icon

Zvažuji interrupci

nnikkolla
21. pro 2020

Ahoj všem.. Jsem těhotná s partnerem, se kterým jsme spolu asi 4 měsíce.. Předtím dlouholetý kamarád.. Když jsem se to dozvěděla, tak sme se o tom spolu bavili a dospěli jsme k rozhodnutí, že když už se stalo, tak se k tomu postavíme čelem.. Jsem v 8tt.. Jenže poslední dobou, mě na něm fakt začlo všechno vadit.. Jak se chová, mluví, háže xichty.. Pořád něco blbě komentuje jak kdyby byl mistr světa, nebo se uráží.. Třeba dneska v noci mě chtěl chytnout za ruku a já sem se zrovna po dlouhý době uvelebila a začla usínat tak sem mu řekla ať mě nechá ležet jak jsem a on se urazil tak, že ráno ani pořádně nepromluvil.. Když jsem se zeptala co je, tak mě řekl, že mám doma ráno strašnou kosu, musí čuchat, že šla kočka srat a já sem na něho furt hnusná.. (Nebydlíme spolu).. A tak je to poslední dobou pořád.. Už jsem o těhotenství řekla ségře.. Teď o Vánocích jsem to chtěla říct i našim, ale místo toho upadám do deprese a zvažuji potrat..vím, že si s tím rozhodnutím musím pohnout, aji že to za mě nikdo nerozhodne.. No, musela sem se asi vykecat a za každý názor budu ráda.. Doufám, že budete mít hezčí svátky než já.. 🙂

Strana
z4
martiniquest
21. pro 2020

Budu asi dost ostra, ale nechranis se pri sexu s chlapem, se kterym dite neplanujes. Nechapu. Zvazuje potrat jen proto, ze ti něco zrovna preletelo pres nos a partner ti leze krkem? Nechapu podruhe. Dite neni vec, kterou muzes odhodit, i kdyz nam to nase zakony dovoluji. Dite je dar a velka skola a přichází ti do zivota, aby ses neco naucila a pochopila. Bud tu prilezitost prijmes a v zivote se posunes nebo jen odhodíš zodpovědnost za svuj zivot. Volba je na tobe.

barulina
21. pro 2020

@somalicats presne tak 🙂

zelenaesmolda
21. pro 2020

@martiniquest
Treba se chranila

zelenaesmolda
21. pro 2020

@veronika9595
Miluju pity,buliky a vsechny tyhle typy.Argentinska doga je krasny pes ale pro zkuseneho chovatele.

asinehri
21. pro 2020

@nnikkolla musíš se rozhodnout sama, jinak to bude vnímat 35 + zabezpečená osoba, která se zná, že muže vysloveně k životu nepotřebuje, ale na dítě má už tak trochu poslední šanci, jinak 20-letá nezralá slečna, která nic nemá a kopec plánů v hlavě

veronika9595
21. pro 2020

@zelenaesmolda pravda, má velké srdce ale taky velkou tvrdou palici 😂

zelenaesmolda
21. pro 2020

@veronika9595
Navic jsou to strasne nebezpecni psi.Me a dceru v lete jeden bulik napadl-jen tak tak jsme vyvazly pred smrti ulizanim 🙂

veronika9595
21. pro 2020

@zelenaesmolda 😂😂😂😂 my to teda bereme hodně zodpovědně a nikdy se s nikým nevidí bez košíku, dokud není jisté že je to v pohodě a je bezpečné ho sundat. Za plotem teda pouští hrůzu, ale návštěvy miluje taky k ulízání 😂

zelenaesmolda
21. pro 2020

@veronika9595
A lidi co potkate venku a chteji si ji hladit?

veronika9595
21. pro 2020

@zelenaesmolda jen ti co nás znají, cizí jen výjimečně, obvykle mají docela respekt, on je dost velký tele 😁

cherie24
21. pro 2020

@martiniquest tak ono s tím jestli se chránila nebo ne, to je lehké takhle hodit do placu takovou poznámku. Kdo nezažil neplánovaně otěhotnět nemůže pochopit. Já se chránila, ale kondom selhal a prášek nezabral, za 2 roky jediná nehoda a zrovna dobře načasovaná. Teď se s novým partnerem nechránim, on se hlídá a těhotná nejsem 😀 Ale my jsme si ujasnili, že i když by se mimčo ještě nehodilo, tak když by to nastalo měla by dcerka prostě sourozence. Ale souhlasím s tím, že je celkem smutné jak snadné je říct možná jindy a jít na potrat i v dobu, kdy už je to vlastně hotové miminko. Zajímalo by mě, kdo rozhodl o tom, že do 12. týdne se to ještě nepovažuje za lidskou bytost a můžu se proto vesele rozhodnout, že ho zprovodim ze světa.

zelenaesmolda
21. pro 2020

@veronika9595
Ja bych se sla cicmat :D
Jak na to reaguje kdyz si ji chteji cizi pohladit?

veronika9595
21. pro 2020

@zelenaesmolda vesměs v pohodě, jen u velkých chlapů s rukavicemi jsme si všimli že má kdovíproč problém. Občas když ho vezu v autě tak se modlím aby nás nezastavili policajti protože na ně by asi moc dobře nereagoval vzhledem k uniformě a zastrašujícímu postoji. Jinak má obecně lidi rád, jen je to takový hrom do police 😂

maaaadlaaaaa
21. pro 2020

@cherie24 Přesně. Já po dítěti nikdy extra netoužila a ještě si dělala srandu, že to za mě vyřeší náhoda jinak dítě mít asi nebudu. HA ze zdravotních důvodů neberu a prášek po by mě na několik let dopředu rozhodil stokrát víc. Milovala se mimo plodné dny s kondomem a ještě pro jistotu ho stejně dával ven, protože ho to stejně bavilo víc. A jednoho dne vše, ale úplně vše selhalo a já už jsem ve 30. tt těhotenství. 🙂 Ještě jsem si říkala, že by to byla neskutečná souhra náhod a hned jak jsem to zjistila jsem věděla, že si miminko nechám. Asi nebudu matka, co bude mít diagnózu dítě na mozku, ale něco se ve mě zlomilo. Interrupce dokáže ženské úplně rozložit a znám i případy, kdy brečí ještě desítky let potom, že tomu nedaly šanci a nepřijaly tehdy odpovědnost za život. Nedej bože , že se to pak třeba s jiným partnerem nedaří nebo nemohou mít děti.

zelenaesmolda
21. pro 2020

@veronika9595
Jo,to tihle psi byvaji.Chteji se tak moc mazlit az te povali na zem :D

cherie24
21. pro 2020

@maaaadlaaaaa mamčina kamarádka se kdysi nechala přemluvit od svého muže a matky, aby šla na potrat a říkala, že nemine den, kdy by se jí hlavou nehonilo jaké by to asi bylo, kdyby nešla, kolik by asi teď měla vnoučat, jaké by to dítě asi bylo a už je to skoro 30 let, co to podstoupila ... Mě tenkrát můj ex přemlouval a hooodně se snažil mě donutit jít na potrat. Tvrdil, že má jako otec taky právo rozhodnout a že já mám jen hormony zalitý mozek a pak mu ještě poděkuju, že mě k tomu přemluvil. Doteď mi ta slova rezonují v hlavě, když se ke mě malá tulí, mazlí mě a směje se na mě. Je to fakt mazel, hodně kontaktní miminko a být slabší povahy, tak tu vůbec není.

maaaadlaaaaa
21. pro 2020

@cherie24 To je krásný. Souhlasím, taky jsem byla pod střelbou argumentů proč ne. Je to náročné, ale věřím, že to za to stojí. 🙂

cherie24
21. pro 2020

@maaaadlaaaaa mě to ale opravdu zaráží jak se dnes považuje interupce za běžnou věc. Dokonce se mě lidi zcela běžně ptali jestli si dítě nechám a co mě k tomu vede, proč nejdu na potrat, když se mi to teď nehodí a chlap taky nechce. Však bude lepší příležitost časem... Já myslela, že reakce na oznámení těhotenství má být gratulace ne otázka a necháš si to? si zničíš mládí neblbi

maaaadlaaaaa
21. pro 2020

@cherie24 No bohužel pohodlná a lhostejná doba, kdy jdou lidi na interrupci jen proto, že mají tento rok v plánu stavět a dítě se jim ještě nehodí. Jsou tací a je jich dost.

orisek56
22. pro 2020

Tak hlavně aby sis ne zkazila svátky..... Nechtela jsem tady už na nic reagovat, ale z tohoto je mi na zvracení. Kolik ti je? Myslíš že dítě můžeš jít potratit a utratit jak nějaký kus nechtěného zvířete? To co tu plácas nejsou argumenty, na potrat, ale na pár facek. Zrejke nevíš co je to opravdu převzít zodpovědnost za své činy. Tak šťastné a Vesele 😡

gramar
22. pro 2020

@cherie24
@maaaadlaaaaa Přesto že zastávám názor že o potratu si musí rozhodnout hlavně žena sama, ne vláda, nebo církev, či někdo jiný, ale taky je pravdou že by to měla být jedna z posledních možností a ne jedna z těch prvních. Znám paní co potrat brala jako formu antikoncepce, ale je to vždy o osobním nastavení a ve většině případů obojí přináší klady i zápory. Proto mám problém s rétorikou jakou má @orisek56 přesto že do určité míry s obsahem souhlasím. Na druhou stranu těžko někoho od/soudit, když nevím a daný život nežijeme...

orisek56
22. pro 2020

@gramar víš co. Já nejsem odpůrce potratu, ale musí pro to být opravdu důvod, vyjmenovávat netreba. Toto pro mě, tak jak to slečna popsala důvod opravdu není. Pro někoho je to shluk bunek, pro mě ne, protože ty buňky daly základ dítěti. Můžou pracovat hormony, to je fakt, ale přeci jen.... Tohle, takto ten příspěvek podaný je tak akorát na vyprovokovani k vybuchu a pro mě zcela irelevantní a neneprijatelny...
Tak ať ho od nosí a strčí knwku na adopci. Že by to psychicky nedala opět pro me není argument. Když někdo dokáže zabit, dokáže i podarovat někoho kdo ty děti mít nemůže.

nnikkolla
autor
22. pro 2020

Děkuju všem za odpovědi.. Je mi 31, otěhotněla jsem přes tělísko.. Když jsem na to přišla, tak sem z toho byla v šoku, partner měl radost.. Vzala jsem si čas na rozmyšlenou, během kterého jsem si řekla, že to tak asi má být, že bych se k tomu asi nikdy nerozhoupala.. Žádný hodiny, že bych chtěla mimčo ve mě nikdy netikali, ani k dětem nijak neinklinuju.. Když to řeknu natvrdo tak mě nikdy nezajímali.. Najednou se má z kamarádství s výhodama, joo asi už se to dalo nazvat aji partnerstvím, ale bylo to takový, že jsem si jela svoje a když sem ho chtěla vidět, tak to tak bylo, máme stát rodiči tak mě to děsí.. Jak kdybych si začala uvědomovat vážnost situace, že jsme ještě ani nezjistili, jestli nám to spolu bude klapat a najednou prostě musí.. Do toho mě začal fakt srát a přitom je furt stejnej, nevím jestli je možný že by takhle pracovaly hormony? Přijde mi,že ze mě všechna náklonost k němu úplně zmizela.. Vím, že mluvit tady o potratu na fórech je jak červenej hadr na býka, ale neumím si představit být svobodná matka, když by to nedopadlo..

maaaadlaaaaa
22. pro 2020

@nnikkolla Máš to dost podobně jak já. Já děti taky neplánovala, ale když to přišlo vzala jsem to jako fakt a byla si jistá, že se to mělo stát. Být tebou fakt si s ním sednu a proberu to. Je dost možný, že tě to sere, že sama s tím nejsi smířená a on ti takhle upouští páru. 🙂 Mě otec dítěte svými argumenty a chováním tak sral, že jsem byla běsná a teď mu děkuji, že jsme si tím prošli. Taky je dost možné, že tyhle pocity v tobě vyvolává strach, že na to budeš sama a pak tě rozčílí i to, že hlasitě dýchá 😄. Psychika dělá hodně.

veronika9595
22. pro 2020

@nnikkolla podle mě je lepší být svobodná matka, pobírat soudem stanovené alimenty a vychovat dítě podle sebe když je partner k ničemu, lepší než aby byl s váma doma a dělal dusno. Nebo to třeba vyřešíte. Tvé myšlenkové pochody chápu, ale opravdu to působí jako by to tak prostě mělo být. Otěhotnět přes tělísko není zrovna obvyklé. Nemyslím si že budeš někdy litovat toho že sis dítě nechala, spíš naopak. Strašně moc tím získáš, uvidíš 🙂 Ve tvém věku bych zatla zuby a šla do toho 🙂 potrat mi přijde spíše jako poslední možnost u příliš mladých slečen které jsou ještě na škole, apodobně. Rozhodně bych do toho nešla kvůli neshodám s partnerem 🙂

kristyn.g
22. pro 2020

Tak možná by bylo lepší se zamyslet zda by neslo být s dotyčný dál jen kamarádi? Proč ne ? Píšeš že jsi nezávislá , ti neznamená že nemůžeš být dobrá máma. Naopak máš co nabídnout 😊 připadá mi že ti spíš vadí ten chlap než dítě. Může to být fajn, mít domluvené kdy se bude starat a budeš mít čas pro sebe a tak...
A jinak každý takhle plaší. Já mám vymodlený dítě a stejně jsem měla pochybností a nervy. A ještě když se narodil tak než ke mě prirostl chvíli to trvalo, ale pak už je to takové normální, že ti to ani nepřijde.

bonavoxa
22. pro 2020

@nnikkolla 31 je akorát, nevím, jak taktně říct, že na první dítě je to dost...Neváhala bych. Ideální chlap neexistuje, většina jsou slušný opruz, ale dá se s nima existovat...ale je to jako jízda po hraně žiletky :D Diskuze a dilemata bych brala, kdybych o těhotenství uvažovala a ne ve chvíli, když už dítě existuje.

sudylichozrout
22. pro 2020

@nnikkolla Jako jit v 31 letech na potrat jen proto, ze te v ramci hormonalni boure sere partner, tak to je na me trochu silne kafe. Kdyby ti bylo 16, asi bych nerekla nic. Ale jsi dospela, zajistena a to dite uz existuje. Ja nejsem apriori proti potratum, ale vadi mi, kdyz na potrat chodi zenske, kterym se tehotenstvi jen tak nejak nehodi do kramu.

mamikry
22. pro 2020

@nnikkolla Tak hlavne byste to mela konzultovat s partnerem. Treba si to male bude chtit nechat on a bude z nej otec samozivitel. 😉 Neni jich takovych asi moc, ale urcite se vyjimka najde. Ale predstava rodicovstvi nahani trosku strach asi vetsine zen, co cekaji prvni dite. Ja byla vydesena dost, ted bych je nedala za nic na svete.

madbetka
22. pro 2020

Já jsem na začátku (a vlastně tak nějak v průběhu celého) těhotenství nesnášela manžela ve všech třech případech, kdy jsem byla těhotná. Bylo to jak na houpačce, ale bylo to hrozný, vadilo mi na něm snad úplně všechno - on se ale naštěstí nenaštvával, rychle pochopil, že to nedělám schválně.

No, chtěla jsem tím říct, že tohle mi úplně nepřipadá jako důvod pro potrat... Potrat pro mě není řešení nikdy, ale když už, tak to má být řešení úplně poslední a z vážných důvodů.

Strana
z4