icon

Necítím se těhotně, pojďte mě uklidnit prosím🙂🍀

26. pro 2020

Ahoj holky...predem se omlouvam za anonym,tehotenstvi je na zacatku zatim o tom nikdo nevi ale mam tu spoustu znamych ktere znaji moji prezdivku...Ale...momentalne jsem v 10tt a mam pocit jako by u me zadne tehu nebylo🤔na prvni kontrole jsem byla 6+3kde bylo vse v naprostem poradku,srdicko+ vacek,vse bez problemu a proto me mudrc objednal az po novem roce..jenze to uz bude skoro 12tt a me se to zda hrozne dlouho😂😂no a jelikoz krome nafoukleho bricha diky kteremu vypadam na 6mesic mi nic neni..Prsa me neboli,curat moc nechodim a nevolnosti nemam...Prvnich asi 8tt mi bylo tezko a blbe od zaludku ale nezvracela sem ani jednou...A ted pohodicka..Jako nerikam ze je to spatne,jsem rada aspon muzu normalne chodit do prace a fungovat,ale neco malo me porad uvnitr znervoznuje..Mam strach ze mi po novem roce reknou ze mimi uz nezije..to ja nepreziju..Snazim se na to nemyslet ale to co sem si tady uz precetla,v mem okoli spousta zamlklych tehu...Asi potrebuju trochu uklidnit ze citit se netehotne je v poradku🤔🍀🙂dekuju za jakoukoliv odpoved🙂mejte se fajn..

Strana
z2
ruzova_pastelka
Autor odpověď smazal
ruzova_pastelka
28. pro 2020

@kuttu Napsala jsem ti nejdřív takovou hodně emocionální odpověď, ale pak jsem jí smazala a odpovím ti čistě fakty. Nicméně i tak by mělo zaznít, že mě moc mrzí, co máš za sebou. Pokud jde ovšem o mně osobně, tak se mýlíš. Kdybych já prožila něco takového, tak bych se snažila výrazně omezit i normální nediagnostické ultrazvuky, udělala bych všechno proto, abych ochránila své dítě.

Takže za prvé, není to jen můj názor, ale především názor největších lékařských kapacit na světě (Světová zdravotnická organizace) i v ČR. Časem pravděpodobně dojde k zákazu prodeje AS lidem bez certifikace, už teď se o to řada lékařů poměrně intenzivně snaží a i to samo o celé problematice hodně vypovídá.
Za druhé, riziko znamená, že se to nestane každému. Je dobře, že jsi měla štěstí. Jiní ho mít nemusí. A je také dobře, že jsi zmínila riziko autismu, o kterém se v souvislosti s AS občas mluví. Já sama ho zatím nepovažuji za prokázané a proto jsem ho nezmínila (a tady je to opravdu pouze můj názor), ale někteří odborníci v téhle souvislosti bijí na poplach.
Za třetí, poškodit lze samozřejmě i zcela vyvinuté orgány, viz třeba rentgen. Navíc srdce se vyvíjí až do konce těhotenství, a to doslova, Bottalova dučej se uzavírá až s prvním nádechem v té chvíli už novorozence.
Na závěr ještě k tvrzení, že u zdravého těhotenství můžeš dělat, co chceš a k potratu nedojde. To platí pro sport, pro životní styl, ne pro činnosti, co poškozují miminko. Taky neřekneš, když to přeženu, že když je dítě zdravé, tak můžeš vypít tři lahve vodky denně, fetovat a kouřit...

kuttu
28. pro 2020

@ruzova_pastelka Opakuji stále to jediné...kdo nezažil,nepochopí...nevim zda-li už dítě máš nebo ne.Se svým lékařem jsem použití angelsounds konzulzovala,konzultovala jsem ho i s lekarem na genetice,kde jsem podstoupila echo srdíčka miminka,vzhledem k mé anamnéze ZT a VVV neslučitelné se životem v 15.týdnu....víš ono je to jsko s tou vakcínou na Covid...chybí data...nikdo ti zaručeně neřekne,jestli škodí nebo ne...škodí i ten pitomej vzduch který dýcháme,pozraviny,které jíme.To,jestli se narodí zdravé dítě je dáno v okamžiku splynutí vajíčka se spermií...jsou zeny,co žijí zdravě,nekouří,nepijí alkohol a narodí se jim postižené dítě a ženy,co kouří,fetují,lejou první ligu a dítě je zdravé...nemluvim teď o autismu a ADHD...i když i těchto nemocí lékaři prostě neví c9 se stane,ze se toto u dítěte objeví...ano může na tom mit vliv kouření,drogy,alkohol a podobně,ale s jistotou to prostě neví....Máš pravdu,ze srdce se vyvíjí po celou dobu,ale jiz na začátku tehotenstvi je dáno jeho uložení,komory,síně a tepny...říkala mi to lékařka na echu,v tom 20.tydnu,proto se od 2O.tydne dělá velký ultrazvuk,kde jsou organy plodu jiz vyvinuté...pouze plic3 dozrávají v 8.měsíci

ruzova_pastelka
3. led 2021

@kuttu No, podívej, nevím, jak je to dlouho, co jsi byla těhotná. Názor na AS se vyvíjí a je čím dál tím jasnější, že škodí. Jak moc a jak často budeme vědět za pár let. Věřím, že pokud je to víc než dva, tři roky, co jsi byla těhotná, tak ti podobné informace lékaři zřejmě mohli dát. Směrem na západ se tou dobou už o rizicích vědělo, u nás jsou lékaři bohužel často dost pozadu a EBM (Evidence based medicine = na důkazech založená medicína) je pro řadu z nich nepochopitelná zkratka. Dnes je situace o dost lepší, doufám a věřím tomu, že žádný gynekolog by nešel proti stanovisku komory.

autor
3. led 2021

Holky kdyz uz jste rozjeli takovouhle debatu...Znate nekoho ve svem okoli nebo vite o nekom,kdo angelsounds pouzival a narodilo se mu nejakym zpusobem poskozene miminko?🤔🙂..jasne je to vec nazoru a kazdy mame nazor svuj,nikoho za to nesoudim jen me to zajima...Me i prekvapilo ze vubec neco takoveho existuje,ja o tom nemela ani tuseni...moje kamaradka porodila miminko v lete a pry to pouzivala 4 x tydne a potom vzdy pred spanim...ja sem si ho tedy taky koupila ale jeste sem ho nepouzila...porad zkoumam ty nasledky,cemu to skodi atd ale hlavne 11tt je jeste brzo...

kuttu
3. led 2021

@ruzova_pastelka je to 2 roky,co jsem porodila zdravou dceru

kuttu
3. led 2021

Já poslouchala od toho 14.tydne každý den na pár vteřin az do konce tehotenstvi...od 18.tydne jsem citila pohyby,tak už ne tak často,ale treba 3 x v týdnu určitě...kdybych ta sebou neměla ty ZT tak bych to taky neznala

ruzova_pastelka
9. led 2021

@kuttu Jo, to tak sedí... Mimochodem, od 1. 1. 2021 je v Německu zakázáno používat Angel sounds (a další dopplery) v těhotenství, s jasným odůvodněním, že může ohrožovat plod. Jen u nás si ty miminka budeme poškozovat a tvářit se, že je to ok.

ruzova_pastelka
9. led 2021

@anonym Osobně neznám nikoho, kdo by ho vůbec používal. Pohybuju se hlavně mezi vysokoškoláky s přírodovědeckým nebo přímo lékařským vzděláním a drtivá většina sdílí můj názor, že by se ten přístroj neměl k dítěti vůbec přiblížit.

Ale když jsem si k tomu hledala informace, tak jsem narazila na příběhy několika žen přesvědčených, že AS může za ztrátu nebo postižení jejich dítěte. Jak moc je to reálné a jestli se vůbec dá věřit příběhům anonymně sdíleným na internetu, si každý musí posoudit sám...

Strana
z2