Rozhodování o třetím dítěti: Je to správné?
Ahoj … Máme dvě zdravé holčičky a teď pozitivní TT , první reakce chlapa nadšeni . Druhý den přišel s tím , že třetí už nechce , že by nás to omezovalo v dovolených , jezdíme na vodu , tůry a tak … Je mi 30 a chlapovi 42 🙁 Stojím před rozhodnutím zda si miminko nechat nebo ne 🙈 Pocity se ve mě šíleně bijou 🙁 Nikdy sem si nemyslela , že bych tohle musela řešit 🙈
@bonavoxa to jo, může to tak vnímat. Člověk už si na něco zvykne, už je rád,že má děti větší, samostatnější a ona se ta doba nutné péče prodlouží o další dítě. My už máme děti na SŠ a 2 stupni, a nejmladší teprve půjde za 2 roky do 1 třídy.. nějaká únava už je, víme co máme ještě před sebou,než bude taky samostatnější..Ale, má mladou ženu, tři děti není pět, finance, prostor mají a hlavně žena po dítěti spíš touží.. Ne vždy jde život podle plánu no.
Tři jsou skvělý. A jestli vás to omezí? Jako... nikdy jsme nenajezdili tolik výletů jako s 1,5letou a klukem po onko léčbě, který skoro nic a nikam nesměl. Omezí vás to do té míry, do jaké to dovolíte...
No tak na to jste měli myslet dřív, teď už dítě čekáte.... Jako za mě ano, máme také neplánovaně třetí a je to brutál. Omezení ve všem, nestíhám absolutně nic, když se všichni rozprchnou jiným směrem, nemám šanci je pochytat, jsou všichni mega hluční, tvrdohlaví a každý chce něco jiného, takže u nás vladne neskutečný chaos, klidně přiznám, že na to nejsem stavěná. Ale nechci to brát jen negativně, máme 3 zdravé děti, jsem za to vděčná a tohle se jednou poddá. Hodně sil a trpělivosti. 😉
@eviicka můj ex to tak taky měl a to dokonce z hodiny na hodinu. Chvíli se těšil a bavili jsme se o jménu a za hodinu mě hnal na potrat. Dopoledne jsme se bavili o budoucnu a odpoledne mi odvyprávěl 100 + 1 důvodů, proč jít na potrat. Prostě záleželo na tom, jakou náladu zrovna měl, ani se nemusel zrovna s nikým bavit... Je teda pravda, že když byla nějaká krize ve vztahu nebo ve financích, tak bylo vidět, že to vyčítá mému rozhodnutí, jenže on by nás rozdělil i ten potrat. 🙂 Ale nemyslím si, že by litoval toho, že má dítě, spíš lituje toho, že to jako otec neustál.
@mimco2014 můj muž tenkrát nechtěl druhé... Že prej je moc brzo, že se to teď prostě nehodí. Byl na mě docela dost hnusný, ale já byla neoblomná...
Po čase se s tím faktem smířil a nakonec se těšil a říkal jak je úžasná a že ho to mrzí, že ji z prvu nechtěl...
Ono nic se nejí tak horké, jak se uvaří...
Budu na tebe myslet. ❤️ Drž se, jsi silná žena 💪 a jsi jediná kdo se může být za toho tvorečka. Zvládneš to, neboj.
@mimco2014 Vzhledem k tomu, že to Tvůj muž už propálil takhle blbě před dětmi, doporučuju sednout si se všemi a říct jim, že sice neočekáváš, že Tvoje pocity pochopí, protože holky k tomu ještě nedospěly a chlap je chlap, ale že to dítě je Tvoje součást stejně, jako byly i holky a nedokážeš ho jen tak zabít. A že pokud Tě budou nutit do potratu, může to nasekat ve vztazích celé rodiny mnohem víc škody, než ponechání si toho dítěte.
Jinak k nám si takhle neplánovaně našla cestu naše pátá - otěhotnět jsem musela hned po šestinedělí, patrně vadný kondom (ale že by praskl, jsme si nevšimli - holt šprcky v akci z Lidlu... 😀 ), zjistili jsme to až při preventivní kontrole. Manžel byl nadšený a mě taky ani nenapadlo si dítě nenechat. První rok to byla jízda, poslední dvě holky jsou od sebe o 11,5 měsíce, ale teď už je to super. Ano, dovolené jsou trochu problém, protože běžná ubytovací zařízení nejsou dimenzovaná pro velké rodiny 😀. Takže většinou si pronajímáme apartmány nebo jezdíme pod stan. Teď zrovna na jedné dovolené jsme, je to aktivní dovolená a děti jsou nadšené. A o to jde. Neměnila bych.
@somalicats jj, apartmány nebo stan. Právě až po narození třetího jsme začali kempovat. Pro kluky je to dobrodružné. Na jiné aktivity se třeba i dělíme. Někam jen s malým, někam jen se staršími. Každý potřebuje i pozornost zvlášť. A starší už mají samozřejmě každý své zájmy, ale taky se to musí nějak sladit. Když někam jedeme,tak teda 7 mistne auto, s velkým střešním boxem a narvané až po střechu. Ale dá se. Kola nemáme, zato máme pět koloběžek 😁
Po dnešní rozmluvě závěr stále stejný 😭
@mimco2014 měl by smůlu chlapec... neustupuj❤️
To mě mrzí, 😥 to je opravdu tak necitlivý sobec nebo s čím má takový problém, že je mu ukradená jeho žena, její duševní zdraví a v podstatě i vztah? Když vynechám to, že nutí svojí ženu, aby zabila svoje dítě. Proč má takový problém mít další dítě?
@mimco2014 vůbec nevím co bych dělala,tohle je hrozná situace. Na jednu stranu máš manžela,sním děti, barák... prostě vše co by každá žena chtěla... Teď když si dítě necháš tak se může stát že o manžela přijdeš. Ale zase když nepřijdeš o manžela tak přijdeš o své dítě...tohle je fakt situace na 💩.
@mimco2014 hele dcera jednou vyroste a mohla by si tyhle dětské naockovane řeči vyčítat. Možná už právě proto bych mimčo pryč nedala a dceři vysvětlila jak mě tyhle říci bolí. Není už úplně malá. A chlap je teda tuplovanej osel bez pardonu. Rozhodni se podle sebe 🙏🙏
Jo taky máme 3 děti.
pokud se mate dobre financne,test uz pozitivni je a treti bych si dokazala predstavit tak uz bych si ho nechala kdyz uz se stalo....
Podle me je to pitomej duvod jit na potrat kvuli tomu ze me 2 roky bude omezovat v DOVOLENE? 🙏.
To je tak sobeckej nazor. Radsi potrat jen aBych mohla odjet na vodu. A neprijde mi ani pekny ze holky navadi. Uz se stalo tak co.
A je ti 30 vzdyt jsi strasne mlada ,zadna stara uhonena matka 40+
@mimco2014 opravdu radim sbalit tašku a jít. V klidu na par dni. K rodičům, kamarádce. Bude to dobrý ❤️. Chladná hlava. Drz se 🙏.
Jo a i s ohledem na vaše manželství to nedělej. Já bych třeba časem dovedla odpusit, ze chlap zpanikaril a tejden se choval jako k.kot. Ale ze mě dohnal na nechtěnej potrat, to byl konec. Hotovo. To by nás sežralo a zničilo. To bych ve finále neunesla a rozvedla se.
K těm dovoleným, mně přijde, že mladší dcera se ještě víc přizpůsobila, oba teda od 3 měsíců byly ve vozíku a mohli jsme jezdit na kole, mladší od 4 měsíců ve stanu a v roce a půl už s námi sjížděla řeku. Ona vyrůstala v kovidu, takže celkově jsme už méně cestovali než se starším, ale prostě to jde a i kdyby se rodina na někteté aktivity rozdělila, není to na dlouho. Dnes je hodně pomůcek - šátek, nosítko, krosna a můj oblíbený zmiňovaný Chariot. A taky třeba za kolo Follow me, když pak mladší ještě neuede tolik, to si také nemůžeme vynachválit.
@mimco2014 mrzi me cim si prochazis... ale pokud na ten potrat jit nechces a pujdes, nebude jednoduche se z toho pak psychicky dostat. Tohle si mu rekla?
A taky to, ze ho nejspis budes nenavidet, ze te k tomu donutil? Ze to muze vas vztah rozbit?
Ja to tenkrát nezvladla. Vsechno obehany, vyrizeny, zaplaceny....Nesla jsem tam. A vim, ze jsem udelala dobre. Nemusim totiz ted dochazet nikam na sezeni, brat prasky a dostavat se z toho, ze jsem zabila nase miminko...
Nebude to jednoduché , ale miminko si nechám i za cenu , že ho budu vychovávat sama ! Díky za vaše slova holky 🍀
Můj manžel k tomuto rozhodování říká: Když půjde paní na potrat,je jisté, že dítě zabije... když si ho nechá, není jisté, že muž od ní naštvaně odejde... takže rozumné je nechat dítě žít a vše ostatní je ve hvězdách, jak to dopadne... hodně štěstí 🍀🍀
@mimco2014 držím palce, ať partner časem vychladne ... ♥️ tohle mě opravdu fascinuje, jak si chlapi myslí, že za nás můžou rozhodovat. Můj ex mi dokonce říkal, že až se mi z těla odplaví hormony, ještě mu poděkuju, že o potratu rozhodl. 🤦🏼♀️ A nedávno jsem na rodinné oslavě slyšela rozhovor chlapů na téma třetí dítě a tam taky jeden tvrdil, že on už se kvůli dítěti omezovat nebude a že by poslal manželku na vejškrab, protože třetí už fakt ne. Jeho manželka by si přitom třetí velmi přála, tak doufám, že oni takovou situací jako vy, nebudou nikdy řešit. 🙏 Jsou to sobci někteří. Když vědí, že už další nechtějí, mají si to teda vyřešit ze své strany, ne nutit manželku do všech možných antikoncepcí a pak případně na potrat. Vůbec si neuvědomují, jakou paseku to může s psychikou ženy udělat. 😤🤢
Nemůžu uvěřit tomu, že někoho napadne vystavovat takhle malé děti informaci, že je možné se rozhodovat o tom, jestli si nechám dítě nebo ne kvůli omezování na dovolené🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Co si z toho ty holčičky odnesou? To snad žádného rozumného člověka nemůže napadnout? Vypovídá to o tom člověku, že je zvyklý manipulovat lidmi okolo sebe a vůbec nepřemýšlí o důsledcích🤦♀️. To by mě zajímalo, jestli jo napadne, že jednou bude jeho dcera přemýšlet stejně i o tom, jestli se postará o nemohouciho otce, nebo jo radši šoupne někam do ústavu, aby to neomezovalo její dovolené...
Každopádně zakladatelce přeji, aby postoj jejího manžela nezničil jejich rodinu a vztah mezi budoucími sourozenci!

@andelka Uvádím to jako jednu z možností myšlenkového pochodu. Krize středního věku a uvědomění si omezenosti času.
V okolí nemám moc chlapů, co by se nechali dětmi nějak omezit. Na co mají manželky...Takže mi ten argument tady pána přijde lichý a ta manipulace dítěte nechutná.