icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

luckamb
19. kvě 2016

@tanapa1 pár nás tu je neboj 😀

tanapa1
19. kvě 2016

Tak to jsem ráda. Termín mám také v listopadu 20. Čekáme jednovaječná dojčátka. Je to pro mě docela šok, protože jsme to vůbec nečekali. Už máme doma dost dětí a teď dvojčátka.

luckamb
19. kvě 2016

@tanapa1 kolik máte doma dětí? My čekáme dvojvaječná a taky to byl šok. ANi ve snu nás nenapadlo, že bychom mohli mít dvojky 😀 Ale už se těšíme.

tanapa1
19. kvě 2016

Už mám doma 5 dětí. Nejstarší bude 17 a nejmaladší měl teď 3 roky. Také se těšíme, ale také jsme dost vyděšení, protože nás pořád doktoři děsí.

luckamb
19. kvě 2016

@tanapa1 wau...tak to budete opravdu veelka rodina

broucziyk
19. kvě 2016

@tanapa1 páááni to budete opravdu velká rodina...já čekám dvojčátka a pořád přemýšlím jak jen se to se dvěmi dětmi zvládne....vy mě ale ujišťujete že to jde :D držím pěstí ať jde vše hladce

odvarkova
19. kvě 2016

@tanapa1 super. Tak to já budu ještě žabař proti tobě 😉 Já mám doma tři děti a čekáme dvojvajky 😉 tak Vítej mezi nás a gratuluji ❤

tanapa1
19. kvě 2016

Moc dík, za přivítání.

mazoretka24
20. kvě 2016

Ahoj maminky,taky se rada pridam. Jsem v 10tydnu a cekame dvojcatka- totalni sok,ktery pomalu rozdychavam. Prosim,kdy vam rekli lekari ,ze jsou jedno nebo dvouvajecne? Me zatim netekl,ze az pozdeji. Na kontrolu jdu 2.6 to budu cca 12-13 tyden. Dekuji a drzte se Helena

michaelabrazdilova
20. kvě 2016

@mazoretka24 Mně řekl že jsou dvouvaječné v 12tt 🙂 ale on totiž na první prohlídce neviděl dvojčata protože se ty fazolky schovavaly za sebe 😀 gratuluji 🙂

mazoretka24
20. kvě 2016

Dekuji Misko, no ja jsem zvedava. Ja byla cca 7-8 tyden u dr a tam to nevidel. Ja totiz cetla,ze snad to nekdy ani nejde poznat,proto se ptam. Holky a jeste dotaz: pracoval nekdo delsi dobu? Nebo pracuje jeste ted? Nebo dr trval na nemocenske od urciteho stadia tehu?diky

petrapelech
20. kvě 2016

@mazoretka24 Ahoj, ja byla u doktora poprve v 5tt a to tam taky byla jedna fazolkampak jsem sla v 8tt a to uz mi reklmze cekame dvojcatka a hned mi reklmze jsou dvojvajecna.Zalezi jak tam ty fazolky lezi,tak priste uz ti snad povi 🙂 Jinak ja jsem pracovala az do 30tt a ted vybiram dovolenou a 1.6.nastupuji na MD 🙂Nemela jsem zadne komplikace,takze jsem mohla makat celou dobu.Ale uvidis jak ti bude 🙂

broucziyk
20. kvě 2016

@petrapelech ahoj to je zvláštní že nejprve jedno a pak dvě :D mě v 8tt řekl rovnou dvě i se srdíčkama .... poslední dobou se ale zamýšlím - mám kamarádku má dvojky kluky, všude měla uvedeno že jsou dvojvajky, a normálně když koukneš na kluky tak je prostě nerozeznáš...totálně stejný :D

broucziyk
20. kvě 2016

@mazoretka24 úplně si vybavuju svůj prvotní šok když mi to oznámil...bylo to v 8tt a už se srdíčkama a bylo úplně krásně vidět že jsou dvojvajky....ale povím ti rozdýchávala jsem to moc dlouho snad do prvního kopnutí chvilkama jsem si připadala jak krkavec že pořád řeším že jsou dvě a ne jedno a že to bude k zbláznění...a po tom co jsme to řekli rodině jsem se na prcky tak upnula a tak se na ně těším...a počkej až začneš chystat výbavičku - masakr koupila bych jim všechno :D

petrapelech
20. kvě 2016

@broucziyk Ono v tom 5.tydnu to jeste bylo uplne pidi midi,tak jestli byli nejak schovany za sebou nebo nevim 🙂 Ale v 8tt uz videl 2 😀 No hele, s tou podobnosti...Ja byla na genetice v CB a tak se me ptali,jestli jsou kluci od zacatku dvojvajecny..Tak me tak napadlo,jestli ty deticky nemuzou vzniknout jako jednovajecny a pak se jim vytvori dve placenty a pupecniky a jsou z nich dvojvajecny...Mozna je to blbost,ale jinak nevim,proc se me na to ptali....

petrapelech
20. kvě 2016

@broucziyk @mazoretka24 Ja to mela uplne stejne,tezko jsem to rozdychavala,furt jsem resila,jak to zvladnem,ale ted?🙂 Nemuzu se jich dockat,uz aby tu byli, oba dva 🙂

bobule2015
20. kvě 2016

@petrapelech je to mozný.... protože u nás to tak bylo 🙂 prvně jedno a v 8. týdnu najednou dvě, a každý na jedný straně dělohy... 🙂 a doktor jakmile jsem řekla že já v rodině dvojčata nemám, že to musí být z přítele strany.. já bud uvolnila dvě vajíčka, což yb byl zázrak když nikde nemáme dvojčata, a nebo jsem uvolnila jedno, spermie byly dvě a ty vajíčka se prostě rozdělili, každý má svou placentu šňůru a všehcno 🙂 proto to nebylo vidět hned na začátku 🙂

petrapelech
20. kvě 2016

@bobule2015 Ty jo, tak jsem to dobre vydedukovala 😀 A u nas, i kdyz nebylo to jedno prvne videt, tak mame dvojky z obou stran,takze budou dvojvajky uz od zacatku 🙂 Ale i tak jsem siiilene zvedava, po kom budou 🙂

bobule2015
20. kvě 2016

@petrapelech u mě taky v 6. týdnu v 5+2 viděl jednu bublinku... tak jsme rozdýchali jedno, a pak v 7+2 už dvě a každý na jedný straně stejně veliký 😀 a vysvětlil mi to právě takhle... 🙂 že když nemám já v rodině dvojčata že to spískal přítel 🙂 a moje tělo mi pomohlo v tom, že se rozdělili a nejsou jednovaječný 😀 takže my když rozdejchali jedno a oznámili rodině tak jsme pak rozdejchávali dvě a ted se tím přítel všade chlubí jakej je borec že zvládnul přes HA a hned na poprvé dvojčata 😀

petrapelech
20. kvě 2016

@bobule2015 Ty jo, tak to je fakt parada 🙂 To budou prdousci taky hodne podobni nebo dokonce stejni 🙂 Vy jste jeste mimco neplanovali? 🙂 A jak rikas, oznamili jsme,ze cekame jedno a pak,kdyz jsme rekli, ze jsou tam 2,tak nam ani jedni rodice nechteli verit 😀 A ti chlapi 😀 Oni si to proste uzivaj,ze jsou to samci jak blazen,ze to takhle kraaasne zvladli 😀 Ale ta zenska jim k tomu taky musela prispet, ale to oni uz nevidi 😀 😀 😀

bobule2015
20. kvě 2016

@petrapelech přesně a hlavně to už oni neřeší 😀 oni jsou vládci, oni jsou samci a prostě jsou dobří že to takhle upíchli 😀 my jsme miminko ještě nechtěli noo... proto jsem brala normálně HA 🙂 ale rovnou mi řekl, že budou každý jiný... 🙂 jakmile se rozdělí takhle tak už se každý vyvíjí jinak a každý si bere podle svého 🙂

petrapelech
20. kvě 2016

@bobule2015 Presne,jim uz je to potom jedno, ale jsou borci, ze zvladli upichnout dve 😀 Budou kazdy jiny?To je ale zvlastni, kdyz maji jako zaklad uplne stejnou genetickou informaci... Ale je pravda,ze to okoli a vyziva vyvoj miminka taky ovlivnuji 🙂 Stejne je to husty,ze se vam to povedlo pres HA 🙂

bobule2015
20. kvě 2016

@petrapelech povedlo a o to větší je to šok.. když člověk nechce a najednou ejhle.... 😀

petrapelech
20. kvě 2016

@bobule2015 To je bozi 😀 Ale verim, ze pro vas to musel byt mega sok 😀

bobule2015
20. kvě 2016

@petrapelech byl a stále je 😀 i když přítel je na jednu stranu ještě nějakej vyplesklej ale na stranu druhou už se chlubí a je pyšnej že bude mít dvojčata .. prý ať každý závidí 😀

salenas
20. kvě 2016

Ahoj holky,mám dotaz! Jsem po ketu dvou.. dnes z krve potvrzeno,hcg 1750,5.mluvila jsem jen se setřičkou,je tohle hcg pro jeden plod ? Ona se u toho zarazila,tak nevím..

zluva
21. kvě 2016

@salenas ahoj z hcg nelze soudit tak jednoduse je to indivindy. Ja mela na zacatku cca 14-16 dni po poceti dvojcat hcg 2020.

pavlapavlapavlapavla
21. kvě 2016

19.5.2016 ve 12.03 a 12.04 se narodila nase zivotni stesticka Stella 1180g a 39 cm a Sara 1320g a 39 cm.

mazoretka24
21. kvě 2016

Pavlapavlapavla moc gratuluji k miminkum,bobisci malinkati,at jsou v poradku a delaji jen samou radost.

Bobule 2015- tak jsme na tom stejne,ja sice HA nemela,ale deti jsou neplanovane,takze stejny sok!!! Ale pomalinku se zacinam tesit. Pockam na streening zda bude vse ok a zacnu pak pomalu koukat a nakupovat.

Vsem krasny vikend

mosquito
21. kvě 2016

@pavlapavlapavlapavla coze? Velikaaanska gratulace 🙂 Mne to ceka nejpozdeji zitra. Acku ve ctvrtek odtekla voda....