Vznik úzkosti v těhotenství. Může to být příznak nebo hormonální změny?

9. črc 2021

Som tretikrat tehotna a mam o dost neprijemnejsie nevolnosti, je mi v podstate cely den od 7tt zle akurat nastastie nezvraciam. V 10tt sa k tomu pridala dusnost, mam pocit, ze sa nemozem poriadne nadychnut, to sa vyrazne zhorsuje so stresom. Teraz som v 12tt a je mi stale nevolno, som slaba, nemozem poriadne dychat, som strasne podrazdena a v podstate cele dni len lezim a tesim sa ma vecer, ked si pojdem lahnut a zaspim to. Na miminko som sa tesila, je planovane, ale teraz zacinam mat pocit, ze to snad ani nezvladnem, chyta ma panika. Moze byt toto priznak rozvoja nieco od psychiky? Alebo mi uz len hrabe z toho, ze mi je permanentne zle? Alebo hormonalne zmeny? Mate skusenost?

ivybee
9. črc 2021

Pokud jsi to měla už před těhotenstvím, tak to určitě může navazovat. Ale samozřejmě to dělají i hormonální změny a pokud je ti zle a moc nejis, tak to muze být i pokles minerálů.
Není to vůbec nic prijemnyho. Posílám sílu. 🌷

emillyhk
9. črc 2021

No, mě bylo takhle zle hodně dlouho, skoro celý 1. i 2. trimestr. A i když byl malý plánovaný a moc jsem se těšila, tak jsem taky měla stavy, kdy jsem si chtěla jenom zalézt do postele a prostě nebýt... Já měla teda obrovskou výhodu, že jsem byla na PN a nemusela se starat o další děti, takže jsem prostě jen odpočívala a snažila se přežít další den... Bylo to náročné nejen fyzicky, ale i psychicky a neměla jsem si o tom s kým popovídat... 😟
Drž se, přejde to a bude líp ❤️

autor
9. črc 2021

@ivybee Praveze pred tehotenstvom a ani pocas prvych dvoch tehotenstviev mi nic nebolo. Male nevolnosti, zanedbatelne. A teraz taka mizeria.

autor
9. črc 2021

@emillyhk Nebyt, presne. To mam od rana do vecera, len raz za par dni sa trebars na par hodin urobi lepsie. A preslo to samo od seba?

emillyhk
9. črc 2021

Třetí trimestr byl fajn 😊😂 Já měla ještě po porodu nějaké komplikace, taky dost náročné na psychiku, takže zhruba ještě tři měsíce po porodu byly taky stavy, kdy jsem chtěla zalézt do postele a nebýt... Ale teď už bych řekla, že dobré 😉

cilkat
9. črc 2021

Tenhle pocit, teda krom dušnosti, si vybavuju z obou těhotenství... V prvním těhotenství jsem ale měla křeče ve spodních žebrech, u čehož se taky moc dýchat nedalo (a bolelo to jak svin). Po 16 TT to bylo vždy vzasade dobrý. Vydrz, zvládneš to. Držím palce.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru