icon

33+5tt a doktor mě už "nechce vidět"

vesanus
20. pro 2015

Jak praví nadpis, minulý týden, v den kdy jsem byla v 33+5 tt jsem byla v poradně u svého gynekologa - a prý naposled. Rozhodl se tak po tom, co se mě zeptal, zda už mám domluvenou porodnici, já že mám, už mám domluvený i 1.monitor - ale až na 8.leden, což bude měsíc od mé poslední návštěvy u gynekologa.
A tak se ptám, kdy "odstavil" vás? Měla jsem totiž za to, že čím vyšší stádium, tím častější kontroly, kouká se na čípek apod. No zkrátka, není to divný? (Ukočený 40 tt budu mít 27.ledna)

annette95
20. pro 2015

Jsem teď 33+2tt. Chodila jsem k dr. na kontroly co 3 týdny, teď chodím co 2 týdny, už mi točí i ozvy. A budu k němu chodit až do 37-38tt. (TP mám 5.2.) Poté mě "předá" porodnici. Opravdu mii to příjde moc brzo, že tě "odstavil".

vesanus
autor
20. pro 2015

Já chodila až doteď vždy po měsíci... Jako ne že bych si stěžovala, v podstatě mi přijde že jsou ty kontroly víceméně k ničemu, spíš jen tak pro klid a potvrzení že je vše v pořádku (pro ty co nemají potíže samozřejmě), ale stejně mi to přijde divný takhle když už se blíží ta cílová rovinka...

annette95
20. pro 2015

@vesanus Kamarádka m termín 16.1. a na kontrolu a ozvy jde ješt teď v úterý a mezi svátkama už do porodnice..

alcar
20. pro 2015

Muj dr. dela az do 37.tt kontroly jednou za mesic. Potom je to jednou tydne + monitor, ktery ma v ordinaci a do porodnice posila az v terminu.

vesanus
autor
20. pro 2015

Dobré vědět že to je tedy různé, já právě měla pocit že je to nějak pevně stanoveno, jako třeba to co přesně se počas těhotenství vyšetřuje. Jsem klidnější 😅

pety91
21. pro 2015

Vždyť je to normální, že půjdeš do zvolené porodnice. 🙂

vesanus
autor
21. pro 2015

@pety91to jo, ale divný mi byl ten interval, zdá se mi krapet dlouhý... 🙂

petzy
21. pro 2015

Mám úplně stejný termín jako ty. Minulý týden jsem byla také naposled u svého dr a zítra jdu na první poradnu do porodnice. Ale jsem více hlídaná kvůli růstu miminka. Kdybych nešla zítra do porodnice, určitě bych měla ještě jednu kontrolu u svého dr po třech týdnech. Takže si myslím že je to asi v pořádku

strawberr
21. pro 2015

Mne v 33.tt odeslala do porodky, ale tam mne nechtěli, resp. Doktor Texl řekl, ať jdu ještě na 3 týdny zpět ke své doktorce a ani ho nezajímalo, že mne tam poslala do rizikové poradny, papíry nečetl... naštěstí za necelý týden jsem rodila a měla super hodnou doktorku i PA. Doktora Texla, pokud tam ještě je, nechci ani vidět 🙂 . Myslím, že kdyby tam byla ta mudr, co byla u porodu, normálně by mne vzala 🙂

veritanas
21. pro 2015

Můj doktor mě do začátku 9 měsíce kontroloval 1. měsíčně, poté 1x týdně + KTG, a poslední týden každý den, max. 2 dny. A prostě až jsem začala rodit tak mě předali.🙂

stelar
21. pro 2015

@vesanus je to takhle v naprostem poradku. V tomto obdobi se delaji prohlidky 1 x mesicne, až od 36-37 tt se delaji 1 x tydne. Navic jsou ted vanocni svatky, tak je otazne, jak bude mit ordinacni dobu. Takze kdyz budes ok, staci kontrola 8. ledna, kdyz budes mit potize, tak bys mela vyhledat lekare akutne, nejlepe v te nemocnici, kde budes rodit.

zlatkavlk
21. pro 2015

Zdravím, moje Mudra mě taky poslední měsíc zvala každý týden - prohlídky + KTG s tím, že od 40.týdne výš si mě pak přebere porodnice... Malá se narodila v 39+4tt, takže to nebylo nutné...

samaber
21. pro 2015

32. týden se odstavuje,když třeba pak pokračuješ v nemocnici v jejich rizikové poradně, ja jdu akorat na 30tt do nemocnice na treti ultrazvuk,dotkorka nebyla prilis nadsena, ale ja chi ,aby bylo neco solidne videt na ultrazvuku, a taky je to moje obet, protoze je tak 3 hodiny čekačka oproti domluvené době, pak pokračuji zase u své dr. U prvního a druhého dítěte jsem zůstala už od 28.tt v nemocniční poradně, jako rizikovka,ale ptali se me,jestli chci ke sve nebo k nim, radeji jsem zvolila nemonici, protoze jsem mela pocit,ze budu lepe sledovana, no bylo to jedno, vydrzela jsem to, bylo to par kontrol po mesici

lamia
21. pro 2015

V nerizikovem teh.je to naprosto v pohodě.