icon

Zvažuji interrupci

nnikkolla
21. pro 2020

Ahoj všem.. Jsem těhotná s partnerem, se kterým jsme spolu asi 4 měsíce.. Předtím dlouholetý kamarád.. Když jsem se to dozvěděla, tak sme se o tom spolu bavili a dospěli jsme k rozhodnutí, že když už se stalo, tak se k tomu postavíme čelem.. Jsem v 8tt.. Jenže poslední dobou, mě na něm fakt začlo všechno vadit.. Jak se chová, mluví, háže xichty.. Pořád něco blbě komentuje jak kdyby byl mistr světa, nebo se uráží.. Třeba dneska v noci mě chtěl chytnout za ruku a já sem se zrovna po dlouhý době uvelebila a začla usínat tak sem mu řekla ať mě nechá ležet jak jsem a on se urazil tak, že ráno ani pořádně nepromluvil.. Když jsem se zeptala co je, tak mě řekl, že mám doma ráno strašnou kosu, musí čuchat, že šla kočka srat a já sem na něho furt hnusná.. (Nebydlíme spolu).. A tak je to poslední dobou pořád.. Už jsem o těhotenství řekla ségře.. Teď o Vánocích jsem to chtěla říct i našim, ale místo toho upadám do deprese a zvažuji potrat..vím, že si s tím rozhodnutím musím pohnout, aji že to za mě nikdo nerozhodne.. No, musela sem se asi vykecat a za každý názor budu ráda.. Doufám, že budete mít hezčí svátky než já.. 🙂

Strana
z4
cherie24
23. pro 2020

@nnikkolla v prvním trimestru je to opravdu zápřah na nervy. Človek má strach a pochybnosti, neumí si představit co bude, jaký bude rodič a do toho tělem zmítá doslova hormonální bouře. To je normální úplně ☺ já ma začátku volala několikrát svojí mamce, že to nezvládnu, brečela jsem jí do telefonu a hýkala, že mi nebylo rozumět a neumim si představit, že bych dcerku neměla. Zvládla jsem to všechno i bez chlapa. A můžu říct, trvalo to, ale možná, že máme teď s jejím otcem lepší vztah jako kamarádi než jsme měli jako partneři. Z toho co píšeš vypadá, že on o dítě zájem má, tak prostě počkej a uvidíš jestli tě bude srát i potom až s tebou přestanou cloumat hormony. Třeba budeš příjemně překvapená.

cherie24
23. pro 2020

@nnikkolla a deprese jsem měla taky. Zrovna se mi začínalo dařit, v práci jsem dostala přidáno, titul v kapse, i ve sportu se mi dařilo a vzali mě do závodního týmu, konečně mi došlo, že vymazat partnera ze svého života je to nejlepší řešení, potkala jsem pak i někoho jiného a pak bum 2 čarky na testu. Důvodů proč ne bylo dost, ale některé děti se prostě neptají jestli je zrovna vhodná příležitost 😁

orisek56
23. pro 2020

Promiň, ale to se teda opravdu nechlub tím pádem že ti je 31....Už nejsi žádná mladice na tohle uvažování, ani 16 léta nezajištěna puberťačka, co se týče této otázky teda ne. To máš v budce teda tím pádem dobře vymeteno. Promiň, ale jinak než upřímně neumím.

cherie24
23. pro 2020

@orisek56 ale ne každý je ve 31 letech zajištěný. Nepíše jak to s bydlením má. Jestli platí nájem, jakou má smlouvu, kolik peněz by měla apd. To že má někdo přes 30 nutně neznamená, že má srovnaný život a má vše důležité. Znám i takové, co ve 35 letech žijí na studentském bytě a pomalu nemají na jídlo. A znám jich takových víc.

orisek56
23. pro 2020

@cherie24 ok s tímto argumentem souhlasím. Akorát z jejího příspěvku to teda není jasné, spíše to na me působí, ze ma normalne byt. No nechám se překvapit.

nnikkolla
autor
23. pro 2020

Bydlím v nájmu, sama.. S výplatou vycházím v pohodě, ale když mám nějaký větší výdaj,tak musím chodit na přesčasy.. Jakmile bych šla třeba na neschopenku, tak budu jest tak suchý rohlíky.. Kdybych měla svůj byt a věděla jsem, že děcko sama vklidu uživím, tak bych o tom takhle nepřemýšlela..

cherie24
23. pro 2020

@nnikkolla pak je dobré si pozjišťovat nároky na příspěvky od státu ( příspěvěk na bydlení, na dítě, alimenty na dítě i matku do 2 let). Ale neházela bych hned flintu do žita. Prostě si zkus s chlapem promluvit, že to je teď pro tebe náročné období, jsi ve strsu a hází s tebou hormony, tak ať ti nevrací to, že jsi na něho nepříjemná, ale snaží se ti spíše pomoci. Každá to prožívá jinak. Někoho rozbrečí i plyšák v obchodě, někdo je nepříjemný a vzteklý, jiné nemají žádné změny nálad. Každá jsme jiná. On měl z miminka radost, tak tomu dej šanci. Vztah je hlavně o tom mluvit, mluvit a mluvit. Ne v sobě něco dusit a pak explodovat jako sopka a zasypat partnera vším, čím mě dráždí posledního půl roku.

maaaadlaaaaa
23. pro 2020

@nnikkolla Pokud se chlap k tomu postavil téhle situaci takto a je ti po boku, tak pokud by to nevyšlo a rozešli jste se, tak určitě nenechá své dítě na suchých rohlikach a bude přispívat plus budeš mít nárok na příspěvky. Ale to bych fakt řešila v nejhorším a to co píšeš se dá normálně vyřešit a není to na rozchod natož na interrupci, když to s ním neproberes. Ukaž mu co se děje v tobě a chtěj to samé po něm a uvidíš, že se to pohne.

Strana
z4