icon

Brát nebo nebrat těhotenské vitamíny?

5. únor 2026

Holky, braly jste nějaké těhotenské vitamíny? Krom listovky? Já při prvním těhotenství brala poctivě, ale byly to nervy (mám problémy polknout prášky). Plno kamarádek mi říkalo, že nic nebraly. Tak nevím. A kdy jste případně začaly?

pilzzee
5. únor 2026

Yarilo Einstein a ma se zacit jeste nekolik mesicu pred. Jezisi, to neexistuje NEBRAT tehotensky vitaminy 😀 Btw samotna listovka je k nicemu, musi se brat folat.

mrkvovydort
5. únor 2026

Brala jsem ty z Dr.Max, všechny ostatní jsou k*revsky drahý😄
Ale můj gynekolog říkal, že to není nic, co by se nutně muselo brát.

xnikax1
5. únor 2026

@anonym_autor já brala vitamíny chytré miminko

nikra_
6. únor 2026

Neumím si představit, že bych potřebné vitamíny v těhotenství nabrala jen ze stravy.
Brala jsem už před plánovaným početím a v těhotenství pak k tomu přidávala.
Spokojená jsem se značkou Viridian.

onepowerswisscz
Autor odpověď smazal
cilkat
6. únor 2026

Začala jsem poctivou přípravou několik měsíců předem... a pak otěhotněla a bylo mi tak blbě, že jsme byla ráda, že jsme pozřela vodu a rohlík. Nějaké tabletky do toho nepřicházely v úvahu ani náhodou. A obě děti v pohodě žijí.
Jasně, že zdravá strava je super. A že řízené doplňování vitamínů a minerálů bývá prospěšné... Ale když to nejde tak to prostě nejde. Pokud ti vadí tablety, můžeš se zamyslet nad nějakým sirupem nebo sypkým práškem... Ale pokud neseženeš a brát prostě nebudeš, velmi pravděpodobně se ti i tak narodí normální, zdravé dítě.