Úzkost ve 6+1 týdnu: Jak se s tím vyrovnat?
Ahoj holky, dneska jsem 6+1, podle všeho se podařilo otěhotnět hnedka další cyklus po biochemickém těhotenství. Dneska je to na den přesně, kdy se to minule "nepovedlo". No jo, ale stejně chytám strašného nerva. Co když je mimoděložní? Co když se něco pokazí?
Během dne mám žaludek na vodě, bolej mě prsa jak kámen, ale jinak si těhotně nepřipadám. Je to v pohodě, že jo? K doktorce jdu až za dva týdny...
Není tu někdo, kdo má přibližný termín na začátku února 23? 🙂
@toureiffel Nestresuj se, já těhotenské příznaky neměla celé těhotenství 🙂 a vím co je to za strach, já 1.měla mimoděložní, 2.biochemko, a 3.už klaplo, hned měsíc po biochemku. Taky jsem měla strach že se zas něco pokoní, ale dopadlo to dobře. Držím pěsti 🍀🍀
@krupka22
@klokanka31 moc děkuju, holky <3
@krupka22 držím palce!!! takže taky "únorovka"? 🙂
@toureiffel jsme hodně podobně, že ano 🙂 Mně vychází termín nejspíš 2. února, u doktora jsem ještě nebyla a ani objednaná nejsem. U prvního biochemka jsem to nestihla, u druhého těhotenství mě pozval brzy a nervovala jsem se se srdíčkem, protože ještě netlouklo a začalo až po 10 dnech na další kontrole, tak vyčkávám s objednáním. Ty už jsi objednaná? 🙂
@krupka22 ano, jdu tam za dva týdny...tak snad. Přijde mi, že tam lozím furt. :D Byla jsem tam v dubnu na preventivce, pak v květnu (to jsem měla být v 9tt, ale nakonec to nevyšlo, ale pro jistotu na mě mrkla)...no a teď na konci června... Asi bych raději nevyčkávala, i když záleží, jak dlouhé jsou u Tvého lékaře objednací lhůty...
@toureiffel takže budeš v 9.týdnu? Já byla minule v 7. a teď chci koncem 8., nebo také v 9. Objednací lhůty jsou bez problému. 🙂 Už to bude druhé mimčo, tak to jde snáz vydržet si počkat. Minule mě to stresovalo, čekat na to srdíčko. Snad se nám to tedy všechno podaří a kontroly proběhnou v pořádku 🥰
@toureiffel měla by ses spíše hodit psychicky do klidu
@toureiffel znám to a už jsem to tu psala leckde, zažila jsem 3 neúspěchy - první to taky na kontrolu nestihlo, byl to 6-7. týden. Druhé SP cca v 8., třetí bylo na první kontrole OK a na druhé v 11. týdnu už bylo 3 týdny mrtvé (takže umřelo chvilku po poslední kontrole, kde srdíčko bilo. Teď jsem na konci 5. měsíce a až do prvního screeningu jsem se šíleně bála. Na kontroly k doktorovi jsem chodila na lačno a sbalená do nemocnice s tím, že stejně zase umře. Bylo to psychicky peklo. A to rozumem vnímám, že se mi jako dohromady nic nestalo, jsou horší věci.
Teď do mě mrně kope takže vím, že žije a už jsem v klidu.
Přeju ti, ať se taky brzo zadaří a ať už se vám smůla vyhne.
@toureiffel řeknu ti, že na nervy je celé těhotenství 🙈 já si nepřipadala těhotná ani v 17tt. Teď už cítím kopanečky, tak už je to trochu lepší...ale i tak, nervy budou vždycky, co kdyby. 😉
@toureiffel já byla v úterý na gyndě a říkal doktor že to vypadá na 5-6 týden, takže jsme nějak nastejno, já jsem těhotná úplně poprvé a jsem u toho taky na nervy, moc jsme si to přáli
Já jsem dnes 6+2, tedy stejně ☺️ A zítra jdu na první kontrolu. Už mám za sebou taky dost. První těhotenství bylo mimoděložní, pak dcerka, pak ZT v 11. týdnu a teď v březnu biochemické/SP v 5+4 TT. Jsem už v takovém stavu mysli, že si úplně nedovolím si radovat se.
Na druhou stranu samozřejmě doufám a věřím.
A taky vím, že pokazit se to samozřejmě může kdykoli, vlastně od téhle chvíle má člověk pořád strach - první trimestr, aby to vyšlo, aby se miminko narodilo zdravé, pak strašák SIDS, a pak už pořád něco 😅 Takže přeju vám všem holky hlavně pozitivní nastavení a ať všechno vyjde, jak má a samá zdravá miminka 🍀❤️
@toureiffel s tím žaludkem mám to samé. Dneska test takto, takže bych taky měla mít termín v únoru. Na gyndu jdu za 2 týdny 🙈 ale strach mám taky, aby bylo vše v pořádku 🙁
@toureiffel mela bys být šťastná a užívat si to. Proc hned stres. Je to negativní emoce, která ti nic dobrého nepřinese. Pokud se má něco pokazit, tak s tim stejně předem nic neuděláš, spíše to podporuješ. Raduj se a užívej si to.
@toureiffel klid… stejně s tím nic neudelas.. první těhotenství hned vše ok… druhé krachlo ikdyz už bylo srdíčko a tehotenska průkazka… takže jestli to klapne znovu… budu nervózní až do prvního screeningu … to je normální … mas špatnou zkušenost tak budeš stresovat.. ale dle statistik .. téměř každá žena co těhotenství nedopadlo… to nakonec dotáhne do zdarneho konce
@toureiffel ahoj. Ja dnes asi 5+6, na kontrolu za 10 dni, taky jsem nervozni, aby bilk srdicko, ale nic nenasvedcuje tomu, ze by neco bylo spatne, tak snad dobre 🙂
My 9.2. Letos přišli v 5tt o mimiska. A na začátku března pozitivní test, takže ani ms nestihla dorazit. A teď jsem už v 19tt a vše je v pořádku. I když termín porodu se stále mění. Takže počítám že prostě prcek bude v listopadu. Max konec října. Doma už je skoro 8letak.
ahoj, jsem na tom stejně, jsem dnes 5+6 a na kontrolu jde v pátek, to budu 6+2. v dubnu jsem měla biochemické, 2 roky zpět ZT....takže mám z kontroly strach. snažím se myslet pozitivně, že všechno je a bude v pořádku, ale čím víc se blíží termín kontroly, tím větší mám strach. chtěla jsem jít později, aby byla už jistota srdíčka, ale bohužel má doktorka pak dovolenou, tak proto jdu takhle...

@toureiffel
Ahojky, dneska jsem 5+6 a zrovna mám taky milník, kdy se to jednou nepovedlo. Vůbec si nedělej starosti, každý to má jinak a i každé těhotenství je jiné,proto se netrap žádnými příznaky. 🙂