Bolest beder na začátku těhotenství

nikolecka15
16. bře 2015

Maminky, setkala jste se některá s tím, že vás už od začátku těhotenství bolely záda? Jsem teprve v 6 tt. U prvního těhotenství jsem měla bolesti až ve 2. trimestru, tak jsem překvapená.

marcza
16. bře 2015

Přesně tohle jsem také řešila... překvapila mě bolest v bedrech, které jsem čekala až v pokročilejším stádiu těhotenství, kdy je bolest pochopitelná vzhledem k rostoucímu bříšku a změně těžiště. Bolest byla taková, že jsem v noci nespala, z beder mi vystřelovala do nohy, kterou jsem chvílemi ani necítila. Byla jsem u neurologa, který nic zvlášního nezjistil, na těhotenské masáži a i u rehabilitační sestry, která mi řekla, že je to způsobeno rozšiřující se pánví.

Obvoďák mě s tím dokonce nechal doma na nemocenské. Musím teda říct, že mi nepomohlo nic, ani masáž, ani rehabilitace. Teď, když se šetřím a nechodím do práce je to o dost lepší. Nevím jestli ti to pomohlo, ale nic s tím asi nenaděláš. Chce to odpočívat a kvalitní matraci v posteli.. 🙂

weeckle
16. bře 2015

u prvého tehotenstva len bolesť pŕs, teraz aj tie záda...tiež ma to prekvapilo, ale asi nie každé tehotenstvo je rovnaké...ja sa nestresujem...

vetyver
16. bře 2015

Také, s prvním až v 2.trim a teď velmi brzy. Chodím na rehabilitaci, nahrivacim (suché teplo), cvičím (mrkni na YouTube Dornova metoda) a snažím se šetřit, ne zvedat tolik malou atd..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru