icon

Rozhodování o třetím dítěti: Je to správné?

mimco2014
23. srp 2023

Ahoj … Máme dvě zdravé holčičky a teď pozitivní TT , první reakce chlapa nadšeni . Druhý den přišel s tím , že třetí už nechce , že by nás to omezovalo v dovolených , jezdíme na vodu , tůry a tak … Je mi 30 a chlapovi 42 🙁 Stojím před rozhodnutím zda si miminko nechat nebo ne 🙈 Pocity se ve mě šíleně bijou 🙁 Nikdy sem si nemyslela , že bych tohle musela řešit 🙈

Strana
z7
veronicka89
29. srp 2023

@somalicats opravdu to nechapu 🙂 kdy perete varite uklizite ( wc koupelnu periny okna 😀 ) delate ukoly chystate svaciny , a k tomu treba nejake zazitky
Me tohle nevyjde ani casove jak bych chtela

veronikav31
29. srp 2023

@martinka0209 jenomže si nikdy člověk nevybere počasí, zvlášť u nás na Vysočině.osobne nebydlíme daleko od siklandu a nechtěj vědět to počasí teď, náš typický podzim-aktualne máme necelých 15C a déšť,kdežto u moře je zajištěno počasí-teplo, slunečno,záleží na zemi.my letos byli letecky týden v Turecku zrovna v době kdy teď v srpnu v ČR bylo ochlazení a déšť,chodilo se v bundach,my měli slunečno a 38C

veronicka89
29. srp 2023

@levandulovy_caj ja verim ze jde vsechno ...otazka je jestli vyflustli ridice kteri padnou vecer do postele - jestli je to zivot ...

veroniquecz
29. srp 2023

@veronicka89 my máme dvě, třetímu se nebranime kdyby to ujelo a jsme absolutně bez hlídání.

veroniquecz
29. srp 2023

@veronicka89 spousta domácích práci jde přeci dělat s dětmi. Jinak je to samozřejmě o dobrém časovém plánu.

veronicka89
29. srp 2023

@veroniquecz klobouk dolu vsem 🙂 co to tak maji a bavi je to ...

Ja se priznavam ze na to nemam a ani nechci.
( mozna kdybych mela nekoho na uklid ...ale to bych musela jit do prace na vic a jsem ten cas bez deti a to nechci na tenhle ukor)

Chci si sednout s chlapem a zeptat se ho vecer jak se mel.

Chci s nim jit do kina ...

Chci si nalakovat nehty i pres tyden ...

😀 nechci po vytřeni zase hned vytirat 😀

Ja proste potrebuju pauzu obcas a rada bych ji travila s partnerem ...

somalicats
29. srp 2023

@veronicka89 Tak normálně - koupelnu a spol myju několikrát týdně dle potřeby - to je za 15 minut hotové, pere pračka. Nemám sušičku, takže suším venku/doma na sušáku, večer u TV vyžehlím (to já ráda - kdo žehlí, vybírá, na co se bude koukat 😀 ). Svačiny jsou taky celkem rychle, to dělám ráno, než budím děti. Nákupy mi vozí Rohlík, ty objednávám většinou v práci v mezičase 😀. Do úklidu jinak zapojuju všechny dle možností a když mám hodně práce, tak se mi spíš vyplatí si pozvat úklidovou firmu na ten hrubý úklid jako okna a spol, abychom tím nemuseli trávit čas. Úkoly si dělají děti samy, jen poradím, když nevědí (ale většinou vědí). Starší čtou pohádky mladším, takže si tak trénují čtení. O víkendech pak buď výletujem, nebo ne, podle situace a počasí, v létě taky. Večer si s mužem klidně sednem, máme na to dost času 😉

veronicka89
29. srp 2023

@veroniquecz spi vam deti pres den ? 😀 nam ne ...a v kolik chodi spat ? Ve 23 😀 ...

A jo uklizet s detmi hde - ale kdyz dojdu na konec , zacinam na novo

veronicka89
29. srp 2023

@somalicats a kde jsou krouzky deti , nakupy veci co jsou treba krom jidla ? Zarizovani veci typu dane ,skolka, urady ...? Prevlikani ditete,prevlikani plinek ...
Vareni ... 😀 asi jsem neschopna ...ve dny kdy neco mame jsme cele fopoledne nebo i odpoledne pryc takze se doma nestihne skoro nic...

veronicka89
29. srp 2023

@somalicats a kde jsou deti kdyz jsi v praci ? A jak dlouho ?

veroniquecz
29. srp 2023

@veronicka89 všechno co píšeš v klidu zvladam. Navíc při rodičovské pracuju. Jak jsem psala, je to jen a pouze o dobrém plánování.

levandulovy_caj
29. srp 2023

@veronicka89 nesmíš tolik času trávit na sociálních sítích a uvidíš, jak budeš mít na vše víc času 😀

veronicka89
29. srp 2023

@levandulovy_caj 🙂 jsou dny kdy nejsem vubec a üak dny kdy jsem dost ...nevidim v tom rozdil...zrovna ted jsem tu skoro mesic nebyla ;)

veronicka89
29. srp 2023

@veroniquecz a kde jsou teda deti?

somalicats
29. srp 2023

@veronicka89 Holka, to je o time managementu. Jsem OSVČ, takže si práci určuju a plánuju sama, úřady vyřizuju elektronicky z domu. Děti chodí na kroužky, představ si, že s mladšími stíhám i 1x týdně chodit plavat. Pracuju jen tolik, aby to pokrylo, co potřebuji, a bylo dost času na děti. Teď zrovna jsou starší děti na prázdninách, mladší šly s mužem spát a já jedu pracovat 😉

veronicka89
29. srp 2023

@somalicats co to je ta time Management kdyz mas deti pryc 😀 ...ja se bavim o tom ze kdo nema hlidani a uz jsme u toho ze mas deti pryc a chlapa doma...

veronicka89
29. srp 2023

@somalicats jo a dalsi vec pisu ze mi deti od 9mesicu nespi po obede ...takze to je taky rozdil ...

A ze neusnou nikdy driv nez okolo 21h...

To je potom trochu jine kdyz dite 2h odpoledne spi 😀 nebo chodi spat v 7 vecer ...to bych stihla domacnosti klidne 2 😀 a deti taky vic...

levandulovy_caj
29. srp 2023

@veronicka89 moje holky jsou se mnou non stop, ráno musím vstát před šestou abych měla alespoň půl hodiny pro sebe, večer se mnou chodí spát.
Po obědě spí jen jedna a já většinou s ní 😀 alespoň 20min...
Uklízím, vařím a zarizuji věci a nimi...
Je fakt že už se těším až začne školní rok 😀

veronicka89
29. srp 2023

@levandulovy_caj pokud se nepletu tak jsme byly spolu nekde v jine diskuzi a psalas ze padas na,, hubu,, ...
To co pisu vyse ..ze to proste neni jednoduche 🙂 a myslim ze u vas byl chlap dokonce od rana do vecere v praci a vikend okolo domu takze pomoc uplne nic ...

levandulovy_caj
29. srp 2023

@veronicka89 proto píšu, že už se těším až začne školní rok😀

veronicka89
29. srp 2023

@levandulovy_caj a verim 🙂 uz se to blizi ... u nas se to taky zmeni ptz maly üujde do skolky a starsi do skoly ...

Ale absolutne se to neda srovnavat s maminkama kde jsou deti od 7 do 16 nekde ve skolach a skolkach ... 😀 tim padem se treba ani denne nevari ...a tim ze nejsou doma nevznika ani tolik binec ( extra bez deti co jspo nad 3 roky)

veroniquecz
29. srp 2023

@veronicka89 tak to co mas na fotce, to tedy neznám, u nás pomáhá i dvou a půl letá. Miluje vyndavat prádlo i nádobí, podávat kolicky, pomáhají vařit. Školu zvládá starší sama, je jedničkar, vše ji jde - ťuk ťuk ťuk. Jo a mladší už nespi. Když pracuju, má svůj notas, pastelky, papíry, počítačku a pracuje se mnou 😁😁

veroniquecz
29. srp 2023

@veronicka89 jo a chodi spát mladší o půl osmé, starší o půl deváté.

veroniquecz
29. srp 2023

@veronicka89 ad zařizování, skoro vše už jde on line, velké nákupy zařizuje muž když jde z práce. Kroužky měla super v rámci školky, teď v rámci školy a na jeden dojizdi jednu zastávku MHD. Chce sama, tak ji nebráním 🤷🏻‍♀️

veronicka89
29. srp 2023

@veroniquecz ja to u 1syna taky neznala 😀 ...
Online spoustu veci nejde ...

Na krouzek jsem 7 leteho vozila ( hokej )
Ted chodi na fotbal s jinou maminkou...

Jinak me by pomohl aspon obcas ten uklid ale 600 na hodinu proste nedam 😀

helabella
29. srp 2023

@veronicka89 -- mám 5 dětí, teď už jsou velké, ale ještě si pamatuju, když byli maličké. Neměli jsme žádné hlídání, holt jsem všude (finančák, gynda, atd.) vláčela děti s sebou. Občas to bylo dost vtipné 🙂
Je fakt, že to bylo něco za něco -- holt nebylo vždy 100% naklizeno, k obědu jsem nevyvářela x chodů, ale spíš něco jednoduššího....
Myslím, že jsou to vždycky dané fáze, kdy je potřeba z něčeho slevit, něco dělat jinak...a za pár měsíců/roků už najednou jde i to, co dřív nešlo.

veronicka89
29. srp 2023

@helabella myslim ze jsi to vystihla ... ono ted jsem ve fazi kdy maly nespi a dela sileny bordel zadna skola atd ... kdyz zas byla skola byly treninky 3x do tydne ktere nam zabraly od obeda az po vecer..

Ja jsem i 2. Dite mela pozdeji - rozdil 5 let az kdy jsem si fakt byla jista ze to zvladnu a chci ptz 8x za nic vstavat z toho jsem se vzpamatovavala dlouho ...

Ja tim vsim chtela i rict ze nikdo nechodi v kuzi toho druheho ... a kazde dite je taky jine ...

I faze ditete jak pises

Jsou rodiny co jim deti 3 hodiny po obede spi chodi spat v 7 a od 4mesicu spi celou noc ... 😀 uz jen to by pro me byla dovolena 😀

veronikav31
29. srp 2023

@veroniquecz nikde jsem nevyčetla lékaře. u nás děti nemarodí,ale jezdím s nimi různě na oční(1h jízdy autem tam), se synem na urologii,nefrologii,dětská endokrinologie a to není na půl hodiny,ale na půl den-to zrovna mám dva dny příští týden.úklid zběžně dělám(e),ale denně šůrovat ne. děti jsem brávala s sebou(gynda atd., pohlídaly sestry).raději s nimi budu denně venku než doma mít byt jako když tam nikdo nebydlí.jo a dcerka končila 1.třídu naštěstí jí jde učení v pohodě,ale i tak s nimi raději trávím čas

oveckaluky
29. srp 2023

@veronicka89 Ty a víš, že jo? Zas tak vyfluslí večer nejsme, a pro nás by život bez dětí neměl smysl. 😉

oveckaluky
29. srp 2023

@veronicka89 Nespí po obědě? Moje teda až od roka, ale co u Péti přišla PAS se spánkovou poruchou, nejen, že nespí po obědě, ale usíná večer až okolo jedné hodiny ranní. A i tak si najdu i čas pro sebe, fakt to jde. Ale já jsem sova, no, mně stačí 3-4 hodiny spánku.

"To je potom trochu jine kdyz dite 2h odpoledne spi 😀 nebo chodi spat v 7 vecer ...to bych stihla domacnosti klidne 2 😀 a deti taky vic..." - no, jaký si to uděláš... navíc v devět mi nepřijde pozdě...

Strana
z7