icon

Rozčarování z třetího syna a napjaté rodinné vztahy

disa
29. črc 2026

Ahoj,jdu se sem vyzpovídat. Hodně jsme se snažili o třetí mimčo. Minulý rok jsem prošla zamlklým těhotenstvím. Teď se mi podařilo otěhotnět a vše vypadá v pořádku. Jenže doktorka nám oznámila že je to kluk a my už máme doma dva kluky. Manžel je z toho úplně v háji a vůbec o tom nechce mluvit. Hodně si přál holčičku, myslím si že i kvůli svému taťkovi, který mu zemřel a přál si vnučku. Mám strach že se s tím nesmíří. Je to u nás strašně napjatý.

Strana
z3
andelka
29. črc 2026

Mně holčička umřela v půlce těhotenství. Bylo to peklo. O rok později jsem rodila a bylo nám úplně putna jestli to je kluk nebo holka, hlavně že jsme těhotenství i porod zvládli. Mám tři syny a je to prima. Chápu, že má člověk nějaké přání, ale toto je věc přírody a jediné co by nás mělo zajímat je zdraví miminka a maminky.

disa
autor
29. črc 2026
@andelka

Mně holčička umřela v půlce těhotenství. Bylo to peklo. O rok později jsem rodila a bylo nám úplně putna jestli to je kluk nebo holka, hlavně že jsme těhotenství i porod zvládli. Mám tři syny a je to prima. Chápu, že má člověk nějaké přání, ale toto je věc přírody a jediné co by nás mělo zajímat je zdraví miminka a maminky.

@andelka to je mi strašně líto. No právě, neříkám že mě to taky nemrzí,že není holčička,ale po tom čím jsem si prošla,jsem to přestala řešit a celou dobu jsem se bála aby bylo vidět srdíčko. A hlavně mi mrzí ten jeho chlad.

andelka
29. črc 2026
@disa

@andelka to je mi strašně líto. No právě, neříkám že mě to taky nemrzí,že není holčička,ale po tom čím jsem si prošla,jsem to přestala řešit a celou dobu jsem se bála aby bylo vidět srdíčko. A hlavně mi mrzí ten jeho chlad.

@disa Jo, přesně. Ono i moc nepomáhá někdy okolí. Vidí dvě holčičky a .. budete zkoušet ještě chlapečka? Dva tři kluky .. ještě by to chtělo holčičku že? Jakoby si to člověk mohl vybrat. Jsou věci, které na nás opravdu nezávisí. Já myslím, že i ten chlap se časem srovná. Bůhvíproč to měl takhle nastavené a teď se musí vyrovnat s tím, že to tak nebude. Někdy jsou muži horší než děcka.

anonym_3894db
29. črc 2026

Nech ho vykvasit, bude dobrej. Ženská by si 5 minut pobrečela, ale chlapům to trvá, než si to v hlavě srovnají.

disa
autor
29. črc 2026
@andelka

@disa Jo, přesně. Ono i moc nepomáhá někdy okolí. Vidí dvě holčičky a .. budete zkoušet ještě chlapečka? Dva tři kluky .. ještě by to chtělo holčičku že? Jakoby si to člověk mohl vybrat. Jsou věci, které na nás opravdu nezávisí. Já myslím, že i ten chlap se časem srovná. Bůhvíproč to měl takhle nastavené a teď se musí vyrovnat s tím, že to tak nebude. Někdy jsou muži horší než děcka.

@andelka jo přesně na okolí se taky těším,to bude zase : kluk to je blbý a nebo ježíši další kluk, a to ještě určitě v práci budou říkat,to ji patří když chtěli třetí dítě. Budu doufat,že se s tím srovná,jinak to bude hrozný.

disa
autor
29. črc 2026
@anonym_3894db

Nech ho vykvasit, bude dobrej. Ženská by si 5 minut pobrečela, ale chlapům to trvá, než si to v hlavě srovnají.

@anonym_3894db snad jo,já takovou reakci u něj neznám.

anonym_76bc5e
29. črc 2026

Teď se ti koukám na profil a teprve začátkem července si psala, že si zjistila, že si těhotná. Takže si teprve ve 2.-3. měsíci…? A to už vám doktor tak brzy řekl pohlaví????

mabs
29. črc 2026
@anonym_3894db

@anonym_3894db Jak můžeš takové chování omlouvat?

1pomnenka
29. črc 2026
@mabs

@anonym_3894db Jak můžeš takové chování omlouvat?

@mabs Byla to jeho první a ukvapená reakce, ono mu to dojde. Nevěřím, že by ho neměl rád stejně jako syny, které už mají. Určitě se omluví, holt moc a moc chtěl princeznu.

disa
autor
29. črc 2026
@anonym_76bc5e

Teď se ti koukám na profil a teprve začátkem července si psala, že si zjistila, že si těhotná. Takže si teprve ve 2.-3. měsíci…? A to už vám doktor tak brzy řekl pohlaví????

@anonym_76bc5e to právě bylo minulý rok a to jsme o to přišli. Teď jsem skoro ve13.tydnu a byla jsem na genetice.

anonym_76bc5e
29. črc 2026
@disa

@anonym_76bc5e to právě bylo minulý rok a to jsme o to přišli. Teď jsem skoro ve13.tydnu a byla jsem na genetice.

@disa promiň, nevšimla jsem si, že to byl příspěvek z 2025.

pacinka12
29. črc 2026

Co je tohle zase za "chlapa" 🫣 To mi hlava nebere...

disa
autor
29. črc 2026

Tak dneska už mluvil normálně i jsme byli víc spolu ,ale pořád se mu střídá nálada. Dneska jsme řešili zahradu a máme tam starou houpačku. Tak jsem mu řekla že se může dát pryč,že kluci jsou velcí a tak řekl a co to "další dítě" a to mi přišlo divný.

patypresdevaty
30. črc 2026
@disa

Tak dneska už mluvil normálně i jsme byli víc spolu ,ale pořád se mu střídá nálada. Dneska jsme řešili zahradu a máme tam starou houpačku. Tak jsem mu řekla že se může dát pryč,že kluci jsou velcí a tak řekl a co to "další dítě" a to mi přišlo divný.

@disa Nějak nechápu, co je na tom divnýho? Budete mít další dítě, tak chce nechat houpačku. TO je fajn, ne?

sinorina
30. črc 2026
@disa

@disa a lékařka si je na 100% jistá? Vždyť je brzo, ještě se to může změnit.

andelka
30. črc 2026
@sinorina

@sinorina pokud to zjišťovali na genetice, tak asi to jisté bude.
Jinak mně kluka s jistotou sdělil můj gynekolog na běžné prohlidce v 11+2, ale to byla výjimka, uznávám.

sinorina
30. črc 2026
@andelka

Jinak mně kluka s jistotou sdělil můj gynekolog na běžné prohlidce v 11+2, ale to byla výjimka, uznávám.

@andelka aha, takže dělali odběr plodové vody nebo jakým testem to potvrdili? Určitě až se s tím manžel srovná, tak se bude těšit.

disa
autor
30. črc 2026
@sinorina

@sinorina toho pindíka jsem viděla i já

disa
autor
Autor odpověď smazal
disa
autor
30. črc 2026
@andelka

@andelka Dělali mi na genetice screening a sono a tam ten pindík byl vidět.

patypresdevaty
30. črc 2026
@disa

@sinorina toho pindíka jsem viděla i já

@disa To těžko. Ve 13. týdnu totiž ještě plod nemá dovyvinuté vnější pohlavní orgány, takže pohlaví se určuje podle sklonu pohlavního hrbolku. Takže pokud jsi něco viděla ty, tak leda ten hrbolek, ne "pindíka". Při dobré konstelaci a dobrém natočení plodu to doktor dokáže odhadnout, když má zkušenost, ale i tak to není jisté.

versva
30. črc 2026
@patypresdevaty

@disa To těžko. Ve 13. týdnu totiž ještě plod nemá dovyvinuté vnější pohlavní orgány, takže pohlaví se určuje podle sklonu pohlavního hrbolku. Takže pokud jsi něco viděla ty, tak leda ten hrbolek, ne "pindíka". Při dobré konstelaci a dobrém natočení plodu to doktor dokáže odhadnout, když má zkušenost, ale i tak to není jisté.

@patypresdevaty ve 13. Týdnu to u nás řekli vždy přesně. Kor u kluka.

disa
autor
30. črc 2026
@patypresdevaty

@patypresdevaty tak dobře hrbolek byl nahoru

palacinka555
30. črc 2026

A kdyby se vam nedejboze narodilo dite s handicapem, tak se na tebe vysere uplne? Brala bych to jako zradu. Kdyz se na zivotniho partnera nemuzu spolehnout v dobrem i zlem, je to pro me srovnatelne s neverou. Snad jeste horsi.

patypresdevaty
30. črc 2026
@versva

@patypresdevaty ve 13. Týdnu to u nás řekli vždy přesně. Kor u kluka.

@versva jo, doktor to pozna (i kdyz ne na 100%), ale amater ve 13. tydnu nemuze videt "jasneho pindika", kdyz tam jeste neni

disa
autor
30. črc 2026
@patypresdevaty

@versva jo, doktor to pozna (i kdyz ne na 100%), ale amater ve 13. tydnu nemuze videt "jasneho pindika", kdyz tam jeste neni

@patypresdevaty řekla nám to doktorka na genetice

andelka
Včera v 05:28
@patypresdevaty

@patypresdevaty Mne to řekl můj obvodní gyndar ve 12 tt a bylo to s jistotou. Kdyby ne, neříkal by to. Ptal se mě, ze to vidí jasně, tak jestli chci vedet pohlaví. Věděl, ze uz dva kluky mam, tak asi abych mela dost casu si zvyknout na představu třetího ( ale mně bylo pohlaví jedno, presto jsem byla zvědava a nechala jsem si to říct).

rnika
Včera v 05:34

Tak my máme 4 syny, kdybychom se snažili o holčičku, tak máme "fotbalový klub". ( vždy jsme měli překvapení z podle mě je to trochu jiné, když se malé narodí, pak už není čas na nějaké co kdyby, ale jen radost)Škoda, že vám to na té genetice řekli... Manželova reakce je nepřiměřená, snad to v sobě nějak schroupá. Určitě byste spolu měli mluvit. A zvlášť po předešlém potratu byste měli být rádi za zdravé dítě....

minerva
Včera v 05:57

Mně se vždycky líbil seriál Kutil Tim (starší ročníky možná znají). Tam měla rodina tři syny a přišlo mi to super. Tak jsem si říkala, že jestli někdy budu mít tři syny, tak to chci mít takto 🙂 Pak se mi samozřejmě líbil Plný dům, ale to už bych asi tak mít nechtěla 😀

andelka
Včera v 06:30

Mně se vždycky líbil Krok za krokem nebo Sedmé nebe. Vicepocetne rodiny. Ale spis jsem to obdivovala a sledovala jaké to je, nez ze bych to chtěla. Víkendové čtyři mi přišly až dost.

Strana
z3