Rozhodování o třetím dítěti: Je to správné?
Ahoj … Máme dvě zdravé holčičky a teď pozitivní TT , první reakce chlapa nadšeni . Druhý den přišel s tím , že třetí už nechce , že by nás to omezovalo v dovolených , jezdíme na vodu , tůry a tak … Je mi 30 a chlapovi 42 🙁 Stojím před rozhodnutím zda si miminko nechat nebo ne 🙈 Pocity se ve mě šíleně bijou 🙁 Nikdy sem si nemyslela , že bych tohle musela řešit 🙈
@konidana jako spíš věřím scénáři pokud si ho nechají, že na začátku proběhne zřejmě nějaké vyrikavani, pak on možná bude naštvaný, nebude se z těhotenství těšit jako z předešlých, ale jak poroste břicho tak to přijme. Bude to takový neutrál. A až prcek narodí, tak z něj bude vypleskly a zvlášť pokud to bude kluk. A až se na něj poprvé ti mrně usměje, tak třeba pochopí jaký byl blb. Já mám doma taky paličouna, v různých věcech se také dohadujeme, než třeba uzná, že jsem měla pravdu. Když jsou to nepodstatné věci tak zase ustoupím já. Ale ví, že pokud bych neplánovaně otěhotněla, tak prostě dítě bude a to bych šla i přes mrtvoly. Ale tak to mám já.
Je mi 42 a čekám druhé. Třetí plánuju ve 45. To bude mít prvorozená 7. Ale my jsme se na tom s manželem shodli a chceme to tak oba. A to nejsme žádní Onasisové a bydlíme v třípokojovém domě. A jsme akční. Lyžujeme, stanujeme, žádní gaučáci. Ve vašem případě, kdy jediný člověk v rodině kdo se na mimino těší jsi ty, tak si nejsem až tak jistá, že jít přes mrtvoly za každou cenu je dobrá volba. Tvůj chlap je idiot a nejstarší dcera rozmazlenec, o to nic, ale pokud si to prosadíš za každou cenu, tak se obávám, že ti to budou vyčítat při každé možné příležitosti.
Hele já bych to hned na odcházení neviděla. Ano chová se jako blb, ano zraňuje tě to. Ale chlapy to mají hozené trochu jinak a nechápou jaké to je mít v sobě dítě. Nechápe proč by to mělo tu ženu poznamenat, když je to jen oplodněné vajíčko. A proto je tak důležité mu to říct, i to jaké to může napáchat škody. A když tě nenechá mluvit tak tam mít někoho nestranného, co to bude mírnit. Já věřím, že mu to doteče, že může přijít o mnohem víc. Teď si spíš myslím, že to bere jako tvůj rozmar mít další dítě, nebere to, že už je na cestě. Chápu jeho obavy, ale když to bude chtít řešit takhle, tak třeba přijde o celou rodinu a to by měl vědět. Protože to dostatečně nechápe. To dítě už tu je, to není ,, pojď uděláme si dítě."
Jinak holky to budou brát tak, jak jim to podají rodiče. Když jim řekněte jak to bude super, jak bude velká ségra a bude miminku vybírat oblečky a chrastítka a budete holky zepojovat, tak se budou těšit. Když jim řekněte, dovolené končí, mimino vám všechno bude brát, už vám nic nebudeme moc koupit, tak ho chtít nebudou. Tady jde o to vyřešit si to s manželem. Děti se hodně umí přizpůsobit.
@guliii no to se obávám, že už nepořešili. Leda by tatínek úplně otočil, a holce vysvětlil že se spletl, a že to bude super. Ale tady to asi narazí na chlapskou ješitnost, a také na to, že devítiletá si tu jeho negativní reakci už stejně bude pamatovat nafurt☹
@mimco2014 hodně zvaž co dál. Možná by stála i nějaká rozprava třeba v manželské poradně- klidně ty sama- aby sis utřídila myšlenky a zvážila všechny možné i nemožné scénáře. Z čeho ustoupit, z čeho ne, a jak vůbec dál.... jaký máte s patnerem vztah? stojí to vůbec za to?
Já mám 3 děti. 11, 8 a 9 měsíců.A za mě to moc není. Já osobně bych na potrat nešla jen proto, že bych se jinak musela omezit ve výletech. Když už bych si ho upekla 🙈😁 Něco jiného by bylo, kdyby už při dvou dětech se žilo na pokraji bídy. Což pokud chápu správně není váš případ... Ale jen můj názor
Mám tři děti . Ten tvůj je blb , ale to asi víš . Varianty : dítě si necháš , bude to zase holka , on se nezmění , dcera bude stále prudit a vás vztah půjde do haje . Varianta dva : dítě si necháš , bude to kluk a on si bude sypat popel na hlavu . Varianta 3: pujdes na potrat - nikdy si to neodpustis a bude to jak velký sram na vašem vztahu . Časem půjdete od sebe . Tak jako tak , ještě to s nim prober , jak se citis , a ze to není jen tak . Za mě - ve tvé situaci - dítě bych si nechala , protože když sem píšeš = potrat nechceš . Akorát bys to odnesla nejvíce . Ale dceři to vysvětli , v klidu , přece jen to nemusí chápat . Blbě je , ze přejímá vzor svého otce v chování k tobě , to se mi hodně nelíbí . Napis si to všechno na papír . Hodně štěstí …
Ja ti lhat nebudu. Máme tri (14, 7 a 3,5) a byl to neskutečný masakr. Nejmensi se narodil do covidu, manzel hodne zaneprázdněny, hlidani 0, nejmensi 2 roky nespici tyran. Podepsalo se to hodne na me psychice a jednu dobu i vztahu. Nicmene malej roste, ted uz neni tyran, ale milacek. Loni jsme byli 2 tydny v Turecku, ted jsme na dva tydny v Italii. Financne to zatim narocnejsi neni (když nepocitam sesup z platu na rodicak), ale to teprve prijde, kdyz vidim kolik stoji ta 14 😅. Každopádně i když to bylo tezke, nikdy jsem nelitovala. Neumim si představit jit na potrat. Mas tezkou situaci, vubec ti to nezavidim. Asi bych se rozmyslela jestli si umis predatavit byt sama se dvema nebo i trema, protoze nejspis to tak muze dopadnout, at se rozhodnes jakkoliv. Drz se
@te_reza já to chápu,ale měl (měl neměl zase otazka) to říct trochu jinak a ne,nebude čas na dovolené,jdi na potrat.
Pro někoho je "moc" i jedno dítě, někdo může mít děti i 5...
Jak to máš nastaveno v hlavě je jen na tobě 🍀 třeba já mám 2 děti a cítím, že ještě nejsme komplet...
Pro někoho je moc jedno dítě.....
Někomu nestačí 5 děti.....
Tohle si musíte rozhodnout sami. Chcete/nechcete, finance, byt, auto, psychika...
Holky moc vám děkuji za vaše reakce 🙏 Dnešní rozhovor pro mě nebude nijak jednoduchý ( jsem hrozná cíťa ) S partnerem je to jak na houpačce , jednou tak a podruhé onak 🙁 Zase si říkám , že nejsme přeci jediný kdo by měl těmi děti a zvládly to . Chápu , že v dnešní době není nic levného , ale do zahraničí mi nejezdíme ( chlap nechce) ve finále se vždy podřídíme jemu . Jasný řekl mi že konečné slovo mám já , ale vím že on doufal v to že půjdu na potrat . Jak už jsem tu zmiňovala jasný , že nechci , je to součást mě ! Malá se ma miminko těší dokonce říká , že jí ani nevadí , že nebudeme jezdit tolik na výlety , ale starší bohužel je ovlivněna tatínkem už od mala . Jasný , že kdyby šlo do tuhého a já skončila s dětmi sama tak budu na pokraji sil , ale také vím , že mám skvělou rodinu , která mě v tom nenechá . Všechno tohle řeším sama v sobě a ten strach co bude , až mu řeknu , že si miminko chci nechat , je neskutečně velký 🙈 Nejsem typ člověka co by uměl argumentovat , někde uvnitř sebe si to řeknu , ale bohužel už to nevyslovím 🙁
Mě to teda přijde šílené vůči dětem, i kdyby si na ten potrat teď šla. Kdybych se rozhodovala o potratu, udělám to sama- já a manžel. Rozhodně to nebudu říkat dětem pár dní po testu (vím že to byl manžel ale tímhle by teda jeho slovo v diskuzi rozhodně skončilo)... Takhle je to jakože je úplně v pohodě mít sex a nepřijmout důsledky, jít na potrat a pak zase se to může stát zas 😀 Jako neříkám že je to ve vašem případě, ale jakoby to bylo tak jednoduché řešení... "nechceme ho, nehodí se nám, tak se ho zbavíme".
Bože to je debil🤦🏼♀️ promiň
Jako říkat v takové situaci cokoli dětem je naprosto nezodpovědné a úplně nepochopitelné. Jim do toho ani nic není. To je věc rodičů. A ano, někdy nejde vše podle plánu.
Prosimte hlavne si ho nenech vzít kvuli partnerovi, to je vec o které musíš být sama od sebe přesvědčená. Kde se nají 2 deti, nají se i třetí 😉 Omezovat vás bude, zvlášť jestli uz jsou první dve starší, ale je to tvoreček, kterého ty chceš, aspoň z Tvého psaní mi to tak vyplývá. Taťka potřebuje trochu času si zvyknout 😉
@martinka_33 taťka potřebuje proplesknout a trochu pokory k životu. To jak jedná s dětmi je děs. Bodejť by se na sourozence těšili, když jsou rozmazlené a závislé na tom, kdo si je kupuje a nic neodepře. Vyložit jim příchod nového člena jako přítěž, je vrchol sobectví.
@andelka to jsem ani nedočetla tak daleko, chudáci děti 😥
Ve 40 je to trochu zvláštní, mít třetí miminko. Když člověk ví, co to obnáší, představí si ten první rok...a kolem mají většina lidí už puberťáky a ,,klid". Jenže v reálu to není až tak strašné. Den ke dni, ubíhá to rychle. Muž taky počítal, kolik nám bude, až půjde do školky, školy, apod. Oni jsou víc racionální.Tím tedy otce neomlouvám. To, jak alibisticky a nezrale se k tomu staví, by dostal důrazné varování, aby se zbrchal. A žádné zacházení v rukavičkách.
Tak držím moc palce. Hlavně se nenechat donutit k potratu. Nedělej co sama nechceš. A dej vědět jestli přišel k rozumu. Drž se ❤️

@lencaa11 přesně tak, mi je z jeho chování úplně zle......já už bych s ním nebyla, fakt ne.