Mise 2017: výběr kočárku 😉
Hezké ráno, rada bych se v záplavě diskuzi na podobné téma informovala na vaše tipy a názory, protože se nemůžeme rozhodnout;)
Holcicka se narodí na začátku zari, takze ideální variantou by byla trochu větší hluboka korba, ale protože mame problematické bydlení, kde kočárek budu muset svazet po velmi prikrych schodech do sklepa, ocenila bych aby nevážil 16 kilo bez zátěže;)
Když bude navíc dobre skladny - je to bonus!;)
Bydlíme v Praze, ale milujeme Krkonoše a rádi bychom tam ještě na podzim (treba i na odpoledne;) parkrat vyrazili - takze trochu bytelnejsi kolečka jsou skoro nutnost.
S manželem jsme oba poměrně menšího vzrůstu, takze polohovatelné madlo (ideálně ne jenom nahoru a dolu) bych ocenila.
Hodně požadavku? Ja vim;)
Jenže je to naše první dítě a rada bych byla v situaci, kdy nemusím hned po porodu řešit výměnu kočárku.
Zatím mi nejvíc vyhovoval Mutsy Evo city nomad (až na kolečka!;) a poměrně malou korbu a Bugaboo buffalo - tady zase trochu řešíme cenu a řešení sportovní sedačky, která se mi zda trochu ehm...fórová;)
Jaký kočárek ( při podobných parametrech, vyhovoval vám?)
Budu moc rada za vaše cenné názory i podněty;)
Děkujeme
@maggys no já bych do něj nešla, po 3letech kocarkovani a 7 vyzkousenych kocarcich vim ze u nich platí cena=kvalita a hlavně ovladatelnost. Já mám kočárek z bazarku místo 23 me stal 15 tis a super a hlavně do sportaku se mi malý vejde i ted ve 3 letech. Ono to je totiž ve vysledku úplně jedno jestli ted dáš za kočár 10 tis, v roce dítěte pochopis ze už ten krám nechces ze se ti tam dítě za 2-3m stejně nevleze a tak si koupis další sportak typu Valco nebo Britax za 5-7tis a pak ve dvou a pul si reknes ze už to chce jen golfky a utratis další 3 za golfky. Nebo je ještě varianta ze po nákupu Valca se ti nezlomi do 4m konstrukce anebo ti nedojde ze stále potřebuje s něco do terénu. Takže já říkám shledni si diskuze o super sportacich podle toho jak velký terén budeš jezdit. Vyber spor tak, na bazarku dokup korbicku a to je nejidealnejsi varianta. Ty golfky te pak stejně čekají 🙂 ale usetris si to shánění terénního a hlavního sportaku po roce ježdění s trojkombinaci
@eliskaxox no já jsem zase četla že ty součásti jsou vyrobené normalne v Americe tam to je mimochodem nejprodávanější kočár a ze se jen inspirují Polskem takze se muze zdát ze je vyrobeny v Polsku,ale neni.. ja ho teda naživo jeste nevidela,jen mi prislo ze je nízký tak uvidime no
@leniiid no nevím jestli v Americe, kde v 90% případů úplně ignorují korbicky je nejpopulárnější zrovna takový Moon :/ tomu se mi fakt nechce věřit. Joo takový Baby Jogger - americka značka, up baby vista, bogaboo, mountain buggy apod to jo ale Moon. To musím zase zkouknout nějaký novy blogy, evidentně jsem ted pul roku zahalela
@leniiid tak zas mám chvilku, je to značka registrovaná v Anglii ale kočárek se montuje v Polsku z polských dílu, když se podivas na některé modely od Takka, Camarela, Maked Lucky a podivas se na kočárek Venici tak určitě najdeš společné znaky od systému upínání korby na konstrukci az po tvar sportaku nebo autosedacku. Myslím ze i ve fóru o tomto kočárku to snad nějaký dovozce jedné paní potvrdil. Je to to same jako kočárky Anex, které jsou " Švýcarské " :D
@mku baby jogger horší oproti britaxu? Tak to jste prvni , která to říká. Pokud pomineme ten finanční fakt, ze jste se dostala od PC za novy 20tis za trojkombinaci na 12tis za trojkombinaci. Tak jste se dostala třeba pokud vezmeme sportak, od použitelného do 3let k pouzitelnemu do roka a pul.
Mě teda dost překvapilo,že je jen minimum kočárků, které mají brzdu (myslim tu ruční ). Nedokážu si představit jak bez brzdy jít třeba na brusle nebo běhat.
@thez Já zase měla hrůzu z toho, že sebou fláknu a kočárek mi ujede a mimčo se vyklopí (chodíme bruslit na cyklostezku podél řeky a sráz k ní je místy docela prudký, takže představa, jak se miminko v kočárku řítí dolů nic moc). Takže jsem hledala kočárek, který se sám zastaví...a to je teprve problém...ale podařilo se. Ruční brzdu při bruslení nepoužívám, ale vím, že když kočárek pustím, tak se sám zabrzdí a prcek bude v pořádku.
Co byste poradili mně? 😅 Bydlím na vesnici, takže potřebuju kočárek i do terénu. Nemám řidičák, takže sama do auta kočárek cpát nebudu, ani tak moc auto nevyužíváme, dětský doktor bude ve vedlejší vesnici 5 minut autobusem.
@lenaback Ten Neonato fakt tezkej neni,konstrukce ma jen 8 kg. Jsem taky prcek,takze vim,o cem mluvim. Oproti treba oblibenemu Bugaboo je faakt lehouckej 😉
Kosik ma mensi,ale to pak zalezi,jestli s tim budes delat velke nakupy,nebo co v nem chces vozit. Velka vyhoda je,ze je ten kos uzavrenej,takze ti nic nevypadne,nenaprsi ti na veci...
Máte někdo odzkoušený Venicci? Jak je na tom prakticky? Vzhledove se mi moc libi..ve vsech variantach..jen barvicek na vyber moc neni..
@thez já mám nějaký stařičký Quinny, ani nevím, co je to za typ, možná Fashion? Už se dávno nevyrábí, ale sem tam se dá objevit na bazarech. Má jakoby zdvojenou rukojeť s tím, že když tu horní část pustíš, tak se kočárek zastaví. V podstatě je to náhražka nožní brzdy. Krom toho má i klasickou ruční brzdu. Teď jsem koukala na youtube a něco podobnýho je Phil and Teds auto stop stroller. A pak jsem ještě našla Britax E-Brake.
neni moc u země? jakože..korbička moc nízko?
ja pred nekolika lety (uz hodne 😀) mela zamilovany kocarek Inglesina..nevim, jak na tom jsou ted..jake jsou novinky. Mela jsem na obe deti a byl super
@pajushak No, tak pokud nebudeš cpát kočár do auta a ani každý den nastupovat do MHD, tak bych osobně volila nějaký ten moderní polský tank, jak já tomu říkám. Krásnej barevnej, odpruženej až na půdu, vymazlenej typu nepadající nánožník (Junama Impulse apod). A nebo pak něco opravdu terénního typu třeba Mountain Buggy Terrain nebo tak něco. Tady jde asi jen o to, aby se ti to líbilo a bylo to odpružený nebo to aspoň mělo nafukovací kolečka. O váhu asi ani tak moc nepůjde...
Jane crosswalk má perfektní terénní podvozek, který by vám na výlety mohl vyhovovat 🙂

@eliskaxox Takze nebrat asi co...