Vaše zkušenosti s kuchyňskými spotřebiči Klarstein

konik_testuje28.5.2018

Německá kvalita se pozná.

Poznaly a otestovaly ji také ženy, které milují vaření a rády tráví čas v kuchyni přípravou lahůdek pro své blízké. Úpřímně, ne zase tolik času. ☺ Testovaly řadu kuchyňských pomocníků značky Klarstein, které jim s vařením skutečně pomohly.

Multifunkční hrnec Hotpot
Všestranný pomocník na jednoduché a prostorově úsporné vaření. Na výběr nabízí až 23 různých programů, mezi nimiž najdete například rychlé vaření, vaření v páře, opékání či fritování.

Kuchyňský robot Lucia Rossa 2G
Skutečný multitalent! Tento 3-v-1 kuchyňský robot využijete na hnětení, promíchávání nebo šlehání. K tomu je vám k dispozici mixér na rozdrobení i promíchání a nechybí ani mlýnek na maso.

Kuchyňský robot GrandPrix
Díky vysokému výkonu a přehlednému displeji máte přípravu svého pokrmu plně pod kontrolou. Ať už jsou to polévky, těsto, omáčky nebo dušené jídlo.

Zmrzlinovač Schneeflöckchen
Zmrzlinové a různé šťavnaté speciality můžete nyní vyrobit mávnutím ruky! Připravte si doma svou oblíbenou zmrzlinu, milkshake či krém jednoduše a pohodlně.

Multifunkční mixér NutriRocket
Výkonný mixér s tvarem rakety a vysokorychlostními čepelemi, který nabízí rychlou a snadnou přípravu zdravých ovocných i zeleninových nápojů.

Sušička & jogurtovač Yoyoyofruit, 2 v 1
Suroviny na sušení ukládáte bez přidání cukru a přísad, přičemž všechny vitamíny a minerály zůstanou zachovány. Při nízké teplotě napomáhá také při dozrávání jogurtových kultur.

Stolní gril Showmaster
Unikátní zařízení s grilovací plochou rozdělenou na dvě části. Pravá strana je ideální na grilování zeleniny, protože udržuje šťávu a vitamíny. Levá strana obsahuje speciální drážky, které umožňují přebytečnému tuku odtékat dolů, což oceníte při přípravě hamburgerů nebo steaků.

Klarstein Schmelzlette Raclette
Rakletovací gril s přírodním kamenem odolným vůči škrábancům. Snadno a rychle se zahřeje a potraviny na grilování připraví tak nanejvýš šetrně.

Německá značka Klarstein je ztělesněním inovace, nadčasovosti a vysoké kvality výrobků nadizajnovaných a vyvíjených přímo v Berlíně. Klarstein zastřešuje široké portfolio produktů pro moderní domácnost.

Z recenzí je jasné jedno, že vaření s Klarstein šetří čas a díky těmto spotřebičům dosahuje zcela nových rozměrů. Přečtěte si je a přidejte svou zkušenost i vy.

Více se o Klarstein dozvíte na: https://www.klarstein.cz/

Stolní gril KLARSTEIN - testovaní

Byla jsem vybrána mezi několik šťastlivců, co mohli otestovat výrobky německé značky Klarstein. S velkým očekáváním jsem vyhlížela balík, neměla jsem tušení, co zrovna  na otestování zbylo na mě. 


Přišel Stolní gril se skleněným víkem a radost měli všichni. 🙂 Hned první večer se do testování zapojil manžel a připravil k večeři hamburgry z mletého hovězího masa. Byla to mňamka. 


Po večeři zbyl samozřejmě úklid kuchyně na mě a v tomto případě velmi chválím výrobce tohoto grilu. Gril se dá rozebrat, grilovací plochu lze omýt pod vodou , jen jsem dávala pozor, aby nenateklo do oblasti, kde se připojuje kabel. Sklo lze také oddělat a jednoduše umýt a odkapávací miska jen volně stojí pod grilem.  Jen jsem nezjistila, zda by se sklo nebo odkapávací miska mohla být umyta v myčce.  Grilovací plocha má nepřilnavý povrch a lze opravdu lehce vyčistit. 



Grilovací část má rozdělenou na dvě rozdílné poloviny, jedna strana je hladká a je ideální na zeleninu, houby a plody moře, aby se udržela šťáva z grilování. Druhá strana má drážky a umožňuje odtékat přebytečnému tuku odkapat do odkapávací mísy. Na drážkách se nám zdá grilování pomalejší, tak jsme častěji grilovali na hladké části-to víte, hladoví chlapi.



U nás většinou griluje manžel, takže toto byl pro mě nejlepší možný elektrický pomocník.🙂 Manžel se toho chopil i při přípravě hermelínu, ale chystala jsem to já. Našla jsem si zajímavý recept na grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou. 


Hermelín jsme nechali na grilu 7 minut pod přiklopeným sklem a sníženou teplotou na termostatu. A byl uvnitř ideálně rozteklý. 



Pochutnali jsme si opravdu moc a bylo to velmi jednoduché. 


Ve stejnou dobu jsme grilovali steaky z lososa, abychom se najedli všichni. Nakrmit 3 menší chlapíky a jednoho velkého chlapa dá zabrat. 🙂 (ale tentokrát to bylo jen 2 +1)





Marinovaný losos v sojové omáčce.  Recept je z kuchařky Deník Dity P. 2.  Podle mé zkušenosti se na rýžkaté části grilu griluje pomaleji a tak jsem lososa grilovala na té ploché. Hotový byl za cca 15 minut. Zůstal šťavnatý a výborný. 



Jeden ze synů miluje i tu kůži, tu já do pusy nedám, ale hlásil, že takhle dobrá nikdy nebyla. :D 


Z grilu jsme nadšení. Máme zkušenosti s kontaktním grilem jiné značky a je také super, jen čištení teda nemají vůbec dobře vyřešené a to je v mnohem vyšší cenové kategorii, ale tento udělá službu úplně stejnou a úklid mnohem jednodušší. 


#test_klarstein 

#recenze

Smutné doplnění testu Klarstein


Jak je již mnohým z Vás známo, díky MK mi firma Klarstein poskytla možnost testování jednoho z jejich produktů, a to konkrétně kuchyňský robot Lucia Rossa 2G.

Jsem z něho opravdu nadšená, práce s ním je skvělá a spoustu věcí mi v kuchyni usnadnil, hlavně při pečení dortů, které tak krásně obdivujete 😊🙏


Nicméně se stalo něco, co mě velice zklamalo a bohužel nevím jak danou situaci řešit.

Před několika týdny mě kontaktovala paní z firmy Klarstein, jestli bych mohla recenzi zveřejnit i na jiném portále. Řekla jsem, že to nebude problém, nicméně jsem se na ni obrátila s dotazem, je- li na přístoj nějaká záruka, vzhledem k tomu že mi praskla na jedné straně guma na míchací metle. Odpověď jsem dodnes nedostala a guma už praskla i na straně druhé 😐

Když jsem odpověď stále neobdržela, rozhodla jsem se, že napíšu soukromou zprávu i konik_testuje, zda-li by mi mohli pomoci ohledně záruky přístroje nebo poradili na koho se mám obrátit. A bohužel ani v tomto případě jsem odpověď dosud neobdržela.

K nemilosti těchto všech událostí se stala další závada. Jakožto každý jiný den, kdy peču dorty, měla jsem potřebu umýt tu báječnou skleněnou mísu s uchem. Položila jsem mísu do dřezu, pustím vodu a ejhle co se nestalo... Po velmi nelichotivem zvuku jsem zjistila že mísa praskla v mnoha místech. Podotýkám, že přísahám na svou dceru, že mísa mi nikdy neupadla ani jsem s ní netriskla o kuchyňskou linku nebo o dřez!!!

Tímto opravdu prosím o vyjádření, co s tím mám dělat nebo na koho se obrátit.

Děkuji 


#test_klarstein

#konik_testuje

Jak se stal Grandprix součástí naší rodiny, aneb testování s firmou Klarstein

Přiznám se, že ”soutěží” o testování jakýchkoli produktů, která ženám umožňuje internetové fórum Modrý  koník, se spíše neúčastním. Když se ale objevila nabídka produktů firmy Klarstein, úplně mi zaplesalo srdce. Komplexní kuchyňský přístroj, který nahradí spoustu různých spotřebičů a ”bude umět vařit”, jsem si moc přála, ale vzhledem k většinové pořizovací ceně, byl tento kuchyňský robot odsunut do kategorie ”Možná v důchodu”.


Jistě tedy pochopíte moje nadšení, když mi přišla zpráva, že jsem byla vybrána a budu testovat právě kuchyňský robot Grandprix. Když jsem otřela slzy dojetí a radosti, začala jsem hned zjišťovat k přístrojům tohoto tipu podrobnosti a neuvěřitelně jsem se těšila!


Mazlík, jak jsem nového parťáka pojmenovala, dorazil v obrovské krabici, poctivě zabalený a zabezpečený v polystyrenovém boxu.



V balení robota naleznete:


- Základní jednotku, která má velký přehledný displej a ovládací tlačítka. S jejich pomocí nastavujete, teplotu, rychlost otáček, čas a váhu. Mnoho jídel se vaří (šlehá, míchá, seká) v několika fázích, takže v průběhu přípravy pokrmu přenastavujete a upravujete jednotlivé veličiny na základní jednotce.


Dalšími funkcemi, které základna umí jsou hnětení těsta, předehřátí nádoby na 37 stupňů celsia, pulsní sekání a zastavení procesu v jakékoli fázi práce. Základna má v sobě zabudované zapínání a vypínání celého přístroje. Jazyk, kterým přístroj komunikuje, je anglický.



- Nerezovou nádobu (hrnec, mísu), ve které probíhá příprava veškerých pokrmů a zpracování surovin. Ta má vespod velmi ostré nože z nerezové oceli, které se o výrobu čehokoli starají. Na vnitřní straně má vyryté míry (litry), abyste měli přesný přehled o objemu potravin, které zpracováváte.


Její součástí je masivní víko s gumovým těsněním a průhledným víčkem, které je umístěno ve středu velkého víka.  Toto malé víčko je možné, jako jediné, sundat i ve chvíli, kdy robot pracuje a přidat tak další potřebné suroviny.


- Šlehací metlu, košíček pro přídavné vaření, nástavec na míchání rizota a jiných pokrmů z rýže a univerzální stěrku.



- Soustavu parních nádob, které se přidělávají na nádobu určenou pro vaření ve chvíli, kdy chcete připravit cokoli v páře. Lze je použít samostatně, kdy do univerzální nádoby nalijete jen vodu, nebo současně, kdy v nádobě připravujete třeba omáčku, nebo vaříte cokoli jiného. V parních nádobách lze připravovat, maso, ryby, zeleninu, ale i vařit knedlíky, rýži, těstoviny. Možnosti vaší fantazie nejsou limitovány.



Díky těmto komponentům přestáváte být otrokem ve své kuchyni a stáváte se krasojezdkyní.


Ačkoli bych si ráda nechala mínusy tohoto zázraku nakonec, nebo je úplně vynechala, abych mohla pokračovat ve smysluplném hodnocení, musím s nimi začít teď.
Mazlík dorazil jen s německým a anglickým návodem. Na internetu bylo před měsícem možné stáhnout ještě francouzskou, španělskou a italskou verzi. A přesto, že hodně věcí je na robotu intuitivních, je to přeci jen zařízení s elektronikou a tak jsem požádala o pomoc svou učitelku němčiny a společně jsme ho celý přeložily. Byla jsem si pak daleko jistější při používání a pochopila třeba možnosti volby teplot při předehřívání teploty nádoby.


Když jsem dneska mrkla na stránky Klarsteinu, zjistila jsem, že už je k dispozici ke stažení český návod. Pokud se rozhodnete pro pořízení tohoto úžasňáka, český návod si určitě pořiďte, vyplatí se to ve chvíli, kdy Vás nějaká maličkost zaskočí.




Druhým mínusem robotu a asi tím nejzásadnějším je fakt, že k němu není kuchařka.
Pokud chcete plně využívat multifunkční roboty tohoto typu, nelze tak dělat bez speciální kuchařky, která kromě postupů, časových údajů, nastavení rychlostí nožů uvádí spoustu dalších instrukcí a poměrů a tipů, jak si z užívání robota udělat radost a ne starosti.


Bez receptů a praktických rad využijete Grandprix jen jako běžný mixér, nebo šlehač, obohacený o vestavěnou váhu. Klarstein zatím českou kuchařku na trhu nenabízí.

Ovšem i tento problém je řešitelný a kuchařku jsem zakoupila u výrobce jiného univerzálního přístroje. Roboty jsou si velmi podobné a pokud se něco maličko liší, pro kohokoli, kdo pravidelně vaří není problém si případný recept doladit.



Nyní už mi nebránilo nic ponořit se do testování v maximálním nasazení i tempu. Vyzkoušela jsem pomazánky, polévky, omáčky, zmrzlinu, hnětení, knedlíky, vaření vajíček či špenátu, zavařování marmelád, přípravy lahodného frappé.


O pár receptů se s Vámi podělím.


Rybičková pomazánka


Včetně namazání rohlíků trval celý proces max. 6 minut! (Nepočítám vaření vajec a loupání cibule)


Postup výroby byl třífázový. Nejprve jsem 20 vteřin sekala při vyšší rychlosti cibuli a okurky, následně jsem přidala všechny ostatní suroviny a robot je 30 vteřin zpracovával na nižší rychlost noži. V poslední fázi jsem nasadila šlehací metlu, která po 20ti vteřinách dodala pomazánce šmrnc a lehkost. Hotovo!


Pomazánka chutná samozřejmě jako kdykoli jindy, ale je jemnější, nadýchanější a tím pádem se i lépe maže a servíruje.



Ledové frappé


Půl kila ledu, 600 ml mléka, 2 lžíce rozpustné kávy a cukr dle libosti jsem dala do robotu a sekala 25 vteřin při rychlosti 10.

To je celé.



Svíčková omáčka


S přípravou surovin jsem začala v devět a společně s tím, že jsem odpovídala dětem na nejrůznější otázky, dopíjela kávu, poctivě fotila každý ”prd” na lince, tak jsem skončila před desátou a začala zadělávat těsto na knedlíky.


U zadělávání jsem použila funkci předehřívání, která udržuje v hlavní nádobě robotu 37 stupňů celsia, takže těsto pracuje už při samotném hnětení.


Proces přípravy těsta, včetně kvásku trvá cca 3 minuty. Pak jsem vytvarovala dva knedle a nechala je žít vlastním životem. (Jejich samostatný příběh je zachycen na fotografii níže 😀 a velmi připomínaly pohádku ”Hrnečku dost!!!” )


V půl jedenácté jsem měla nasekanou a orestovanou zeleninu, kterou jsem zalila vodou, naplnila jsem maso do varného koše a postavila na mazlíka poprvé i nádobu pro vaření v páře. V jedenáct deset byly knedlíky hotové, nadýchané, vláčné a obrovské. 



V tuto chvíli jsem podle návodu vyndala krůtí maso a bylo na čase začít mixovat omáčku.
A nyní nastává první moment improvizace. Klarstein, na rozdíl od jiných robotů tohoto tipu, vlastní pojistku, která vám při teplotě, vyšší než 60 stupňů, nedovolí zvýšit rychlost nožů z pozice míchací na pozici sekací. Takže sundávám hlavní hrnec ze základny robota a posazuji ho na sáček mražených fazolí a čekám, až se na termostatu sníží teplota pod šedesát 😉 Zároveň zjišťuji, že maso není měkké podle mých představ a tak ho dávám dotáhnout do páry. Knedlíky zatím odpočívají v peřinách. Po zchlazení na 58 stupňů přidávám do omáčky kysanou smetanu, rozmixuju jí a lehce provařím.


V půl jedné máme oběd na stole.




Celkové hodnocení vidí asi takhle.


Asi nikdy jsem nejedla lepší knedlíky, klidně by do nich myslím stačila polovina množství droždí, aby nepřerostly, ale chuť i konzistence jsou luxusní. Ráda se k nim budu vracet a jejich přípravu určitě budu svěřovat Mazlíkovi.


Omáčka je dobrá, skvělé je, že je zahuštěna jen zeleninou a není v ní žádná mouka. Má příjemnou a svěží chuť. Přesto, že jsem jí ladila cukrem i citronovou šťávou, není to prostě svíčková. Je to prostě prima jiná, zeleninová omáčka 😉


Maso mě nepřesvědčilo. To budu nadále dělat ”po staru”, nicméně to neznamená, že jiný masový recept už v Klarsteinu nezkusím. Možná příště prodloužím čas a zmenším množství.


Přidávám seznam surovin na tenhle sobotní oběd, aby bylo patrné, jaké byly ”podmínky na startu”


Knedlík:

150g mléka

20g droždí

1 čajová lžička cukru

320g polohrubé mouky

1 čajová lžička soli

1 vejce

½ nakrájeného rohlíku, nebo housky



Omáčka:

350g mrkve na čtvrtky

150g petržele na čtvrtky

150g celeru na čtvrtky

80g cibule na čtvrtky

80g másla

400g vody

1 kostka drůbežího bujonu

500g kuřecích, já nahrazuji krůtími prsy

4 kusy nového koření

20 kusů celého pepře

2 lístky bobkového listu

250g kysané smetany



Banánová zmrzlina


Na množství pro pětičlennou rodinu jsem ušlehala dvě šlehačky a do nich přidala jedno Salko v tubě a rozmixovala tři banány. Dala pak do misky potravinářskou fólii, do ní nalila směs a rovnou do mrazáku alespoň na 24 hodin.

Pak se nechá zmrzka chvilku povoli a krájí se na jednotlivé porce.


Nejvíc jsem se zamilovala do výroby marmelád, to je prostě pecka!



Marmelády


Za jeden večer jsem připravila marmeládu ze čtyř kilo ovoce. Pominu-li vypeckování meruněk a třešní a očištění jahod. Trval celý proces 2 hodiny! Jedna várka ovoce cca půl hoďky.  Nejprve jsem si připravila všechno ovoce, které se NEKRÁJÍ!,zvážila pomocí vestavěné váhy v robotu a pak už jsem téměř vše nechala na Mazlíkovi.  Opět je to fázová příprava.

V prvním kroku se v průběhu 10 vteřin ovoce rozmixuje s cukrem a šťávou z limetky, či citronu.  V druhé fázi se vaří 15 – 25 minut na 100 stupňů. A HOTOVO! Žádné míchání, prskání, spoustu sladké páry. Rovnou z hlavní nádoby jsem přelila ovocnou směs do skleniček.  Do nádoby jsem dala další ovoce a dvoufázově zpracovala. Po dvou hodinách jsem měla 24 skleniček marmelády, úplně čistou kuchyni, téměř žádné nádobí. Umyla jsem hlavní nádobu robotu a šla spát.


Za měsíc jsem jich vyrobila už 50 sklenic 😉


Recepty na marmelády:


- Meruňková: 1 kg vypeckovaných meruněk bez pecek, 500g želírovacího cukru, šťáva z jedné limetky, lžička másla
- Ovocná: 1 kg ovoce (meruňky, jahody, nektarinky, jablka, hroznové víno a další dle fantazie), 500g želírovacího cukru, šťáva z jedné limetky, lžička másla
- Třešňová: 1 kg vypeckovaných třešní, 500g želírovacího cukru, šťáva z jednoho citronu

- Jahodová: 1kg očištěných jahod, 500g želírovacího cukru, šťáva z jedné limetky, zrníčka z jednoho vanilkového lusku.

(První tři marmelády jsem vařila 25 minut, jahodovou 15 minut).



Nyní bych ráda napsala v pár bodech největší klady a pár mínusů tohoto přístroje:


Plusy:

  • Robot je z velmi kvalitních materiálů. Kov i plast jsou pevné a je patrné, že se nebudou lámat a opotřebovávat po pěti použitích.
  • Provedení robota je robustní a velmi dobře se s ním manipuluje. Komponenty do sebe zapadnou, jak mají. Nic není nutné dělat silou, všechno je přesné. Prostě ”Německá kvalita”
  • Design celého produktu je velmi moderní a bílo – chromové provedení bude pasovat do každé kuchyně
  • RYCHLOST většiny procesů, které robot provádí je prostě ”TOP STROP” kvůli tomuhle bodu budu robota doporučovat úplně všem.
  • Velmi dobře se čistí a udržuje, nemá zbytečné záhyby atd.
  • Jídlo se v něm nepřipaluje.


Mínusy:

  • Chyběl český návod
  • Nemožnost sehnání české kuchařky
  • Stěrka u robota je poměrně tuhá a nelze s ní dobře vyndat jídlo z nádoby. Doporučuji použít měkčí, silikonovou stěrku.
  • Klarstein má zabudovanou pojistku, která zabezpečí, že pokud má jídlo v nádobě víc, než 60 stupňů celsia, nelze spusti funkci mixování, či sekání, což přináší sice dostatek bezpečnosti proti případnému opaření při extrémně neopatrné manipulaci, ale také nemožnost dokončit přípravu omáček, či polévek v rychlém čase, který je právě devízou tohoto přístroje.
  • U hnětení hutnějších těst se hodně ohřívá základna
  • Nemožnost dokoupit další nádobu, případně i druhé nože

Robot má silný motor o výkonu 500W, takže zvládne pracovat dlouho a nepřehřívá se. Jediné, co mu dává zabrat trochu víc a proto bych nedělala třeba pět dávek najednou je hnětení, po něm je základna vždy horká. Ale jednu dávku zvládne bez problému.

V průběhu jednoho odpoledne jsem stihla udělat cuketovou polévku, bleskové těsto na palačinky, které byly opravdu vláčné, uvařit do nich špenát a zadělat na housky. A to celé tak, aniž bych použila polovinu svého nádobí, měla hodinu puštěné všechny plotýnky a nepořádek v půlce kuchyně.



Velmi bych ocenila možnost dokoupení další nádoby. V případě, že chystáte víc věcí třeba na jeden oběd, je nutné neustále hlavní nádobu umývat, abyste ji mohli používat dál.


Celkově hodnotím Robot Klarstein Grandprix 98 body z možných 100! Jsem nesmírně vděčná, že jsem tento produkt mohla vyzkoušet a zařadit ho mezi své kuchyňské TOP oblíbence. Pro velkou rodinu je tohle pomocník k nezaplacení. Velmi rychle se ho naučili ovládat i moji desetiletí synové a dělá nám radost všem.

Každému, pro koho je vaření vášeň a věnuje se mu často a s nadšením bych ho rozhodně doporučila. Jídlo z něj bude vždy chutnat tak, jak jste zvyklí, ale bude daleko rychleji hotové a jemnějších strukturách a nadýchanějších konzistencích.


Ještě jednou bych ráda poděkovala Koníkovi za příležitost, stát se jednoznačnou fanynkou produktů Klarstein!


Tohle je opravdu můj splněný sen!


#test_klarstein

#recenze

Testování multifunkčního hrnce

Dostala jsem možnost otestovat multifunkční hrnec Hotpot od firmy Klarstein. Byla jsem velice nadšená, jelikož jsem s ním dřív neměla žádnou zkušenost a můžu říct, že moje nadšení nevyprchalo ani po tak skvělém testování.  Hrnec, na to kolik má funkcí, je finančně dostupný. Dá se pořídit okolo třech tisíc korun, což si myslím, že je skvělá cena na to kolik toho zvládne.



Hrnec mám doma už několik týdnů, ale i přes to se s ním pořád seznamuji. Má celkem 23 funkcí plus samočištění. Můžete v něm vařit polévku, péct, fritovat nebo Vám může posloužit jako bezvadný rýžovar. Pár funkcí jsem ještě nestačila ani vyzkoušet a to v něm vařím téměř denně. Má opravdu rozmanité možnosti. Jeho součástí je jeden hrnec na vaření, naběračka, vařečka, nádoba na vaření v páře a odměrka. Pokud plánujete dovolenou v kempu, kde si chcete vařit a budete mít přístup k elektřině, je tohle opravdu skvělý pomocník. Hodí se i do kuchyní, kde nemáte prostor třeba na troubu. Kdo neholduje mikrovlným troubám, může v hrnci jídlo ohřívat. Je to prostě pomocník pro každého.


Ráda bych Vám představila pár funkcí podrobněji. Začneme polévkou, u nás oblíbenou brokolicovou.


Brokolici a brambory si očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci zapneme program "osmahnout". Na másle osmahneme cibuli. Poté přidáme brokolici a brambory. Zalijeme vodou nebo vývarem, přepneme na program "polévka" a vaříme do měkka. Když je zelenina uvařená, vše rozmixujeme a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme a já přidávám i česnek. Vše ještě chvilku povaříme. Polévku můžeme podávat s krutony. Program "polévka" je přednastavený na 1 hodinu. Pokud bude polévka udělaná dřív, což bude, hrnec jednoduše vypneme. Samozřejmě se dá čas i různě korigovat.


Dalším skvělým programem je "pečení". Výhodou tohoto programu je, že maso, které pečeme se nejdříve osmahne a pak se pomalu začne péct. Já při tomhle programu pekla vepřovou panenku což je pro ni naprosto ideální, jelikož se maso zatáhne a bude šťavnaté.


Maso se koření až těsně před přípravou aby nepustilo šťávu. Do hrnce dáme olej a zapneme program "pečení". Přidáme maso a zprudka osmahneme. Poté přilijeme trochu vody, ale opravdu jen na podlití. Bude se rychle vypařovat, takže je potřeba lít častěji. Pokud bude vody moc, bude se maso dusit a ne péct. Hrnec zavřeme a necháme péct. Stačí cca 15 minut. Můžeme podávat s různými omáčkami jako je pepřová, švestková nebo sýrová.


Při tomhle programu můžeme například udělat i americké brambory  k masu naloženém v medu.



Program "dušení".


Tak tady jsem si vyhrála s kuřecím prsem plněným špenátem. Používám mražený, listový. Samozřejmě může být i čerstvý což je obrovská výhoda, ale v tom našem mini městečku jsem ráda i za ten mražený. Špenát osolíme, opepříme a přidáme česnek. Prsa očistíme a uděláme z nich kapsu. Kdo chce, může z masa udělat plátek, rozklepat a směs do něj zabalit jako ptáčka. Maso naplníme špenátem, připíchneme párátkem a osolíme. Na hrnci zapneme program 'osmahnout". Přidáme máslo a maso zlehka opečeme aby se zatáhlo. Pridáme vodu a přepneme na program "dušení". Hrnec zavřeme. Jak je maso hotové, vyjmeme jej. Výpek zaprášíme moukou a necháme povařit. Podáváme s rýží, kterou můžeme uvařit právě v tomto hrnci. Z tohoto programu jsem opravdu nadšená. X let jsem používala sáčkovou, která všude prskala, kapala, nakonec byla stejně buď nedovařená nebo rozvařená. Nedávno jsem začala používat normální rýži. Ale taky to nebylo ono. I když jsem měla správný poměr, vždycky mi buď voda zbyla nebo jsem musela dolívat. Rýže pro mě byla prostě noční můra. Bála jsem se ji dělat i v hrnci, ale zkusila jsem to. Nasypala jsem dva hrnky rýže, přidala 4 hrnky vody a zapla program "rýže".


Teď nastal problém... Žádný čas, nic. Jen kolečko co litalo furt do kola. "Vaří se to nebo ne?" Toť otázka. No nic, zavřu to a půjdu něco dělat. Po pár minutách jsem si vzpomněla, že vařím rýži. Otevřu a rýže hotová. "Cože? Za takovou chvilku?? Voda nikde, nic připálené? Rýže tak akorát." Za tenhle program dávám opravdu zasloužený palec nahoru!



Dále tu máme program "rychlé vaření". No kdo by nechtěl vařit rychle? Představte si, že jste na výše zmiňované dovolené a tam prostě není čas na dlouhé vaření. Maso se v teple zkazí, koupíme plechovky. A co skvělého se dá udělat z plechovky? Přece mexické fazole.


Zapneme program "osmahnout" a přidáme olej a cibuli. Přepneme na program "rychlé vaření" a přidáme fazole, kečup, česnek, sůl, pepř, lehce červené pálivé papriky a promícháme. Na zjemnění dávám plnotučné mléko nebo trochu smetany. Nevím jestli to někdo dává, ale mě to s tím chutná víc. Výhoda plechovky je, že nemusíte fazole den předem namáčet. To na dovolené vlastně asi ani nejde.



Budeme na něj potřebovat
850g pšeničné mouky
40g oleje
30g cukru
10g soli
6g sušeného droždí
500ml vody.
Tento recept jsem použila přímo z příručky u hrnce. Vše smícháme v míse a těsto přendáme do hrnce. Zapneme program "chléb" a nastavíme na 3 hodiny. Hodinu před koncem chléb otočíme. A to je vše. Jednoduché co? A je naprosto výborný!
Program "těstoviny". Tady asi recept přikládat nemusím. Ty zvládne i naprostý amatér. Hrnec je skvěle zvládnul a nemám nejmenší výtku.


Nyní se od věčné chvály přesuneme na menší kritiku. Jelikož je to testování a ne čistě reklama, nemůžu si to odpustit.


Program "koláč"


Musím říct, tady už je to trošku horší. Recept jsem měla přímo z příručky. Přišlo mi to jako recept na korpus, který je pojmenovaný jako koláč. Když se těsto peklo, vypadalo to velice nadějně. Buchta byla krásně nadýchaná, ale po vychladnutí z ní zbyla pouze placka. Jediné plus, které k tomu dávám je, že se krásně vyklopila díky nepřilnavému povrchu. Příště zkusím můj osvědčený recept a věřím, že negativní recenzi změním.
Na závěr jsem si nechala program "fritování".


Na to jsem se těšila ze všeho nejvíc, jelikož jsem si chtěla fritovací hrnec pořídit. Jsem přesně ta, která miluje vymáchané hranolky a řízek v oleji. Bohužel, tady nastalo velké zklamání. Kdyby hrnec zvládnul o pár stupňů víc, byl by to skvělý friťák... Ale... Zvládne pouze 160°C což je na řízek i hranolky málo. Když jsem je dělala poprvé, byla jsem nadšená, protože jsem po 3 letech dělala hranolky jinak než v troubě. Ale přítel mi nadšení hned zkazil, jelikož mu nechutnaly. Podle mě nebyly špatné, vysušené ani nasáklé olejem. Ale nebyly to ty hospodské zlatavé hranolky. Před pár dny jsem na stejný způsob dělala řízek. Ani tady jsem doma neuspěla a po dvou řízkách jsem začala rozpalovat pánev. Řízek se dělal v hrnci celých 27 minut. Strouhanka na místech spálená, maso syrové a olej totálně přepálený. Škoda toho, ale určitě nebudu házet flintu do žita kvůli jednomu programu. Navíc mě to i trochu chrání před nezdravým stravováním, jelikož bych si musela dělat hranolky denně.



Takže závěr je jasný.


Tohle můžu hodnotit jako moje nejlepší testování v životě. S hrncem jsem naprosto spokojená. Rozhodně ho doporučuji každému, kdo jen trochu váhá nad koupí. Určitě to není špatná investice a věřím, že s ním budete spokojeni i vy. Ještě jednou moc děkuji firmě Klarstein za takhle povedenou akci a skvělý výrobek kterému rozhodně dávám 10 hvězdiček!


#test_klarstein #recenze

Recenze na NutriRocket od firmy Klarstein

Léto je tady. Stromy a záhony se plní ovocem a zeleninou. Ideální doba pro testování smoothiemakeru NutriRocekt od firmy Klarstein. 

   


Co to ten NutriRocket vlastně je? Jedná se o stolní mixér vhodný pro přípravu smoothie nápojů. Kromě toho jsem přístroj využila pro přípravu dětských příkrmů, ovocných přesnídávek, zmrzlin a nanuků. Posloužil k výrobě rostlinných mlék, ořechových másel, pomazánek, pesta nebo k přípravě raw zákusků a cukroví. Poradíl si i s ledem a proto jsem ho během horkých dní ráda využívala k přípravě ovocné ledové tříště.


Po vybalení jsem zjistila, že obsahem balíku je samotný mixér s výkonem 700 W, dvě násady s břity - jedna s křížovými břity, jedna s plochými. Podle výrobce je křížová násada ideální pro sekání, mixování smoothie nebo pro přípravu polévek a kojenecké výživy. Nástavec s plochými břity je vhodný na mletí a šlehání, například namletí kávy, ořechů či vyšlehání smetany. Smetanu jsem v přístroji zkoušela vyšlehat a bohužel se mi to nepodařilo. Dále jsou součástí dvě menší nádoby o objemu 600 ml, jedna větší nádoba o objemu 1000 ml, dvě víčka a dva závity s uchem. Já bych využila i nádobu mnohem menší než je malá v balení, protože i malá nádoba je příliš velká pro mixování jedné porce kojeneckého příkrmu. Co mě v balení chybělo, byl český návod k obsluze. Ke dnešnímu dni je cena přístoje na stránkách výrobce 1249,- Kč. Přístroj je v tuto chvíli zlevněn z původní ceny 1929,- Kč.


S testováním přístroje jsem začala okamžitě. Ovládání je velice jednoduché. Pro výrobu smoothie stačí nádobu naplnit oblíbeným ovocem a zeleninou, zalít tekutinou a zašroubovat nástavcem s břity. Nádobu zatlačíme a pootočíme v mixéru, který v tu chvíli začne dělat svou práci. Čím déle mixujeme, tím je výsledek hladší. Obvykle stačí několik sekund, aby smoothie bylo jemné a bez kousků. Pak už jen čepele vyměníme za závit s uchem a můžeme smoothie vypít rovnou z nádoby a není třeba špinit další sklenici. Případně nádobu zašroubujeme víčkem a nápoj si vezmeme s sebou na cesty.


Jako hlavní součást testování jsem se rozhodla přístroj porovnat s podobným přístrojem jiné značky a to s NutriBulletem Pro 900 od Delimano.


NutriBullet má 900 W, jeho cena na stránkách výrobce je v současné době 4299,- Kč. Lze jej pořídit i ve variantě 600 W nebo 1700 W. Oba přístroje jsou na pohled totožné. Dokonce na sebe jednotlivé komponenty pasují. Nutribullet má vzhledem k vyššímu výkonu pouze jednu křížovou čepel. Ve verzi 600 W je součástí balení i plochá čepel.


Přístroje jsem porovnala při výrobě arašídového másla. Celková doba mixování byla 1 minutu a 15 sekund. Každých 15 sekund jsem přístroj zastavila, setřela hmotu z čepelí a stěn nádoby a porovnala výsledek.


Na konci bylo máslo z Nutribulletu o něco hladší. NutriRocket od Klarstein by potřeboval ke stejnému výsledku pár sekund navíc. Ale vzhledem k tomu, že má přístroj o 200 W méně, je výsledek prakticky srovantelný. Zejména pokud vezmu v úvahu, že Nutribullet je téměř o tři tisíce korun dražší. Nutribullet je na rozdíl od NutriRocketu o něco hlasitější.


Přístroj NutriRocket od firmy Klarstein předčil moje očekávání. Kromě vyšlehání šlehačky si poradil se vším, do čeho jsem se pustila. Mohu ho doporučit každému, kdo si rád pochutná na zdravých pokrmech a nápojích. Využití určitě bude mít i pro milovníky klasické kuchyně. Mletí ořechů a máku na koláče je s tímto pomocníkem otázkou několika vteřin.


Já tímto děkuji firmě Klarstein a Modrému koníkovi za příležitost otestovat tento přístroj a seznámit se s pro mě doposud neznámou značkou. Doufám, že NutriRocket nebude poslední pomocník od této firmy. Pečlivě sleduji recenze ostatních testujících a už vím, jaké kuchyňské spotřebiče této značky zaujmou místo v mojí kuchyni.


#test_klarstein  #recenze

Smutné doplnění testu Klarstein


Jak je již mnohým z Vás známo, díky MK mi firma Klarstein poskytla možnost testování jednoho z jejich produktů, a to konkrétně kuchyňský robot Lucia Rossa 2G.

Jsem z něho opravdu nadšená, práce s ním je skvělá a spoustu věcí mi v kuchyni usnadnil, hlavně při pečení dortů, které tak krásně obdivujete 😊🙏


Nicméně se stalo něco, co mě velice zklamalo a bohužel nevím jak danou situaci řešit.

Před několika týdny mě kontaktovala paní z firmy Klarstein, jestli bych mohla recenzi zveřejnit i na jiném portále. Řekla jsem, že to nebude problém, nicméně jsem se na ni obrátila s dotazem, je- li na přístoj nějaká záruka, vzhledem k tomu že mi praskla na jedné straně guma na míchací metle. Odpověď jsem dodnes nedostala a guma už praskla i na straně druhé 😐

Když jsem odpověď stále neobdržela, rozhodla jsem se, že napíšu soukromou zprávu i konik_testuje, zda-li by mi mohli pomoci ohledně záruky přístroje nebo poradili na koho se mám obrátit. A bohužel ani v tomto případě jsem odpověď dosud neobdržela.

K nemilosti těchto všech událostí se stala další závada. Jakožto každý jiný den, kdy peču dorty, měla jsem potřebu umýt tu báječnou skleněnou mísu s uchem. Položila jsem mísu do dřezu, pustím vodu a ejhle co se nestalo... Po velmi nelichotivem zvuku jsem zjistila že mísa praskla v mnoha místech. Podotýkám, že přísahám na svou dceru, že mísa mi nikdy neupadla ani jsem s ní netriskla o kuchyňskou linku nebo o dřez!!!

Tímto opravdu prosím o vyjádření, co s tím mám dělat nebo na koho se obrátit.

Děkuji 


#test_klarstein

#konik_testuje

Recenze na YOYOYOFRUIT, 2 V 1 SUŠIČKA & JOGURTOVAČ, testování s firmou KLARSTEIN

Když jsem na Koňovi zahlédla možnost vyzkoušet výrobky od firmy Klarstein, nejdříve jsem zaváhala jestli se mám vůbec zapojit. Zájem bude určitě velký. No ale přeci mi to nedalo a já se přihlásila. Vyhlížela jsem, kdy budou výsledky a stále nic...Byl den odjezdu do Krkonoš a já jsem vzdala čekání na uveřejnění zprávy o vybranách maminkách...stejně bych mezi nimi nebyla. 


V neděli, když jsme dorazili z horské boudy a dala jsem uspat děti. Poté jsem zapla internet, trochu to trvá než se vše načte. Vyhledala jsem Koně a měla tam zprávu. Rozklikla jsem ikonku s obálkou a najednou se mi nejspíše zastavil dech, zatemnilo před očima a po hodně dlouhé chvíly jsem přišla k sobě. Já tomu nevěřila, že jsem byla vybrána. Ale bylo to tak!budu mít možnost vyzkoušet jeden výrobek od firmy Klarstein. Rychla jsem odepsala na přiloženou zprávu páč už bylo takhle pozdě..když se mělo už od pondělí testovat...A zrovna byla půlnoc. 


V pondělí zpráva o odeslání balíčku, fakt rychlost. A už v úterý jsem očekavála kurýra. Do poslední chvíle jsem netušila co dorazí, takže napnutá jak struna. Sledovala jsem koně co už mají jiné maminky. Balík šel přes společnost In time. S touto společností mám hodně špatné zkušenosti a i tentokrát služba nezklama. Jak já se bála o svůj balík ale naštěstí dorazil v pořádku....



Balík byl velmi dobře zabalen. Takže tu smršť v autě přežil. Nedočkavě jsem popadla svůj balík a při rozbalování jsem měla vánoce. Dorazila mi od Klaresteinu YOYOYOFRUIT, 2 V 1 SUŠIČKA & JOGURTOVAČ.


Popadla jsem návod a bohužel nebyl v češtině... No ale to mi nevadilo...něco jsem přeložila a další informace jsem si našla na internetu. 


Sušička se skládá ze 2x5 pater s variabilním ukládáním na sebe, obsahuje 10 plastových vložek. Má nastavitelný program teploty a času. Teplotní rozsah 40-70 ° C v krocích po 5 ° C. Časovač: 1-48 hodin. Příkon 550W.  Odnimatelné části lze mýt v myčce. Hlučnost velmi nízká, připomínalo mi to šumění moře. Intuitivní dotykový LCD panel.



A co mě lákalo bylo vyzkoušet jogurty..Objednala jsem jogurtové kultury, sehnala jsem domácí mléko  a šlo se na věc..



Jogurty si zamilovala celá rodina a už jiné nechceme. Dělám z kravského mléka ale i z kozího. 


Mléko zahřeji na 80°C a po zahřítí zchladit na 45°C až 49°C. Poté do mléka zamíchat kulturu dle návodu. Nalít do skleníček,zavřít a naskládat do sušičky.  V sušičce jsem nechala zrát při 45°C alespoň 10 hodin. Pak ještě 12 hodin v chladu. 



Zkoušela jsem i vegetu a až doroste mrkev na zarádce, tak se do vegety pustím ve velkém. 




A sušení bylinek. Ráda si míchám domací čaje.



PLUSY: 

  • dostatek variabilního místa
  • kvalitní materiál
  • možnost si zvolit čas a teplotu
  • po uběhnutí zvolené doby se proces sušení zastaví a pak už jen musíte přístroj vypnout a vytáhnout ze zásuvky
  • není hlučný

MÍNUSY: 

  • chyběl český návod
  • časovač: chyběla mi možnost zvolit třeba jen 15 minut, musela jsem dát celou hodinu
  • bylo by fajn tlačítko pauza
  • mohl by se automaticky vypnout sám

K sušičce by se mi hodila i mřížka (vložka) s menšími oky. Na sušení drobných surovin. Vyřešila jsem tenkou látkou. Dotykový panel mě občas nechtěl poslouchat ale to bylo spíše v rukách. Manžela poslouchal na slovo 🙂  Sušičku hodnotím kladně, skvělý pomocník do kuchyně.  Za krátký čás usuším ovoce, bylinky, zeleninu a nebo vyrobím báječné domácí jogurty.


Děkuji Modrému Koníkovi a firmě Klarstein za možnost otestovat sušičku a seznámit se s touto značkou.. a vyzkoušet si sušení v jiných rozměrech. 


#test_klarstein
#recenze

Grilovací sezóna s rakletovacím grilem KLARSTEIN

Tak a je to tady...


Byla jsem vybrána se svou rodinou a přáteli na testování rakletovacího grilu Klarstein. Záměrně píši s rodinou a přáteli,jelikož nejsme doma snad nikdy sami a kdo by byl lepším testovácím koněm pro tento produkt než já s celou partou 🙂 

Začněme od začátku...


Přijel kurýr s balíkem těžkým jako by tam byl kámen. A on tam byl. Nádherný leštěný přírodní kámen a 8 teflonových lopatek. Konstrukce z oceli a nastavitelný termostat bylo první na co jsme koukali. Gril nebylo těžké složit a už jsme se mohli začít těšit na první "tepelné voňavé" seznámení. 

Těšili jsme se..ale asi moc. Počasí u nás na horách nám nepřálo a začlo několik dní pršet. Nechtěla jsem tohoto krasavce "dusit" doma na lince v kuchyni a přijít o tu pohodu na zahradě..kdo ví a zná,tak rozumí 🙂 a dočkali jsme se. 

Vybavili jsme se a první přátelé dorazili. Gril jsem nechala vypéct a desku rozpálit. Připravili jsme si vepřové a kuřecí maso,klobásky,žampiony,lilek,cherry rajčátka,hermelín a rakletovací sýr gouda. Maso jsem nakrájela na tenčí plátky a medailonky. Maso nenakládám. Dávám pouze sůl a čerstvý mletý pepř a do skleničky bokem olivový olej s domácím silným česnekem a bylinkami. 

Na rozpálený kámen jsem pokládala plátky masa. Ihned se začaly přichytávat,takže se musel povrch potřít jemně olejem. Do lopatek jsem skládala rajčátka,žampiony a lilek. Během chvíle začalo teplo se zeleninou pracovat. Masíčko syčelo a nádherně vonělo. Lopatky perfektně drží výpek a šťávu což o kameni říci nemohu. Drážka v něm nebyla schopna výpek pojmout. Začal nám přetékat. Avšak co bychom to byli za labužníky,kdybychom si neporadili a nechali ho vylít. Namáčeli jsme si do krajů bagetky 🙂 pak přišla chvíle na sýry. Perfektně velikostně do lopatek pasovaly. Netekly a nádherně gouda zhnědla a hermelín se nafoukl. Za mě a partu hlásím,že první sezení prošlo na "jedna méně" - za drážku 🙂 

Čistění 


Velká věc. Kámen jsem nechala vychladnout. Sundala jsem jej a seškrabala špachtlí na grily a aspoň vyzkoušela,že je kámen opravdu nepoškrábatelný. Samozřejmě přichycené a černé na kameni bylo dost. Z toho nejhoršího jsem se dostala a pak přišlo na řadu odmočení a umývání vodou. Což šlo pak jedna báseň. Bylo uklizeno a přichystáno na další gril večer. 

Pro velký úspěch u přátel se večery opakovaly. 

Kamarádi si nosili svá oblíbená jídla. Někdo hovězí,někdo grilovací klobásky a někdo radši zeleninu a sýry. Uspěch sklidila česneková cuketka stejně jako plněné žampiony vejci slaninkou nebo plněné brambory smetanou a bylinkami. Ano,i tohle gril na lopatkách jako přilohu zvládl. Což velice doporučujeme 🙂 děti ocenily opékané brambory a párečky,dospělí raději pikantní klobásy a steaky. Z čehož jsem měla strach,ale nebylo z čeho. Raklet zvládne jak tenký medailonek tak vyšší steak na finální medium. 

Díky lopatkám z obou stran si může gril obsluhovat každý u stolu sám a vlastně si skládat a plnit jídlem dle sebe. Bez ohledu na druhé. Ale u nás má raklet své čestné místo a svůj vlastní stůl 🙂 Zatím jsem pánem pro něj já. Maso je má slabost,radost a považuji jeho přípravu za umění. Stejná radost jako hostit přátelé. To je u nás samozřejmostí.

A těmito záverečnými fotkami bych ráda poděkovala společnosti a firmě KLARSTEIN za možnost chvilkové spolupráce,vnesení důvěry a zájmu pro obě strany. A to je spokojenost a radost z dobře odvedené práce. Pro vás je to recenze na dobře odvedenou práci na produktu a pro mne pohled na moje zlaté přátele a rodinu,která na chvíli při servírování přestane mluvit a se zájmem vychutnává,hodnotí a tiše debatuje o tom,jak to bylo dneska fajn 🙂 

Je středa 4.července 23:09 a já teď douklízela kuchyň a nádobí a čekám,až mi kámen z grilu vychladne.. 🙂 připravím ho totiž zase na zítra. 


Grilovací sezóně  a firmě Klarstein ZDAR!


#recenze

#test_klarstein