icon

Těhotná se ženatým mužem.

gabri14
7. srp 2019

Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.

jujatko
9. srp 2019

@beatty Ale vždyť Vám nikdo nebrání být doma kratší dobu a pak dát dítě do soukromých školech či dětských skupin nebo si najmout chůvu - tak jak to dělají v zahraničí, kde jim jakákoli podpora od státu často končí v půl roce dítěte. Tedy ženská jde do práce, aby mohla platit chůvu. Možností je opravdu hodně.

priefi
9. srp 2019

@monikaa_h me to je fuk taky 😉 jen reakce na to, jak reagujes na ostatni, ze podle ceho soudi. Byla jsem zvedava, podle ceho soudi a indicji je tam vic nez dost. Mi to je putna 😉jen jsem chtela tim rici, ze na sebe prozrazujes asi vic, nez bys chtela 😉

priefi
9. srp 2019

@caverina a co mi tim jako chces rici? Ze clovek, co nema mega na konte nema narok na dite? Ale kusuj 😅 no a nekdy ani to mega neni dost... tak 10 mega na konte a je to ok a muzu si poridit dite

monikaa_h
9. srp 2019

@priefi No teď tu máme psycholožku jak vyšitou,tak veškeré další názory na vzniklou situaci jsou zbytečné😁Jen ten pravopis je horší,no nevadí. Každý jsme nějaký👍🏻Je nás tady víc stejného názoru,ale co. A už mi dej pokoj,díky. Nemám už nejmenší chuť ztrácet tady čas koncerzací o ničem.

caverina
9. srp 2019

@priefi ja to netvrdim urcite ale tady se to vseobecne tvrdi🙂 no jsem fakt zvedava az zakladatelka za par mesicu prijde a bude se ptat na jake socialni davky ma narok co se tu strhne za diskuzi🙂 podivej ja nejsem zastancem ale ani odpurcem potratu,ale rikat nekomu ze je to vrazda asi taky neni zrovna fer ze? Nikdo z vas ji s tim miminem zadnym zpusobem pomahat nebude ze? Me je lito,ze spoustu z vas si na vysnene miminko muselo treba dlouho pockat,ale to vam nedava pravo nekoho soudit,kdyz se pro ten potrat rozhodne...

priefi
9. srp 2019

@beatty nechapu, co resis... ve 2 letech, pokud je dite odplenkovane a jakoz takoz mluvi, vezmou ho do skolky bez vetsich problemu a pak jsou zde i soukrome skolky. Takze pro Tebe znacka ideal. Jen je treba to resit uz driv s tou skolkou a ne na posledni chvili

priefi
9. srp 2019

@monikaa_h tak neztracej 😉 bude to tak lepsi 👌

sudylichozrout
9. srp 2019

@monikaa_h nechci ti do toho extra kecat, ale pravopis bych, být tebou, nechala spát 🙂

motylcice29
9. srp 2019

@priefi noo, já teda moc nevím, ve kterých městech berou dvouleté a tím myslím dvouleté napr v září. Možná někde na venkově.....

teckadvojtecka
9. srp 2019

@monikaa_h za čárkou se dělá mezera

priefi
9. srp 2019

@caverina tak jako jasne, ze lepsi je, kdyz se clovek postavi na vlastni nohy, nez kdyz musi zadat soc.davky. Kdyby ale bydlela s rodici v ramci jedne domacnosti s nejvetsi pravdepodobnosti by na ne ani nedosahla. A prislevky na dite? No boze, tak by dostavala prispevky na dite, kolik je takovych rodin, co pracuje a taky dostavaji prispevky. Navic budu raci, kdyz odvody z mych mezd pujdou k takovymto maminkam, ktete to potrebuji jen ze startu, nez k tem, co jsou pasivni k praci cely zivot a stat je dotuje a nikdo se nad tim nepozastavuje, tak proc by mel byt problem dotovat matku, ktera v brzke dobe pak taky bude odvadet ze sve mzdy, az pujde do prace? A ano, osocovani z vrazdy je nefer, jak jsem psala, ja nejsem zastance potratu, ale at si mazdy dela, co chce. Nikdo nemuze rikat, co by udela nebo neudelal, nikdo neni v kuzi dotycne. Takze souhlasim, ze to a tou vrazdou jsou silna slova. Ale taky jsou silna slova, ze kdyz nevydelavas a nemas finance do zasoby, tak mazej na potrat, prijde mi to stejne ujete, jako osocovani z vrazdy.

caverina
9. srp 2019

@priefi vis me je uplne jedno co kdo udela...nechodim v jeho botach a nezuju jeho zivot...me vadi to pokrytectvi...na jednu stranu...potrat je spatna vec,nedelej to,zvladly to jine a zvladnes to i ty....a za par mesicu...kdyz jsi byla tak hloupa a nechranila se tak si nasledky za to nes sama a nechtej at to platime my vsichni....chapes o co mi jde? A uprimne lehke to mit nebude...jak urcite sama vis je to tezke i ze dvou platu natoz z jednoho rodicaku...

priefi
9. srp 2019

@monikaa_h jinak s tim pravopisem pobavilas 😂 vidim preklep, tak si rypnu 😂 to je fakt ubohost 😂 ale chapu 😂 jsi pani dokonala 😂

sudylichozrout
9. srp 2019

@caverina Ja to mam s potraty zvlastne. Dokud jsem nemela deti, byla jsem 100% za. Vzdy jsem hajila pravo zeny na rozhodnuti. Co mam deti, tak vim, ze bych na nej nikdy nesla, pokud by to nebylo nutne ze zdravotnich duvodu. Stale hajim pravo zen se rozhodnout, ale uz vic premyslim o tom, zda je to nutnost ci rozmar. A kdyz dojdu k tomu, ze je to z meho pohledu rozmar (respektive snaha o jednoduche reseni a zbaveni se zodpovednosti, ktere neni ale koser z mnoha duvodu), tak se pak ozvu. I kdyz jsem si vedoma toho, ze nemam narok do toho komukoliv kecat. Kamoska na potratu byla. Psala jsem tu o ni. Ona to se mnou hodne resila, chtela nejake rozhreseni. Snazila jsem se ji vysvetlit, ze ji ho nemuzu dat, ze se musi rozhodnout sama. Kdyz se rozhodla, tak jsem ji v tom stoprocentne podporila, byt mi to slo do morku kosti proti srsti. Mela jsem tehdy cerstve po porodu prvni dcery. Nikdy jsem ji nedala prednasku, nikdy jsem ji to nerozmlouvala. Kdyz se zeptala, zda bych sla ja, rekla jsem jen po pravde, ze ne. A to bylo vse.
Ted zpet k pripadu. Zde u slecny mi to prave prijde cele trochu jako rozmar. Otehotnela jsem s milencem, hm, on na to kasle tak ja taky. Pritom ma hotovou vejsku a rodinu za zady. Hlady neumre. Neni to osmnactileta trubka bez vzdelani, praxe a zazemi.

priefi
9. srp 2019

@motylcice29 nn, normalne ve meste 😉 ale zalezi jak ktera skolka. Ale hodne se ted rozmahaji soukrome, ktere jsou casto prave pro ty dvoulete 😊

caverina
9. srp 2019

@sudylichozrout tak s tou rodinou to taky nevis uplne tak presne...pocitam,ze ze ted o tom ani nevi a buhvi jak se k tomu postavi...ze ma vejsku to taky prece nic neznamena...kolik lidi ji ma a nakonec maji problem se uplatnit...a i kdyby to byl jen rozmar...coz si nemyslim...tak je to predevsim jeji vec...a vis ja si docela umim predstavit ze bych na potrat sla...coz jsem nastesti ale nikdy nemusela...ono byt s ditetem sama neni zadny med...neco o tom vim...a to jsem byla starsi a pocitam ze i zkusenejsi nez zakladatelka a byly chvile kdy jsem toho fyzicky a hlavne psychicky mela plne bryle...

priefi
9. srp 2019

@caverina chapu a ano, bude to tezke...tak ci tak, ale jen ona vi, co pro ni bude tezsi.Tak ci tak na ruzich ustlano ma malokdo. Ja bych to spis brala z toho pohledu, nejsem pripravena byt matkou, beru to jako zkazeny zivot, zhrouti se mi cely muj svet a muj sen je nenavratne pryc, tak tady chapu, ze se uvazuje i o tehle moznosti, ale pokud to je o tom, ze by dotycna mela vycitky a trauma na cely zivot, protoze v podstate veci by to dite chtela, ale z duvodu tlaku okoli by sla na potrat, tak to je spatne. Ja osobne preji zakladatelce vse dobre, at se rozhodne jakkoli. Ona se muze i rozhodnout i v okamziku, kdy uvidi tlouct srdicko, ten pohled tluciciho srdicka ji muze ukazat zase jiny uhel pohledu, protoze razem mimi nebude neco fiktivniho, co se asi deje, ale neco realneho, co vidi a pak uz zalezi na ni, co bude.

11177
9. srp 2019

Dítě je dar, i když nebude vyrůstat od začátku v úplně rodině, nevidím důvod na potrat. Hodně párů se těší společně na mimi a pak, jak jsou děti větší, tak jsou od sebe z různých důvodů a jde je ta jistota a nadšení, co byla na počátku. Dítě musí vytvořit muž a žena, je to zázrak a odpovědnost. Určitě zapsat do RL a ať pán platí, chtěla bych vidět jeho, jak by tak lehce šel na potrat!! Pokud Tvoje rodiče mají víc děti, předpoklad, že to pochopí a pomůžou. Je to těžké, držím pěstičky!!!

caverina
9. srp 2019

@priefi a to je prave to...at se tak ci onak rozhodne sama...ale kdyz cte ze potrat je spatna vec,a ze toho bude litovat a co by za to jine daly a pod.tak uz to proste pod tlakem je...

sudylichozrout
9. srp 2019

@caverina no jo, ale ono se to muze stat a je pravdepodobne, ze stane. Bude "litovat". Otazkou je, jak moc a hak dlouho. Ale kazda to ma v dusi a zpetne nejaky cas pochybuje a i kdyz rika, ze se rozhodla dobre, jsou dny, kdy to vyplave a potrapi mysl. To vim od nekolika kamaradek, ktere interrupci podstoupily. Tahle debata ji ma pripravit i na tenhle scenar.

priefi
9. srp 2019

@caverina ale to je to same, jako kdyz nekdo pise, ze potrat je jedina moznost, jinak bude socka. Taky to je uhel pohledu, ktery ani nemusi byt pravdivy, ledaze by nekdo tady umel vestit budoucnost.

caverina
9. srp 2019

@priefi urcite i to je spatne..ale neco mezi ji tady nerekl snad nikdo...jenom dva extremy,ktere ji tezko pomuzou...

caverina
9. srp 2019

@sudylichozrout tak casteji jsem tady cetla,ze potrat je spatna vec nez neco jineho...ja chapu,ze tohle je primarne portal pro maminky,ale i tak mi to chvili zavanelo fanatismem...

zelenaesmolda
9. srp 2019

@jujatko
jo ale to musi mit ta zenska dobrou praci,spousta z nich zustava doma protoze nema na hlidani penize a pobira benefity

caverina
9. srp 2019

@sudylichozrout a co tak scenar typu...jo mit dite je fajn a nejkrasnejsi vec na svete,ale vychovavat ho ve 24-25 letech sama taky neni zadna sranda...bylo tu jen....nechod budes litovat...

priefi
9. srp 2019

@caverina je tady i hodne prispevku, kde se pise, ze se musi rozhodnout, zda dokaze zit s potratem, nebo s ditetem, ale nebude to mit zrovna jednoduche 😉 to, ze tam.je dovetek, ze ji to muze trapit, to je z duvodu toho, ze to zeny pak opravdu trapi, maloktera to prejde a ani nemrkne

zelenaesmolda
9. srp 2019

@caverina
ja kdyz obcas ctu ty diskuze tak mi pripada,ze vetsina zenskych zije nekde na ruzovem oblacku protoze jsou schopne napsat i 15 lete holce at si dite necha,ze to bude fajn.
Ne,bez poradne prace a zazemi to fajn nebude.Dite muze mit v budoucnu dalsi ale jakmile bude mit jednou dite tak se ji tezko bude shanet prace,hur si bude hledat partnera.

caverina
9. srp 2019

@zelenaesmolda protoze to samy nezazily...mysli si ze je to strasne jednoduche a ze vlastne o nic nejde....maji sve partnery...a pritom i ony samy si obcas postezuji,ze toho maji obcas tezke...

zelenaesmolda
9. srp 2019

@caverina
presne tak.kazdy sice mame nastavene hodnoty jinak ale pro me predstava,ze jsem samozivitelka,ktera musi obracet kazdou korunu,nemuze diteti doprat nove obleceni nebo dovolenou ci tabor v lete je hotova nocni mura.Jsem materialista a bez penez to proste nejde.Je to jako s onanii,kazdy rika,ze penize nepotrebuje ale kazdy je chce :D

caverina
9. srp 2019

@zelenaesmolda jo presne tak...jsem se synem sama a ze zacatku dost masakr...ted uz dobry,ale nevzpominam na ty zacatky moc rada...

Strana