Partner chce sex, ale já ne. Co byste dělaly Vy?

23. srp 2020

Ahoj mamči. Potřebuji nějakou radu, nebo podporu.. Čekáme s přítelem miminko, ale on je teď nesnesitelný
... Letos jsem potratila dvojčata a fakt mě to vzalo a od ty doby mám strach. Přítel po mě chce sex a vyčítá mi když není, jako fakt že je hnusný a mě to strašně sere. Mám rizikové těhotenství, mám vysoký tlak, hrozbu preeklampsie a placentu uloženou níž k porodním cestam, mám být v klidu a šetřit se a on to vůbec nedokáže pochopit... Navíc každý víkend v sobotu chodí a klukama hrát hry nebo na fotbal a když sem mu včera řekla že mi to vadí a že by aspoň jeden víkend mohl být semnou a pak i napsala do SMS tak mi řekl zas jenom výčitky skrz ten sex. Nevím co mám dělat. Mám Teď pocit že s ním nechci být, že se mi zprotivil tímhle chováním a tím nepochopení vůči mě a téhle situaci. Ale zas když bychom se rozešli, tak vím že to bude znít blbě, ale nevím jak bych to pak zvládla finančně... Mám hypotéku na byt, platím celkem nějakých 13 tisic komplet a ještě jídlo a věci pro mimi budou.. No teď bych to zvládla s nemocenskou.. Ale co pak? S rodičakem? Achjo sem v pasti... Co by jste dělali vy?

barmil
23. srp 2020

Jsou to hormony. Teď nic zásadního ve vztahu neřeš.
Sex se mu pokus vysvětlit, dej mu najevo, že bys chtěla, že tě přitahuje, dělej věci, které můžeš, abys ho uspokojila, on může uspokojit Tebe, preci to neni jen o souloži a vysvětli mu, proc se tu soulož nechces, ale ze to nema nic společného s nim.
Ze jde ven buď ráda, odreaguje se, pokeca s chlapama, odpočine si. Tak si na ten den udělej taky vlastní program. Není zdravé být pořád spolu a nemůžete jen sedět doma a řešit tehotenstvi a vse kolem, to res tady s nama a s kamarádkama, chlap nemůže 24/7 řešit brisko a vybavicku atd, ale neznamená to, že se na dite netěší. Nech ho dýchat.
A říct, že jsi s ním jen kvuli penězům, to je drsny. Přeci sis neporidila dite s nekym, kdo je tak hrozný, že je dobrý jen proto, že nosí výplatu.

tasimia
23. srp 2020

On ti vyčítá sex a ty mu zase, že chodí o víkendu ven. No co k tomu říci, sedni si s ním a promluv si s ním o tom. A pokud to nepochopí, tak bohužel. Já měla taky rizikové, pozitivní preklampsii a měla jsem to obráceně, já sex chtěla a on se bál, že mi nějak ublíží.

tasimia
23. srp 2020

Jinak on nechápe tebe a ty zase jeho, takže si to potřebujete pořádně ujasnit.

jjasmina
23. srp 2020

Já pokud bych věděla jaký partner je, v první řadě bych si rozmyslela jestli s takovým vubec dítě chci. Jinak co se týče sexu, můj partner byl opak, nechtěl ohrozit mě ani miminko , ale to je už i o tom jak umí bejt partner sobecký. Z toho co píšeš mám hlavně pocit, že máš vztah ,kterej nefunguje a neumím si představit jaké to bude až by se vám to malé narodilo. Jinak je dobré si vše říct narovinu

crutela
23. srp 2020

Neboj se nic.
Mas hodně hormony a teď a navíc teda ke všemu nepodporujícího mezka doma teda. Jako sex v takto rizikovým těhotenství ještě po potratu by bylo to poslední na co bych myslela. Taky sem na rizikovým(placenta praevia) a přítel naprosto chápe a respektuje. Zkus mu udělat dobre jinak a vysvětlit, ze sex ohrožuje tebe i tvé dítě.

andyskarsgard
23. srp 2020

Já jsem taky na rizikovem těhotenství s manželem nemáme sex od unora, on to chápe. Samozdrejme je občas protivný kvůli tomu, ale nikdy mi nic neřekne nebo mě do ničeho nenutí. Opravdu vyzkoušej si s ním promluvit. Že je to opravdu riziko pro tebe i miminko. Manžel Teda chodí smnou I do poradny a i gynekolog nám řekl předtím obema že sex nám nedoporuje, a řekl to i manželovi. Ale my už ho předtím neměli. 😳 😄

darinka84
23. srp 2020

Je spousty dalších metod jak mu to vynahradit ne 😉

marti89
23. srp 2020

Chápu jeho potřeby, nedostává z tvé strany signály, že o něj jako chlapa stojíš (jen nemůžeš), navíc mu chceš zakazovat možná jediné odreagování s přáteli, což ho frustruje.

Uvař dobrou večeři při svíčkách (předem mu nic neříkej), kup mu oblíbený pivo nebo víno, nabídni mu masáž zad (i to je projev zájmu a navíc dotek, manžel má rád škrábání zad u filmu), při tom mu vysvětli, že ti to taky moc chybí, ale kvůli zdravotním problémům to máš teď zakázané a nesmíš ohrozit miminko (to by ti pak vyčítal celý život). A nabídni mu jiné formy laskání, které ti zdravotní stav umožňuje. Řekni mu, že bys s ním alespoň chtěla trávit čas a užívat si jeho přítomnost, jak jsi toho ve svém stavu schopná, že mu nechceš zakazovat zábavu, jen bys byla ráda, kdybyste podnikli i něco spolu.

Vše ostatní jsou jen pracující hormony a v tuhle chvíli bych to neřešila, uvidíš po šestinedělí, jak se k tobě a mimču bude mít..

veroniquecz
23. srp 2020

@darinka84 zrovna jsem to chtěla napsat 😜

lachtanice86
23. srp 2020

No ja nevim, ale ja znam způsobu jak uspokojit chlapa víc než jen zasun. Tebe to neohrozí, on uvidí zájem. Ale jinak on byl určitě super partner už před že? A změnil se až teď

mateju_sm
23. srp 2020

A zbytek tydne jste spolu? Rekla bych, ze je normalni mit i jine zajmy nez jen partnera a vidat se i s kamarady. A lekar ti rekl, ze sex nedoporucuje a muze ublizit? Pokud ne a je to jen o tvem strachu, tak s tim se da pracovat. Pripadne jak pisou ostatni uzit si intimnosti s partnerem v jinem duchu.

marketanova
24. srp 2020

Pokud vás to s ním tolik nebaví je dobré vyzkoušet nějaké nové věci, třeba praktiky nebo hračky, to je úplně jedno.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru