Během prvního měsíce těhu mi začala vadit káva a cigarety
Ahoj maminky,
během prvního měsíce těhu mi ze dne na den začalo výslovně vadit pití kávy (už jen samotné aroma, které mi dřív vonělo a dokázala jsem vypít x šálků turecké kávy denně) a cigarety - ze dne na den jsem přestala kouřit.
Chci se zeptat - k cigaretám se vracet rozhodně nechci, ale kávu bych si určitě ráda někdy ještě dala. Měla jste to některá taky takhle? Vrátily se vám chutě na určitě pokrmy? Díky 🙂
@swetlusska a nedalo se s nima domluvit?meli by prece tohle chapat
@muhehehe S tím kofeinem to není tak jednoznačné. Některé studie (myších myslím) ukázaly, že kofein narušuje spojení mezi neurony, je to jiné a horší než alkohol. Není to nic nového, už se to vědělo když já jsem byla dítě.
Ze stejného důvodu by kofeinové nápoje - třeba Colu!!! - neměly pít děti do cca 16 let. Jenže dnes jsou toho plné reklamy, jak šťastná rodinka s malými dětmi u večeře lemtá Colu, takže se přechodně na tohle riziko úplně zapomělo...
(A jen připomínám, reklam na cigarety bylo v první polovině 20. stolení taky plno, dokonce ty s motivem jak imaginární lékař doporučuje určitou značku... pak po 2. světové válce se zase u nás pivo doporučovalo jako osvěžující nápoj pro motoristy... To, že je něco momentálně celospolečensky přijímané ne vždy automaticky znamená, že je to naprosto neškodné a v pořádku!)
@zelenaesmolda aby celá kancelář přestala pít kafe kvůli jednomu ,,cizímu" těhotenství? 😃 to přeci nemůžete myslet vážně 🙂
@muhehehe Na caro nebo rozpustnou kávu nemám v plánu přejít, ta mi nechutnala ani předtím a teď to zkoušet snad ani nechci :D ale moc mě těší zpráva, že se chutě na kávičku vrátí.. Kdyby mi to tak nesmrdělo, tak bych si ji udělala s radostí , tak budu doufat, že se mi to vrátí, co nejdříve O🙂 děkuji 🙂
Ano, v obou těhotenstvích jsem to takto měla - co se kávy týče, jinak jsem nekuřák. Dřív jsem pila kafe 6x denně, jak jsem otěhotněla, tak hned 2.měsíc konec, úplně mě přešla chuť....pak jsem si ji občas dala, tak 1x za měsíc, že chuť byla....no a po porodu se mi zase chuť vrátila 😉
Ja v prvnim trimestru u obou těhotenství taky kávu nepila, nejak mi nechutnala. Ale zbytek těhotenství uz jsem pila 2 kavicky denne. Jedna rano a jedna po obede 🙂 stejne tak pri kojeni, bez toho bych si neumim predstavit den 😀
@salfinka tak já bych toho turka omezila i mimo těhu D Je to docela masakr vypít tolik kávy za den a už vůbec nechci napsat, co to dělá na lačno DDD Ale tím tě nechci naštvat, samozřejmě je to tvoje věc, ale manžel si takhle pěkně uhnal vředy a má chronické pálení žáhy a bez celoživotních léků se už neobejde, i když turka vypustil úplně. Já jsem taky kafař a silný, ale stačí mi bohatě tři šálky denně, když dám čtyři, je zle
@michaela_2 nevidim nic divneho na tom brat ohledy na tehotnou kolegyni,neni to na porad a dat si kafe muzou i jinde nez v kanclu,treba v kantyne nebo kuchynce apod.proc bych nekomu delala zle kdyz to neni nutne?
@zelenaesmolda Já si zase myslím, že jeden člověk by se spíše měl přizpůsobit většině 🙂 Například u nás na obchodním oddělení sedí celkem 11 lidí a asi by mi přišlo dost divné je žádat, aby přestali pít v pracovní době kávu, že mi to nedělá dobře. Kantýnu nemáme a kuchyňka je na stojáka 🙂. Takže ono jsou ohledy a ohledy............Pokud by například naproti mě u stolu seděla kolegyňka, která by se mi s tímto svěřila, vyšla bych jí vstříc a zvládla to hold o čaji 🙂 . Ale sama za sebe, bych celou kancelář nežádala, přišlo by mi to hloupé...........
@michaela_2 tak zalezi na tom,proc se ty ohledy maji brat.ja myslim,ze tehotenstvi je dost specificke a narocne samo o sobe a mohli by to ostatni chapat.kava neni nic zivotne duleziteho
@zelenaesmolda ty jo, já nemít ty svoje tři šálky dopoledne denně, tak fakt nic neudělám a zřejmě bych byla v práci totálně nepoužitelná DDD Nevím ale, jak bych reagovala, kdyby mi řekla kolegyně, že ji dělá zle vůně kávy, kterou si musím dát, abych fungovala. Zřejmě asi to, že já,když byla těhotná, tak se mi navalovalo snad úplně ze všeho, hlavně jsem všude cítila kanály, jakoby před deštěm, ale i když jsem je 100x prosila, ať nesmrdí, nenechaly toho DDD
@sisinka74 ty jo to moje mamka kdyz byla tehotna prave ke kanalum cuchala,strasne ji to vonelo :D
a pak jeste nejaky prasek na prani...
@zelenaesmolda ano, pracie prasky/avivaze a vonne sviecky, to bolo pre mna super, ako zachrana pred smrdiacou kavou, cesnakom, umyvackou riadu (asi pach tych kapsuli), otvorenou chladnickou s jedlom, a zvlast azijskym jedlom... to ked si kolegovia doniesli do prace, dala som si k nosu vonnu sviecku a nuchala, nech mi je lepsie :D
@zelenaesmolda Já mám na tohle úplně jiný názor 🙂. Těhotná jsem byla dvakrát a vždy to bylo na moji odpovědnost, nedělala jsem z toho střed vesmíru pro širší okolí........A měla jsem velké štěstí, nikterak náročné jsem neměla ani jedno. Pokud by naši obchoďáci a jednatelé - zejména někteří z nich, nemohli vypít kafe jak jsou zvyklí, nechci vidět jak naštvaní by byli 😃 a nepochybuji, že by se to podepsalo na efektivitě práce.
Prostě kde mi to nedělalo dobře, tam jsem v těhotenství nechodila. Je blbý, když je to celodenní vůně kávy v práci, to uznávám, ale i tak si myslím, že to je pořád na té mamince - uvolnění kvůli těhotenským nevolnostem není nic neobvyklého, pokud se to nedá zvládnout a nic nezabírá, tak hold první trimestr být doma nebo si vzít home office.....
@michaela_2 no ja jsem v tomhle mela smulu docela,ranni nevolnosti jsem mela tak strasne ze jsem si musela vzit nemocenskou a byla jsem tri tydny doma,celkem jsem stravila na nemocenske v kuse 9 tydnu ale to bylo jeste z jinych duvodu nez jenom nevolnosti.Pozdeji jsem zase casto nechodila do prace protoze me tak palila zaha ze jsem cele noci nespala nebo mi bylo zle i behem dne,takze docela naprd.Neni to o tom delat z tehotenstvi stred vesmiru ale ja bych treba na tehotnou kolegyni ohledy brala tak to tak nejak cekam i od ostatnich 🙂
@zelenaesmolda neblazni,to je fakt ujety.Me vadily dezinfekce a to bych pak musela pozadat vedeni,at uklizecka vytira nscim jinym.Vadily mi parfemy,hlavne panske,bohuzel,vadili mi i spoceni.Radeji fakt zustat doma,nez kvuli svemu stavu omezovat ostatni.Dodnes si vzpominam,jak kolega zabijel prase a temer 14 dnu mel v praci tlacenku, jelita a jeste to rozdaval.

já musela přestat pracovat, v kanclu si totiž kolegové co sedí kolem mě všichni naráz brzo ráno uvařili kafe! To se nedalo prostě. Jo, chutě se vrátí, to se neboj 🙂