icon

1. screening - datum porodu. Může v tom být takový rozdíl?

bauerka7
8. říj 2020

Dobrý večer 🙂 dnes jsem měla první screening 13+0. První mimi. Bylo to podivné, protože mi nejdříve volala sestra, že tam doktor není tudíž kontrola neproběhne. Šla jsem se tedy přeobjednat. Přišel nějaký jiný dokror v civilu s tím, že je u zubaře, ale nyní ma čas a kontrolu mi tedy udělá. UTZ proběhl v pořádku. Velikost 13+2, placenta vpředu (nevím co to znamená). Každopádně mi sestra založila těhotenskou kartu. Na nic jse se nestihla zeptat. Termín porodu mi napsala na 15.5 v aplikaci mám 15.4. Vím, že je to detail, ale je možné, že by v tom mohl byt takový rozdíl? Děkuju všem za odpověď.

jjasmina
8. říj 2020

@bauerka7 A nespletli se spíše?

terka555
8. říj 2020

@bauerka7 pokud je jen o dva dny vetsi, tak je to hloupost, posouva se jen termin porodu o dva dny. Takze spis se jen sestra prepsala🙂

bauerka7
autor
8. říj 2020

To já právě nevím. Přišla jsem na to až cestou domů po nastudování zkratek v těhotenském průkazu. Takže je možné, že se upsala. Za 3 týdny jdu znova tak se poptám. Děkuju za odpověď 🙂

ekou
8. říj 2020

To mi pripomina, kdyz mi delali ster na sterptokoka a pri dalsi navsteve dr neco nacmaral do prukazky cervene a nic nerekl. Na pristi kontrole jsem se zeptala, zda to chapu ze test vysel pozitivne a koukal na me jak na debila s dovetkem "vsak jsem to tam napsal". To byla celkem dulezita informace, jelikoz je fajn stihnout kapacky pred zaverem porodu :D :D. Takze ptat se, ptat se a nenechat se

hanka_12345
8. říj 2020

@ekou taky.jsem to tam mela.cervene a b,lo to negativni 🤷‍♀️🤣

ekou
8. říj 2020

@hanka_12345 bud tvemu dr dosla modra propiska anebo tento test se zapisuje cervene :D

kajacob
8. říj 2020

@bauerka7 švagrové se taky doktorka upsala místo 15.6 měla 15.5 . Na další kontrole ji to narmalne přepsala 🙂 Malý se nakonec narodil 15.5 zvláštní náhoda no

terla
9. říj 2020

To se upsali. Může být rozdíl pár dní, ne měsíc. Ze začátku to berou taky podle aplikace, pak se ti posune teermín porodu až podle ultrazvuku.