icon

Rozhodování o třetím dítěti: Je to správné?

mimco2014
23. srp 2023

Ahoj … Máme dvě zdravé holčičky a teď pozitivní TT , první reakce chlapa nadšeni . Druhý den přišel s tím , že třetí už nechce , že by nás to omezovalo v dovolených , jezdíme na vodu , tůry a tak … Je mi 30 a chlapovi 42 🙁 Stojím před rozhodnutím zda si miminko nechat nebo ne 🙈 Pocity se ve mě šíleně bijou 🙁 Nikdy sem si nemyslela , že bych tohle musela řešit 🙈

Strana
z7
rozitta
28. srp 2023

@mimco2014 nech si to miminko!!! Celý život by ses trápila tím, že jsi ho bezdůvodně zabila. To že skrz něj nemůžete jezdit pár let (dva, tři roky!!) na dovolenou není fakt důvod. Když si ho necháš vzít, budeš si to vyčítat, budeš psychicky nalomená/zlomená, chlapa začneš nesnášet a možná se i rozejdete. Když si ho necháš, tak si všichni zvyknou a nakonec budou rádi ❤️

veronikav31
28. srp 2023

@mimco2014 máme dvě děti, partner by si po druhém dal i na třetí říct,já byla proti, věk, těžký porod,na třetí jsem se necítila,další dítě jsem nechtěla,byla jsem si jistá,že i kdybych měla pozitivní TT,tak bych zvážila možnost nenechani si ho.ted je mi 41, dceři je 7,5r ;synovi 5,5r a jsem ráda,že další dítě nemáme,byla a jsem si jistá,že naše rodina je kompletní,víc těhotenství bych fyzicky i psychicky nedala.

dany_dee
28. srp 2023

@mimco2014 řešila jsem s partnerem to samé, ale s tím rozdílem, že já mám 2 děti z předešlého vztahu a on má 3. Dítě nechtěl ani jeden z nás, ale na konec jsme si řekli že když už se stalo byla by škoda si ho nechat vzít. Jsem teď v 8 měsíci a oba se velmi těšíme.
Chci tím říct, že na interrupci máte ještě pár týdnů čas a tak si to nechte oba projít hlavou ☺️

oveckaluky
28. srp 2023

Potřebuje čas, aby se s tím srovnal. Napíšu ti svůj příběh.
Byla jsem sama se čtyřletou dcerou a potkala někoho, s kým mi bylo dobře. Mně bylo 25, jemu 38. Začali jsme se scházet v květnu, v srpnu jsme se sestěhovali a v prosinci jsem zjistila, že jsem těhotná - přes HA i bez antibiotik. V den, kdy mi to nečekaně na prohlídce gynekolog oznámil, byl prostě jen "divnej", moc nemluvil a přemýšlel. Druhý den mi řekl, že to nějak zvládnem (fakt jsme dítě po půl roce neplánovali). Třetí den, že se necítí a potrat bude nejlepším řešením... další den, že to přehodnotil a zvládneme to... cca týden to bylo fakt na střídačku, po tom týdnu, kdy už jsem s ní dva dny nemluvila, mi oznámil, že jsem objednaná a za dva dny ráno se mám hlásit v nemocnici... sebrala jsem dceru a odjela k našim.
Téměř dva týdny psal SMS, volal, jezdil za mnou, absolutně bez reakce. Kdybych nemusela jet s dcerou k doktorovi, kde jsme ho potkaly a ona začala brečet, že chce jít s ním, že se jí po něm stýská, nevracela bych se k němu. Byla jsem rozhodnutá to prostě nějak dát se dvěma dětmi sama. Vrátila jsem se kvůli dceři, ale jednoduchý to nebylo. Nevěřila jsem mu.
V únoru se mu narodil synovec, v dubnu jsme se na něj jeli podívat. Když mu ho dali do náručí, zjihnul, a já mu začínala pomaloučku zase věřit, že to myslí vážně.
Když se dcera narodila, byl u porodu (byť se zařekl, že ani náhodou, ale měl to u mě rozlitý a moc dobře to věděl), a brečel jako želva. Až v tu chvíli se vztah vrátil do normálu... ale víš co? Stálo to za to. Za všechny ty nervy. Nelituju jedinýho dne...
Od tý doby uteklo skoro 18 let - dneska přesně na den 17, co se narodila. A jak to dopadlo? Když bylo téhle dceři 11 a starší 15, rozhodli jsme se ještě pro jedno - narodila se dvě. Přesně na den 12 let po té naší první společné a po 14 letech a třech společných dětech jsme se vzali. A on? I přes to, jak to dlouho a dost blbě vstřebávala, je to ten nejlepší táta, jakýho jsem pro děti mohla chtít.❤
Rozhodnutí je jenom na tobě. Nenech se sebou manipulovat - ty s tím budeš muset žít, ať se rozhodneš jakkoli - jemu to bude úplně fuk. On si dál bude žít svůj pohodlný život. A za mě teda to, jak manipuluje i s dětmi, je šílený... ona už dcera není úplně malá. Asi by si měla představit, že by klidně mohla být na místě toho nenarozeného prcka. Pak by asi pochopila... ale tohle by si měl uvědomit hlavně on.
Ať se rozhodneš jakkoli, drž se.❤

teate
28. srp 2023

@mimco2014 Jsi dobrá. Taky bych si ho nechala.

veronicka89
28. srp 2023

Me tohle prijde od jinych lufi ty nazory strasne nevypovidajici .

To ze 3.Dite jsou dalsi financni ,psychicke kapacity,fyzicke kapacity a casove ...

Pak je tu aspekt fungovani hlidani- jsou rodiny ktere maji 1x mesicne deti pryc pres noc a v tydnu vezme babicka deti ba hriste...

Potom tu jsou rodiny ktere decka daji v 7 spat a do 11 zijou svym zivotem....

Jsou tu rodiny pro ktere je vylet 1x mesicne na hrad v okoli nejvetsi Highlight a jinak travi cas v okolnich parcich hristich nebo na zahrade....

Jsou tu rodiny kterym deti spi do 3 let po obede a dokonce jsou na tyto spanky doma...

Jsou rodiny ,ktere jakmile odbije 20 hodina jdou deti spat i pres pratdniny nebo dovolene...neexistuji grilivacky ci oslavy do noci...nebo cpurani se v noci u more a pristavu ...

Kazda rodina ma svuj chod zarizeny jinak...

Do naseho chodu je 3.dite planovaně nemyslitelne ,
Do moji i chlapovy kapacity. . .

Pokud by se stalo omylem bylo by to u nas 70% na 30% kdy 30% by bylo ze si miminko nechame ,ptz si myslim ze bychom stradali vsichni ...

Takze ano tveho chlapa chapu...

Chapu ze vidi ze budete potrebovat vetsi auto,prestavet dum a poridit novy nabytek...
Ze na dovolenych bude potreba pokoj navic a ze leharo s drinkem se o dalsich 6 let odsune...

Chapu ho ze uz by treba krom rodiny mel zase vice konicku ...

Ze by mel vice cas na vase rande

Nebo ze by si nasetril na novou motorku ...

Ano dite je dar... prinasi silene krasne pocity i chvile - vice snad neni ,ale ne na ukor ostatnich clenu rodiny ...

Bylo by to u me tezke rozhodovani ...

A to ze si to muzes vycitat - muze byt z obou rozhodnuti..

Ptz NIKDO ti negarantuje ze dite bude zdrave nebo jinak silene narocne ...

swan42
28. srp 2023

@veronicka89 je rozdil nechtit dite (napr z tehle vsech "praktickych" duvodu) a nemoct si dovolit chtit uz existujici dite, protoze te partner tlaci k potratu.
Obrovskej rozdil...

veronicka89
28. srp 2023

@swan42 to ano ajsou to i 2 rozdilne pohledy protoze chlap to dite nenosi on to ze je tehotna uplne treba tak nedokaze procitit jako zena ,ktera tu bublinku v brise ma ... on tu citovou rovinu zatim neciti ..mu se ted v soku honi tyhle prakticke duvody ...

Nebo byl na tom utz treba aspon s ni ?
Nevim jak moc se zapojuje do vychovy deti..

Nevim jak jsou na tom financne ( to bude asi tsky nejspi na chlapovi...atd atd...

vikinkav
28. srp 2023

To je prekérka, já si představit, že bych otěhotněla počtvrté (protože máme 3), tak vím, že bychom to prostě nedali - hlavně psychicky a organizačně. A že bychom se asi rozvedli. Možná má tvůj muž podobné pocity? Cítí strach, tlak, pocit, že to už nedá, že znovu miminko nezvládnete, že vyhoří? Jo, člověk o tom může mluvit zepředu zezadu, ale když je to pro jednoho rozhodně ANO a pro druhého rozhodně NE, tak co s tím? :/ Já rozhodně nechci nějak zpochybňovat tvé rozhodnutí, jen dávám takové zamyšlení...

veronicka89
28. srp 2023

@vikinkav citim to podobne se 2 ( +1dite

veronicka89
28. srp 2023

Presne tak jak ke vyse napsane,ja si reknu ze radsi bude mit 2 zdrave deti a spokojeny partnersky vztah ...
Nez mozne 3 deti ,stresy neshody mozna i rozchod kvuli vycerpani sil

vikinkav
28. srp 2023

@veronicka89 souhlasím, já jsem si tak v sobě říkala, že cca do těch 40 kdybych neplánovaně otěhotněla, tak si to necháme, ale změnila jsem názor na rozhodně NE. Samozřejmě kdyby došlo na lámání chleba, tak člověk fakt neví, ale umím se do toho muže zcela vcítit. A pokud je jinak normální, tak bych i pochopila tu zoufalou manipulaci...

blondynka400
28. srp 2023

@mimco2014 asi bych neřešila zda jsou tři děti moc. 2 nebo 3 nejsou až takový rozdíl. Já řešila podobnou věc u druhé, též neplanovana, přes prášky. Manžel to mimi za žádnou cenu nechtěl už od začátku, nabouralo to "jeho plány ". Byl na mme fakt hnusný, 14 dní šíleného teroru, ať si to nechám vzít. Do toho jsem ani já to miminko nechtěla, neuměla jsem si představit být zase "uvazana " doma, když už starosti chodila do školky, já do práce a "žila" jsem. Ale přesto jsem to mimi nedokázala zabít. Bydlení, peníze, nic nebyl problém. Neuměla jsem si představit, že ještě život dám a druhé zabiju. Takže jsem se mu postavila, že nikam nejdu a mimi si nechám, ať se klidně semnou rozvede, že se zvládnu o ně postarat sama. Jelikož mne zná , jaká jsem palice, cca po 14 dnech to vzdal. Ale byla to šílená doba, na kterou nikdy nezapomenu a ani mu neodpustím. Cca když byly malé 2 roky, tak přišel s tím,jaký byl blb, že se mi hrozně omluvá, a že je šílene rád, že jsem byla tam tvrdohlava a malou máme, že nic lepšího se stát nemohlo. Takže hlavu vzhůru, třeba mu to též dojde...

oveckaluky
28. srp 2023

@veronicka89 Jenže ten vztah nemusí vydržet tak jako tak. Když nepůjde na přerušení, chlap od ní může odejít. Když půjde, může (a pravděpodobně bude) ho nenávidět a bude po vztahu stejně... tohle si musí rozhodnout sama, a taky hodně záleží na tom, jaký ten vztah je. Pokud se s tím chlap jenom nemůže srovnat, vztah to přežije, i když to bude těžký, a pak bude rád za třetí dítě. Pokud to ve vztahu skřípe, nemusí prostě vydržet tak jako tak, a mohl by jít do kopru i z jiného důvodu.
A když to vezmu i z hlediska výchovy, vzhledem k tomu, jak muž manipuluje i se staršími dcerami - když půjde na přerušení, co dcera uvidí? Že čehokoli, co jí v životě nebude vyhovovat, se může prostě a jednoduše zbavit... super, taková rada do života. Zatímco když nepůjde a miminko si nechá, až ho dcera uvidí, spoustu věcí pochopí - protože teď si to představit prostě neumí, co je to, o čem se baví.

eviicka
28. srp 2023

@oveckaluky tohle přesně mě napadlo, už kvůli tomu, že dcery vše ví bych na potrat nedokázala jít, protože z pohledu výchovy a příkladu do života bych se přes nepřenesla.
Za UPT jako takové bych nikoho nedokázala soudit, ale je to záležitost pouze tech dvou (byť to pak ovlivní i ostatní členy rodiny).

veronicka89
28. srp 2023

Mam tu vzdy neco rozepsane kliknu a smazu to :/
@oveckaluky chlap od ni neodejde kdyz na preruseni nepujde ale proste treba bude zit zivot jaky si nepreje , a bude ho to stvat ....
muj chlap se venuje rodine a detem versinu sveho casu ,mit jeste dite navic ,mel by na sebe presne 0 minut !

To ze o tom holcicky vi jsem nezaregistrovala a je to blbe jsou moc male na tak citlive tema ktere si maji vyresit rodice!

Nestiham to procitat...

Jako podle me by meli mit oba stejne slovo...
Protoze to oba ovlivni ...

Pokud zena sama nevi myslim ze je i na miste prihlednout k partnerovi.

Pokud by spise chtela je dulezite tyhle pocity a i realne fakta ( vyse uvedene jako prakticke veci ) rict chlapovi...

A neni to o tom jezdime na dovolenou ve 3 a nic se nezmenilo...
Dite do 3 let je na rodicich skoro 100% zavisle takze prebalovani krmeni prevlikani koupani ,potom zase jine veci typu krouzky, reseni co si oblecou , ukoly , kupovani veci , oslavy narozenin...

Proste z 2krat xy je 3krat xy ...

Ja treba ted aktualne jsem doma s detma a jsem rada ze uvarim a porovnam veci 😀 ... ja nevim jde by se mi tam vlezlo treba mimino...

Autorka ma deti vetsi ale i tak...

Nekdo proste nemusi videt v detech nejvyssi smysl zivota a mit nutne deti 3.

Ja deti mam 2 silene je miluju ,nikdy si nereknu ze bych je nechtela ale absolutne necitim potrebu mit 3 .

A jak uz pisu kdyby se stalo nebylo by rozhodovani 50 na 50 ...

A nemusim se diky tomu citit spatne ...

A ano jsou pary u kterych to jde do kopru i bez ditete ...potom co i s 1. Ditetem ptz meli jinou predstavu o fungovani s ditetem...atd...

veronicka89
28. srp 2023

Muzu se zeptat zda tu je rodina ,ktera proste ma teda ty 3 deti ( i treba mene) a nema absolutne zadne hlidani ?

veronicka89
28. srp 2023

Jinak ted jsem se vedle docetla ze s vama moc cas netravi ... v tom pripade bych se rozhodovala podle sebe ...

Ja to beru z meho pohledu kdy chlap veskery svuj volny cas je s nama krom fitka parkrat do tydne ...

Vymyslime spolu vylety dovolene kdyz přijde domu sprchne se a bud se xhytne prace doma nebo neco vymysli s detma...proto vim ze na neho brat ohled taky budu...

Ale u chlapa co na rodinu sere ( teda üokud neni v praci aby zivil barak a rodinu ) tak s tskovym bych asi byt nemohla ale zase by jeho nazor na nase nenarozene dite nebyl smerodatny...

Osefovala bych si asi trosku nejak dum...auta...abych neskoncila s igelitkou a 3 detma pod mistem a hezky bych se tesila na miminko pokud ho chces ( docetla jsem se ted v jine diskuzi 🙂

lencaa11
29. srp 2023

@veronicka89 ano my máme tři děti a žádné hlídáni je to jen na nás s manželem a to máme ještě dítě na inzulínu ...

alubif
29. srp 2023

1) proč řešíte ranné těhotenství s dětmi? Může se cokoli pokazit, navíc zvlášť když nemáte vyřešené , jestli si dítě nechat nebo ne.
2) tvůj chlap je ,,normální ''debil a manipulator. Úplné dno je vydírat tě přes děti. V 9 letech jsou děti hodně materiální s těžkou prepubertou. Jejich reakce bolí, ale není to v podstatě jejich názor .
3) ty si pones následky celý život ,pokud se nerozhodnes tak jak budeš chtít ty. Protože jedině správné rozhodnutí je to tvoje. A podle toho jak se ten tvůj ubožák chová, není jiste, že spolu v budoucnu budete, takže to stejně budeš ty, kdo s dětmi bude nejvíc.

alianan
29. srp 2023

@veronicka89 Máme čtyři, dvě maličké a jedno téměř dospělé a jedno na prahu puberty. Hlídání nemáme žádné, vůbec žádné, vše řešíme s dětma.
Když je nějaká činnost, která není s maličkými vhodná, prostřídáme se.
Ale většinou se vše nějak dá.
Samozřejmě bych hlídací babičku ocenila, ale máme pouze jednu babičku a ta není vůbec hlídací, zas má jiné přednosti.
Ale já jsem s dětmi ráda, užívám si je, nějak nechápu dnešní trend je nacpat téměř mimina do školky.

vodnarka2013
29. srp 2023

Mám tři děti, všechny je strasne miluju a třetí bylo plánované. Ale když se mě někdo zeptá jaké to je mít tři děti ….. dvě jsou za mě ideal. Mám kluky věkové 10,6,3. Ten mladší zabere nejvíce času a rozdělit ten zbylí čas mezi ty starší dva je pěkné těžké … často jsme hotova a nadavam sama sobě proč jsme do toho šli a ze jsou na tom bití ti starší. Chození na kroužky, závody atd, ten nejstarší už v 10 letech musí dost často tyto věci zvládat sám a mě je to líto, bohužel to kuli tomu třetímu jinak nejde. Čas na sebe s manželem také máme o dost méně. Tvého manžela chápu., má pravdu. Ale chápu i tebe. Udělej jak myslíš, ani jedna varianta není špatná 😊👍🏻 ale tři děti opravdu jsou zahul ….

alianan
29. srp 2023

@alianan A ještě dodám, že chlap ohledně potratu nemá stejné slovo, má jen slovo poradní.
Už jsem někam psala, pokud má se ženou sex a není hlupák, je si vědom, že stoprocentní ochrana neexistuje. Takže žádný chudák, pokud dítě opravdu nechce, má možnost kondomu nebo vasektomie.
Ohledně dětí chlap tahá za kratší konec provazu.

martinka0209
29. srp 2023

Je to těžké rozhodnutí pro ženu,my máme plánovaně tři děti a je to pohoda, pořídila jsem si nosítko, abychom mohli i na výlety,dokonce jsem s ní chtěla na 4 dny pod stan když ji bylo 6 týdnu,ale zrovna se ochladilo,tak jsme nejeli,ale kdyby bylo teplo,klidně bychom do toho šli a zatím ubytování pro pět lidí hledat nemusíme,to řešíme s cestovní postýlku,teď ji jsou dva měsíce a je hodná,jinak kdybys se u nás stala nehoda u čtvrtého dítěte na potrat bych asi šla,ale i tak by to bylo pro mě těžké,promluv si s manželem,jak to cítíš a nápis si pro i proti na papír

martinka0209
29. srp 2023

@rozitta proč by s ním nemohla jezdit na dovolenou, dovolena nemusí být jenom u moře,já beru dovolenou i v autokempu,po Čechách,teď jsme třeba s dvou měsíční byli v šiklandu přes noc a i to je za mě dovolená a zvládli jsme to a to bylo vedro

levandulovy_caj
29. srp 2023

@veronicka89 hlídání u nás je na takové úrovni, že mi větší hlídací službu udělá dětský koutek v obchoďáku😀
Jinak my jsme se třemi dětmi stavěli i dům a z velké části svépomocí. Důležité je se u toho nepos..at😀
Pro mě úplně to největší omezení s třetím dítětem bylo v tom, že nebýt jí, byla bych už dávno v práci a nemusela se dalších víc jak dva a půl roku lopotit s rodičákem a brigádami.

lusia11
Autor odpověď smazal
oveckaluky
29. srp 2023

@veronicka89 Já jsem s dvojčaty téměř 24/7 sama,bo máme další dvě velké. Jedná na VŠ, jedna na SŠ a dvojky ve školce. To vše z jednoho platu, protože syna dost závazně poznamenalo očkování, takže ne, nechci po chlapovi, aby mi ještě pomáhal s dětmi, dost na tom, že vydělává. Někdy je to hodně náročné, ale Neměnila bych. Děti už mít nemůžu (teda otěhotnět můžu, ale bylo by to nebezpečné pro mě i to dítě), takže já bych na UPT musela. Proto se chráníme, jak jen to jde. Nedala bych to...

somalicats
29. srp 2023

@veronicka89 Já mám dětí 5, nejstarší studuje a už s námi tak nebydlí, zbytek dětí je na 1. stupni ZŠ nebo ve školce. Hlídání nemáme, respektive moje mamka občas zvládne, ale bydlí daleko a hlídání tak domlouváme s dostatečným předstihem a jen na opravdu krizové situace, navíc už není nejmladší (76 let). Tchyně je ještě o 10 let starší než moje mamka a je na tom zdravotně špatně, takže ač by hlídala ráda, tak jí to zdravotní stav nedovolí. Takže asi tak. A zvládáme.

rozitta
29. srp 2023

@martinka0209 to říká její muž, že si s miminkem neužijí dovolenou

Strana
z7