalším maminkám, které něco podobného řeší také.

Věřím, že Ti naše porodní asistentka dobře poradí a pomůže.
Hezký den přeji! 🙂
Jennyska
Modrý koník team

Strana
z2