Těhotná se ženatým mužem.
Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.
@elwe
tak co se adopce tyce tak to pak zalezi na te zene jestli chce podstoupit tehotenstvi a dat dite k adopci nebo jit na potrat.ja bych radsi volila potrat,nedokazala bych zit s vedomim,ze mam nekde dite a nevim jestli se ma dobre...
@zelenaesmolda To je vlastně strašně zvláštní uvažování- raději ho “nenechat narodit” (ať tu nevířím diskuzi silnějšími pojmy), než mu dát šanci na život (na adopce je síto dost přísný)... takový zvláštní druh sobectví, řekla bych, sama se netrápit představama, tak raději interrupce. Ale částečně chápu, jaks to myslela.
@vineta jen na okraj k tem adopcim...mam kamaradku ktera dela docasnou pestounku...zrovna nedavno odevzdala rocniho chlapecka adoptivnim rodicum...ze zacatku se zdali byt fajn,ale postupem casu uz se to tak fajn byt nezda....uz ted v jednom roce ma nalajnovany zivot...jake bude delat krouzky,a ze jich bude delat tolik ze na vlastni detstvi nebude mit ani cas...stejne jako jejich vlastni dcera...jo bude mit zazemi,bude mit co jist...ale to taky neni vsechno ze?
@vineta
podle me je sobectejsi vuci tomu diteti nechat ho narodit s nejistou budoucnosti.co kdyz se do rodiny nedostane a bude v decaku az do 18?
@caverina
tak treba to tak nakonec nedopadne,nakonec je lepsi,ze se staraji o budoucnost ditete nez kdyby to meli na haku.kazdy extrem je ale spatne
@vineta jako je to sice krásné dát dítěti šanci na život a udělat radost neplodnému páru, ale není to jen tak, podle mě to na té ženě musí zanechat větší psychické ( i fyzické) následky než potrat. Mně příjde těhotenství dost dlouhé, docela i omezující a zatěžující, ale aspoň u chtěného téhotenství je na konci odměna, to vytoužené dítě. Navíc když několik měsíců to mimčo vnímáš, nedokážu si představit ho pak dát pryč, musí to být strašně těžké.Navíc by měla stigma až by se to dozvědělo okolí a o tu práci by taky možná přišla
@zelenaesmolda to urcite...ale u nich jde spis o nejakou prestiz nez o dite samotne...tim samozrejme nechci rict,ze jsou takovi vsichni...
@ejmate ona tu praci uz ma a splneno ma taky diky uspesnemu studiu, takze z toho ohledu to je v klidu
@vineta myslim, ze uz je ve veku, kdyby se k adopci uz neodhodlala a dite si nechala. Adopce by mi sedela spise u mladicke holciny, nez 24 lete zeny. Ale je pravda, ze jsem se zde setkala i s tim, ze k adopci pristoupila i mnohocetna matka, protoze na potrat nechtela, ale dalsi dite by neuzivila
@dominikaromanova tu diskuzi si pamatuji, bylo az neskutecne, co tam nektere predvadely
@priefi
pokud ma nekdo praci mesic tak bych to nenazvala ze "je to v klidu"
Hele asi takhle je čistě tvá věc jestli půjde s nebo ne ale já u syna nesla Sice sem necelá s ženatým ale mela jsem jiný problém ex me mlatil a byl to dost hnusny člověk mali přežil pad ze schodu pěstí kopance a taky me idiot posílal na potrat a já nesla v rodném listě není a nikdy sem po něm nic nechtěla lehký start jsme s malim zrovna neměli ale zvládly jsme to spolu ted je mu 6let a par měsíců a nedovedou si představit ze bych se ho vzdala a věd ze chlap co si s prominutim nasuka dítě není otec otec je ten kdo da síťku výchovu lásku pozornost zázemí a pocit bezpečí a rodiny
@gabri14 s ohledem na to, co tu uz padlo.... nechces nam napsat, jak to vidis s tim miminkem Ty? Zda bys ho.chtela, ale s ohledem na to, co Ti rekl pritel, zvazujes potrat, anebo potrat bys zvazovala i tak? Anebo si ho chces nechat? Z uvodniho prispevku si kazdy odnasi, co chce a jde to pochopit vselijak. A jak to vlastne mezi Vami bylo? 2 roky je docela dlouha doba... zivot prinasi ruzne scenare.... jaky je ten Tvuj? Jsou tady jen dohady, holky se tady hadaji...a vsechny budou cekat, co tady napises po kontrole, jak si se rozhodla.
@priefi
souhlas,mela by se autorka taky ozvat
Ve chvili, kdy uz ma zena partnera a dite, se velmi snadno odsuzuje .. ale ve chvili, kdy je zena mlada, nezadana a bezdetna, je opravdu velmi snadne podlehnout kouzlu zadaneho/zenateho chlapa, kdyz vas uchvati buhvijakymi povidackami, pohledy atd.. Kdo nezazil, nepochopi. Nemely byste odsuzovat ani za potrat ani za to, kdyz si nekdo necha dite a nema na to poradne prostredky.. je to jen a pouze vec zakladatelky a nikomu z vas do toho nic neni, at se rozhodne jakoliv. A nema zadnou povinnost se sem vracet a psat update, kdyz nebude sama chtit 🙂
@karlajasmine promin, ale nechat se zblbnout zenatym, to chce opravdu velkou davku naivity. Pro nej je takova holka jen utek ze stereotypu, nema zajem se rozvadet, i kdyz ji kvuli suku je schopen nakukat cokoliv. Navic je to proste vrcholne nemravne. Jak od toho chlapa, kdyz ma rodinu a male deti, nedejboze tehotnou zenu, ale i od te slecny.
@karlajasmine lepe bych to nenapsala...
@karlajasmine
povinnost samozrejme nema ale tak kdyz uz zalozi diskuzi tak by se aspon obcas ozvat mohla s nejakym prispevkem ne?
@zelenaesmolda, tak jestli zde četla alespoň něco, moc bych se ji nedivila kdyby se sem již nevrátila. Z některých komentářů je lidem na zvracení.
@dominikaromanova
tak s tim ale musi pocitat kdyz zalozi diskuzi na internetu ne? 🙂
@zelenaesmolda uprimne co by jako mela rict? Byla tu vice mene nazvana nezodpovednou potvorou,ktera rozvracela rodinu a ted chce zabit dite...nedivila bych se kdyby se uz neozvala....
Sestrenice z rodiny sla na 2 potraty a ted ma problém vůbec mit planovane miminko....porad se jim nedaří ... zvažovala bych i toto.
Vek mate, dostudovano take...v teto situaci tezko rict. Nezavidim, sama nevim, jak bych se rozhodla 🤔 Nicmene by prevazilo asi to, ze bych si potrat pak vycitala, ze bych si rikala " a tes by melo mimi 1 rok, ted 2 roky, jeho prvni vanoce..."
To by me deptalo.
@zelenaesmolda Kazdy nema cas. Nebo neni diskutujici typ přece 🤔 Treba si jen precetla, co ji tady kdo napsal a hotovo. Kdyz si představím, jak jsem vzdy vypisovala manzelovi kdyz jsme se teprve seznamili a on odepsal max "dobre" nebo "ok". Kazdy na to proste neni.
@zelenaesmolda, jenže toto není diskuse, ale od některých hon na čarodějnice. A počítat s tím muže a také nemusí, stejně tak nevidím důvod by se měla vyjadřovat k hloupým komentářům, kterých zde je víc než dost. To i průměrně inteligentního člověka odradí a normální komentáře zapadnou mezi ty tupe. 😉
Kdyby slečna nechtěla aby se o tom vědělo a debatovalo nedává to sem
Dejte tomu diteti sanci. Vzdyt je to kus vas,vase pokracovani. Casem vam vsechnu peci a starosti stokrat oplati!👍😉
@priefi Nepopírám, že to (dát dítě k adopci) musí být nepředstavitelně těžké a mohou z toho vzniknout různé psychické bolesti, pozastavila jsem se čistě nad tím argumentem, že by se pak trápila z proto, že neví, jakej má dítě život, což mi v kontextu druhé varianty (anti-život či smrt, dá-li se to tak nazvat) prostě přijde jako hodně zvláštní.
Jinak mně to přijde jako dobrá varianta hlavně kvůli tomu, že si myslím, že by k adopci nakonec ani dojít nemuselo. Ono se prostě snáz rozhoduje o tom shluku buněk (což je naprosto pochopitelný) a většinou je to ještě v časovým presu, těžko dělat pod takovým tlakem rozhodnutí, který bude mít v každým případě dopady do celého dalšího života...
Jsem naprostej zastánce toho, aby si žena o svým těle rozhodovala sama, to je pro mě jedna z nejdůležitějších (a z těžce vydobytejch) ženskejch svobod. A zároveň si myslím, že pokud to jen trochu jde, je skvělý dát životu šanci.

@dominikaromanova a i tom mluvim...odsoudily ji ty ktere o ni nic nevi...jak by asi reagovali ti nejblizsi...uz davno jsem si vsimla,ze na MK to funguje stylem...piju vino,ale kazu vodu...