Čekáme // a testujeme na konci března/dubna
Ahojky netrpělivě očekávám, kdo se přidá k testování. Ja testovala 10dpo a dušik na testu byl. Přidá se ke mně nekdo další?
@mischeylaa A jak dlouho se "snazite/nesnazite"? Me uz to hrozne nebavi.. ten zivot v menstruacnich cyklech.. My bez par mesicu rok, tak si rikam jestli to jeste vubec pujde. Testovat teda moc netestuju. Kdyz to jednou bylo videt na testu tak jsem to driv uz i na sobe poznala, takze je to zbytecny 🙂
@jednaholkaa když jsem si te´d v jednéknížce přečetla, že v podstatě za těch 365 dní může žena otěhotnět pouze 12 dní v roce, tak mi to dávalo smysl... prostě to nejde vše hned a tělo si řekne samo, kdy je připravené na těhotenství.. a hlavně se to vše odehrává v hlavě, takže asi je lepší to úplně pustit a vůůůůůůbec se nestresovat, že už to bude rok, co mimčo nepřišlo.... myslím, že jsou věci které prostě úplně neovlivníme... a i když otěhotníme a tělo stejně není připravené, o mimčo většinou přijdeme.... nechala bych tomu ještě čas, srovnala hlavu, naladila se pozitivně a užívala si milování s manželem.... alespoň tak jsem si to nastavila a musím říct, že je mi mnohem lépe.... hlavně po psychické stránce.... a to je hodně důležité....
Už jen pojem snažit se o mimčo není úplně v pořádku....
@vendelinka08 Jojo je to pravda. Chvili to tak mam a pak to zacnu zase resit. Kdyby me bylo 30 tak si dam nohy nahoru a je mi to fuk. Ve 37 uz to clovek ovsem tezko hodi za hlavu a necha tomu volny prubeh..spis se to snazim nejak podporit.
@mischeylaa ahoj, jsem na tom uplne stejne 🙂 taly nic nemerim ani nesleduji a taky je to u nas "snazeni-nesnazeni". Ja v unoru teda zkousela sledovat BT, ale po par dnech me to nejak prestalo bavit. "Snazime" se uz cca dva roky a porad nic, tak si z jedne strany rikam, ze tomu jeste nejaky.ten mesic dam volny pruchod, ale z sruhe strany me to uz dost znervoznuje ze porad nic.. 😕
@jednaholkaa chapu to...me ted bylo 38. Premyslime o tretim..vloni v lete jsem necekane otehotnela a v srpnu v 9tt jsem musela na revizi. Od te doby jsem byla psychicky uplne mimo. Strasne jsem tlacila sama na sebe. Stale resila jestli treti ano nebo ne..i kvuli veku. Ale stale vnitrne citim ze ano...ale bud letos nebo nic. Kdyz ctu tu knizku tak mi to strasne pomohlo...mimochodem je tam psano..ze pokud zena dlouhodobe nemuze otehotnet..prvno kroky by mely vest k psychoterapeutovi nebo tam kde si to utridi v hlave..a pak az to resit jinde...ze je to zaklad. Verim tomu a dava to smysl. Znam pani...ktera nemohla otehotnet...ivf a strasne moc let. Nakonec sla k leciteli. Ten ji srovnal psychicky a fo 2 mesicu byla prirozene tehotna. Myslim ze v tomto hraje strasne moc psychika. Vzdyt si vem..jak se tady stresujeme..navzajem propadame zoufalstvi...resime kdy je ovulace..kdy testovat. Delala jsem to posledni dobou take a muzu rict ze tyden pred MS jsem byla jak blazen. Ted uz fakt nechci a bud si k nam dusicka cestu najde nebo to tak byt nema.
Alle tim to vse nechci zlehcovat...urcite jsou zeny ktere opravdu maji problem s tehotnenim..pokud je tam ale zdravotni duvod. Pokud ne..ale jsou zeny fyzucky v poradku..tak je to nekde jinde.
Ctu knizku Rozhovory s porodni babou...s Ivanou Koningsmarkovou...opravdu zajimave postrehy...
Ma pravdu i v tom..ze tato doba je takova..ze vuce verime doktorum nez svemu telu a sobe. Vzdalili jsme se vsichni od prirody. A pokud chce zena najednou otehotnet..tak to chce nejlepe ted hned. Ale tak to opravdu nefunguje. Moc doporucuji precist.
Dobré ráno dámy, sleduji vaši diskuzi a dnes teda přispěji i já. Dnes mám den očekávané MS a přiznám se, že zatím jsem nenašla odvahu testovat. Konečně se mi podařilo po roce nebýt stresovaná, že v okolí všechny otěhotněly a být v pohodě.Dokonce se mi i cyklus co byl na začátku "snažení" (to tak fakt bylo, člověk tak strašně chtěl a ono nic..) velmi nepravidelný a dlouhýsrovnal na krásných 30-32 dní. Takže to mě neskonale těší. Mám za sebou základní vyšetření včetně hormonál.profilu a partner spermiogram. Všechno vyšlo ok, takže problém bude asi v hlavě prvděpodobně 😎
Držím Vám všem moc palce, možná si ten test zajdu dnes koupit, ale myslím, že o víkendu testovat nebudu. Těch sněhobílých testů v den očekávané menstruace už pár bylo a na další se necítím, to počkám asi raději na opožděnou menstruaci 😀 Ono to vždycky nějak dopadne..🙂
Jo..a to nejsem verici clovek..ale jsou veci..ve ktere verim...a co se tyce hlavy a tela...a neco co nemuzeme ovlivnit..tak tomu verim hodne...po urcitych osobnich zkusenostech. Neb k doktorum jsem posledni 3 roky jezdila casto...a kdyz jsem si to srovnala v hlave..tak svete div se..uz tam staci jet jednou za rok a bez lecby. Ale to tady nechci propagovat..jen na sobe pracuji s psycoterapeutkou..protoze chci byt zdrava....stwjne mi doktori bedokazali pomoci..jen nasadili lecbu a tim to skoncilo. Ale nedokazali ani odpovedet..proc se mi to deje. Takze tak...
@lynxx tak drzim palce at to dopadne co nejdrive tak jak si ty prejes...
Omlouvam se za preklepy..pisu z telefonu.
@vendelinka08 Jojo, urcite souhlasim ze je to hodne o te hlave. Taky si myslim ze na tom je treba pracovat a je to stejne dulezite jako ta fyzicka stranka. Ja budu chodit kazdy tyden od kvetna na kraniosakralni terapii, protoze taky...jsme zdravi a tak je treba zapracovat hlavne na tomhle. A stravovani teda jeste, na to taky hodne verim. Ja deti nemam, ale chtela bych, zaroven okoli, rodic apod na me dost tlaci, porad se ptaji atd, takze to moc nepridava. Ale myslim ze jsem relativne v pohode 🙂 Verim ze se to podari, me by stacilo uplne to jedno ditko..
@jednaholkaa to chapu..jak ty dotazy typu..tak co mimco? Jeste neplanujete? atd....to je ubijejici a v podstate to lidem muze byt uplne fuk....ale je to tak. Verim...ze se srovnas a bude to super...nekdy ani clovwk nevi jake ma v sobe kostlivce..a kdyz se pusti ven..najednou je vse jinak.
tuhle otázku vůbec nechápu, u nás je to.. ještě nečekas druhé? Plánujete druhé? A největší perla... Už si těhotná?
tuhle otázku vůbec nechápu, u nás je to.. ještě nečekas druhé? Plánujete druhé? A největší perla... Už si těhotná?
@starbucks
@vendelinka08 Doplnim vetu, co pocuvame v poslednej dobe od xy: My si urobime druhe dieta vtedy, ked budes tehotna aj ty, aby boli rovesnici.
To akoby urobit si dieta bolo ako urobit si omeletu alebo ja neviem :D :D :D
Holky jsem dnes 12 DC v pondělí na ultrazvuku folikul 11-12mm.A dnes jsem trochu špinila.Co se to děje ?Beru jen listovku a kontryhel
@nunu22 jen jednou se mi stalo, že jsem při ovulce zašpinila... ale opravdu jen jednou, může to být k ovulaci, nebo pak nevím....
@starbucks No tak ty jsou opravdu nejlepsi 🙂 Jedna znama me navrhla ze treba muzu ukazat jeji dite mymu chlapovi a ze by treba taky zacal chtit miminko (to uz se rok snazime). Vtipne jak si nektery lidi automaticky mysli ze nemas dite rovna se nechces dite 🙂)
@nunu22 folikul v pondeli 12 plus 4dni krat 2mm, 20 mm, ze by uz ovulace? Asi muze byt.. Pri ovulaci se to stat muze.
@vendelinka08 Joo, my jsme se ted ani mesic nemohli snazit, byla jsem na mobilizaci kostrce a to pry se ten mesic nema ze je vetsi riziko mimodelozniho a to teda fakt nepotrebuju 🙂)
@jednaholkaa snad jo no ☺️
Ahoj holky.. Mam 6 dni do ocekavane MS a mam pocit, ze opravdu prijde.. Zacal me vcera vecer bolet podbrisek, ale jen lehce.. Ted me zacal bolet o dost vic, proste jako na MS.. Ani bych se nedivila, kdyby MS prisla driv.. Takze mam pocit, ze se nepovedlo zase.. :(
@snazimese To je jeste brzy 6 dni do MS na bolesti ne? Me pri tehu tesne pred terminem MS pichalo cely den na prave strane podbrisku.. muze to byt cokoliv ;) Dokud MS neprijde neni nic ztraceno..
@jednaholkaa
@snazimese
mě třeba minuly měsíc začly ms bolesti tyden před.. nikdy se mi to nestalo... takže všechno je možné.. ale těch 6 dní je brzy, třeba to vyjde 🙂
Holky, berete něco na podporu? Já listovku a gynex. 🙂

Tak uvidíme jak nám to dopadne, holky!🙂 Já taky nejsem jedna z těch co měří teplotu, vše zkoumá a počítá. Snažíme se si to "snažení - nesnažení" užívat a čekáme až ta radostná zpráva přijde sama, ale z každým dalším měsícem mě začíná znepokojovat, že se pořád nic neděje... Tak tfuj tfuj všem tady a podávejte info jak to s váma vypadá🙂