3. těhotenství po 2 císařských řezech po roce

barbora92
9. kvě 2014

Dobrý den mamulky,chce se zeptat mám dva syn oba jsou rozeni cisařským řezem rok 2012,2013...A teď jsem po třerí těhotná po roce a čtvrt...Jaké jsou rizika atd?Prosím radu.Doktor mi řekl sterilizace zdarma nebo si to můžu nechat jsem teď na vážkách..Přítel si chce dítě nechat..Děkuji za odpovědi...Ať jsou jakekoliv..

vera_vila
9. kvě 2014

Zkušenost nemám, jen napíšu svůj názor - miminko se narodí po dvou letech od minulého porodu, jestli jsem to dobře pochopila... Asi bych si ho nechala s tím, že po/při porodu bych zvážila tu sterilizaci... Už teď jsou tam zdravotní rizika a asi ne zrovna malá, když lékař doporučí takové řešení, ale zkusila bych se zeptat na názor ještě i jiných lékařů a rozhodla bych se až na základě více názorů a možných rizik, která hrozí Tobě nebo dítěti...

elllenka
9. kvě 2014

Bych se poradila s lékaři, bych zašla za více gynekology a poradila se. Máš právo na konzultaci u jiného lékaře než je tvůj ošetřující. Tady ti zodpovědně nikdo nemůže poradit.
Já mohu jen říct, že vím o jedné ( kolegova manželka) má 3děti, všechny porody císařským řezem asi 1,5-2 roky po sobě. A známá také 3těhotenství, hodně špatné, plánované císařské řezy. Nedávno porodila plánovaně ve 36týdnu. Třetí dítě jí nedoporučovali, ale na potrat ji nenutili, jen ji hlídali přímo v porodnici, docházela za primářem na kontroly.

Držím palce, aby bylo vše v pořádku.

stazina
9. kvě 2014

Ahoj , mám za sebou tři císaře...první červen 2009 dvojčata, další listopad 2011( takže dva roky a čtvrt) a třetí listopad 2013..takže jsem naposled otěhotněla rok a čtvrt od posledního císaře. Dr. nic nenamítal, říal, že minimální doba mezi porodem a dalším otěhotněním je 6 měsíců - 9 měsíců, pak by mělo být vše dobře srostlé. Samozřejmě , rizika jsou veliká, může to prasknout, ale stává se to minimálně dr. by to měli pohlídat. Já měla v 38tt při poslednímporodu jizvu je 1mm tenkou. Kdyby začaly stahy a rozběhl by se porod, byl by průšvih, proto jsem rodila dřív. Podvázání mi nabízeli a nabízejí dál, nějak se na to ale necítím.
Udělej to, čemu věříš Ty..nedávno jsem četla článek o matce, katoličce z ČR, která má za sebou 11císařů..je to extrém a některé děti má opravud hodně blízko za sebou,a el věřila, že to dopadne dobře, a dopadlo. držím palce, at už se rozhodneš jakkoliv!

barbora92
autor
14. kvě 2014

Děkuji moc za Vaše názory no uvidím co mi v pondělí řekne doktor jestli je riziko opravdu velke budu zvažovat sterilizaci,když jsem tam u něj byla nedávno tak mi řekl ,že ať si to promyslím buď sterilizace nebo si to mohu nechat..Tak uvidim co mi řekne v ponděli a podle toho se nějak rozhodnu..

megy
14. kvě 2014

jsem ráda, že tady někdo takové téma založil. já sama mám po dvou císařích kvůli velikostí kluků a po pravdě pokud bych otěhotněla opět po roce a kousek, tak bych byla sice nervozní, ale vím, že by to bylo o.k. můj dr. mi řekl, že pokud bych otěhotněla opět po roce, tak by problém nebyl, ale kontrolovalo by se to častěji. sterilizaci mi teď taky doporučovali, ale manžel odmítl, pokud bych byla potřetí maminkou, tak bych sterilizaci podstoupila, už jen kvůli těm císařům, nebo rovnou hysterektomii, ale to je můj názor

anetka1701
14. kvě 2014

Ten rok by už měl být OK... řešila jsem to taky - mám dva císaře a chci ještě jedno mimčo, tak jsem se hodně zajímala a doporučeno mi bylo mezi císařem a otěhotněním počkat dva roky, ale když by se to stalo dřív, tak by se to zvládlo (doktor říkal, že by tomu ale minimálně rok nechal). Budu držet palce, ať vše dopadne co nejlíp :o)

lamarika
14. kvě 2014

@barbora92 jen k té sterilizaci. Pokud ji nechceš, tak ji nepodstupuj 😉 Celkem mě zaráží jak zastaralé názory ohledně CR vládnou Českou Republikou. Třetí sekce není o nic rizikovější jak první či druhá. Pokud nemáš zdravotní problémy (jizva tě netrápí, je pěkně srostlá atd.), tak dalšímu těhotenství nic nebrání. Je zde téma Přirozený porod po WBA2C (po 2 sekcí) a je tam hozených spoustu studií se tímto zabývajících a najdeš tam i maminky co po 2 sekcí odrodili vaginálně.
Jinak já rodila 2009, 2010, 2012 všechny sekcí a dalšímu těhotenství se nebráním ani můj lékař a ani lékaři s kterýma jsem se potkala v porodnici

lamarika
14. kvě 2014

@barbora92 ještě jenom 🙂 Kdyžtak napiš uživatelce miranda77, hodně se touhle problematikou zabývala a dost nastudovala 😉

barbora92
autor
15. kvě 2014

Moc Vám děkuji za názory.Jizva je v pořádku co mi doktor poprvé řikal jak jsem teď u něj byla,myslím ,že si spíš myslel ,,má dvě malé děti jak to může zvládnout,protože jinak nevím proč mi to nabídl,když mám vše v pořádku. 😒 No uvidím v pondělí ještě teda jdu co mi vše řekne,ale rozhodně bych si prcka chtěla nechat . 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru