icon

Proč chcete v těhotenství vědět, jestli čekáte chlapečka/holčičku?

puhelin
2. únor 2019

Cekame druhe miminko a ani v prvnim tehotenstvi jsme pohlavi znat nechteli. Tesili jsme se na to, az vykoukne a my to zjistime opravdu "najisto". Okoli nas nechapalo 🙂 Pritom jsem alespon nenakupovala zbytecnosti, obleceni jsem nakupovala vesmes neuralnich barev (vcetne kocarku) a to i potom, co se nam narodila dcerka, takze ho muzeme pouzit i kdyby priste byl chlapecek.
Tak me zajima, proc jste chteli uz v tehotenstvi znat pohlavi miminka. Ptam se proto, ze me nenapadl zadny duvod, proc to vedet. Zato ale spousta duvodu proc to nevedet predem 🙂

Strana
z6
barchen
3. únor 2019

@puhelin Nechtěli ani u jednoho a ani nevěděli. Rodina nás podezírala, že to víme, pouze nechceme říct. Ale u prvního porodu byl lékař značně mimo, když vylezla holka a my se zeptali trochu rozpačitě ale spontánně, holkaaaa? A hned na to nadšeně zvolali jeeeeee, holčička...Jinak pohlaví neřeším a nic neupřednostňuji.

blackhole
3. únor 2019

U prvního ze zvědavosti a u druhého z praktických důvodů (barva oblečení). Mně se neutrální barvy sice líbí, ale mám ráda i barevnější varianty, takže jsem teď v klidu, protože čekáme opět chlapečka, což znamená, že toho už moc kupovat nemusím 🙂

krisatko
3. únor 2019

Převážně asi z toho duvodu, abych věděla jak o tom malém v břiše mluvit... U prvního (andílka) jsme už od početí říkali prcek - tedy jsme podvědomě tušili že je to kluk... byl... A teď u malé jsem od začátku říkala tečka a taky jsem se trefila s holčičím pohlavím, takže potom ve vyšším stádiu těhu už jsem jí říkala jménem.

puhelin
autor
3. únor 2019

@makronka222 Na 3D, ani 4D utz jsem nikdy nebyla, moje dr. ho mozna ma, ale proste pro me bylo dulezite, jake bude miminko v realu. Uz jsem tu pred casem videla holcicku, ktera mela na 3D utz krasny nosanek a pritom se narodila s Downem. Takze realita je realita.

puhelin
autor
3. únor 2019

@lstuchlova @jannym @miba10 Na tohle ja jsem hodne poverciva a pred narozenim miminko jmenem nechci oslovovat.

miba10
3. únor 2019

@puhelin ale tak nejde ani tak o to jméno, ale spíš o to, že třeba řekneš malá nebo malý a ne TO.

jannym
3. únor 2019

@puhelin tak to máte vy, a pro Vás je to tak správně, já jsem své první bříško oslovovala Simoničko (jako kombinace šimon a anička), protože dr si nebyl jistý a tak nějak jsem cítila že oslovovat ho/ji je třeba, většina lidí si tukala na čelo ale mě to tak vyhovovalo a cítila jsem se tak dobře a o to jde v těhotenství a mateřství především

codal
3. únor 2019

U mě to byla čisté zvědavost..devět měsíců je hrozně dlouha doba a já jsem hrozně netrpělivý člověk😀...

bayt
3. únor 2019

@puhelin Já rozhodně chci, protože vztah s miminkem navazuji již v těhotenství a je to rozhodně mnohem snazší a lepší, když vím, jak to miminko oslovovat, jak si ho představovat - jako chlapce nebo holčičku atd. Navíc podle toho člověk kupuje i část výbavičky.

bayt
3. únor 2019

A jaké jsou ty důvody, proč to nevědět...?

tercasv
3. únor 2019

Celou diskuzi jsem nečetla 🙂 My jsme si pohlaví nechali říct, ale nikomu ho neříkáme 🙂 Říkají nám, že jsme hrozný, proč jim to neřekneme, co by nám to udělalo. Že se nemůžou nakupovat růžové/modré věcičky, jen neutrální a tak 🙂 Já bych to do porodu nevydržela, obzvlášť, když to doktor poznal hned 🙂 Ale chceme si to s manželem nechat pro sebe, naše malé tajemství 🙂

puhelin
autor
3. únor 2019

@bayt Vybava se da koupit neutralni, naprosto vse, i po porodu kupujeme vse neutralni, libi se nam to vic, nez holcicka v ruzove 🙂
Miminku v brisku rikam Klubicko, jdme na sebe navazani i kdyz nevim, jestli je holcicicka, nebo chlapecek. Je to nase ditko, tak na pohlavi zalezi nejmene.
U predchoziho tehotenstvi jsme jmeno pro chlapecka vybrali az v 9. mesici, nemohli jsme se dohodnout, to by se kazdy mesic jmenoval jinak 🙂

dzejn002
3. únor 2019

@miba10 My jsme se tedy nechali už dvakrát překvapit, snad ještě jednou necháme... 🙂 Ale opravdu nikdy jsme ani jeden s manželem, pak ani dcerka neřekli “TO”. Vždy jsem měla v bříšku fazolku, prďolku a u synka pak dcerka pojmenovala melounek to veliké bříško. 🙂

evee24
3. únor 2019

Pro mě to bylo a teď zase je důležité i podruhé znát pohlaví. Prvně jsme si mysleli, že to nerekneme. Ale nevydrzeli sme to. Pro nás bylo krásný vědět že máme holčičku. Nachystat se dopředu na to. Po porodu semnou mávali hormony a když mi lidi venku rikali, jakeho máme krásného chlapecka 🙄 ikdyz byla v růžové s náušnicemi. Dost mě to bolelo 😁 hormony no. Chápu obě strany proč si to nenechat rict. Pokud to tak chcete, tak je to vaše věc 😉 já se teď snad můžu zvědavosti ukousat víc, než s první 😂

dzejn002
3. únor 2019

@bayt Pro nás úplně obyčejné. Říkali jsme si, že v dnešní době, v dospělosti už člověk zažívá čím dál méně překvapení. A to, kdo na nás nakonec vykoukne, pro nás bylo to nejkrásnější překvapení. 🙂

bayt
3. únor 2019

@puhelin No tak třeba já mám většinu věcí taky neutrálních, to jo, ale přece jen holčičce chce člověk koupit třeba i nějakou tu sukýnku. A když budu mít na výběr dvě věci - jednu motiv autíček a jednu motiv růživých jednorožců, tak co dám klukovi a co holce, že jo :D Kolikrát jsem se totiž setkala s tím, že nějaká věc ani neměla neutrální variantu. Ale beru, jelikož máme 99 % věcí neutrálních, tak tohle zrovna není problém.

Možná to má každý jinak, ale osobně si myslím, že většině lidí se nejlépe navazuje vztah k miminku, když ví, jak ho oslovovat a zda mluví v ženském nebo mužském rodě.

bayt
3. únor 2019

@dzejn002 To je fakt, já teda překvapení ráda mám 🙂 Ale co by mi vadilo, jak by všichni do porodu otravovali s dotazy nebo hádáním, co to teda bude :D

puhelin
autor
3. únor 2019

@bayt My mame hodne veci pruhovanych, s hvezdickama, s puntikama, jednobarevnych nebo treba se zviratkem. Kdybych narazila na auticka/jednorozce, tak bych nejspis nekoupila ani jeden motiv. Vystacim si s Lidlem, Tescem a Kikem, vybava z Ikea, neutralni Baby box z Finska.
Pro me bylo skvely to nevedet, protoze jsem pred porodem hodne usetrila na zbytecnych nakupech. Jen to nejdulezitejsi. Nechtela jsem moc utracet, pred tim tehotenstvi nevyslo a ja to nechtela zakriknout. Ani ted u druheho miminka nechci nic navic kupovat predem, ani se moc uplnout na to, az bude venku, aby me to pak netrapilo o to vic. S dcerkou (22 mesicu) na brisko mluvime jako na miminko.

bayt
3. únor 2019

@puhelin Jasně, neříkám, že to nejde. Ale dotaz zněl, proč to většina lidí chce vědět předem, tak si myslím, že to jsou ty důvody. Osobně mi přišel porod tak náročnej (hl. i pak psychicky), že si ráda jakýkoliv překvápka ušetřím :D Ale zvažovala jsem to, ne že ne. Ale muž to teda kategoricky zamítnul.

izz76
3. únor 2019

Kdysi při první těhotenství jsem chtela překvápko, ale na posledním ultrazvuku doktor o miminku promluvil v ženském rodu 😄 Při druhém už jsem překvápko nechtěla,protože jsem si moc přála další dceru a chtěla jsem mít možnost se nějak psychicky připravit kdyby to byl kluk😆 Jinak tedy co se týká vybavicky tak mysli, ze poridit neutrální je téměř nemožné, všechno holčičí i když není náhodou růžové je s volánkem, srdíčky apod. Ostatní je prostě klučičí..

kimh
3. únor 2019

Věděla jsem u obouch děti co čekám, chtěla jsem je oslovovat jménem, těšit se na konkrétní pohlaví a hlavně se mi nelíbí neutrální oblečení, takže u prvního jsem nakupoval na kluka a když mi u druhého řekli, že to bude holka, vše jsem prodala a nakoupila na holčičku 🙂

martiniquest
3. únor 2019

Na otazku odpovidat nebudu, jen bych znova psala vyse recene. Ale mam tady dva priklady k zamysleni. Kolegyne si pohlavi nechala rict, byl to chlapecek...a pri porodu vylezla holcicka...
Kamaradka si pohlavi rict nenechala. Mazel se uplnul na predstavu kluka, narodila se holka a tatinek byl velmi zklamany a vedlo to k naruseni raneho vztahu s ditetem.

puhelin
autor
3. únor 2019

@izz76 Ja se tu docela ztracim v tom, co je mysleno "vybavickou". Pro me to jsou veci jako vanicka, osuska, fusak, kocarek, plenky, nuzky, bepanthen, libenar, perina, pyzamo, bodycka, teplaky, mikiny. To vse jsem mela pred porodem koupene v neutralnich - zluta, hneda, seda, bila, zelena, cervena, modra, oranzova,... Puntiky, prouzky, hvezdicky nebo jednobarevne.

puhelin
autor
3. únor 2019

@martiniquest To je skoda, jestli se tatinek uplnul na konkretni pohlavi. Jak ho to napadlo, kdyz to predem netusil?

kittyy17
3. únor 2019

@puhelin právě kvůli výbavě, těch neutrálních věcí moc není. Taky kvůli jménu, bylo dost těžké shodnout se na jménu pro kluka, představa že bychom museli vybírat i pro holku...
Neutrální barvy jsou žlutá, zelená, fialová. Ani jedna se mi nelíbí. Vlastně se mi nelíbí ani růžová, takže holčičce bych kupovala neutrální nebo i lehce klučičí. Takhle jsem nakoupila oblečení pro kluka a bylo...
Modrá vanička, modrá přebalovací podložka, modré povlečení do postýlky, peřinka do kočárku...

puhelin
autor
3. únor 2019

@kittyy17 Taky nekupuj dcerce ruzovou, od toho mam tchyni, ta si holcici obleceni po dvou synech uziva. Jinak mame zelenou vanicku, bilou prebalovaci podlozku, puntikate povleceni, hnedy fusak do kocarku. Muze to mit holcicka i chlapecek. Fialova mi prijde holcici barva 🙂

viki999
3. únor 2019

Kočár jsme kupovali neutrální i když jsme pohlaví věděli (nebo to se podle Vás nedá?), pokoj jsme ale dělali na míru, takže se hodilo vědět holka/kluk.. navíc jsme prostě chtěli vedět co ve mě roste..

vladienka
3. únor 2019

@puhelin tak myslim ze hlavny rozdiel je v tom ked niekto miluje nakupy, chce si holcicku alebo chlapecka vycancat, aj my sme mali neutralne veci ale aj kopec saticiek, celenky atd 😁 nemam rada zltu oranzovu hnedu, nemam rada Lidl Tesco Kik.. asi aj o tom to je

bayt
3. únor 2019

@puhelin Podle mě to funguje tehdy, když nemá ani jeden z páru nějakou preferenci pohlaví. Protože řešit pak po porodu s tím vším okolo ještě to, že je jeden z páru zklamaný, co se narodilo za pohlavi...To je lepší vědět dřív 🙂

martiniquest
3. únor 2019

@puhelin Myslim, ze je prirozene vytvorit si predstavu, ktera se ti libi, kdyz nevis, na cem jsi.

Strana
z6