Bolest kostrče /v kříži

nikaak
28. srp 2018

Dobrý večer. Mám takový zvláštní dotaz. Jsem 38tt. Včera mi kleslo bříško a mě začaly zad. Napřed jsem si myslela, že to jsou poslicci jako obvykle.. Ale ráno jsem se vzbudila a nemůžu se skoro hýbat. Mám úplně zablokovány jakoby kříž, kostrc.. Když jdu, tak mi v něj občas lupne. Je možné, že to začalo tím, jak mi klesla děloha?

papaja90
28. srp 2018

@nikaak myslim si ze ano, mela jsem to taky, bolelo me v kříži a vystřelovalo mi to do nohy, ze sem nemohla skoro chodit. Dr mi s tim nepomohl, pak to preslo samo.

merope
1. zář 2018

Mám s bederní páteří problémy docela běžně a trošku se bojím, jak to bude vypadat v těhotenství (zatím jsem teprve 7tt), ale podle toho, co popisuješ, bych se zkusila nacpat k nějakému fyzioterapeutovi nebo na rehabilitaci v těhotenství.

Jinak mě na to pomáhá leh na zádech s pokrčenýma nohama a trošku podsadit pánev (nevím, zda v těhotenství jde - možná podložit polštářkem), tím se to často uvolní. Bohužel na tohle nejvíc ze všeho pomáhá posilování břicha, což v těhotenství dle všeho moc nejde. Tak snad ještě plavání. Prostě břicho se vyklenuje dopředu a když to bederní páteř neudrží, může i vyskočit plotýnka, proto bych to být nenechala.

nikaak
autor
1. zář 2018

@merope mě se to zázračné uvolnilo. Dokonce během dne, vůbec nic jsem s tím nedělala. Už se to dvakrát vrátilo a k večeru zase klid. Asi to mimčo vážně tlačí už dolu :/

merope
1. zář 2018

@nikaak Tak to je super, doporučuji trošku víc si to hlídat (prudší pohyby, rotace, což tedy asi kvůli břichu už ani nejde). Mě když takhle chytly záda a pak se samy uvolnily, tak mi přišlo, že to zablokování je jako křeč všech svalů, ty se pak uvolní, ale pro změnu "nedrží" (jestli to nevysvětluji moc nesrozumitelně) a tak to má sklony vyskakovat náhodně kamkoli.

Jinak ještě mě napadlo, že by mohlo pomoci cvičení na overballu.

Víc budu umět poradit za pár týdnů - jestli bude vše ok a převedou mě z CAR na normální gynekologii, tak hned s doktorkou řeším cvičení a dívala jsem se, že je i nějaké rehabilitační pro těhotné - mě to začíná zlobit už po měsíci, co jenom neposiluji břicho a pořád se válím v posteli nebo sedím, protože po 30 minutách fyzické práce jsem tak unavená, že je mi na omdlení - no a to ty už budeš mít své miminko doma a cvičit budeš moci bez obtíží 🙂.

nikaak
autor
1. zář 2018

@merope já pevné doufám, že po porodu se to zase vrátí. Ono taky dělá možná hodně to, že teď dokážu spát jen na pravé straně. Takže ji i více zatěžují.. No, není to tehu jednoduché a už vůbec ne ke konci :D držím palečky, ať se Ti to vyhne

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru