Těhotná se ženatým mužem.
Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.
@michaela_2 klidne ať má tři. To je jeho věc. A pokud to jeho žena ví nebo neví a funguje jim to tak to je jejich věc. Já píšu, že bych se styděla sama za sebe před synem nebo dcerou. Nic víc
@pasiba njn “kdo jsi bez viny, hoď kamenem” ;) Také svým dětem jednou nebudu vyprávět úplně o všem, co jsem udělala.
Chápu, že na otce se dítě bude jednou ptát určitě, takže v tomto případě je to konkrétní věc. I tak se ale vše dá podat různými způsoby. A kdovíjak se to nakonec vyvine
@zelenaesmolda pokud nebude zelena ja trava, tak se to neproflakne a nevolnosti nekdy nejsou vubec, nekdy az pozdeji (a bohuzel nekdy jsou brzo). Takze vydrzet cim jak nejdele a pokud by uz nevolnosti nedovolily, jit na neschopenku a hrat o cas (prvnich 14 dni zamestnavatel nesmi zamestnanci zrusit pracovni smlouvu ve zkusebce, nejdrive az 15.den pracovni neschopnosti) a diky tomu by uz asi zvladla i tech 180 dni kdy je chranena zakonem
@michaela_2 No ja mužu házet kameny bez problémů a to právě proto! Že svoji mámě nemůžu odpustit jak to tenkrát bylo! A nedozvěděla jsem se to od ni. Pravda si ji najde
@priefi ja nic nepletu jak jsi na to prisla??? Ja reaguji na to,ze i kdyby se ji to nakrasne povedlo utajit tak by asi pak nemela moc privetive pracovni prostredi a pak by se mozna rozhodla to resit pracovni neschopnosti ...na jednu stranu tady vsechny rozdavate rady a na druhou stranu si neuvedomujete nasledky..a mmch...jak by se tobe jako zamestanavateli libilo,kdyby ti tohle nekdo zatajil? Mela by jsi k nemu porad vlidny a vrely vztah...asi dost tezko🙂
@dominikaromanova je to můj názor... jeslti se na ni nakonec " vysral" měl ji jen na jedno.... ona věděla také do čeho jde.. měla si najít svobodného 😉A jestli se tě to dotklo dohužel 🙋
@sudylichozrout nechápu, jak můžeš napsat, že "pro potrat absolutně není důvod". To mi přijde fakt jak od potratové komise z dob minulých. Důvod pro potrat je, že těhotná nechce být těhotná resp. nechce mít za daných okolností dítě. To, že když si dítě nechá, tak neumře hlady, je fajn, pokud se tak rozhodne, ale není to určitě důvod, proč se tak rozhodnout.
@zelenaesmolda souhlas 😉
@kok123 vystudovanou vysokou skolu a přivyděláva si úklidem? Jo, tak to bych opravdu chtěla...a to naprosto jakoukoliv manuální práci nepohrdam, ale být 5 let na škole a uklízet, to je fakt výhra.
@sudylichozrout jenze prave tahle komise by s nejvetsi pravdepodobnosti potrat s takovych duvodu nepovolila...v lepsim,stastnem pripade by se narodilo miminko,ktere by nakonec jeho maminka bezmezne milovala....v horsim...radsi ani nechci domyslet...prave proto se mi nelibi to presvedcovani.....at uz k potratu nebo ne...
@michaela_2 proč by nemohla mít rodina v ČR letadlo? není to teda Boeing, ale Morava - Čechy lítají pořád, lítání je jejich koníček
@motylcice29 však to nemusí dělat celý život, já mám taky VŠ a rozhodně žádnou profesí nepohrdam a jako brigádu klidně můžu jít sekat trávu a nemám pocit, že jsem klesla na dno 😉
Ježiš holky tady se to točí furt dokola a už to začíná být trochu dadistický 🤦🏻♀️
@caverina Přijde mi, že to bereš příliš fatalisticky. Nikdo tu nikoho nepřesvědčuje. Každá píše svůj pohled na věc a pak se tu rozvíjí debata mezi námi. Ale nikdo nepíše: Zakladatelko, na potrat nechoď, jinak kromě tvého dítěte umře ještě 18 koťátek a 6 štěňátek. A stejně tak nikdo nepíše: Zakladatelko jdi, jinak zhyneš v bídě ty i dítě.
@vineta Jsi to rozčísla. je to už slušné dada, to máš recht 😀
@sudylichozrout tak to je ale jen tvuj pocit🙂
@motylcice29, nevidím na tom nic špatného, pokud má 300,- až 400,- / hodina, proč ne? Pochybuji, ze na jiné brigádě dostane víc.
@dominikaromanova ehm, a kdo by ji za uklid dal 300-400/hodinu?
Kde se da takova prace sehnat? Hned se stehuji🙂
@motylcice29, ehm a proč ne? Třebas my ano.
@caverina, se přestěhujte do OL.
@caverina Vidíš. Já mám pocit, ty máš pocit. A o ničem jiném to není. Stavíš se zde do role obránce "nezávislosti" debaty, ale sama tu debatu svými slovy silně ovlivňuješ. To není výtka, neboj, to je jen fakt 🙂 Neber to ve zlém.
@klea81 v pohodě, já si taky na zahradě posekam trávu a necítím se podřadne a mám dvě vysoký 🙂Jen říkám, ze vystudovat VŠ a uklízet je proste smutný, za ty roky, co budeš doma, tak se Tvůj obor posune dal, prijdes nezískás ani žádné pracovní návyky....a to je fakt....
@motylcice29 Já jsem platila paní na úklid 300 Kč/h zde v Praze a je to několik let už. Byla u nás 2 hodiny 2x v týdnu. Nicméně já na to koukám z jiného úhlu. Osobně mi přijde šílené trávit 5 let na fakultě, abych se pak dobrovolně živila úklidem a nevyužívala to, co jsem se na škole naučila. Leda, že by chodila na ekonomku a bere úklid jako přípravu na podnikání v oblasti služeb.

@pasiba to mas pravdu...je to jejich vec ale vzdy na neveru musi byt dva🙂