icon

Partner neprojevuje nadšení z těhotenství. Co dělat?

sarabous
23. srp 2023

Zdravím chtěla bych se zeptat na zkušenost jak s Vámi partneři prožívali první miminko ?
Čekáme s partnerem naše první dítě a oba jsme miminko chtěli jsem už ve 3 trimestru a za 2 měsíce už mám termín a za celé těhotenství mi nepřišlo že by se partner z něčeho radoval i když říká že se moc těší … teď jsem mnohem více přecitlivělá a mám pocit že jsem na vše sama , připadám si taková nepřitažlivá a nudná .. pak vidím některé ty fotky těch maminek a různá videa jak tatínci mluví s miminkama ještě když jsou v bříšku nebo jen hladí partnerce bříško a počítají kopnutí … Můj partner tohle nedělá mám pocit že vždy když začnu mluvit co vše je ještě potřeba nakoupit nebo o tom jak mi za celý den bylo tak ho to obtěžuje a nezeptá se jak se má naše malé nebo jak se mám já a jak mi je , ani z nakupování výbavičky nemá takovou radost jak jsem si myslela že ji mít bude vše prožívám tak nějak sama … když jsem se s ním o tom snažila mluvit řekl jen že to není pravda a že si namlouvám jen kraviny , ale já to cítím jinak před otěhotněním jsme měli vztah úplně jiný a teď si myslím že se spíš vzdalujeme a že odemne utíká a je radsi s kamarády než se mnou děkuji za Vaše zkušenosti a rady jak to zvládat 😊

Strana
z2
mimi1004
26. srp 2023

Upřímně řešíš kraviny. Ne každý chlap na to je, stejně tak ne každá ženská je zvědavá na to, aby ji chlap ohmatával břicho a ještě na něj šišlal. My se v tom s tím mým naštěstí shodli a nedělali jsme to. Na kontroly jsem chodila sama, byl se mnou akorát na 2. screeningu, kde nám měli říct pohlaví. Nehroť to a užívej si poslední 2 měsíce.

linusha
26. srp 2023

@sarabous můj muž to prožívá dost a to on není zrovna z těch kteří dávají najevo emoce. Na bříško občas sáhne. Ale je fakt že se na mimčo moc těší (čekali jsme na něj mnoho let). Přecitlivělá bejt klidně můžeš, můžou za to hormony. V práci mám cca 140 chlapů mnoho z nich je zasloužilých otců a když je občas poslouchám tak rodiny a miminka prožívá minimum z nich. Já jsem třeba přecitlivělá až taková že si všechno příliš beru když nemám pravidelně jídlo a jsem trochu hladna (to mě mimochodem prozradilo v práci, že čekám mimčo). Co se vybavičky týče tak mi muž řekl že on tomu nerozumí a neví co je třeba mít, do krámu jde ale výběr jako takový je hlavně na mně. Taky vím že chlapům je to většinou fuk a taky vím že mnoho dává tehuli volné pole působnosti aby nezpůsobil nějakou hádku.

lvl16
26. srp 2023

Myslím, že se partner chová úplně normálně. Pro muže je v těhotenství to dítě ještě hodně abstraktní 🙂.
Na břicho jsem nemluvila ani já :D.

Strana
z2