Mise 2017: výběr kočárku 😉
Hezké ráno, rada bych se v záplavě diskuzi na podobné téma informovala na vaše tipy a názory, protože se nemůžeme rozhodnout;)
Holcicka se narodí na začátku zari, takze ideální variantou by byla trochu větší hluboka korba, ale protože mame problematické bydlení, kde kočárek budu muset svazet po velmi prikrych schodech do sklepa, ocenila bych aby nevážil 16 kilo bez zátěže;)
Když bude navíc dobre skladny - je to bonus!;)
Bydlíme v Praze, ale milujeme Krkonoše a rádi bychom tam ještě na podzim (treba i na odpoledne;) parkrat vyrazili - takze trochu bytelnejsi kolečka jsou skoro nutnost.
S manželem jsme oba poměrně menšího vzrůstu, takze polohovatelné madlo (ideálně ne jenom nahoru a dolu) bych ocenila.
Hodně požadavku? Ja vim;)
Jenže je to naše první dítě a rada bych byla v situaci, kdy nemusím hned po porodu řešit výměnu kočárku.
Zatím mi nejvíc vyhovoval Mutsy Evo city nomad (až na kolečka!;) a poměrně malou korbu a Bugaboo buffalo - tady zase trochu řešíme cenu a řešení sportovní sedačky, která se mi zda trochu ehm...fórová;)
Jaký kočárek ( při podobných parametrech, vyhovoval vám?)
Budu moc rada za vaše cenné názory i podněty;)
Děkujeme
@lenaback kosik maly ma. Ale to me vubec nezajimalo na velky nakup jezdime autem a drobnosti se do nej vlezou. Vozim tam plastenku, adapter na autosedacku, reflexni vestu no milion blbosti. A tezky fakt neni, mam 160 cm a musi vahu, takze jsme vybirali tak, abych s nim mohla snadno manipulovat a snadno jej poskladat do auta. A to je fakt hracka.
Ja jsem byla rozhodnuta pro Britax, ale na prodejne nas od nej odradili (mimo jine docela uzka korba i sedacka) a poradili nam toto: https://www.detske-kocarky.cz/kocarek-moon-nuov... sice neresim uplne cenu, ale nechtela jsem zadnou v soucasne dobe proflaknutou znacku ala bugaboo ( u toho me prijde ze dite jezdi skoro na zemi) manzel se do nej hned zamiloval... a i cena je hodne zajimava...
@lenaback K Joolzu se dají koupit i přední terénní kola. Pak už snad projede úplně všude. Nebo Silver Cross Surf je taky celkem překvapivě dost dobře odpružený a s pevným předním kolem vhodný i do terénu. Akorát má dost úzkou korbičku mi přijde. Osobně mám do terénu (kamenitý cesty na horách apod.) Hauck Traxx Marlin 4. Sice se moc nehodí do města, ale do terénu je dle mých zkušeností naprosto nejlepší, pač má nejen natáčecí, ale i výkyvnou přední nápravu. A k tomu celkem komfortní odpružení. Jinak po mnoha a mnoha pokusech jsem vzdala snahu najít jeden ideální kočárek na všechno a mám několik bazarových pro různé příležitosti.
@mku
No, trochu rozumím, proč prodejci odrazují od Britaxu. Patří totiž mezi levnější kočárky, no a na tom tolik nevydělají. Já si ho právě kupovala už jako zkušenější matka, takže mě neobalamutili nepotřebnýma doplňkama a kočárkama za 15.000. A Britax/Römer je německá renomovaná značka. Ten náš není ani po 4 letech rozvrzaný ani nijak poškozený.
Hlubokou korbu jsem používala od konce května do cca února i s fusakem a prcek měl při narození 3,6 kg. V únoru se tam sice ještě vešel, ale už chtěl koukat, tak jsme přešli na sporťák. A do toho se mi vejde ještě teď ve 4 letech i s fusakem. A ještě jedna výhoda pro menší děti. Britax má i boční vedení u hlavičky, takže hůř sedící dítě se nekácí do strany. Viděla jsem u známých kočárek, která měl zádovou opěrku placatou, a opřený prcek jim pořád padal na stranu.
Já se teda přikláním také k názoru ze britax ne. Mela jsem doma b motion 4 a hrůza. Zkusim kouknout na Baby Jogger Elite . Toho ze je to trojkolka se vůbec neboj, holky si ho strašně chválí i do terénu. Jinak my měli na první Concord Wanderer s korbou Scout a super jak do terénu tak do města. Na druhé chci ozkouset Bugaboo Buffalo nebo Joolz
My jsme se na veletrhu zamilovali do kočárku od české firmy Patron - Terix. Má velkou korbu, je lehoučký, snadno ovladatelný a perfektně a jednoduše skladný! + třeba brzdu na rukojeti a jiné vychytávky. Chtěla jsem sice čtyřkolku, ale protože se nám povedlo na bazoši sehnat téměř neježděnou tříkolku za přesně polovinu ceny než stojí nový, tak jsem se smířila i s ní 🙂 Posílám foto toho našeho, omlouvám se za kvalitu, fotila jsem si jen narychlo pro sebe, ať se můžu kochat, protože zůstal u mých rodičů. Zároveň posílám ještě odkaz, kde jde vidět, jak lze složit 😉
https://www.youtube.com/watch?v=YEOCEDKt1tMCo Jane crosswalk?
Ja mam vybraný britax go big.. Je kvalitativně jinde nez ostatni britaxi.. Je lehký, dobre ovladatelný, velky kos, skvely do terenu.. Drazsi, ale pak se zase dobre proda..
@lenaback Mam zatim (5 mesicu pouzivani) vybornou zkusenost s kocarkem Stokke Trailz. Mam jen 163 cm, madlo ma polohovatelne, k nadzvednuti na obrubnik se da pouzit takova "naslapka" na podvozku, takze to nezvedas rukama. Pouzivam ho v terenu a spokojenost, ve meste jsem s nim taky byla a dobre se s nim manevruje - zvladam obchodni centra, Vaclavak a podobna mista, kde je hodne lidi. Korbicka je velka - mam vetai mimco a v pohode se tam vejde a menit za sportak budu spis kvuli chuti maleho koukat ven nez kvuli tomu, ze by mu korbicka byla mala. Na sportaku se mi libi design a to, ze mimco neni u zeme, ale na urovni korbicky. Kocarek je lehky, sama ho zvladam bez problemu davat z/do auta. Zatim kazdy, kdo si ho pujcil, byl nadseny.
Hele... Za mě je nejlepší koupit hlavně dobrej sporťák, páč korbu budeš používat půl roku +- a slus. Ja pasu po tomhle.
https://www.detskyruzek.cz/kocarek-joie-mytrax-...
Da se kombinovat i s hlubokou korbou a vejcem. Je to britská značka, její o třídu nižší kočárky maj výborný recenze. Sporťák ma všechno co od kočáru chci, to jest odpruženy všechny čtyři kola, zadní nafukovací, "all terrain", polohovatelný opěrky nohou i zad, obrovskou střechu, nastavitelný madlo, velkej koš, prakticky pásy, složí se ve vterine, skladnej a poměrně lehkej . A hlavně je hrozně peknej 😎
@kubinkov naprosto souhlasim. Teda i mezi kvalitnimi kočárky se najdou výjimky ale to je spis proto ze maminky jsou tak trochu ulitly a prostě střídají kočárky. Znám maminky které jich u dítěte vyzkouší i 20 🙂 ale v podstatě je to tak ze většina levnějších a zanovnich kočárků na bazarku maji naprd sportak :D takže vlastně už mate předem jasný ze dopadněte stejně. Pokud se tedy do tři let nehodlate trmacet s 16 kg sportakem co kde dítěti už od 18m couha hlava a nohy ven
@kubinkov Tak takove vyrypovani mam opravdu nejradsi. Protoze od tchyne dostali Stokke a od maminky jeste jeden kocar treba? A sportovni korbu k tomu nemame, tu si dokoupime az to bude aktualni. Radeji podporim ceskou vyrobu, kterou jsem si ochytala, vyzkousela a nadchla me nez si kupovat predrazene plastove polaky ci jine kocary, kde bych zaplatila akorat tak za znacku.
@lenaback Bacha na Buffalo. Jako jo, je to designove vydareny kousek, slusne jizdni vlastnosti. Ale jednak mam eticky problem s cenou za znacku a s tim, ze se vyrabi v Cine, no ale HLAVNE je to ta sportovni sedacka. Je celkem kratka (na vysku - jakoze deti ji casto prerostou jeste pred 2. narozkami, ale protoze jste mensi, tak by to nemusel byl problem;) a uzka (v porovnani s jinymi), tak treba za rok, az bude male 15 mesicu, ji bude dost tesna - ale to fakt zalezi na diteti. Co me ale fakt vadi je ta naklapeci plastova kolibka. Dite tam je prispendleny, ve spaci poloze ma nohy nahore, v lete se v tom doliku docela poti a vlastne se nemuze ani trochu prevalit o kus do strany, protoze je v tom vykouslym zaseknuty.
Lehoucky je Brio/Britax Go, projede taky vsechno mozne, dale bych se jeste podivala na Jane, ty jsou taky lehoucke.
Nebo dalsi strategie je koupit na ty hory a na zimu starsi Inglesinu Magnum, nejaky Hartan nebo neco takoveho, a pak na jare, az bude sedet, nejaky lehci sportak. Ty Inglesiny apod. jsou ale tezke, to je pravda :(
A co říkáte na espiro?
https://www.youtube.com/watch?v=mbUvZm0m0F4Ahoj holky,nevite o nejakem peknem a praktickem kocarku 🙂?Na prvni dite jsem mela Jane slalom pro a byla jsem celkem spokojena 🙂.
@maii Já se taky toho kolíbkovýho polohování bála, hlavně těch nožek nahoře při spaní, ale prckovi to ve finále vyhovovalo mnohem víc než ty sedačky, co se dají polohovat zvlášť - v těch se totiž furt sesouval a všelijak kroutil a při spaní se co chvíli budil, kdežto jak zapadl do kolíbkový sedačky, tak většinou usnul a vydržel spát v klidu a celkem dost dlouho...
@luciza Promiň, jestli jsem se Tě dotkla, ale pár dětí jsem odvozila a několik kočárků měla. Tenhle už podle fotky má několik mušek. Taky vyhledávám české zboží, ale do tohoto bych neinvestovala. Jsou ověřenější značky, ale bohužel nejsou české. Dobrý český kočár se v současné době nevyrábí. Jako hluboký ti tenhle určitě dobře poslouží.
Holky a co značka moon?
Holky pridam se, narazila jsem na kocarek Bergsteiger Capri, zaujal me, mate s nim nekdo zkusenost?
@lucyp13 No já bych teda v životě nedovolila dítěti v kočárku stát, to je tak maximálně o uraz
@leniiid
@zuzaaaaa je to trošku jiný polsky kočárek a jeho hlavni slabina je malý sportak, počítán tak pro dítě do 15-18m. Venicci to same polsky kočárek pod značkou která byla zaregistrována v UK aby se mohl tvářit jako anglický
@maggys typicky polsky kočárek sehnatelny už od par tisíc i v ČR pod jiným názvem a s jinými barvami potahu

@fendulka
Britax obecně se mi hodně líbil - myslim, ze to je super značka, která vydrží. Koukala jsem na Britax go - ten se mi zda docela těžký, ale je fakt ze byl spis bytelny - než těžkopádný
Jiný jsem v Praze vystaveny neviděla - což je určitě skoda, chtělo by to si s nim pojezdit;)