Těhotná se ženatým mužem.
Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.
@caverina Nevím, jestli přeháním či ne. Ale prostě nemám ráda to, když lidi kašlou na následky svých činů. Není jí 17, aby měla omluvenku.
@zelenaesmolda Ano, sotva dostudovala. Předpokládám, že během studia někde pracovala na částečný úvazek/brigádně. Pokud studovala alespoň trochu smysluplný obor (tedy ne genderstudies či kulturní antropologii předního východu), tak má už někde kontakty, nebo nemá, ale má vystudováno a od září může začít pracovat. To by mimochodem musela, i kdyby těhotná nebyla. Za těch 8 měsíců, které pracovat bude, může vybudovat něco a může mít na čem stavět. Když nastoupí do korporátu (jakákoliv ekonomka, jakákoliv mediální studia, sociologie...), tak se může velmi snadno domluvit na podmínkách, jak to bude, až bude po porodu. V bankách, pojišťovnách a nadnárodních firmách (na centrálách) už dneska hodně jednou v částečných úvazcích a home office. Na to jsem těch domů za poslední 3 roky prolezla opravdu hodně, abych tohle viděla. No a je to. Stačí prostě chtít a stačí se zajímat. Všechno se dá vyřešit a vždy najdeš lidi, kteří ti s tím rádi pomůžou. Často dokonce tam, kde bys je nečekala.
Podle mě prostě k potratu absolutně není důvod.
@sudylichozrout ale uvedomujes si ze s temi nasledky,ji mozna jednou ze svych dani budes pomahat i Ty? Pochybuju ze jako samozivitelka bude mit dostatecny prijem aniz by to zvladla bez pomoci statu...to ti nevadi?...zrovna Tobe,ktera se v mnoha diskuzich o lidech,kteri pobiraji socialni davky vyjadruje jako o vyzirkach?
@sudylichozrout
jasne,a v kazde praci si ji radostne nechaji kdyz zjisti,ze jim po par mesicich odejde na tri roky na materskou 😃
jakmile zjisti,ze je tehotna tak dostane vyhazov jeste ve zkusebce
Pro me nezajem a absence partnera a zadna jistota v zamestnani jsou teda duvody pro potrat.
Mám kamarádku její 24, měla vystudovánou vysokou a taky nějakou tu chvíli chodila do práce. Otěhotněla s klukem se kterým spolu udržovali pres rok vztah pouze na sex nic víc. No stalo se otěhotněla. Prcka si nechala. Otec zezačátku nejevil zájem,ale na prcka přispíval a teď už si ho i bere na procházky. Kamarádka je spokojená, i přes to že zrovna do ní by to nikdo neřekl byla ten typ co vymetla každej festival, ta co nesměla chybět na žádné akcí apod. Do té by nikdo neřekl že zrovna ona si prcka nechá. Každopádně prcek ji vynahrazuje úplně vše. Je nesmírně spokojená. Bydlí u rodičů pomůžou ji. Tak si večer přivydělává uklidem. Teď už mu bude rok a nelituje. Ano řekne že ji to v něčem omezilo,ale zase to nabralo jiné Grady. S námi kamarády se vida pořád s prvkem pomůžeme, jezdí s ním všude a prostě takový jaký si to uděláš. Každopádně chápu tve myslenky. Dávám jen příklad. Taky mám spolužačku co otěhotněla v 16 na potrat nesla a je spokojená. sestřenice tenkrát v 16 na potrat šla a nic si nevyčítá věděla že není připravena. Je to prostě o tom jak se citis. Poslechni srdce, pořád se s rodiči a uvidíš. Držím palce
@zelenaesmolda Ne nutne, ne vzdy, ne vsude. A o tom to prave je.
@caverina A o, uvedomuji. A pomaham uz tolika opravdovym vyzirkam, ze jedna dospela holka s vejskou se v tom asi ztrati.
Mimichodem, pro me jsou vyzirky spis ty, ktere pracocat nechteji. Ne ty, ktere pracuji, a presto potrebuji pomoc. Prave od toho tu socialni stat je.
@sudylichozrout jak myslis🙂
@zelenaesmolda, promiň, ale pokud chceš používat pojmy jako feministka a nebo feminismus, nejprve si o tom něco nastuduj. Feministky a feministe prave za právo ženy jít na uměle přerušení těhotenství bojují. 😉
Dále bych asi nespojovala potrat (uměle přerušení těhotenství) a samovolny potrat, což je spontalni ukončení těhotenství bez vnějšího zásahu. To jsou dvě naprosto odlišné věci.
@caverina Tentokrat fakt myslim a opravdu si za tim stojim. Clovek zvladne leccos a veci, ktere se zdaji byt ze zacatku neresitelne, ve velke vetsine pripadu resitelne jsou a to dicela dobre. Opet se ale dostavame k tomu, ze se o reseni musi clovek zaslouzit. Musi tomu dat peci. Asi jsem fakt divna, ale opravdu jsem vychovana k tomu, byt zodpovedna za sve ciny a umet se poprat s nasledky. Jestli neco nemam rada, tak je to lehkovaznost ve veku, kdy by clovek uz lehkovazny byt uplne nemel. A 24 let je vek, kdy uz by nemel.
@caverina, hele a víš kdo mi přijde jako vyzirka? Ne žena, která ty peníze od státu opravdu potřebuje, protože je samoživitelka, ale spousta dam, a ze jich zde na MK je víc než dost, které bezdůvodně jdou na neschopenku jen proto, ze jsou těhotné. A výmluvy, ze mají těžkou práci jsou opravdu jen výmluvy, protože i na tyto ženy zákon pamatuje, ale ony raději budou sedět doma na zadku a ještě si stěžovat, ze musí dodržovat vycházky. Toto jsou VYZIRKY, ne samoživitelky.
@sudylichozrout ale stane ...chybu udelat ma pravo kazdy...a tahle chyba ji ovlivni cely zivot..proto by se mela rozhodnout sama co s tim udela...a nebyt za sve rozhodnuti spolecmosti odsuzovana...
@klea81
tak jestli nekdo kupuje v sekaci spodni pradlo tak je cune 🙂
@zelenaesmolda ale ona ma narok na materskou 😉 uspesne dostudovala VS a ma praci, takze podminky splneny (uspesne studium VS se pocita, viz podminky pro ppm), nepsala nic o tom, ze by dostala padaka, takze mam za to, ze pracuje dal @gabri14
@sudylichozrout ona uz mesic pracuje 😉
@priefi
pracuje teprve mesic tzn je ve zkusebce coz je s kombinaci s tim,ze je absolvent a jeste tehotna skoro jisty vyhazov jakmile se tehotenstvi proflakne.
Bydli u rodicu,jak z rodicaku utahne najem?Pokud nechce byt na socialnich davkach?
@priefi vis co ..i kdyby mela dve vysoke skoly a pred sebou nadhernou pracovni a financni budoucnost tak je to porad jeji rozhodnuti a nikdo ji nema pravo odsuzovat....vis ja taky neodsuzuju ty,ktere maji v planu nejdrive karieru,cestovani a uzivani si a dite si chteji poridit a z kolem triceti a nebo po triceti...az na to budou podle jejich slov pripravene....a pak zjisti ze to nejde a placou na socialnich siti jak je svet nespravedlivy...taky bych jim mohla rict,ze to je jejich vina,ze cekali na dite tak dlouho...
Manažerky s vlastními letadly 🙏🏻😂😂 umírám
Ne, pardon, myslím, že zakladatelka už to tady ani nečte, ale přeju ji z celého srdce, ať se rozhodne správně. Ať jí její srdce řídí u rozhodování a rozum potom v dalších krocích :-*
Taky bych nešla, má dostudovàno a to je super, je mladá, zvládne to, s jedním dítětem se to dá a někdy je to snad i lepší, když chlap se k dítěti nehrne a máš ho sama pro sebe, pokud s tím rodiče nebudou mít problém, myslím, že bude i fajn bydlet s malým u nich, pomůžou Ti a na radosti i starosti Vás bude víc, pak budete rádi, že ho máte a nikdy nevíš, jak se to ještě vyvrbí s otcem miminka, držím pěsti.
Ahoj, mě by na tom všem vadila jen jedna jediná věc. Rozhodně ne byt matka samoživitelka. Dítě bych si já nechala. Já bych jen nedokázala tomu dítěti pak říct pravdu. Že jsem spala se ženatým. Že jsem možná rozbila možná fungující rodinu. Já se snažím žit tak aby na mě děti byly hrdé a abych mohla byt jejich vzor. S tím jedinym z tvého příběhu bych nedokazala žit
@caverina pořád lepší takhle, než situace, kdy odejde chlap od malých dětí a ženská na ně zůstane sama. A takových případů je kvantum. I takové, kdy chlap neplatí (nebo aspoň první měsíce někdy roky) a taky to ty ženský zvládnou, taky většina z nich troufám si říct, děti pryč nedá.
V tomhle případě, se na to dotyčná aspoň může připravit. Věk má úplně normální na první dítě, není ji 18 a sama na světě také není, podle příspěvku.
@pasiba fungující rodinu asi nerozbila. Chlap od fungující rodiny možná sem tam uletí, ale asi těžko udržuje 2lety intenzivní milenecky vztah. To se pak už asi těžko dá mluvit o fungujícím manželství :/
@michaela_2 tak me lehci neprijde ani jedno...ale vybrat si muzes jen v jednom pripade...
@michaela_2 no ale nebyt ji tak jim to takhle funguje dál. On nechce od děti a tím pádem by v tom manželství (i když divném ) žil vesele dál
@pasiba ale to nevíme 🙂 kdyby nebylo jí, může si klidne najít nějakou jinou (možná to tak i je)
Pokud chlap nechce odejít (a to evidentně nechce), jde mu proste jen o to jedno (a na to nemusí mít jenom jednu adeptku)

@paturik, Ježíš, co to je zase za kec, na to snad vždy jsou dva. Nevíš jaky chlap má manželství a proč ženu podváděl, tak si ty tupe řeči nech a raději si sedmi na prsty.