icon

Je možné otěhotnět 5 měsíců po porodu? Kojím, MS nebyla

misa147
18. led 2017

Je mozne otehotnet 5 mesicu po porodu pri plnem kojeni a jeste nebyla menstruace?

sapinek
18. led 2017

Ano, je. Známá takto otěhotněla v šestinedělí. Je to menší šance než při "normálním" 🙂 stavu (nekojení, s MS), ale možné to rozhodně je.

astyna
18. led 2017

i během 6nedělí - tchýně takhle počala mého manžela 🙂 kojila asi 12x denně, sex byl jen jednou a bylo to...někdy si ta příroda fakt cestu najde :D

mlynkova85
18. led 2017

@astyna jj znám tchýně má takhle další 2 děti 🙂

misa147
autor
18. led 2017

😩

kucerka17
18. led 2017

kamarádka otěhotněla 7 týden po porodu, takže možné to opravdu je 🙂 má ročního chlapečka a 2m holčičku, kojí stále a to oba 🙂 jen už si dává pozor 🙂

lucinka58
18. led 2017

@misa147 Jojo, jde to 🙂 Kámoška takhle otěhotněla 3 měsíc po porodu a plně kojila a menstruaci nedostala 🙂 Kojení není antikoncepce 🙂 I když u mě bylo - musela jsem odstavit abych znovu otěhotněla 🙂

kstablova
18. led 2017

moje kamarádka otěhotněla hned po šestinedělí s plně kojeným miminkem... ovulace probíhá před menstruací, takže je to dost možné.

verusky
18. led 2017

no jasne... to snad vi kazdy... nektere zeny to tak i chteji, dve deti za sebou, ale zase tam se nemusi zadarit... no holt k Vam miminko chtelo 🙂 bude to zahul, ale da se 🙂 je tady vic mamin... ja mam deti dvakrat po sestnacti mesicich... budes to mit jeste horsi nez ja, ale zase budes driv mit deti na hrani 🙂

verinikki
18. led 2017

Určitě. Kojení není antikoncepce, pouze může prodlužovat dobu, kdy není ještě cyklus v pořádku díky hormonům. Může se stát, že zrovna ten měsíc už dojde k nastolení normálního cyklu a akorát to ještě nevíte - první menstruace se jako průvodní jev dostaví až po první ovulaci a neoplodnění.

verinikki
18. led 2017

@misa147
Jej, teď jsem si všimla toho smutného obličeje...bude to záhul první rok, zvláště pokud nemáte k dispozici rodinu, ale pak se to mnohokrát vrátí zpátky - ten rok rozdílu mezi děckama je cca od roku perfektní - vyhrajou si s malou pomocí sami🙂
Akorát bych se někoho přeptala, co a jak s tím kojením v těhotenství, vyčerpávající je to už samo o sobě - jedno jak druhé.
Každopádně držím palce a přeju hodně sil.

absintka19
18. led 2017

@misa147 jasne ze je mozne. Kojeni neni antikoncepce 🙂 od toho jsou tu napr.kondomy 🙂 toto nepochopim ale drzim vam palce, manzel a svagr jsou od sebe 11mesicu a jejich mama to prezila i pti studiu na VS a praci 🙂

misa147
autor
18. led 2017

No tak dalsi dite by jsme si urcite nenechali tak snad z toho nic nebude

astyna
18. led 2017

Já se ti nedívím. Taky bych to nedala. Nemám na to povahu. Tchýně se z toho málem zbláznila a nevzpomíná na to dobře. Jeden syn byl sunarový (takže složitě namíchat mléko + pokaždé vyvařit lahve + vyvářka plenek), další už kojený, ale zase plačtivý a kolikový jak sviňa. Takže v noci se téměř 4 roky nevyspala a radila mi, ať si děti víc užiju a nespěchám, že z toho nic neměla a spíš si pak užila dceru (7 let po nejstarším synovi). Já to vidím stejně - druhátko budeme mít v téměř 2 letech syna a klidně bych i počkala, kdybych tušila, že to vyjde napoprvé.

misa147
autor
18. led 2017

Tak my uz mame 2 deti a 3 neprichazi v. Uvahu :/ jenze co ted cekat a pak krinejhoesim unterupce? Nebo vzit postinor?

odula
18. led 2017

😖

verusky
18. led 2017

@misa147 postinor se bere do 72 hodin...?? ja bych si ho nechala... chtelo prijit... jednou Ti to vynahradi... moje mama je z deseti deti a ten, ja nevim, sesty, mamince pry vzdycky rikaval- mamenko, ja jsem tak rad, zes nebyla moderni...
ja mam ctyri, jsem na ne sama, z toho nejmensi ma rok... nevyspala jsem se a cekam, kdy to konecne bude dobre, ale rikam si taky, ze to nejhorsi mam uz za sebou...
zvaz, napis si... ja bych neumela vzit zivot, kdyz k tomu neni opravdu nevyhnutelny duvod. ale jsme samozrejme kazda jina 🙂

lenkaluk
18. led 2017

@misa147 mozne to je. A ty mas nejake priznaky? Delala sis test?

misa147
autor
18. led 2017

@lenkaluk ne je to teprve druhy den po nehode uvazovala sem nad postinorem ale skrz kojeni nechci kvuli kojenemu diteti jelikoz me jeste zitra ceka zakrok u zubarky a atb na zuby

verusky
18. led 2017

a tak treba z toho nic nebude...

verusky
18. led 2017

ovsem pro jistotu... zajdi do nemocnice, ja myslim, ze Ti daji nejake antikoncepcni tablety, co muzes i pri kojeni. nebo si tam zavolej 🙂 misto postinoru davaji treba sest tablet.

elca77
19. led 2017

@misa147
Ano bohužel Ano, otěhotněla jsem 3.5 po porodu s plným kojením, ale menstruaci jsem měla.☹

leilunka
19. led 2017

můj brácha je starší jak já o 11 měsíců, myslíš že to nejde? 🙂 Já jsem dukazem že jde 🙂

jaja01k
19. led 2017

Možné to samozřejmě je, ale myslím si, že pravděpodobnost je malá, pokud to byla jen jedna nehoda a jinak si dáváte pozor.

misa147
autor
19. led 2017

@jaja01k to doufam ze je mala 😀