Těhotenská deprese

terulina31
31. led 2016

Rada by jsem se Vam maminky i ja sverila. Jsem v 17tt. a tehotenstvi pro mne jiz od zacatku nebylo jednoduche. Sice jsme s partnerem chteli jeste pockat, ale tak nejak to prislo samo. Jsme jiz oba nad 30let. Vim, ze by jsem mela mit radost a tesit se, ale me pocity jsou negativni. Tehotenstvi me vycerpalo.stale nejsem ani ne sve vaze. Trapi me nevolnosti a k tomu zavislost na vychazkach. Vzalo mi to "praci", pratele,socialni zivot, chut cokoliv podnikat. Netesi me byt tehotna. Vim ze je to spatne, ale ja nevim jak to obratit. Zboznuji deti, ale ........ Jsem proto spatna?

sarriku
31. led 2016

Závislost na vycházkách, to je přece super, ne?🙂
Najdi si těhotnou kamarádku, přidej se na nějakou skupinu na facebooku nebo tady ve skupině Hledám kamarádku a vyjděte si spolu. Uvidíš, že máš třeba obavy, ale nejsi v tom sama!
A s tou nevolností to už nebude trvat dlouho a začneš se cítit líp;) Hlavně jez fakt jen to na co máš chuť i kdyby to měl být hamburger v sedm večer. Aspoň se pořádně rozjíš;)
A ostatní je podle mě hloupost, těhotenství je sice někdy dost omezující, ale jestli jsi na neschopence, tak někoho pozvi k sobě, pohosti, předveď co už máš pro miminko.
A hlavně pozitivně pozitivně🙂
Najdi si něco, co bude tvojí motivací pro to přijmout miminko a ten fakt, že prostě jsi těhotná.
Podívej se na youtube třeba na hypnoporod, orgasmický porod, normální porod od unipa, zdravé těhotenství a koukej a utvářej si představu o tom, jak bys to chtěla a jak naopak ne. Tak budeš moct svoji energii směřovat smysluplně a s cílem.
http://www.ulozto.cz/xNNihzn/odent-znovuzrozeny...

https://www.youtube.com/watch?v=f6ZCuvtizBQ


https://www.youtube.com/watch?v=sivwRuTI37U


https://www.youtube.com/watch?v=gSfqFsHTLtI


bav se!
Přeji pevné nervy a je dobře, že si uvědomuješ, že je něco špatně. Máš správnou sebereflexi.

terulina31
autor
31. led 2016

@sarriku v tom to je.... Nebere mě vybírání vecicek a pomucek. Nejradeji bych to odlozila nekam do prostoru a az prijde ten spravny cas si to vyzvedla. Aktivit mam tak akorat vzhledem ke komplikacim co jsou soucasti..... Je to naprosta bezmoc... Ale moc dekuju za mila slova

78marcela
31. led 2016

@terulina31 ahoj. Ja si prosla necim podobnym. Nase mala byla velice chtena, prosli jsme si predtim mnohym, dva potraty a mala se povedla az po sestem pokusu umeleho oplodneni po sedmi letech cekani. Normalne si myslim, ze jsem psychicky dost odolna, ale tehotenstvi me srazilo na kolena. Od zacatku komplikace, nejhorsi byl pro me druhy trimetr. Psychicky jsem byla na dne, brecela jsem, at to decko ze me nekdo vynda, ze uz to dal nevydrzim..poprve v zivote jsem uvazovala o psychologovi, desne jsem se bala, co bude, aby se to nerozjelo v nejakou psychozu..dohromady jsem se dala az v tretim trimestru, to mi konecne prestalo byvat zle, zacala jsem vybirat kocar atd..
Na porod jsem se tesila jako na vysvobozeni..a ackoliv nebyl jednoduchy a treti den od vyvolavani jsem skoncila na cisari, byla jsem desne rada, ze to tehotenstvi mam za sebou..
Bala jsem se, jak se ty moje stresy na male podepisou, ze to bude taky nervni mimco, ale ne, je hodna, zlata, uzasne miminko a ja ji desne miluju. A to tehotenstvi bych dnes podstoupila znovu, i kdyz jsem tehdy rikala, ze tohle uz nikdy nikdy nikdy. Ale stalo to za to. V blogu mam clanek Cekani na zazrak, kde o tom pisu, treba ti to pomuze..

kittym
31. led 2016

@terulina31 ahoj, po přečtení příspěvku mám pocit, že čtu o sobě (také 17tt mimochodem).. Do toho ještě pocit toho, že již v životě nedosáhnu toho, čeho bych mohla (angažujeme se v pomoci týraným a opuštěným zvířatům).. Pomáhá mi teda čtení různých článků, knihovničky tady a celkově takové to vzdělávání v tom, co nás čeká, potkat může a tak.. Pak doporučuji omalovánky pro dospělé, pletení, háčkování, šití - obzvlášť pokud se to máš učit, aspoň nebudeš mít pocit, že je to ležení s nevolnostmi jen ztracený čas..

@78marcela četla jsem článek na blogu, díky moc.. Také nenávidím tu větu o "nejkrásnějším období v životě ženy", o "užívání si těhotenství" a tak.. A to nemám zdaleka takové komplikace jako ty.. Každopádně pláč, že už nechci být těhotná, tu už párkrát byl.. Já mám ještě hrozné stíhy z toho, jestli to dítě uvnitř žije (jeden spontánní potrat).. Angelsounds nám doufám nějak nefunguje, srdce jsme prostě nenašli..

liynks
31. led 2016

ahoj holky, občas mě přepadnou i takové ty pocity... občas bych chtěla jít vybírat výbavičku na prcka,ale pak mě napadne, že jsem teprve 17tt a že je sakra brzo... Chtěla bych si najít kámošku, nejlépe těhulku, ale je to těžké 😖 lidí se dneska nechtějí moc seznamovat. Jsem z malé vesnice, takže šance je malá. Jak a kde se seznámit? ?? V práci mám jen samé starší kolegyně s velkými dětmi, takže jiný svět.
Jinak krásný den všem a hlavu vzhůru, zase bude dobře 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru