icon

Zvažuji interrupci

nnikkolla
21. pro 2020

Ahoj všem.. Jsem těhotná s partnerem, se kterým jsme spolu asi 4 měsíce.. Předtím dlouholetý kamarád.. Když jsem se to dozvěděla, tak sme se o tom spolu bavili a dospěli jsme k rozhodnutí, že když už se stalo, tak se k tomu postavíme čelem.. Jsem v 8tt.. Jenže poslední dobou, mě na něm fakt začlo všechno vadit.. Jak se chová, mluví, háže xichty.. Pořád něco blbě komentuje jak kdyby byl mistr světa, nebo se uráží.. Třeba dneska v noci mě chtěl chytnout za ruku a já sem se zrovna po dlouhý době uvelebila a začla usínat tak sem mu řekla ať mě nechá ležet jak jsem a on se urazil tak, že ráno ani pořádně nepromluvil.. Když jsem se zeptala co je, tak mě řekl, že mám doma ráno strašnou kosu, musí čuchat, že šla kočka srat a já sem na něho furt hnusná.. (Nebydlíme spolu).. A tak je to poslední dobou pořád.. Už jsem o těhotenství řekla ségře.. Teď o Vánocích jsem to chtěla říct i našim, ale místo toho upadám do deprese a zvažuji potrat..vím, že si s tím rozhodnutím musím pohnout, aji že to za mě nikdo nerozhodne.. No, musela sem se asi vykecat a za každý názor budu ráda.. Doufám, že budete mít hezčí svátky než já.. 🙂

Strana
z4
zuzineckah
21. pro 2020

@aanisecek mít děťátko není zázrak, ale především zodpovědnost na celý život. Taky jsem kdysi stála před rozhodnutím, dítě jsem si nechala. Bez muže i bez alimentů. Takže samoživitelka doslova. A na férovku říkám, že nemít za zadkem báječnou rodinu, která mě podržela v mnoha směrech, tak se rozhodnu pro potrat. Být na dítě sama není cesta pro každého.
Na druhou stranu, zakladatelce asi tak úplně nehrozí, že by byla samoživitelka. Budoucí tatínek zájem má, on ji na potrat nežene... Podle mého to jen vzali za špatný konec. Z kamaráda s výhodami má být najednou partner (možná) na celý život. Ono si to musí sednout, musí si oba utřídit myšlenky, nastavit fungování. A když to nepůjde, tak pak uvažovat o odděleném žití, nicméně to neznamená, že nebude fungovat jako otec.
Ale že je dítě zázrak bych netvrdila. Všechny víme, jak se děti dělají. I ty neplánované a zázrak s tím nemá absolutně nic společného😎

atisak
21. pro 2020

@nnikkolla No jako dívej se taky na práva toho dítěte. Ono za nic z toho nemůže a má zemřít? Samozřejmě vaše volba. Jen dnes lidé zapomínají na ty úplně nejbezbranejsi, kteří se nemůžou nijak bránit.

atisak
21. pro 2020

@zuzineckah Ano, je to zázrak. Ale to pozná jen ten, komu se miminko nedaří. Já tedy vznik každého človíčka za zázrak považuji.

zuzineckah
21. pro 2020

@atisak že to tak vnímá ten, komu se nedaří otěhotnět, to je asi přirozené. Ale fakticky vzato to nemá se zázrakem nic společného. Tak to prostě je.

sudylichozrout
21. pro 2020

Na potrat bych nesla. Maximalne bych si promluvila s partnerem a vysvetlila mu, ze s tebou svihaji hormony.

cherie24
21. pro 2020

@zelenaesmolda v 8 týdnu to opravdu není shluk buněk. Už je to miminko, má ručičky, nožičky. V 9 týdnu mi na ultrazvuku říkal, že je to pěkně čiperné mimino a že ho nemůže pořádně změřit jaký je to hyperaktiv. 7,5 centimetrové miminko. A viděla jsi někdy jak potrat takových "shluků buněk" vypadá? Já jo, pouštěli nám ho ve škole i s popisem lékaře a můžu říct, že jsme z toho všichni týden nespali a všichni spolužáci tam seděli jak opaření a vůbec nemluvili potom. Všichni pak řekli, že jestli někdy někoho zbouchnou vživotě jí nepošlou na potrat.

barulina
21. pro 2020

No tak asi doma zimu mas a kocky smrdi, to je obecne znamy fakt. Ja bych kocku v byte nesnesla. Co se zamyslet i nad sebou, protoze bohuzel, tady vyjadreni pritele nemame. A k miminku, udelej co musoa, ale zvaz celkove svou situaci at pak nelitujes

somalicats
21. pro 2020

@barulina Kočky mám doma dvě a kdyby nechodily vítat návštěvy, tak nikdo ani neví, že je máme (a to mi nezávisle na sobě řeklo víc lidí, co si taky mysleli, že kočka v bytě = smrad). Chce to kvalitní stelivo a pravidelný úklid toalet, pak není nic cítit.

rejalin
21. pro 2020

V prvé řadě - rozhodnutí je především na tobě, ale v případě že budeš vážně uvažovat o potratu, měla bys to především probrat s partnerem, to dítě je přeci jen i jeho. Samozřejmě pokud je to špatné, určitě nemá smysl ve vztahu zůstávat jen kvůli dítěti. Jen bys předtím měla jisté věci dobře zvážit: nemůžete být kvůli těhotenství oba ve velkém stresu, který by měl dopad na vaše chování/ vnímání? Nepomohlo by si otevřeně a v klidu promluvit? Neovlivňují tě hormony (já celé těhotenství nemohla vystát svého nejlepšího kamaráda, nesnášela jsem jak se chová, co říká, jak dýchá.. 🤦) ? Je to důležité rozhodnutí, a to že tě přítel sere teď neznamená, že tě bude srát pořád (ale může). A to že nebudete spolu neznamená, že nemůžete být i tak dobří rodiče 😉

zelenaesmolda
21. pro 2020

@zuzineckah taky si myslim,ze zazrak to fakt neni

netopejr
21. pro 2020

Zjisti si, jak se potrat provádí a co u toho dítě zažívá.... Je to poměrně dost brutalnī vražda.
Pak si najdi "postabortivní syndrom" aneb jak depresemi trpí i ty, pro které to byla jen tkáň nebo shluk buněk.

Vy dva dospělí spolu žít nemusíte, přesto můžete být schopni se velmi dobře podílet na péči o své dítě. Souhlasim s tím, co tu už zaznělo - oba jste zaskočeni, Ty máš jinak hormony a.on je taky ve stresu....
Pokud dojdes k závěru, že by ses o dítě nezvladla starat, dej ho k adopci. Necháš mu to život, sobě čisté svědomí, a dva lidi, kteří čekají na zazrak, učinis šťastnými.

maaaadlaaaaa
21. pro 2020

Ber to tak, že ti zrcadlí i tvé chování. Z toho co píšeš, to s tebou asi taky nebude mít zrovna jednoduché a vážila bych si ho za to, že se k tomu staví čelem a snažíte se spolu nějak fungovat. Přemýšlet kvůli takovým blbostem nad interrupcí mi přijde nedospělé, miminko nemůže za to, že vy to těhotenství nedáváte. To bych spíš přemýšlela o tom, že ho vykopnu z bytu a budu na to sama než jít na interrupci, ale každý to má jinak. Zkuste si udělat hezký večer a probrat, jak si to každý představujete a co druhého ruší nebo mu vadí a najít nějakou společnou cestu, vždyť se znáte už roky. Jděte kompromisem, nadává na topení, tak v noci, když se netopí si topení zapni, aby ráno než vylezete z postele začalo hřát a kočičí wc bych vyřešila krytým záchodem, eliminuje drobet smrad a chlap nic neuvidí, samozřejmě by bylo nejlepší se hned zvednout a uklidit a nebo na večer tolik kočku nekrmit. =) Buď ráda, že u toho chce být s tebou. Já jsem v 7. měsíci těhotenství, svátky prožívám sama a s tatínkem dítěte spolu nejsme, ale snažíme se fungovat a komunikovat. A své rozhodnutí si miminko nechat, i když to není procházka růžovým sadem, bych nezměnila.

barulina
21. pro 2020

@somalicats ok. Mozna doba nejak pokrocila. Presto bych kocky ja nechtela, jsem psomil 😉

somalicats
21. pro 2020

@barulina Tak to uz je o preferencich. Ja zas nechci psa 😀

sudylichozrout
21. pro 2020

@somalicats Taky mám doma kočku a pes by mi nesměl do domácnosti (natož do postele) 🙂

veronika9595
21. pro 2020

Já přidám názor takový trochu z druhé strany.... moje “matka” byla strašný rodič, chlapy střídala jak ponožky a nezajímalo jí co ten chlap dělá jejím dětem, vždy dala přednost sobě a svému chlapovi před dětmi. Měli jsme s bráchou vážně hrozné dětství které nikomu nepřeji. S takovými fakty by se dalo snadno říct, že nás radši neměla mít, no a já jsem přesto ráda že žiju 😁 teď čekám dítě a těším se až mu dám vše co já nikdy neměla, lásku péči a zázemí. Takže se dá říct že i z něčeho co se tak úplně nepovedlo nakonec muže vzejít něco dobrého 🤷🏻‍♀️
PS: pes jedině do postele 😍😍😂

zelenaesmolda
21. pro 2020

@netopejr
Myslis,ze je vic stresujici interupce nez nosit 9m dite a pak ho dat pryc?O tom dost pochybuju.

gramar
21. pro 2020

No mě by zajímalo kolik lidí bylo na začátku těhotenství (zvláště toho neplánovaného a nečekaného) vždy 100% vlídný... mě sra... takové drobnosti, že bych si zpětně vzato dala facku a vše jsem viděla jako útok na mou osobu, bohu díky to po pár týdnech odeznělo a pak už jsem měla nervy v háji je z tchyně :D Každopádně ne každý potrat zvládne tak jak si na začátku myslí a je mnoho těch co toho po zbytek života litují, to si musíš srovnat sama, ty se znáš, každopádně (ač to zni hnusně) partner jde poslat k vodě, ale potrat zpět nevezmeš, zvláště pokud už jsi to někomu řekla...
Já osobně bych na potrat nešla, asi z osobního přesvědčení o tom, že bych to v budoucnu nedala. Když jsem ještě jako velmi náctiletá myslela že jsem v tom s partnerem, se kterým jsme byli sotva tři měsíce, taky jsem zvažovala potrat, vše bylo domluveno a do dnes si pamatuji jak jsem se z minuty na minutu rozhodla, že i když půjdu v šestnácti říct tátovi, že jsem těhotná i kdyby partner odešel, tak že prostě na potrat nepůjdu i kdybych měla do konce života rýt hubou v zemi...
Tím chci říct, že rozházené hormony nemusí být dobrý rádce, ale ty musíš vědět na co stačíš, co jsi případně ochotná obětovat a ano, je nutné zvážit i možnost možných komplikací, jak po potratu, tak když si dítě necháš...

zelenaesmolda
21. pro 2020

@sudylichozrout
Pes v posteli je vyborna vec,hkavne rano v zime ve vymrzle chate :D

sudylichozrout
21. pro 2020

@zelenaesmolda Není na to lepší chlap? 🙂

zelenaesmolda
21. pro 2020

@sudylichozrout
Ne,pes nechrape :D
A muzes ho vyhodit kdyz ho tam nechces :D

sudylichozrout
21. pro 2020

@zelenaesmolda Ale chrápe 😀 Naše fenka kokršpaněla (měli jsme, když jsem byla dítě) chrápala jak dřevorubec 🙂

gramar
21. pro 2020

@zelenaesmolda Dovolím si nesouhlasit, náš pes chrápe stejně jako děti a manžel... Ještě že sebe neslyším :D

veronika9595
21. pro 2020

@sudylichozrout bereš to moc teoreticky, člověk co má psa kterého miluje a je člen rodiny, tak ho proste do postele nechá pokud mu pár chlupů nevadí 😂 je to proste jen další druh lásky navíc, žádné zvíře tě nebude milovat tak jako pes 😁 chlap taky dobrý, ale proč si vybírat když můžu mít oboje 😂

zelenaesmolda
21. pro 2020

@sudylichozrout

@gramar
Hsem to blbe napsala.Chrape ale rozhodne ne tak jako muj ex.Toho jsem slysela pres nekolik sten a zavrene dvoje dvere.

veronika9595
21. pro 2020

Jedině do postele !!! 😂😂😂😂😂

somalicats
21. pro 2020

@zelenaesmolda tak ja zazila psa, co chrapal na celej barak. Kocky nechrapou, ale zase jsou schopne se ve tri rano honit. Mne to teda uz nebudi. Jo, a kocky mi chrni pod dekou, takze tepla mam habadej, kam se na to hrabe chlap 😀

zelenaesmolda
21. pro 2020

@veronika9595
Co je to za rasu?je boziiii

somalicats
21. pro 2020

@sudylichozrout Ja psa nechci, pac bych se o nej musela starat ja, a uplne mi to stacilo z detstvi (nasi meli psa, ale vencit jsem ho musela ja).

veronika9595
21. pro 2020

@zelenaesmolda pitbullek, ale maminka byla částečně argentinská doga 😁 tenkrát jsme bohužel nevěděli že je blbé podporovat rozmnožování pejsků bez papírů, hlídali jsme si jen aby se nejednalo o nějakou množku. Ale on je to ten nejlepší pes na světě prostě 😅 jen do budoucna už budeme volit jedině pejska s papíry, abychom nepodporovali vesnické množení a plnění útulků 🤍

Strana
z4