icon

26+5tt plod odpovídá 28+3tt

ulicnice82
25. bře 2017

Ahoj, vcera jsem byla na ultrazvuku trochu.me vylekal lekar ze miminko je od dva tydny vetsi, nyni jsem 26+5tt dle I. Screeningu dr. Vlasin, vcera ultrazvuk 28+3tt, ktery delala asistentka Gerychova vaha 1160 g. Cukrovku nemam, na ultrazvuk zase za dva tydny. Nevim zda se mam bat ze je neco spatne, diky moc

stratilikova
25. bře 2017

@ulicnice82 asistentka Gerychova je skvelá, škoda, že si sa neopytala priamo jej....Od určitého štádia tehotenstva sa dieťa už vyvíja individuálne, preto sa napr. v 40tt narodia deti s pôrodnou hmotnosťou 3000g aj 4000g a obe sú v poriadku, niekde ten rozdiel musí začať.... Dôležité je, aby bol vahovy prírastok dieťaťa tak nejak rovnomerný... Ja som napríklad porodila v 31+5 dieťa s hmotnosťou 1910g a všetci boli prekvapení, aké bolo veľké....v termíne by mal isto cez 4kg

ulicnice82
autor
25. bře 2017

@stratilikova
Nemeli jsme v tu chvili jeste vysledky cukrovkya, tak rikala ze mozna by byla prave cukrovka. Jinak rekla hlidat a zase za dva tydny tak to me trochu zneklidnilo

stratilikova
25. bře 2017

@ulicnice82 a prečo si u nej vôbec bola? Si riziková? Ono aj tak nič neurobís, nepomozes si, tak buď len v kľude a mysli pozitívne 😉 ona je inak skvelá, nič nezanedba...

eliotka1
25. bře 2017

Nemej strach! My jsme taky dle mereni cca od 28 tt odpovidali 2 tydnum napred. Mozna i 2 a pul... Ve 38 tt jsem mela vahovy odhad miminka 3500 g a mala se narodila presne v terminu 40+0 tt s vahou 3480 g. Tu vetsi vahu nam udelal i vetsi obvod hlavicky, ktery mala zdedila po mne i tatinkovi 🙂 Tehdy me strasili, ze pokud to tak pujde dal, tak mala bude mit pres 4 kg.

joanna0023
25. bře 2017

Hlavně nikdy nikdo přesně neví, kdy bylo miminko opravdu počatý 🙂. A nehledě na to, že každé miminko se vyvíjí trochu jinak. Tabulky jsou jen pro orientaci. Známá zase naopak měla vše v "normě" a nakonec porodila dítě, které vážilo 4,2 kg. Prostě to neřeš. Důležité je být v pohodě 😀

ulicnice82
autor
25. bře 2017

@eliotka1
Dekuji moc😘

eliotka1
20. dub 2017

@joanna0023 Tak u nas se to poceti vzhledem k IVF vedelo naprosto presne, ale jinak mas pravdu, ze pri prirozenem poceti se to nikdy presne nevi 🙂

lenusaak
20. dub 2017

@ulicnice82 mne bylo vysveteleno, ze do konce prvniho trimestru miminka rostou stejne, a meli by odpovidat velikosti s datumem poceti, proto se na prvnim screeningu stanovuje vetsinou pevny termin porodu, potom uz miminka rostou individualne jak to maji v genech. Preci se ve 40tt nerodi vsem deti podle tabulek na 40tt se stejnymi vahami, delkou.. kazdemu se ve 40tt narodi miminko s jinou vahou nekdo ma pres 4kila nekdo sotva pres tri jini maji 52cm dalsi 48cm... proste budete mit vetsi mimi, u nas na druhem screeningu bylo taky o dost vetsi ( a to jsem po IVF vi se presne datum poceti) na tretim svreeningu to zase zbrzdilo a je zase akorat a neni napred jak predtim.
Určite bude vsechno v pořadku, tusim ze nejvic se resi kdyz miminko zaostavaji z toho duvodu, ze muzou byt spatne prutoky. Takhle se to vase miminko ma u tebe v brisku evidentne dobre a asi bude trosku vetsi😊