Plod v 7. týdnu je příliš malý

rutolu
13. čer 2017

Ahoj! 🙂 Včera jsem byla na prvním ultrazvuku. Dle data poslední menstruace bych měla být na konci 7.týdne (dnes bych měla začínat týden osmý), ale doktorka mi řekla, že plod se zdá velikostně o dva týdny mladší a je bez srdíčka. Na kontrolu jdu znovu v pátek 23. Stalo se někomu něco podobného a srdíčko ještě naskočilo, fungovalo a "miminko" rozdíl dohnalo??

ajurka
13. čer 2017

Já si myslím že to bude ok... Nemusí to sedět podle menstruace.. ale mohla si mít ovulaci později 😉

gabcat
13. čer 2017

@rutolu pokud ultrazvuk odpovídá konci 5 tt, je jasné, že nebije srdíčko.. takže to neznamená vůbec nic ještě.

A ohledně neodpovídající velikosti.. takových diskusí je tu opravdu spoustu. Sama jsem odpovídala už tak do 10 snad. Když pohledáš, můžeš si přečíst stovky zkušeností.

Mně malá neodpovídala na začátku o týden. Navíc po umělém oplodnění, takže posunutí ovulace vyloučeno. Dohnala v pohodě.

luj89
13. čer 2017

@rutolu ahoj, to je snad kazdy den diskuse na stejne tema... Podle MS se stari tehotenstvi pouze odhaduje (ja mela rozdil mezi realitou a vypoctem 14 dni). Kdyby byl nejaky problem, urcite by ti to doktorka rekla 🙂.

hanve
13. čer 2017

Obe tehotenstvi jsem mela rozdil mezi datem MS a utz skoro tri tydny. Proste pozdejsi ovulace. Nestresuj se, treba jsi mela taky pozdejsi ovulaci a holt se doktorum nevlezes do tabulek...

listopadka1
13. čer 2017

Ahoj, já mám teď taky rozdíl ve stáří podle UZ a MS, ale jsem si dost jistá, že je to kvůli pozdější ovulaci, měla jsem hodně dlouhé cykly. Buď v klidu, stejně s tím nic neuděláš a nejvíce tomu pomůžeš, když se nebudeš stresovat. Počkej si na 23. (já jdu taky na další UZ 23. 😀) a určitě bude všechno v pořádku.

linee
13. čer 2017

@rutolu musis pockat do kontroly. Jedna o sobe nic nerekne - plod muze byt mensi (pokud nevis presne ovu) a 14 dni nic neznamena. Navic, pokud odpovida 5.tydnu, srdicko jeste nebude. Na dalsi kontrole uvidi dr., jak se plod vyvinul a porostl. To bude zasadnejsi. A mozna uz srdicko uvidis.
Snaz se byt v klidu a doprej klid na rust i svemu miminku. Vim, jak lehce se to rika, ale opravdu vice udelat ted nemuzes. Snaz se verit, ze je vse v poradku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru